Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهنام ملکی اقتصاددان معتقد است تولید تنها حوزه‎ای است که دولت مالیات سنگینی بر آن بسته است در حالی که رونق تولید بسته به کاهش مالیات است. این مسأله باعث شده که بسیاری از تولید کنندگان واقعی کشور دست به حساب سازی بزنند.

بهنام ملکی اقتصاددان و استاد دانشگاه در خصوص راهکارهای رونق تولید در اقتصاد کشور در گفت و گو با قدس آنلاین گفت: کاهش سهم همه اجزای نظام اقتصادی کشور در کاهش هزینه‌های تولید در شرایط کنونی و در همه حوزه‌های اقتصادی بسیار حیاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش در جهت افزایش سودآوری تولید از جمله مهمترین وظایف همه اجزای اقتصادی نظام به شمار می‌رود که اصلی‌ترین مسؤولیت این مهم برعهده نظام مالیاتی کشور است. افزایش مالیات بر فعالیت‌های سوداگرانه از جمله مهمترین وظایف نظام مالیاتی کشور به شمار می‌رود تا دراین بخش با اجرای مالیات بر بخش‌های غیر مولد و فعالیت‌های سوداگرانه‌ای مانند خرید ملک و زمین برای سودآوری بیشتر جلوگیری کند.

استاد اقتصاد افزود: نظام مالیاتی کشور باید با گذاشتن موانع سخت پیش پای مخاطره آفرینان اقتصادی و لغو معافیت‌هایی که توجیه اقتصادی ندارند رشد تولید را در دستور کار قرار دهد. تغییر فضای اقتصاد کشور از لغو معافیت‌ها و سخت گیری بر فعالیت‌های غیرمولد شکل می‌گیرد، لذا تغییر دادن فضا به نفع تولید بسیار ضروری است چرا که نقدینگی در اقتصاد کشور همانند یک اژدهای خفته است که پا به هر جا بگذارد آنجا را آتش می‌کشد.

وی اظهار داشت: خشکاندن کانون های تورمی و جلوگیری از اختصاص بودجه های غیر مولدی که نه تنها  نفعی به اقتصاد ملی نمی‌رساند بلکه باعث تولید نقدینگی بیشتر شده و بازارهای خریدی به وجود می‌آورد که اقتصاد کشور را تخریب می‌کند باید در دستور کار قرار داده شود. قطعاً کمک کردن به تولید نیازمند حضور،نظارت و هماهنگی و برنامه ریزی همه اجزای نظام است. حمله کردن صرف به سیستم بانکی راهکار رشد تولید نیست، هر چند نظام بانکداری به سهم خود در عدم رشد و توفیق تولید مقصر است اما غفلت از ناکارآمدی‌های سایر اجزای تاثیر گذار بر اقتصاد و تولید نیز دردسر ساز است.

بهنام ملکی گفت: اقتصاد کشور باید تولیدی شود و تولید نیز اقتصادی. جدا شدن از پول و دلارهای نفتی در اقتصاد و عدم دست درازی به صندوق توسعه ملی موضوعاتی است که در رشد تولید باید جدی گرفته شود. وفادار ماندن به هدف صندوق توسعه ملی و عدم برداشت ازآن به بهانه های مختلف است که اقتصاد را پربا جا می گذارد. موضوع پرداخت حقوق به 5 میلیون نفر که کار مفید آنها تحت بررسی قرار نگرفته نیز از موضوعاتی است که زیان‌های قابل توجهی به اقتصاد کشور وارد کرده است. تبدیل سیستم دستمزدی به کارمزدی یعنی به ازای کار انجام شده پول و حقوق پرداخت شود موضوعی است که علاوه بر ایجاد عدالت اجتماعی می‌تواند منجر به افزایش راندمان کاری و ارتقای بهتر فعالیتهای دولتی و اداری شود.

کارشناس اقتصادی بیان داشت: نقدینگی و سپرده های سنگین بانکی نیز از مسائل تورم زای کشور است. مهار کردن نقدینگی بسته به برنامه‌ریزی‌ها و اجرای تصمیمات کوتاه، میان مدت و بلند مدتی است که باید به صورت ریز با جزییات مورد بررسی قرار داده شود. در مقطع کنونی که متاسفانه تورم تازنده تر از سود بانکی است و برخی سودهای بالای بانکی چند ده میلیونی دریافت می کنند دریافت مالیات از صاحبان سپرده های بالا ودریافت کنندگان سودهای کلان به نفع اقتصاد و تولید کشور است. قطعا دراین باره دولت باید با مشخص کردن مبلغی به عنوان پایه مشمولان مالیات از سودهای سپرده بانکی را مشخص کند.

وی دراین باره بیان داشت: تولید تنها حوزه‌ای است که دولت مالیات سنگینی بر آن بسته است در حالی که رونق تولید بسته به کاهش مالیات است. پرداخت 25 درصد مالیات بر سود شرکت ها،9 درصد مالیات بر ارزش افرزوده توانایی فعالیت جدی را از تولید کنندگان گرفته است؛ این مساله به قدری جدی و مخرب بوده که متأسفانه بسیاری از تولید کنندگان واقعی کشور دست به حساب سازی و تقلب زده‌اند. شفاف سازی تولید و تعدیل نرخ های مالیاتی در تولید بسیار مهم است، بخصوص در شرکت‌های تولید دانش بنیان. 

بهنام ملکی گفت: خشکاندن کانون های تورم در اقتصاد ملی ؛ عدم دریافت از صندوق توسعه ملی به دلایل مختلف روش های مهم در ساماندهی اقتصاد کشور است. برداشت از صندوق توسعه ملی باید با الگوسازیهایی همانند صندوق توسعه ملی نروژ دنبال شود؛ پرداخت وام به تولید کنندگان واقعی به صورت مرحله ای با دریافت تضمین های لازم صورت بگیرد، اگر تضمین ها به صورت کافی و مناسب گرفته شود تا دریافت کنندگان وام از کشور  فرار نکنند یا تسهیلات را به موضوعات دیگری اختصاص ندهند شروط لازم در دست یابی به تولید محقق شده است. ورود سیستم بانکی به تولید با مطلوب سازی سایر اجزای نظام اقتصادی به عنوان تکمیل کننده پازل رونق تولید خبرخوبی برای تولید کنندگان واقعی کشور خواهد بود. قطعا تصویب دریافت سود های بسیار بالا از بخش های غیر تولیدی ، غیر تجاری و سوداگرانه و کاهش مالیات بر بخش های تولید واقعی سامان دهی اقتصاد و تضمین ایجاد فضای بهتری برای رشد تولید کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تولید رونق تولید تسهیلات بانکی تسهیلات بانکی به تولید مالیات از تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۲۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود

به گزارش جماران؛ علی ربیعی، وزیر اسبق کار نوشت:

آینه، چون نقش تو بنمود راست/ خود شکن، آیینه شکستن خطاست

امروز، رسانه دولت و تعدادی از نمایندگان، هجمه سنگینی به همراه موجی از اتهامات، به مرکز پژوهش‌های مجلس اصولگرا وارد کردند.

فارغ از نزاع‌های بر سر قدرت بین رؤسای دو قوه یک‌دست شده، یکی از مصایبی که نتایج آن، این‌روزها به طور ملموس در جامعه مشاهده می‌شود، از بحران آب و خاک تا تغییرات ارزشی، فضای مجازی  و... بی‌اعتنایی به علوم اجتماعی خصوصا جامعه‌شناسی بوده است.

ستیز با اندیشمندان ساحت علوم انسانی، اخراج‌ اساتید و بورسیه سازی‌ها برای ندیدن و نشنیدن حقایق، بی‌تردید نتایج تلخی در پی خواهد داشت. 

با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود.

نتایج سنجش‌ها را نه کتمان و نه با آن بازی کنید!

دیگر خبرها

  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان