Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@17:56:29 GMT

دوربین‌گذاری در زیستگاه‌ها محدودیت ندارد

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۱۵۰۲

دوربین‌گذاری در زیستگاه‌ها محدودیت ندارد

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه همه انجمن‌ها، دانشجویان و گردشگران برای ورود به مناطق تحت مدیریت محیط زیست باید مجوز بگیرند، گفت: سال قبل پروتکلی برای ورود افراد و دوربین‌گذاری در زیستگاه‌های حیات وحش تهیه شده است که بر اساس آن اطلاعات محققان و نقاط دوربین‌گذاری ثبت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، اخیرا مرتضی اسلامی - عضو انجمن یوز ایرانی - با تأکید بر اینکه آمار دقیقی از جمعیت یوزپلنگ‌های موجود در کشور نداریم، گفته بود که از دو سال پیش تاکنون به دلیل اعمال برخی محدودیت‌ها، امکان دوربین‌گذاری و پایش جمعیت یوز در زیستگاه‌های این گونه وجود ندارد. این درحالیست که شهاب الدین منتظمی - مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست - به ایسنا می‌گوید که محدودیت خاصی برای دوربین‌گذاری در زیستگاه‌های یوز یا سایر گونه‌های حیات وحش وجود ندارد و از سال‌های دور تاکنون هم روال بر این بوده که همه انجمن‌ها، محققان، دانشجویان و گردشگران برای ورود به مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست و هر نوع مطالعه، نمونه‌برداری، پایش و تحقیق مجوز بگیرند.

وی با اشاره به اینکه پروتکلی در سال ۱۳۹۷ تدوین شده است که بر اساس آن ورود به زیستگاه‌ها به اخذ مجوز و هماهنگی با اداره کل محیط زیست استان  نیاز دارد،اظهارمی‌کند: در دو سال گذشته محدودیتی در دوربین‌گذاری در زیستگاه‌ها وجود نداشته و تنها دقت‌ها و نظارت‌ها بیشتر شده است چون باید اهداف دوربین‌گذاری باید برای سازمان محیط زیست مشخص و محرز شود، ضمن اینکه سازمان محیط زیست باید از اطلاعات تولید شده در زیستگاه‌های خود حفظ و حراست کند. برای این موارد ضوابطی داشتیم اما سال قبل پروتکل مستقلی هم در این باره نوشته شد.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این نکته که بر اساس پروتکل تهیه شده در معاونت طبیعی حتما باید محل‌های دوربین‌گذاری برای پایش و سنجش مشخص شود،می‌گوبد: ضروری است که تاریخ و ساعت دقیق دوربین‌گذاری‌ها صورت‌جلسه شود. با استفاده از این روش از پراکنده‌کاری و استخراج اطلاعات غلط جلوگیری می‌شود.

منتظمی با تأکید بر اینکه انجمن‌های محیط زیستی مشکل و محدودیتی در دوربین‌گذاری در زیستگاه‌ها به منظور پایش و مطالعه ندارند،اظهارمی‌کند: معمولا انجمن‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد در پایش‌ها حضور دارند و به مأموران محیط زیست کمک می‌کنند اما ورود به مناطق محیط زیست باید با مجوز سازمان حفاطت محیط زیست و هماهنگی اداره کل محیط زیست استان‌ها باشد بنابراین هر فرد یا انجمنی نمی‌تواند نسبت به دوربین‌گذاری اقدام کند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا برای ورود به زیستگاه‌ها انجمن‌های محیط زیست باید از نهادهای امنیتی هم مجوز جداگانه‌ای بگیرند؟می‌گوید: خیر نیازی نیست. چون کلیه هماهنگی با نهادهای امنیتی برای ورود به زیستگاه‌ها توسط ادارات کل محیط زیست استان‌ها انجام می‌شود و در نتیجه مشخص است که چه فردی از چه گروهی وارد منطقه می‌شود.

به گزارش ایسنا، این اظهار نظر مدیر کل حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست در مورد نبود محدودیت در دوربین‌گذاری در حالی مطرح می‌شود که آخرین اطلاعات مربوط به جمعیت یوزپلنگ‌ها در استان‌های یزد، سمنان و خراسان شمالی به عنوان زیستگاه‌های این گونه ارزشمند به دو سال پیش برمی‌گردد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: يوز آسيايي دوربين حیات وحش زیستگاه یوزها سازمان محیط زیست ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۱۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است

محمد جواد عسکری گفت: مسائل محیط زیسیت باید جزو اولویت‌های مهم دستگاه‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی باشد، امروز اثرات کم توجهی به این حوزه را با مشکلات به وجود آمده مشاهده می‌کنیم و برای جبران این کم توجهی‌ها لازم است در قالب برنامه حرکت کنیم.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۲۰ حکم مربوط به دستگاه‌های متولی در زمینه قانون هوای پاک وجود دارد که ۲۰ حکم آن اجرا شده، ۶۰ حکم ناقص اجرا شده و بقیه آن تاکنون اجرا نشده اند، ادامه داد: سالانه افراد زیادی به دلیل آلودگی هوا فوت کرده و یا با مشکلات جدی مواجه می‌شوند، دستگاه‌هایی که در زمینه اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده‌اند به عنوان مصداق ترک فعل به دستگاه‌ قضائی معرفی کرده‌ایم.

این نماینده مردم با تاکید بر اینکه راهی جز ایجاد هم افزایی برای اجرای قانون هوای پاک نداریم، عنوان کرد: باید در کشور گفتمان محیط زیستی را ایجاد کنیم و همه عوام و خواص مسائل زیست محیطی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه با پیگیری‌ها و نظارت های میدانی انجام شده مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه را برطرف کردیم و روند احیای آن امیدی را ایجاد کرده است، گفت: باید مسائل محیط زیست را جدی تر از گذشته ببینیم، درحال حاضر مسائلی از قبیل آلودگی دریاها و دریاچه‌ها با ورود فاضلاب را شاهد هستیم و از سوی دیگر شاهد خشک شدن دریاچه‌های آب شور هستیم که ریزگرد آن ها خسارت زیادی را به همراه دارد.

عسکری با اشاره به اینکه باید مسائل محیط زیستی را به صورت جدی‌تر در کتاب های درسی آورده شود، افزود: واحدهای تولیدی و معادن باید به تعهد خود در زمینه کنترل آلایندگی حاصل از فعالیت عمل کنند. وزارت نفت نیز باید در حوزه زیست محیطی به وظایف خود عمل کند و متاسفانه کم کاری این وزارتخانه پیگیری نشده است.

وی با اشاره به نشست کمیسیون متبوع خود با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و تاکید بر اینکه باید حوزه محیط زیست را دانش بنیان کنیم، عنوان کرد: خوشبختانه در مناطق حفاظت شده با اقداماتی که صورت گرفته جمعیت قوچ، میش، کل، بز و گوزن زرد ایرانی درحال افزایش است که جای تقدیر دارد و باید این فعالیت ها باید تقویت و حمایت قانونی شوند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمادگی داریم تا هرگونه حمایتی را در زمینه تقنینی از سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشیم، ادامه داد: کم بودن نیروی کار و محیط بان در سازمان حفاظت محیط زیست مشکل ساز است و باید هرچه سریع تر این کسری جبران شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، اّ، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای کانون های ریزگردها اقدامات جدی و فوری انجام شود، تصریح کرد: در برخی نقاط کشت درخت اکالیپتوس با توجه به رشد سریع ترویج داده شده اما باید توجه شود که این نوع درخت بسیار آب‌بر بوده و موجب از بین رفتن منابع آبی می‌شود.

منبع: خانه ملت

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟