Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-05@19:58:53 GMT

موافق و مخالف «شفافیت آرا نمایندگان» چه می‌گویند

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۰۰۸۹

موافق و مخالف «شفافیت آرا نمایندگان» چه می‌گویند

گزارشی که در ادامه می‌خوانید درباره کمپین چندهزار نفری «فارس من» برای «شفافیت آرا نمایندگان» و واکنش‌های مختلف به آن است.

به گزارش مشرق، «آی مجلس شورای اسلامی! آدم باش. چه چیزی را از ملت پنهان می‌کنید؟! چه کار می‌کنید در این مجلس؟! ما می‌خواهیم عُرضه و درک کارشناسی نمایندگان را بر اساس رأی‌هایشان متوجه شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» سخنرانی یک واعظ معروف، موضوع «شفافیت آرای نمایندگان» را دوباره داغ کرد. اظهاراتی که خیلی زود مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت و در شبکه‌های اجتماعی بازتاب داشت. برخی اهالی بهارستان ولی تاب همین چند جمله را هم نداشتند و حسابی از خجالت پناهیان درآمدند. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه از جمله او را «منبرنشین پاکتی» نامید و علیرضا رحیمی این اظهارات را مصداق توهین به قوه مُقننه دانست.

بیشتر بخوانید: لاهوتی: باید همه چیز شفاف باشد سرنوشت طرح شفافیت آراء نمایندگان از زبان سخنگوی مجلس

حالا جمعی از مردم با تشکیل یک کمپین خواستار اجرای هرچه سریع‌تر شفافیت برای آرای نمایندگان شدند. کمپینی که تا امروز بیشتر از 17هزار امضا بعنوان حمایت جمع کرده و هم‌چنان ادامه دارد. ماجرا چیست؟ چه کسانی مخالف شفافیت آرای نمایندگان هستند؟ واکنش‌های مختلف به سخنرانی پناهیان چه بود؟

سرانجام تلخ شفافیت در بهارستان؛ نمایندگان با چه چیزی مخالفت کردند؟

۱۰۳ رأی مخالف در برابر تنها ۶۹ رأی موافق؛ دو فوریت طرح «شفافیت آرای نمایندگان» روز سوم شهریور ماه این‌طوری رد شد. طرحی که به‌قول رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات ۱۹۵ امضا داشت! محمد مهدی زاهدی به خبرنگار ما می‌گوید: «با همین رأی‌گیری معلوم شد مجلس مشکل دارد. همین موضوع به انسان می‌فهماند که باید رأی‌ها شفاف شوند. بسیاری از مشکلاتی که در کشور ایجاد می‌شود به دلیل عدم شفافیت‌ها است. از آنجایی که مجلس برخواسته از اراده مردم است، این شفافیت بیش‌تر از همه باید در مجلس خود را نشان دهد.»

طرح شفافیت آرا قرار بود دو الحاقیه به آئین‌نامه داخلی مجلس اضافه کند. الحاقیه به ماده ۱۱۹ آیین‌نامه داخلی که بر مبنای آن، در تمام موادی که به موجب قانون رأی‌گیری به عمل می‌آید، اسامی نمایندگانی که در هر مرحله در رای‌گیری شرکت نمی‌کنند در مشروح مذاکرات و پایگاه اطلاع‌رسانی الکترونیکی مجلس، برای اطلاع عموم ثبت ‌شود. هم‌چنین الحاقیه به ماده ۱۲۱ آیین‌نامه، که بر مبنای آن می‌باید تمام آرای موافق، مخالف و ممتنع نمایندگان در یک سامانه الکترونیکی انتشار یابد.

هر دو موضوع قبلاً در آبان‌ماه سال گذشته در کمیسیون تخصصی به‌تصویب رسیده بود. هرچند با تصمیم نمایندگان در جلسه علنی سوم شهریور موضوع را باید دست‌کم در این مجلس تمام‌شده دانست. بعید به‌نظر می‌رسد با فرصت اندکی که تا انتخابات مانده، اتفاق دیگری در بهارستان رقم بخورد.

برای آشنایی بیشتر با موضوع شفافیت در پارلمان و تجربه این موضوع در دیگر مجالس دنیا، این گزارش را بخوانید: شیوه شفافیت آرای نمایندگان در پارلمان اتحادیه‌ اروپا 

واکنش‌ها به یک سخنرانی جنجالی؛ کدام نمایندگان از سخنان پناهیان برآشفته شدند؟

لحن تند واعظ معروف به مذاق بعضی‌ها سازگار نبود. بعضی‌ها که احتمالاً از مخالفین تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان هم بودند. از جمله نماینده یکی از شهرستان‌های مرزی که پناهیان را به دریافت پاکت‌های میلیونی برای «عربده‌کشی» متهم می‌کرد. مطالعه‌ی سیل نظرات پای توئیت آقای نماینده اما نشان می‌دهد افکار عمومی چندان با وی هم‌نظر نیست. بیشتر از ۲۱۰۰ کامنت که اغلب آقای فلاحت‌پیشه را بابت ادبیات ناصوابش سرزنش می‌کرد. همین‌ها احتمالاً عصبانیت وی را دو چندان کرد؛ آنقدر که در یک پیام دیگر در توئیتر تلویحاً موافقان نظرات پناهیان را «تروریست» خطاب کند.

علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران هم واکنش توئیتری نشان داد. او هم مطالبه علیرضا پناهیان برای «شفافیت آرای نمایندگان» را «توهین» تلقی کرده و خواستار گرفتن عنوان «واعظ» از وی شد. نمایندگان دیگری هم در گفت‌وگو با یک خبرگزاری وابسته به مجلس، نسبت به آن سخنرانی واکنش نشان دادند. مطالعه رئوس اظهارات نشان می‌دهد آنها هم اغلب مطالبه منبری معروف را مصداق توهین به مقام نمایندگان و کسر شأن مجلس شورا تلقی کرده بودند.

آن روی دیگر سکه؛ نمایندگان موافق شفافیت چه می‌گویند؟

بعضی‌ها هم موافق بودند؛ از جمله امیرآبادی نماینده مردم قم همان‌روزها از همکارانش در توئیتر خواسته بود از اظهارات یک سخنران مذهبی تا این اندازه آشفته نشوند؛ وی نوشته بود: «خب چه اشکالی دارد مردم بدانند رأی مخالف دادیم یا موافق؟ چقدر حقوق می‌گیریم و اموالمان را شفاف اعلام کنیم؟ ما نمایندگان حق اساسی مردم را در شفافیت آراء سلب کرده‌ایم!» آقای امیرآبادی در یک توئیت دیگر هم‌چنین نوشته بود اظهارات حاشیه‌ساز برخی نمایندگان مجلس درباره موضوع «دختر آبی» برای به‌حاشیه بردن همین مطالبه در فضای مجازی است. نماینده مردم قم در پایان تأکید کرد هم‌چنان پیگیر مطالبه مردم برای «شفافیت آرای نمایندگان» خواهد بود.

حاجی دلیگانی نماینده مردم استان اصفهان از دیگر حامیان طرح شفافیت است. از نظر ایشان منبری‌ها و سخنرانان مذهبی مثل پناهیان حق دارند موضوع شفافیت آرای نمایندگان را مطالبه کنند. وی در ادامه به خبرنگار ما می‌گوید: «در انتخابات مجلس آینده باید اولین شرط کاندیداها و اولین بیعتی که نامزدها می‌کنند بیان اعتقاد به شفافیت آرا و عمل به آن باشد. ضمن اینکه تصویب این موضوع در مجلس فعلی و یا آینده نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.»

وی با بیان اینکه باید به فکر مردم باشیم و به آنچه که آنها می‌خواهند عمل کنیم؛ افزود: «این موضوع به نفع همگان است اما برخی این مطلب را برنمی‌تابند و نمی‌خواهند با صداقت با مردم رفتار کنند لذا با شفافیت مخالفت می‌کنند.»

جمع دیگری از اهالی بهارستان هم در گفت‌وگو با همکاران من در گروه مجلس، ضمن حمایت از طرح شفافیت آرا، از اظهارات پناهیان حمایت کردند. لیست آنها را در جدول زیر ببینید:

گزیده اظهارات نمایندگان موافق طرح شفافیت آرا

نام کمیسیون تیتر

ابوالفضل ابوترابی

حقوقی و قضائی

شفافیت آرا در مجلس باید به پویش مردمی تبدیل شود

هاجر چنارانی

امنیت ملی

شفافیت رأی نمایندگان به آراء خاکستری مجلس پایان می‌دهد

حسینعلی حاجی

برنامه و بودجه

شفافیت آرای نمایندگان نفاق و دورنگی را از بین می‌برد

محمد رضا رضائی

عمران

اعلام صریح رای نمایندگان حق مردم است/ طرح شفافیت آرا سیاسی نیست

شادمهر کاظم‌زاده

عمران

شفافیت آرای نمایندگان منافع زیادی را در بلند مدت نصیب کشور می‌کند

سید جواد حسینی‌کیا

صنایع

مطالبه کیفیت رأی نمایندگان در اتاق شیشه‌ای حق مردم است

عزت‌الله یوسفیان ملا

آئین‌نامه داخلی

شفافیت لازم و ضروری است/ نباید مردم را نامحرم بدانیم

مهرداد لاهوتی

آئین‌نامه داخلی

برای درست شدن تمام مسائل در کشور باید همه چیز شفاف باشد

محمد مهدی زاهدی

آموزش و تحقیقات

۱۹۵ نفر از نمایندگان طرح شفافیت آرا را امضا کردند و فقط ۵۰ نفر به آن رأی دادند

عباسعلی پوربافرانی

بهداشت

شفافیت آراء نمایندگان منجر به آگاهی مردم از وضعیت مجلس می‌شود

احمد سالک

فرهنگی 

ارزیابی مردم از عملکرد نمایندگان مجلس با شفافیت آرا محقق می‌شود

علیرضا سلیمی

آموزش و تحقیقات

مردم اگر کیفیت رای نماینده را بدانند خیلی‌ها در مجلس نخواهند بود

محمد جواد کولیوند شوراها و امور داخلی مردم با شفافیت آرای نمایندگان متوجه عملکرد وکلای ملت در پارلمان خواهند شد
  سید حسین نقوی حسینی امنیت ملی شفافیت آراء فساد را از بین می‌برد/ نباید مسئله پنهانی از مردم داشته باشیم
 

مردم چه می‌گویند؟/ کمپین ده‌ها هزار نفری: آرای نمایندگان شفاف شود

مطالبه مردم برای «شفافیت آرای نمایندگان» ده‌هزار امضا را هم رد کرده و هر روز درحال افزایش است. مطالبه‌ای که مورد توجه رئیس سازمان مردم‌نهاد «دیدبان شفافیت و عدالت» هم قرار گرفت. احمد توکلی نماینده سابق مردم تهران ضمن حمایت از این کمپین، از مردم خواست در منازعه بین «حق و باطل» بی‌طرف نباشند. امیر سیاح تهیه‌کننده معروف تلویزیون هم سخنرانی پناهیان در مسجد دانشگاه امام صادق(ع) را «شارلاتان‌ستیز» نامید.

مرور هشتگ #شفافیت_آراء_نمایندگان هم در توئیتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی، نظرات کاربران درباره این کمپین و سخنان پناهیان را نشان می‌دهد. در ادامه برخی از نظرات آنها را ملاحظه می‌کنید:

هم‌چنین در اینستاگرام از مردم پرسیده بودیم چرا برخی نمایندگان از شفافیت گریزانند؟ ذیلاً برخی نظرات آنان را ملاحظه می‌کنید:

پویش مطالبه برای «شفافیت آرای نمایندگان» حالا بیشتر از ۱۷۰۰۰ امضا دارد. همین یک دلیل کافی است که برای پیگیری روی میز همکاران من در تحریریه خبرگزاری قرار گیرد گذشته از آثار و برکات فراوانی که در جهت کارآمدی نظام و برای حفظ و ارتقای شأن مجلس شورا خواهد داشت. اخبار تکمیلی را در فارس بخوانید.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اخبار خودرو حزب الله لبنان شفافیت مطالبه گری مجلس شورای اسلامی علیرضا پناهیان فلاحت پیشه شفافیت آرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۰۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی فضائلی عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

وی در گفتگو با ایرنا، افزود: مشارکت و حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: البته نمایندگان بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی در همان دور اول با کسب اکثریت آرا، مشخص شدند اما در تعدادی از حوزه‌ها از جمله در تهران، انتخابات به دور دوم کشیده شد که امید است مردم در این دور از انتخابات نیز مشارکت جدی داشته باشند.

هر چقدر مجلس در امر قانونگذاری بهتر عمل کند دستگاه‌ها مسیر دقیق‌تری خواهند داشت

فضائلی یادآور شد: باید امیدوار باشیم که در شهرهایی که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده است، مردم انقلابی، فهیم و همیشه در صحنه با درک بالای خود و با اهتمام لازم و مشارکت بالا پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از دو بُعد حائز اهمیت است، عنوان کرد: در بُعد اول، این اهمیت مربوط به مجلس شورای اسلامی و جایگاه اصلی آن در حوزه قانونگذاری است که وظیفه تقنین قوانین کشور و ریل‌گذاری را بر عهده دارد و در حقیقت این مجلس است که مسیر اجرایی و آینده کشور را ترسیم می‌کند.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: بنابراین هر چقدر مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری بهتر عمل کند و قوانین مصوب آن دقیق‌تر و ناظر بر اولویت‌های کشور باشد، به طور طبیعی می‌توانیم امیدوار باشیم مسیری که دستگاه‌های اجرایی در آینده بر اساس آن قوانین طی می‌کنند، دقیق‌تر و معطوف به اهداف جامعه باشد.

فضائلی گفت: در بُعد دوم، اهمیت مجلس شورای اسلامی به بحث نظارت آن بر اجرای صحیح قوانین بازمی‌گردد که این امر توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود و این نظارت هر چه دقیق‌تر و سالم‌تر انجام شود، می‌تواند در اجرای قوانین و در اینکه دستگاه‌های اجرایی وظایف‌شان را بهتر و دقیق‌تر انجام دهند، بسیار موثر باشد.

قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین در راس وظایف نمایندگان است

وی افزود: البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های دیگر هم نقش‌آفرینی دارند اما قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، در رأس اموری است که باید در آن نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و آن پیام این است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد.

تحلیلگر سیاسی بیان کرد: ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

فضائلی یادآورشد: این نشاط اجتماعی و سیاسی می‌تواند یک پیام به همراه داشته باشد و در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، نقش بازدارندگی خواهد داشت.

انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

فضائلی گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی برای دوستان کشور ما در سراسر دنیا هم یک پیام امیدوارکننده و خوشحال‌کننده را به همراه خواهد داشت و نشاط اجتماعی و سیاسی مردم ایران را در مقابل چشمان آنها به نمایش خواهد گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تعداد بیشتر نمایندگان تهرانی نسبت به نمایندگان شهرستانی، آنها هیات رئیسه مجلس دوازدهم را تعیین خواهند کرد، گفت: به عقیده من انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: البته نمایندگان تهران به لحاظ تعداد، در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده هستند و تاثیرگذاری‌شان زیاد است ولی این طور نخواهد بود که مجلس دوازدهم و انتخاب هیات رئیسه آن، در انحصار آنها باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902976

دیگر خبرها

  • حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس با هیات رییسه دانشگاه مازندران
  • رای گیری الکترونیک چگونه انجام می‌شود؟
  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد
  • ذکی زاده: امنا مخالف دیکته شدن ریاست مجلس از سوی جریانات بیرونی است/ همه نمایندگان باید در اداره مجلس نقش داشته باشند
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم
  • همان‌ها که موافق صیانت بودند، وارد مجلس آینده شده‌اند