Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@16:30:49 GMT

جبل الطارق: ایران تعهد خود را نقض نکرده است

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۰۴۶۹

جبل الطارق: ایران تعهد خود را نقض نکرده است

فابیان پیکاردو رئیس دولت جبل الطارق گفت: از تصاویر می‌توانیم بفهمیم که نفت (نفتکش آدریان دریا یک) در [ساحل] سوریه تخیله شده است، اما این بدان معنا نیست که ایران تعهد خود را نقض کرده باشد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، پیشتر یک وزیر دولت جبل الطارق به خبرگزاری رویترز گفته بود که ایران برخلاف تعهد خود نفت این نفتکش را به سوریه فروخته است و این نقض حسن ظن جبل الطارق در آزاد کردن این نفتکش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پیکاردو با رد این اظهارات به رادیو بی‌بی‌سی گفت: ما از ایران تعهد نگرفته بودیم که نفتش به سوریه نرود. بلکه از دولت ایران تعهد گرفتیم که که این نفت را به هیچ نهاد تحت تحریم اتحادیه اروپا نفروشد.

حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در انگلیس روز چهارشنبه با بیان اینکه محموله آدریان دریا یک به یک شرکت خصوصی فروخته و در دریا تحویل شده، تصریح کرد که این مالک نفت است که مقصد فروش نفت خود را تعیین می‌کند.

بعیدی‌نژاد همچنین تاکید کرد که ایران حق خود می‌داند تا نفتش را به هر طریقی که صلاح کشور است، بفروشد.

وی با اشاره به احضارش به وزارت خارجه انگلیس ادامه داد: بنده هم مواضع جمهوری اسلامی ایران را بسیار شفاف برای ایشان تشریح کردم. ما همان طور که همیشه تاکید کردیم تمام این جریان با اقدام غیر قانونی مقامات جبل طارق و انگلیس شروع شد.

وزیر خارجه انگلیس روز سه‌شنبه سفیر ایران را در واکنش به آنچه عدم پایبندی ایران به تعهدات در مورد نفتکش «آدریان دریا ۱» خواند، احضار کرد.

کشتی آدریان دریا ۱ که پیش از این گریس ۱ نام داشت، پیشتر توسط نیروهای انگلیسی در تنگه جبل الطارق توقیف شده بود.

مقام‌های انگلیسی هنگام توقیف ابرنفتکش ایرانی، نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه را به‌عنوان توجیهی برای اقدام غیرقانونی خود مطرح کردند، در حالی که تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه تنها منحصر به کشورهای این اتحادیه است و دیگر کشورها تعهدی در قبال آن ندارند.

همچنین بررسی سند تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه نشان می‌دهد که ادعای دولت انگلیس حتی به اتهام حرکت کشتی ایرانی به مقصد سوریه مبنای حقوقی ندارد.

بر اساس سند ضمیمه تدابیر محدودکننده اتحادیه اروپا علیه سوریه، کشورهای اروپایی فقط موظف به بازرسی محموله‌هایی به مقصد سوریه هستند که ظن حمل تسلیحات نظامی به این کشور وجود داشته باشد.

همینطور طبق این سند «واردات» نفت خام و محصولات پتروشیمی از سوریه به کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع و اشاره ای به محدودیت در صادرات نفت خام به این کشور نشده است.

بر این اساس، دادگاه عالی منطقه جبل‌الطارق ۲۴ مرداد در حکمی دستور رفع توقیف آدریان دریا ۱ را صادر و اعلام کرد که دیگر دلیلی برای نگه داشتن این نفتکش وجود ندارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اتحادیه اروپا نفت خام نفتکش ایرانی نفتکش آدریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۰۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با اشاره به رویه‌های سیاسی برای شناسایی سازمان‌های تروریستی تصریح کرد که افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی ممکن نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پیتر استانو روز جمعه در نشست با خبرنگاران در بروکسل اظهار کرد: من فقط می‌توانم آنچه را که بارها اعلام کرده‌ایم تکرار کنم. سپاه پاسداران و اعضای آن تمام توسط اتحادیه اروپا تحریم شده و نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نیز درباره (موانع) شناسایی این سازمان به‌عنوان نهاد تروریستی توضیح داده است.

وی عنوان کرد که نام سپاه پاسداران زمانی ممکن است در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی اضافه شود که یک دادگاه اروپایی تصمیم مرتبطی را در این زمینه اتخاذ کند. اتفاقی که به گفته این مقام اروپایی تاکنون رخ نداده است.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

در انگلیس مقام‌های این کشور اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. بر اساس گزارش‌ها دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم به تازگی در سفر به سرزمین‌های اشغالی آب پاکی را روی دوست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریخت و اعلام کرد که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

در اروپا هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اعلام کرده است که چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست. جوسپ بورل هفته پیش در نشست با خبرنگاران گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر در گفت‌وگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.

وی به آن دسته از مقام‌های اروپایی که خواستار شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی هستند گفت: آنها باید به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشته شود و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیردوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد.

کد خبر 748127

دیگر خبرها

  • گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • ببینید | دفاع جانانه برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران
  • دفاع برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران
  • دفاع متفاوت برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران | در حالی که کت و شلوار  پوشیده‌اید ...| ویدئو
  • دفاع جانانه برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران | در حالی که کت و شلوار  پوشیده‌اید ...| ویدئو
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • اعتصاب در بزرگترین فرودگاه انگلیس