Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ابراهیم متقی در نشست خبری تحلیلی «مذاکره مجدد با آمریکا، راهشگا یا بن‌بستی دیگر» که در دفتر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد، گفت: مذاکره در حوزه سیاست خارجه یعنی درک یک راهبرد برای نزدیکی دو کشور به یکدیگر؛ ترامپ در زمره گروه و افرادی است که تلاش دارد با بازی هیجانی-سیاستی خواسته آمریکا را در برابر کشورهای دیگر اجرا کند و برای رسیدن به اهداف خود از رنگ و ظاهر مذاکره سود می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه تهران بیان کرد: رهبر انقلاب نقطه نظر خود را در خصوص مذاکره با آمریکا اعلام کرده است و ایشان معتقد است آمریکا به تعهدات خود نه تنها در برابر ایران بلکه در برابر هیچ کشوری پایبند نخواهد بود. در ایران رئیس جمهور و وزیر امور خارجه نیز موافق هستند که آمریکا پایبند به تعهدات خود نبوده و مذاکره با آمریکا به صلاح نیست. در ایران نیز هیچ فردی وجود ندارد که بخواهد در برابر نقطه نظر مقابل مقام معظم رهبری قرار گیرد و دم از مذاکره با آمریکا بزند.

تحلیلگر سیاست خارجه گفت: آمریکا نه تنها در برابر تعهدات در برابر ایران پایبند نبوده بلکه نسبت به سایر کشورهای دیگر از جمله کره شمالی یا حتی در افغانستان نیز پایبند به تعهدات خود نیست.

وی مذاکره را نیازمند یکسری اصول دانست و گفت: مذاکره در گام اول نیازمند اعتماد است یعنی هر دو طرف نسبت به هم باید اعتماد داشته باشد آمریکا در گام اول برای مذاکره باید نسبت به ایران اعتماد سازی کند و بازگشت به عقب داشته باشد زیرا سیاست های آمریکا در قبال ایران همیشه خصمانه بوده و باید به صورت بنیادی مورد بازنگری قرار بگیرد. برکناری جان بولتون در حوزه سیاست های خارجه ایران این ذهنیت را ایجاد کرده است که آمریکا به دنبال مذاکره با ایران است اما در هر کشوری ممکن است گروه‌های مختلف وجود داشته باشد که در یک قالب ایفای نقش کند. در آمریکا نیز ممکن است دو جناح فعال باشند اما هر دو جناح اقدامات جنگ‌طلبانه و دشمنی علیه ایران را نشان داده‌اند. برکناری بولتن به معنای صلح و رفع دشمنی با ایران نیست.

متقی ادامه داد: زمانی که دو رئیس جمهور بخواهند با یکدیگر دیدار بکنند پیش از آن حتماً باید وزرای امور خارجه آن دو کشور با هم دیدار کنند. ترامپ قطعاً به دنبال مذاکره اصولی با ایران نیست زیرا زمانی که دم از مذاکره با روحانی و دیدار با روحانی در نشست نیویورک را می‌زند همان زمان وزیر امور خارجه ما را نیز تحریم می‌کند. برکناری جان بولتون تنها یک علامت برای مذاکره است اما در اصول مذاکره آمریکا هنوز نتوانسته اعتماد ایران و ایرانیان را جلب کند.

این استاد دانشگاه تهران گفت: روحانی یا هر فرد سیاسی دیگر تحت شعاع یک مذاکره نافرجام حاضر نیست موقعیت خود را در دستگاه سیاسی یا جامعه به خطر بیندازد. روحانی به صورت واضح باید بیان کند که زمینه اولیه برای انجام مذاکره با برداشتن تحریم‌های ظالمانه علیه ایران است که منافع ملی کشور را با چالش مواجه کرده است.

متقی اذعان کرد: چند بولتن در گروه سیاسی محافظه کاران قرار دارد جان‌بولتون افکاری در زمینه تغییر رژیم ایران داشته و دست های خود همیشه در فکر تهاجم نظامی به ایران بوده است و درباره الگوهای رفتاری نیز با منافقین علیه ایران همکاری داشته است. اما بولتون یک عضو کابینه در آمریکا است که حتی حق رای نیز ندارد پس از برکناری بولتون نمی‌تواند برای ایرانیان این ذهنیت را ایجاد کند که آمریکا تغییر پیدا کرده و قصد مذاکره بنیادی با ایران را دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: تا زمانی که ایران در لیست دولت های تروریست و حامی گروه‌های تروریستی قرار دارد یعنی آمریکا قصد هیچ گونه به بهبود روابط با ایران را ندارد رویکردش با ایران همچنان جنگ‌طلبانه است در گام نخست آمریکا باید ایران را از لیست کشورهای حامی تروریست خارج کند بعد از آن تحریم‌ها را بردارد و در گام سوم با اجرایی کردن تعهدات خود در برجام به مذاکره با ایران فکر کند.

انتهای پیام/

320 / 320 ابراهیم متقی برجام مذاکره

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ابراهیم متقی برجام مذاکره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۷۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: ایران برخورد پلیسی با دانشجویان را در دانشگاه‌های آمریکا نمی‌پذیرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، امروز در نشست خبری که در محل ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) برگزار شد، اظهار کرد: خلیج فارس بخشی از هویت انکارناپذیر تاریخی و فرهنگی مشترک منطقه است.

وی با بیان اینکه منطقه خلیج فارس بخشی مهم از سیاست همسایگی ایران است، اظهار کرد: تقویت روابط با همه کشورهای حوزه خلیج فارس را مهم‌ترین عامل ثبات و امنیت و آرامش در این منطقه راهبردی می‌دانیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه، بیان کرد: ایران همواره منادی تحکیم پیوندهای دوستی و برادری در منطقه خلیج فارس بوده و بر این باور بوده است که کشورهای منطقه توانایی لازم را برای توسعه پایدار و شکوفایی داشته‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین روز معلم را تبریک گفت و یاد استاد شهید مطهری را گرامی داشت.

کنعانی همچنین از برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران به‌عنوان نماد اراده جدی کشور برای توسعه سیاسی و ایفای نقش موثر و هم‌افزا در منطقه یاد کرد و گفت: این نمایشگاه بزرگ نشان‌دهنده رویکرد سیاسی سازنده ایران در کنار تقویت همکاری‌های تجاری و اقتصادی است.

کنعانی ضمن ارائه توضیحاتی درباره نحوه برگزاری نمایشگاه و روند مقدمات یاد شده، اظهار کرد: ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با همکاری نزدیک وزارت امور خارجه و صمت برگزار شد.

وی با بیان اینکه مقام‌های عالی بیش از ۲۴ کشور در سطوح مختلف و ۲ هزار تاجر منتخب از کشورهای مختلف در این نمایشگاه حضور یافتند، اظهار کرد: نمایندگان تجاری بیش از ۱۰۰ کشور در این نمایشگاه که در هفت گروه کالایی برگزار می‌شود، حضور دارند.

به گفته کنعانی، این نمایشگاه فرصت خوبی را برای علاقه‌مندان خارجی به کالاهای ایران فراهم کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه انتظار داریم میزان قراردادهای بسته شده در این نمایشگاه میان تاجران ایران و خارجی بسیار بیشتر از میزان قراردادهای نمایشگاه گذشته باشد، اضافه کرد: دیدارهایی با مقام‌های ۲۲ کشور شرکت‌کننده در این نمایشگاه انجام شده است.

کنعانی با اشاره به اینکه برگزاری این نمایشگاه بزرگ، نشان‌دهنده هم‌افزایی و همکاری خوب میان دستگاه‌های مختلف کشور است، عنوان کرد: این هم‌افزایی و هماهنگی پیشتر در هماهنگی عرصه و میدان در موضوع واکنش به اقدام جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ایران در دمشق نیز مشاهده شده بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه آنچه ما در دانشگاه‌های آمریکا به‌صورت ویژه شاهدیم، نشان‌دهنده بیداری افکار عمومی جهان درباره فلسطین و جنایت‌های رژیم جنایت‌کار اسرائیل با حمایت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی است، گفت: افکار عمومی و عدالت‌اندیشان جهان تداوم جنایت علیه فلسطین و حمایت آمریکا از آن را بیش از این تحمل نمی‌کنند و با سرکوب خسونت‌بار نمی‌توان صدای اعتراض معترضان را خاموش کرد.

کنعانی، تاکید کرد: ایران برخورد خشن و پلیسی با دانشجویان را در دانشگاه‌های آمریکا نمی‌پذیرد و آن را مردود می‌داند.

وی با اشاره به اینکه برخوردهای خشونت‌آمیز با دانشجویان باید متوقف شود و این روند نشان‌دهنده بی‌توجهی آمریکا به موضوع حقوق بشر است، بیان کرد: دنیا به‌ویژه کشورهای حامی رژیم صهیونیستی باید به صدای اعتراض‌ها در دانشگاه‌های کشورهای مختلف توجه کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه روابط و مناسبات دوجانبه ایران و عربستان در مسیر درست و طبیعی پیش می‌رود، اظهار کرد: گفت‌وگوها در سطوح مختلف به‌ویژه در دو سطح اقتصادی و سیاسی ادامه دارد.

کنعانی با اشاره به اینکه حضور هیئت اقتصادی عربستان در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی نشان‌دهنده نگاه ریاض به توسعه روابط اقتصادی با ایران است، بیان کرد: همزمان هیئت وزارتی ایران به سرپرستی خاندوزی و هیئت شامل رئیس کل بانک مرکزی و هیئت دیپلماسی اقتصادی به ریاست صفری برای شرکت در نشست توسعه بانک اسلامی در عربستان حضور دارند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی سفر به روسیه در چارچوب دوازدهمین اجلاس مقام‌های عالی امنیتی کشورها صورت گرفت، گفت: ایران همواره از فرصت نشست‌های چندجانبه برای تبیین دیدگاه‌های خود به‌ویژه در زمینه‌های امنیتی منطقه‌ای و بین‌المللی استفاده کرده است.

کنعانی با بیان اینکه موضوع‌های متنوعی از جمله امنیت سایبری در گفت‌وگوهای هیئت ایرانی مطرح شدند که مهم‌ترین آن‌ها مسئله فلسطین است، اظهار کرد: امنیت سایبری موضوع دارای اولویت هیئت ایرانی بود.

 

در حال بروزرسانی...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادعای تکراری وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • کامرون: ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • کنعانی: ایران برخورد پلیسی با دانشجویان را در دانشگاه‌های آمریکا نمی‌پذیرد
  • کودتا در کاخ سفید/ تلاش‌های نافرجام برای برکناری سخنگوی دولت بایدن
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد