Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@05:57:37 GMT

نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره اربعینی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۲۲۷۱

نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره اربعینی‌ها

نتایج یک پژوهش علمی نشان می‌دهد که با ۹۵ درصد اطمینان، میزان شادکامی افرادی که در پیاده‌روی اربعین شرکت کرده‌اند، بیشتر از افرادی است که هرگز در پیاده‌روی اربعین شرکت نکرده‌اند. ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۴ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، یکی از سنت‌های قدیمی شیعیان، مراسم پیاده‌روی اربعین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیاده‌روی در چند سال اخیر، میان مردم کشور ایران مورد توجه و استقبال چشمگیری قرار گرفته، به طوری که شمار شرکت‌کنندگان ایرانی در گردهمایی اربعین در سال‌های 89 تا 95 از چهل هزار نفر به دو میلیون و دویست هزار نفررسیده است، که نشان دهنده افزایش 55 برابری زائران در مدت 6 سال است که هر ساله افزایش بیش از 130 درصدی یافته‌ است و در سال 96 بیش از 3 میلیون زائر ایرانی در این مراسم شرکت کردند.

پژوهش‌های بسیاری نشان داده‌ است که اعتقادات دینی و انجام مناسک مذهبی، بر سلامت جسمانی، روانی و شادکامی افراد تأثیر‌گذار است. شادکامی عبارت است از مقدار ارزش مثبتی که یک شخص برای خود قائل است و زمانی ایجاد می‌شود که انسان، از خود و محیط اطراف خود احساس رضایت داشته باشد.

شادکامی به عنوان یک عاطفه مثبت می‌تواند روابط بین فردی را تسهیل کرده و ایثار، نوع‌دوستی و مهارت‌های گفت‌وگو را ارتقاء دهد و پیامدهای مثبت گسترده‌ای بر شناخت سطح فعالیت اجتماعی و سلامتی داشته باشد.

همچنین شادکامی به نوعی تفکر منجر می‌شود که افراد را قادر می‌سازد، مشکلات را با خلاقیت و نوع‌آوری حل نمایند. با توجه به اینکه افزایش نشاط و شادکامی همواره یکی از دغدغه‌های اساسی انسان‌ها بوده است و شیوه‌های مختلفی برای تجربه آن پیشنهاد شده است و با در نظرگرفتن اهمیت پیاده‌روی اربعین و وجود خلأ تحقیقاتی جدی در زمینه بررسی ابعاد روان‌شناختی آن، «کانون روان‌شناسی اربعین» باحضور اساتید حوزه و دانشگاه و جمعی از دانشجویان دانشگاه خوارزمی کرج آزمون «روان‌شناسی اربعین» را با هدف تعیین تفاوت شادکامی در افرادی که در پیاده روی اربعین شرکت کرده‌اند، با افرادی‌که شرکت نکرده‌اند، انجام داد.

این پژوهش، باتوجه به هدف بنیادی و روش آن، توصیفی از نوع علی، مقایسه‌ای است. جامعه آماری پژوهش، شامل افرادی است که از شهر کرج پیاده‌روی اربعین سال 1396 شرکت کردند و نیز شامل افرادی است که در شهر کرج، هرگز تجربه پیاده‌روی اربعین را نداشته‌اند. نمونه پژوهش شامل 120 نفر بود (60 نفر از شرکت‌کنندگان در پیاده‌روی اربعین و 60 نفر از غیر شرکت‌کنندگان) که به شیوه هدفمند انتخاب شدند؛ ابزار مورد استفاده در این پژوهش، به منظور سنجش شادکامی، پرسشنامه شادکامی اکسفورد بود.

داده‌های بدست آمده از پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 22 پردازش و با استفاده از آزمون آماری T مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند؛ نتایج بدست آمده از پژوهش نشان داد که با 95 درصد اطمینان، میزان شادکامی  افرادی که در پیاده‌روی اربعین شرکت کرده‌اند، بیشتر از افرادی است که هرگز در پیاده‌روی اربعین شرکت نکرده‌اند؛ بنابر نتایج بدست آمده، انجام مراسم مذهبی از قبیل پیاده‌روی اربعین و به‌طورکلی تقید افراد به مذهب می‌تواند در میزان شادکامی آن‌ها تاثیرات مثبتی داشته باشد. بنابراین گسترش فرهنگ پیاده‌روی اربعین با توجه به تاثیرات گسترده و عمیق آن و همچنین انجام پژوهش‌های دقیق علمی در این زمینه توصیه می‌شود.

منبع:فارس

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۲۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدجواد آذری‌ جهرمی، وزیر سابق ارتباطات در کانال تلگرامی خود نوشت:

صنعت خودروسازی در ایران با زور انحصار و ممنوعیت واردات است که زنده مانده است، هزینه‌اش هم از جان و مال مردم پرداخت می شود.

دلیل تحمل و تحمیل این هزینه ها از دید سیاستگذار، احتمالا نقش غیرقابل انکار این صنعت در تولید ملی و اشتغال است.

یکی از دالان‌های باریک امکان احیای صنعت خودرو در ایران، فراموشی تدریجی تولید انحصاری خودروهای سوخت فسیلی و آزادسازی تدریجی واردات آن و تمرکز بر نگاه کارآفرینانه در تولید خودروی برقی با تکیه بر تجدید ساختار صنعت خودروسازی و رقابت پذیر کردن آن بود - رگه هایی از این سیاست بعضا در سخنان آقای علی آبادی وزیر فعلی صمت دیده می شد- که در حال حاضر با پرداخت دو میلیارد یوروی ناقابل به یک شرکت ساختمانی شرقی برای اختصاص بازار ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی شهر تهران، در حال از بین رفتن است.

سکوت جناب آقای میرسلیم هم در این فقره جالب است!

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902138

دیگر خبرها

  • ۱۲ هزار نفر در آزمون تخصصی حافظان قرآن کریم سراسر کشور شرکت کردند
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره زنان
  • برگزاری آزمون‌ ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم
  • واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • برای نخبگان در حوزه‌های مختلف مسیر ویژه‌ای باز خواهیم کرد
  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه
  • بهره‌مندی هرچه بیشتر از علم و پژوهش با برجسته‌سازی معنویت، نیاز پیش‌ِ روی ما به حساب می‌آید
  • برگزاری نخستین جلسه ستاد اربعین وزارت ارتباطات