Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@18:26:03 GMT

آیا مشاور جدید مکرون قادر به نجات برجام خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۸۷۳۷

آیا مشاور جدید مکرون قادر به نجات برجام خواهد بود؟

در گزارش روز یکشنبه تارنمای این روزنامه آمده است:"امانوئل بون"مشاور جدید رئیس جمهور فرانسه در جریان برگزاری اجلاس سران گروه ۷، نقش مهمی در برنامه ریزی سفر جواد ظریف وزیر خارجه ایران داشت.

این درحالی است که تلاش امانوئل مکرون برای میانجیگری میان تهران و واشنگتن عملا در این نشست بی نتیجه ماند، چرا که مقامات آمریکایی نسبت به نحوه مدیریت اجلاس ناراضی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور جدید رئیس جمهوری فرانسه تجربه زیادی در حوزه مسائل خاورمیانه دارد و زبان های فارسی و عربی را به خوبی صحبت می کند. انتصاب امانوئل بون به خوبی نشان می دهد که اولویت های سیاست خارجی رئیس جمهوری فرانسه تا اندازه بسیار زیادی تغییر کرده است.

مارتین کونسز نایب رییس اندیشکده "جرمن مارشال"در این باره معتقد است که دولت مکرون با انتصاب مشاور جدید خود، قصد دارد نقش پررنگ تری در تحولات منطقه بحران زده خاورمیانه ایفا کند.مکرون در جریان کارزار انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۷، وعده داده بود که دولتش نقش فعالتری در حوزه خاورمیانه ایفا کند. ۹۰۴۱

اکنون دست فرانسه بیشتر از  آلمان و انگلیس برای ایفای نقش در خاورمیانه بازتر است ،‌چرا که آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان بیشتر درگیر مسائل داخلی است و نخست وزیر تازه نفس انگلیس نیز با چالش بزرگی به نام برگزیت دست و پنجه نرم می کند.

به نظر می رسد با توجه به  این موضوع، انتظار می رود در ماه های آتی، پاریس نقش فعالتری در حوزه های خارج از اتحادیه اروپا، بویژه خاورمیانه بازی کند.

در ادامه گزارش بلومبرگ آمده است:بدون شک دعوت کردن آقای ظریف به اجلاس گروه ۷ اقدام شجاعانه ای از سوی دولت پاریس بود. اما مشکل این است که آمریکا و متحدان اروپایی بر سر نحوه حل و فصل بحران هسته ای ایران با یکدیگر اختلاف داشتند.

اخراج جان بولتون از کاخ سفید فرصت های جدیدی را برای پیشبرد برنامه های دیپلماتیک در مجمع سالانه سازمان ملل در ماه آینده ایجاد کرد.

بر اساس طرح پیشنهاد شده توسط دولت مکرون، دولت ترامپ به ایران اجازه می دهد که دوباره بخشی از نفت خود را صادر کند. تهران نیز به تمام تعهدات خود در چارچوب توافق هسته ای پایبند می ماند و به طور رسمی به مذاکرات ملحق می شود. چندین منبع نزدیک به دولت آمریکا اشاره کرده اند که ترامپ از کاهش تحریم های اقتصادی حمایت می کند. ظاهرا بولتون به شدت با این موضوع مخالفت کرده بود و علت اصلی خروج وی از کاخ سفید نیز همین موضوع بوده است.

در واقع باید گفت که دولت فرانسه، ابتکار عمل جدید خود به عنوان میانجی گر میان ایران و آمریکا را از ماه ژوئن آغاز کرد. مشاور جدید مکرون به منظور دیدار با مقامات ایرانی به تهران سفر کرد. بعد از گام بعدی ایران مبنی بر کاهش تعهدات خود در برجام، مکرون بار دیگر امانوئل بون مشاور خود را برای گفت و گوی مستقیم به تهران اعزام کرد.

تهران محل ناآشنایی برای امانوئل بون نیست. او دوران حرفه ای خود را به عنوان مشاور سفارت فرانسه در اوایل دهه ۲۰۰۰، در ایران شروع کرد. او در سال های بعد به عنوان سفیر فرانسه در لبنان انجام وظیفه کرده است.

آزمون بعدی رئیس جمهور فرانسه در تاریخ ۲۴ سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل خواهد بود. رهبران ایران، فرانسه و آمریکا در این مراسم سخنرانی خواهند کرد.

بعید به نظر می رسد که رهبران ایران و آمریکا در این اجلاس دیدار کنند. ملاحظات سیاسی در داخل دو کشور احتمال وقوع چنین سناریویی را کاهش داده است. در هر صورت رئیس جمهور فرانسه به تلاش های خود برای میانجیگری بین دو کشور ادامه خواهد داد.

310 310

کد خبر 1299754

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: امانوئل مکرون فرانسه ایران و فرانسه عربستان ایالات متحده آمریکا برانکو ایوانکوویچ سینمای ایران باشگاه استقلال دونالد ترامپ آرامکو باشگاه پرسپولیس فوتبال آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۸۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

یک مقام آمریکایی اعلام کرد که کشورش با ایران در موضوع برجام هیچ مذاکره مستقیمی ندارد.   به گزارش ایسنا، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام (توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.   مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.   ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.   مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.   در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.   کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.   وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.   کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.   پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • تصاویر انتقام رئیس‌جمهور فرانسه از ستاره آفریقایی بعد از لایی خوردن | امشب را در فرانسه نمان!
  • لایی الحاجی دیوف به امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه / فیلم
  • مکرون: اروپا در معرض نابودی قرار دارد
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • ابراز اطمینان مکرون از پاک‌سازی رود سِن تا المپیک
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم