Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفر سرلشکر باقری به چین را می توان یک سفر راهبردی و مهم توصیف کرد که هدف آن علاوه بر توسعه همکاری های علمی و نظامی، تبدیل کردن زنجیره امنیتی منطقه ای جمهوری اسلامی ایران به یک ساختار بین المللی با حضور بازیگران جهانی و فرامنطقه‌ای است. ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۶ سیاسی نظامی | دفاعی | امنیتی نظرات - اخبار سیاسی -

گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری تسنیم- آنهایی که طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر تحولات منطقه را حتی در حد خواندن اخبار دنبال کرده‌اند، به خوبی متوجه شده‌اند که حضور پررنگ مسئولان سیاسی و امنیتی کشورهای منطقه در جمهوری اسلامی و تجدید بیعت با رهبر معظم انقلاب اسلامی، چه پیام ها و نکات مهمی را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موارد مهم و برجسته‌ای چون حضور بشار اسد رئیس جمهور سوریه در ایران و دیدار مهم با رهبر انقلاب،  پیام صریح و قوی سید حسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله لبنان، دیدار و هدایای هیات عالی رتبه از یمن و پیام‌ها و نکات مطرح شده توسط مسئولان ارشد حماس را اگر در کنار پیام های تصویری چون حضور مقتدی صدر بگذاریم، مشخص می شود که یک زنجیره امنیتی و سیاسی قوی در منطقه شکل گرفته که از هم اکنون اثرات و تبعات آن برای دوست و دشمن در حال عیان شدن است.

اما بسنده کردن به این محور تکمیل شده برای کشوری که دشمنان و بدخواهانش در تمامی حوزه‌ها و عرصه‌های بین المللی و جهانی در حال دسیسه چینی هستند، نمی‌تواند پاسخگوی نیازها و رفع ضرورت‌ها باشد بویژه آنکه این شمشیر عیان و تلاش ها برای فشار سیاسی، امنیتی و اقتصادی به کشورمان در صورت بی توجهی و عدم مقابله، وارد عرصه های دیگری نیز خواهد شد.

بر این اساس، می‌توان سفر سرلشکر باقری به چین را یک سفر راهبردی و مهم توصیف کرد که هدف آن علاوه بر توسعه همکاری‌های علمی و نظامی، تبدیل کردن این زنجیره امنیتی منطقه‌ای به یک ساختار بین‌المللی با حضور بازیگران جهانی و فرامنطقه‌ای است.

طبیعتا این نگاه منطقی، راهبردی و دراز مدت به شرق که پیش از این، مواردی از آن در همکاری‌های مناسب با افغانستان و پاکستان در حوزه امنیتی و نظامی جلوه‌گر شده، نیازمند گسترش است. تجارب همکاری‌های صورت گرفته با روسیه در این عرصه‌ها در سنوات گذشته که منبعث از رایزنی‌ها و نشست‌های فرماندهان ارشد نظامی کشورمان با ژنرال‌ها و دولتمردان روسی است، نشان می‌دهد این قدرت‌ها نیز به نقش ایران در حل بحران‌های منطقه‌ای و توسعه در غرب آسیا و منطقه کاملا واقف هستند.

با این اوصاف روابط فعلی جمهوری اسلامی ایران نیز با کشور بزرگ و تاریخی چین از اهمیت خاصی به نسبت گذشته برخوردار است چراکه اولا در سال‌های اخیر سطح روابط اقتصادی ایران با هیچ کشوری در دنیا به اندازه روابط با چین نبوده و اگر برخی تعلل‌ها و در انتظار غرب نشستن‌ها نبود، امکان توسعه و عمق بخشی بیشتر هم داشت.

ثانیا هم ایران و هم چینی‌ها می‌دانند فشاری که امروز آمریکا چه از نظر تجاری و چه از نظر امنیتی بر دو کشور ایجاد کرده، ادامه‌دار خواهد بود؛ حال چه ترامپ بر سر کار باشد و چه رئیس جمهور دیگری جایگزین وی شود.

خیلی طبیعی به نظر می‌رسد که چین به عنوان قدرتی که براساس استراتژی امنیت ملی آمریکا در کنار روسیه و ایران تهدید علیه آمریکا تلقی می‌شود، این موضوع را به خوبی درک کرده و برای آن راهکارهایی دراز مدت طراحی کند.

البته دو کشور سطح همکاری‌های خود را در قالب بیانیه مشترک مشارکت جامع راهبردی که حدودا 3 سال قبل در تهران به تائید روسای جمهور دو کشور رسید، عمق بخشیده اند و حالا این همکاری می ‌تواند از تضمین تامین انرژی مورد نیاز چین در دراز مدت تا تامین نیازهای نظامی و صنعتی کشورمان را در برگیرد و عنصر همکاری های امنیتی، به آن رنگ و بویی متفاوت بدهد.

شاید بخشی از نیازها و ضرورت‌های همکاری میان دو کشور همچون احیای خط دریایی جاده ابریشم یا ایجاد خطوط ریلی  و جاده ‌ای و توسعه صنایع نفت و گاز، نیازمند هیاتی متفاوت از فرماندهان علی رتبه کشورمان باشد اما همکاری‌های استراتژیک بین سه کشور ایران، چین و پاکستان در حوزه‌هایی چون توسعه صنایع دفاعی، تامین امنیت پایدار در اقیانوس هند و مقابله با زیاده خواهی‌های نظامی و امنیتی آمریکا و اروپا در منطقه، حتما می‌تواند در دستور کار نیروهای مسلح دو کشور باشد.

به همین خاطر فراهم کردن زمینه گسترش همکاری دوکشور که توسط سرلشکر باقری رییس ستادکل نیروهای مسلح کشورمان پیگیری و اجرایی شده می‌تواند زمینه‌ های شکل گیری یک همکاری راهبردی و تکمیل زنجیره های حصار امنیتی مطرح شده در بالا را فراهم سازد که قطعا این طراحی با انجام فعالیت‌هایی چون برگزاری مانور مشترک دریایی میان 3 کشور ایران، روسیه و چین در ماه‌های آتی تقویت خواهد شد.

جموری اسلامی ایران خصوصاً در سال‌های اخیر و بویژه پس از درگیر شدن کشورهای سوریه و عراق با بحران فراگیر امنتی، با درک مناسب از وضعیت میدان، دست به نقش آفرینی موثر در حل این بحران‌ها زد و اکنون که شرایط تا حد زیادی به ثبات رسیده، جمهوری اسلامی ایران زمین دیگری را در حوزه های امنیتی این بار در فرامنطقه تعریف کرده است.

با این نگاه، سفر سردار باقری به عنوان مقام علیرتبه نیروهای مسلح کشورمان، از منظر امنیتی قابل تامل است.

برای نمونه در حالیکه آمریکایی‌ها سعی دارند با ایجاد یک ائتلاف ظاهری، خود را بازیگر اصلی در منطقه خلیج فارس و در جهت برقراری امنیت برای خطوط کشتیرانی این منطقه معرفی کند، (ائتلافی که البته از سوی برخی همپیمانان اصلی و همیشگی آمریکا نیز مورد پذیرش قرار نگرفت) رزماش مشترک سه کشور ایران، روسیه و چین در آذرماه در شمال اقیانوس هند و دریای عمان می تواند حامل پیام‌های مهمی باشد.

انتهای پیام/

R1542/P/S1,11/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۶۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی

به گزارش قدس آنلاین، پیام باقری افزود: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و نیز دیداری که فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری داشتند و با توجه به توصیه ایشان که برای تحقق رشد اقتصادی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، طبیعتا برای رسیدن به رشد ۸درصدی اقتصادی باید از همه ظرفیت‌هایی که در کشور و در همه بخش‌ها وجود دارد، چه داخلی و چه خارجی، استفاده کرد.

وی ادامه داد: یکی از این حوزه‌هایی که می‌تواند این هدف را محقق کند و باید مورد توجه قرار بگیرد، صادرات خدمات فنی و مهندسی است.

این فعال صنعت برق ایران خاطرنشان کرد: موضوع صادرات غیرنفتی که صدور خدمات فنی و مهندسی بخشی از آن است و ظرفیت‌های خوبی در این زمینه در کشور وجود دارد.

باقری گفت: توانمندی زیادی در صدور خدمات فنی و مهندسی هم در بخش شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و هم مهندسان و متخصصان و مشاوران بسیار قوی وجود دارد که سال‌ها است این موضوع توسط این‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: این موضوع در صنعت برق که از پیشگامان و پرچم داران صدور خدمات فنی و مهندسی است، خیلی بیشتر است.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: صدور خدمات فنی و مهندسی می‌تواند ارزآوری و ثروت آفرینی خوبی برای کشور داشته باشد، ضمن آنکه یک صادرات پایدار به جهت ارتباطی که با کشور مقصد دارد، است.

باقری خاطرنشان کرد: پروژه و طرحی که صادر می‌شود، سال‌های برای خدمات پس از فروش و پشتیبانی‌های لازم و تامین نیازها، نیازمند ارتباط است.

وی گفت: علاوه بر آن صدور خدمات فنی و مهندسی فرصت بسیار مناسبی ایجاد می‌کند که کالاهای ساخت داخل بتواند در بازار کشورهای مقصد به فروش برسد.

رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران ادامه داد: اکنون نیازهای زیادی در کشورهای منطقه برای خدمات فنی و مهندسی کشورمان وجود دارد.

باقری به طرحی که اخیرا در کشور سریلانکا با حضور رئیس جمهور کشورمان به بهره برداری رسید، اشاره و بیان کرد: طرح اومااویا که به دست متخصصان ایرانی در سریلانکا به بهره‌برداری رسید را می توان نمونه‌ای از توان داخلی برای صدور خدمات فنی و مهندسی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: این طرح از افتخارات مهندسان ایرانی است که خیلی هم تاثیر گذار در روند اقتصاد سریلانکا و زندگی و معیشت مردم به خصوص بخش کشاورزی و تامین برق است که به دست مهندسان ایرانی انجام شد.

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: بنابراین صدور خدمات فنی و مهندسی در سالی که به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده یک الزام است که باید به آن پرداخته شود.

باقری ادامه داد: باید مسیرها برای فعالان این بخش هموار شود و دولت باید مسیر را هموار و موانع را بردارد.

وی تاکید کرد: باید حمایت‌ها در این زمینه شکل گیرد و منابع به سمت بخش‌های مولد هدایت شود؛ زیرا صدور خدمات فنی و مهندسی هم اشتغال زایی بالایی دارد و هم کمک به خلق ثروت می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • ادعای انبارلوئی درباره ایده «از شاهزاده تا تاجزاده» مهدی نصیری /حرف او نیست، هم لطف الله میثمی گفته بود هم فرخ نگهدار!
  • سرلشکر باقری: جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • تاکید عمار حکیم بر گسترش همکاری فرهنگی ایران و عراق
  • تحلیل ژنرال صهیونیست از راهبرد اسرائیل مقابل ایران
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • خشم ژنرال صهیونیست از راهبرد اسرائیل مقابل ایران