Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

مدیرگروه تصفیه و پالایش پژوهشگاه صنعت نفت در حالی عنوان کرده که سوخت کم سولفور تولید داخل تا سال ۱۴۰۱ به دست ناوگان ملی کشتیرانی می‌رسد که برخی کارشناسان این وعده را محقق شدنی نمی‌دانند.

به گزارش تین نیوز، سید جاوید رویایی چندی پیش با بیان اینکه هم اکنون برخی از تولیدکنندگان کوچک داخلی برای تولید سوخت کم سولفور تا زمان اجرای قانون IMO در آغاز سال ۲۰۲۰ اعلام آمادگی کرده‌اند، تصریح کرد: با توجه به نیاز ناوگان ملی که در حدود یک میلیون تن سوخت در سال است توان تولید این شرکت‌ها تنها ۱۰ درصد از سوخت مورد نیاز را تأمین خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

دولت در خصوص سوخت کم سولفور به کمک ناوگان ملی بیاید تولید سوخت کم سولفور در وضعیت کنونی ایران محال است گزینه‌های سازمان بنادر برای تامین «سوخت کم سولفور » کشتی‌ها

این سخنان سید جاوید رویایی در حالی مطرح شده است که یک کارشناس حوزه دریایی معتقد است در صورت برطرف شدن تحریم‌ها، حداقل 6 سال برای تولید سوخت کم سولفور در پالایشگاه‌های کشور زمان نیاز است و این  وعده که «سوخت کم سولفور تولید داخل تا سال ۱۴۰۱ به دست ناوگان ملی کشتیرانی می‌رسد» محقق شدنی نیست.

رضا محمدعلی بیگی در گفت و گو با تین نیوز، همچنین در مورد این بخش از اظهارات  مدیرگروه تصفیه و پالایش پژوهشگاه صنعت نفت که «نیاز ناوگان ملی را در حدود یک میلیون تن سوخت در سال» ذکر کرده و تنها راه پیش روی کشتیرانی‌های داخلی برای تامین سوخت تا زمان تولدی این محصول(سال 1401) را واردات آن دانسته است، بیان کرد: با توجه به قیمت تنی 600 دلار این سوخت و مصرف یک و نیم میلیون تن در سال ناوگان داخلی، این اظهارات به معنی خروج 4 میلیارد دلار ارز از کشور جهت تامین سوخت ناوگان دریایی ایران (سوخت منطبق) است که باید به همه ذینفعان ایرانی برای این غفلت مهم مدال داد.

وی با تاکید این‌که از 2 سال پیش در مورد اتمام مهلت استفاده از سوخت غیر منطبق در سال 2020 هشدار داده بود، خاطرنشان کرد:  متاسفانه این هشدارها جدی گرفته نشد و در پاسخ عنوان شد که پژوهشکده نفت گفته است این سوخت را تولید می‌کند.

این کارشناس ادامه داد: بر این اساس باید مدیران هشت سال پیش تاکنون سازمان بنادر، کشتیرانی‌ها و شرکت ملی نفت برای این غفلت تاریخی مورد پرسش اساسی قرار گرفته و مقصران شناسایی شوند.

بیگی افزود: البته عمق فاجعه پس از اول ژانویه 2020 مشخص می‌شود آن زمان که توقیف شناورها در بنادر دیگر کشورها و یا پرداخت جرایم سنگین به بنادر خارجی به علت عدم استفاده از سوخت کم‌سولفور آغاز می‌گردد.

وی در مورد این بخش از اظهارات مدیرگروه تصفیه و پالایش پژوهشگاه صنعت نفت که گفته «شاید نیاز بود که اقدامات لازم بسیار زودتر از این‌ها آغاز می‌شد» به تین نیوز، گفت: این جمله خیلی مهم است و این پرسش را ایجاد می‌کند که غفلت از جانب کدامین ذینفع بوده است؟

به گزارش تین نیوز، مدیرگروه تصفیه و پالایش پژوهشگاه صنعت نفت 11 شهریور در گفتگو با مانا تاکید کرده بود: طرح‌های توسعه پالایشگاه‌های کشور عمدتاً در جهت تولید محصولات باارزش‌تری مانند بنزین و گازوئیل است.

سید جاوید رویایی افزوده بود: تا پیش از اجرای قانون ۲۰۲۰ از سوی IMO ارزانترین سوخت تولیدی پالایشگاه‌ها مازوت بود، اما قیمت سوخت کم سولفور ۱۰۰ دلار در هر تن بیش از مازوت است.

رویایی ادامه داده بود: هر چند که به نظر می‌رسد قیمت سوخت کم سولفور پس از مدتی و با اشباع بازار کاهش یابد، اما افق نامعلوم قیمت این نوع سوخت برنامه ریزی بلند مدت برای پالایشگاه‌های داخلی را دشوار کرده است.

وی با بیان اینکه جهت‌گیری پالایشگاه‌ها برای تولید بنزین و گازوئیل این صنایع را به سمت حذف کامل گوگرد از سوخت سوق می‌دهد، خاطر نشان کرده بود: همین مسئله سبب می‌شود که آن‌ها عزمی برای تولید سوخت با نیم درصد گوگرد مورد نظر IMO نداشته باشند.

وی در پاسخ به این پرسش که تا زمان تولید داخلی سوخت کم سولفور به میزان نیاز کنونی، چه راهی پیش روی کشتیرانی‌ها داخلی برای تامین سوخت خواهد بود، بیان کرد: فعلاً تنها راه واردات است با این حال برخی پالایشگاه‌ها مانند پالایشگاه‌های آبادان و اصفهان در طرح توسعه خود برای تولید بنزین واحد گوگردزدایی دارند می‌توانند برای تولید سوخت کم سولفور کمک کنند.

وی افزود: به همین منظور از سوی وزارت نفت مقرر شده که پالایشگاه اصفهان روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت را به سوخت کم سولفور تبدیل کند با این توضیح که این سوخت در سال ۱۴۰۱ به دست مصرف کننده می‌رسد.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: پژوهشگاه صنعت نفت سوخت کم سولفور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۱۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی سبزوار به ضرر بردسکن است

فرماندار بردسکن گفت: با توجه به وضعیت خشکسالی از شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه سبزوار می‌خواهیم با این شهرستان قهر نکرده و در تامین سوخت بخش معادن و کشاورزی بردسکن سختگیری نکند.

علی دهقان زاده فرماندار شهرستان بردسکن گفت: با توجه به وضعیت خشکسالی و قهر طبیعت، از شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه سبزوار می‌خواهیم با این شهرستان قهر نکرده و در تامین سوخت بخش معادن و کشاورزی بردسکن سختگیری نکند.

وی افزود: بیش از ۳۰ واحد معدنی در شهرستان بردسکن فعالیت دارند و این شهرستان دومین شهر معدنی خراسان رضوی است از طرفی بردسکن پایتخت تولید مس در شرق کشور است.

وی به فعالیت‌های گسترده کشاورزی در بردسکن اشاره و اضافه کرد: در آمد کشاورزان شهرستان فقط در تولید محصول پسته ۵۰ هزار میلیارد ریال است و تردد زیادی به واسطه معادن و محصولات کشاورزی در جاده‌های مواصلاتی بردسکن صورت می‌گیرد لذا از شرکت پخش فرآورده‌های نفتی می‌خواهیم در حوزه کشاورزی و معادن نسبت به توزیع سوخت مود نیاز ماشین آلات در این بخش‌ها مساعدت کند.

فرماندار بردسکن گفت: معادن شهرستان نزدیک به ۶ هزار زمینه اشتغال فراهم کرده اند و اگر بخواهیم در تامین سوخت معادن و یا بخش کشاورزی مشکلات را مرتفع نکنیم زمینه نارضایتی را در این بخش‌ها فراهم خواهیم کرد.

دهقان زاده افزود: بیش از ۶۰ درصد مشکلات را می‌توانیم با هم افزایی و در سایه تعامل و همدلی در مجموعه مدیریتی شهرستان مرتفع کنیم که این مهم در حال پیگیری و اجراست چرا که بردسکن با این ظرفیت می‌تواند در حوزه اقتصاد و تولید حرفی برای گفتن داشته باشد، ولی متاسفانه حق این شهرستان با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالقوه، هنوز در استان ادا نشده است.

دیگر خبرها

  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • حمایت استاندارد ایلام از رشد تولید در استان
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • قهر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی سبزوار به ضرر بردسکن است
  • راه‌اندازی چهارمین قطار قم_مشهد با تکیه بر توان تولید داخل