Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@11:47:06 GMT

باکتری بیماری‌زای فرصت طلب در گوشت

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۲۵۲۸

باکتری بیماری‌زای فرصت طلب در گوشت

 به نقل از جام جم، بیماران عفونی مبتلا به عوامل باکتریایی باید به‌طور مرتب آنتی‌بیوتیک مصرف کنند تا باکتری بیماری‌زا در بدن نابود شود.

به‌طور ویژه بیماران بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان، بیماران دچار نقص سیستم ایمنی و به‌ویژه سالمندان در معرض عفونت بیمارستانی هستند و اغلب تحت درمان با آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند کلیندامایسین، لینکومایسین، آمپی سیلین، آموکسی سیلین و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
قرار می‌گیرند. بروز سندروم اسهال در چنین افرادی شایع است، زیرا مصرف مداوم آنتی‌بیوتیک‌ها برخی باکتری‌های مفید روده را از بین برده و موجب رشد و جوانه زنی بعضی از باکتری‌های بیماری‌زای روده‌ای «فرصت‌طلب» نظیر کلستریدیوم دیفیسیل می‌شوند که این باکتری عامل حدود ۲۰ درصد موارد اسهال بیمارستانی است. به‌عنوان مثال، طبق دو پژوهش جداگانه در بیمارستان‌های تهران و اصفهان مشخص شد به ترتیب ۱۰ و ۲۰ درصد بیماران، آلوده به این باکتری بودند.


علائم آلودگی به باکتری کلستریدوم دیفیسیل شامل اسهال، درد شکمی، تهوع، استفراغ، کم آبی و تب ملایم است. اما به‌ندرت خونریزی و سوراخ شدگی روده و حتی مرگ را به‌دنبال دارد. این باکتری از چند دهه پیش به‌عنوان یک عفونت بیمارستانی مطرح بوده است، اما دانشمندان در سال ۲۰۰۴ کشف کردند این باکتری همراه با غذا به‌ویژه گوشت نیز منتقل می‌شود.


طبق تحقیقات جدید در شهر‌های اصفهان، کرمانشاه و مشهد به ترتیب ۴، ۷، و ۱۵ درصد انواع گوشت‌های قرمز و سفید آلوده به این باکتری بودند.
احتمال آلودگی گوشت چرخ کرده بیشتر از گوشت‌های خرد نشده است. زیرا باکتری‌های موجود در یک قطعه گوشت آلوده، ممکن است در چرخ گوشت باقی مانده و موجب آلودگی سایر گوشت‌ها شود؛ بنابراین رعایت اصول بهداشتی در شست‌وشو و پاکیزه‌سازی صحیح چرخ گوشت به‌ویژه در قصابی‌ها بسیار ضروری است.


جهت پیشگیری از ابتلا باید هنگام خرد و قطعه قطعه کردن انواع گوشت قرمز و مرغ در منزل حتما از دستکش استفاده شود. همچنین اکیداً از مصرف انواع کباب یا جوجه کباب آبدار و نیم‌پخته پرهیز شود. البته گوشت‌های آب پز و خورشتی ایمن و بی‌خطر هستند.


منبع:سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گوشت باکتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۲۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، حسن شیخی، گفت:همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه‌ها، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار است از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح و تماس با امعاء و احشاء آلوده منتقل می‌شود. 

وی اظهارداشت: بنابراین کشتار دام‌ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.

سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه، ادامه داد:گوشت دام‌های ذبح شده، باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشای دام ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود تا با تغییراتی که پس از مرگ در بافت لاشه اتفاق می‌افتد این ویروس از بین برود، لذا از شهروندان خواست تا گوشت موردنیاز خود را از واحد‌های تحت‌نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشت‌های بسته‌بندی شده هویت دار استفاده کنند.

وی در پایان از دامداران خواست در صورت مشاهده کنه از له کردن آن با دست به شدت پرهیز کنند.

دیگر خبرها

  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان پرداخت شد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال