Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته پیش خبر کشف و تخریب نقش برجسته چهار هزار ساله در ثلاث باباجانی تعجب دوستداران میراث فرهنگی را برانگیخت، این ماجرا حالا باعث شده تا وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای پاسخ به نماینده اورامانات به مجلس برود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، هفته پیش و در میان ایام عزاداری محرم خبر کشف نقش برجسته‌ای چهار هزار ساله در ثلاث باباجانی استان کرمانشاه اعلام شد؛ اما درحالی که هنوز یک هفته از این ماجرا نگذشته بود خبر سرقت و تخریب این نقش برجسته بر روی سایت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرماشاه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امید قادری، مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در زمان کشف این نقش برجسته گفته بود "به تازگی دو نقش برجسته در منطقه ازگله کشف شده که یکی از آنها احتمالا صحنه پیروزی «ایدین سین» حاکم دولت «سیموروم» را نشان می دهد. موقعیت قرارگیری این نقوش و سایر نقش برجسته های پیشتر شناسایی شده در استان کرمانشاه و کردستان عراق مدارکی از قدیمی‌ترین مرز سیاسی دنیای باستان در سرزمین زاگرس و در اوایل هزاره دوم پیش از میلاد را نشان می دهند."

وی دلیل کشف تازه این میراث ارزشمند را صعب العبور بودن منطقه دانسته و اظهار کرده بود " این اداره کل درصدد ثبت ملی و اجرای برنامه ای مرمتی و حفاظتی است که به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی و گردشگری برنامه های خاصی را مدون نماید."

کرمانشاه مهد تمدن ایران و در نزدیکی دو تمدن بزرگ و کهن یعنی ایلام و بین النهرین است. این سرزمین آثار تاریخی فراوانی از جمله نقش برجسته‌های ارزشمند از ایران باستان دارد. تخریب آثار تاریخی این منطقه درواقع ضربه به هویت ملی تمدن کهن ایران است. برخی باستان شناسان تخریب نقش برجسته ثلاث باباجانی را ناشی از پدیده وندالیسم دانسته‌اند. وندالیسم به معنای تخریب کنترل نشده اشیاء با ارزش یا اموال عمومی است.

حال اما این شوک به میراث فرهنگی کشور باعث شده تا نائب رئیس فراکسیون گردشگری و نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی با طرح سوال وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به مجلس بکشاند تا اولین طرح سوال از علی‌اصغر مونسان پس از تصدی بر وزارت نیز اینگونه اتفاق افتد.

بنا بر اعلام شهاب نادری "تخریب آثاری با قدمت بیش از چهار هزار سال به معنی بی توجهی به تاریخ و تمدن ملت بزرگ ایران و مردم منطقه است که به هیچ عنوان پذیرفتنی نیستد و وزیر وزارت تازه تاسیس میراث فرهنگی به زودی در فراکسیون تخصصی حاضر خواهد شد تا درباره علل این اتفاق توضیح دهد."

این در واقع اولین گام مجلس برای نظارت بر میراث فرهنگی کشور محسوب می شود.

کد خبر 389519

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری وزير ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري ميراث فرهنگي علی اصغر مونسان کرمانشاه مجلس شورای اسلامی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۴۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است

ایسنا/اصفهان فرماندار نایین گفت: گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار ‌کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نایین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان به‌عنوان اولین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور برای رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار نایین افزود: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چند سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نایین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نایین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نایین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نایین است که نیاز به بررسی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • سکوت در ماجرای سنگلج جایز نیست!
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد