Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساختمان پست خانه قدیم چابهار در دو دهه گذشته با کاربری اداری به عنوان اداره پست نیز استفاده می شد که در سال ۷۷ به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسید و بایستی تاکنون به عنوان یک مجتمع گردشگری مرمت می شده اما تا امروز نه اثری از مرمت است و نه عملیاتی بر روی آن انجام می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون چندی قبل رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور در نشست بررسی پروژه‌های گردشگری چابهار گفته بود برای رونق گردشگری در این شهرستان باید پروژه‌های جاذب گردشگر اجرا کنیم تا افراد بیشتری برای سفر، چابهار را انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مونسان تاکید کرده بود در تمام استان‌ها نیازمند حمایت‌های استانداران در رونق گردشگری هستیم که خوشبختانه در استان سیستان و بلوچستان شاهد حمایت‌ها و علاقه‌مندی احمدعلی موهبتی هستیم و برنامه‌های ویژه‌ای را برای این استان در نظر داریم که امید می‌رود شاهد اتفاقات بسیار خوب در حوزه گردشگری باشیم.

در حالی رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور که امروز به یک وزارتخانه مبدل شده، استاندار را حامی گردشگری خطاب می کند که ساختمان پست خانه چابهار با قدیمت بیش از 150 به عنوان یک اثر با ثبت ملی در حال تبدیل شدن به مخروبه ای است که حتی در ردیف پروژه های در حال اجرای میراث استان قرار ندارد.

حال باید دید چرا بسیاری از پروژه های استانی در جنوب سیستان و بلوچستان در روستاهایی همچون درک و تنگ کنارک در حال اجراست اما چابهار پروژه های بر زمین مانده زیادی در پهلو دارد و مدیرکل میراث فرهنگی استان چرا تمایل بیشتری به اجرای پروژه های دوردست دارد

پست خانه چابهار که می تواند یکی از بهترین محل برای جذب گردشگر باشد که با ضعف مدیریتی مدیران گذشته و کنونی به تلی از خاک بدل شده است و نتوانسته همچون آثار ملی مورد استفاده مانند باباخان مشهد مورد استفاده مردم قرار گیرد.

پست خانه تاریخی چابهار دارای پوشش سایبان‌های سفالی در طبقه بالا می باشد و طبقه همکف آن دارای دو اتاق اصلی قدیمی و دو اتاق الحاقی ست و پوشش سقف‌ها مسطح با تیرهای چوبی همچنین کف اتاق‌ها و راه‌پله و پاگرد در طبقه اول با الوارهای چوبی پوشش داده شده وهر کدام از اتاق‌ها در همکف دو در ورودی با قوس‌های هلالی دارند که در قسمت بالای درها دو دریچه وجود دارد که به پشت بام رواق‌ها باز می‌شوند، این بنا ویژگی مختص مناطق گرمسیری یعنی همان وجود رواق‌های هلالی دورتا دور را در خود دارد، استفاده از سنگ‌های رسوبی ماسه‌ای ساحلی در اندازه‌های مختلف از ویژگی‌های دیگر این بناست.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار چندی قبل در گفت و گو با خبرنگار ما گفته بود توسعه طرح های بومگردی، ساخت اقامتگاههای ارزان قیمت، ارائه صنایع دستی بومی و تهیه غذاهای محلی مورد تاکید است تا بتوان علاوه بر جذب گردشگر به معرفی آداب و رسوم و فرهنگ بومی این منطقه کمک کرد.

اما امروز پست خانه چابهار که یک طرح ملی بوم گردی محسوب می شود در حال تبدیل شدن به مخروبه ای است که شاید هیچ گردشگری از وجود چنین اثری باخبر نیست.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۰۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون صنایع‌ دستی وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کشور گفت: به دنبال ایجاد و تقویت بازارهای عرضه و فروش محصولات صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در پایتخت و نقاط مختلف ایران هستیم.

مریم جلالی امروز یکشنبه ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده در نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: تولیدات صنایع‌ دستی زنجیره هایی به‌هم پیوسته هستند که نباید صرفاً در حالت فرهنگی و ویترینی بمانند بلکه باید با برنامه‌ریزی های مدون و اقدامات جهادی هماهنگ به ادبیات توسعه و کسب و کار نزدیک شود و در سطح ملی و بین‌المللی نقش آفرین باشد.

معاون صنایع‌ دستی وزارت میراث‌ فرهنگی افزود: سیستان و بلوچستان نیز عزم جدی را آغاز کرده و امیدواریم از طریق صنایع‌ دستی، گردشگری، شیلات، لنج‌سازی و آبزیان و سایر ظرفیت ها و دارایی هایی که این استان دارد بتوانیم یک عنصر هویتی ویژه‌ای را به وجود آوریم.

به گفته جلالی، ما نیز در معاونت صنایع‌ دستی وزارتخانه در تلاش هستیم تا زنجیره اقتصادی صنایع‌ دستی و معیشت عزت آفرین را برای تک تک فعالان این حوزه در کشور و  سیستان‌ و بلوچستان به وجود آوریم.

وی تاکید کرد: یکی از اقداماتی که به دنبال انجام آن هستیم ایجاد بازار ثابت عرضه و فروش محصولات صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در تهران و اقصی نقاط کشور است که پیگیر تحقق آن هستیم و در حال حاضر نیز وجود دارد اما نیازمند تقویت و گسترش است.

وی ادامه داد: ضرورت دارد تا محصولاتی که در اقلیم خاص خودش تولید می‌شود زیست بوم آنها نیز کامل و در سایر نقاط عرضه شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • رفع تنش آب درجنوب سیستان وبلوچستان به مدت چهارسال
  • سیستان‌وبلوچستان، فارس و تهران رکوددار بیشترین تعداد حوادث ترافیکی در کشور
  • احداث ۲۶ پروژه روبنایی در سایت‌های مسکن ملی سیستان وبلوچستان
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ثبت بیش از ۵۴۰ هزار تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • دستگیری عوامل جیش الظلم در سیستان وبلوچستان
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد