Web Analytics Made Easy - Statcounter

خاندان سلطنتی تایلند در مقایسه با دربار انگلیس بسیار مرموز و راز آلود محسوب می‌شود.

به گزارش شریان نیوز،در مقایسه با دربار بریتانیا که همواره که در کانون توجه قرار داشته، خاندان سلطنتی تایلند بسیار مرموز و راز آلود محسوب می‌شود. این کشور قوانین سختگیرانه‌ای دارد که شهروندان و رسانه‌های تایلند را از اهانت به خاندان سلطنتی تایلند و انتشار جزئیات شرم آور درباره‌ی آن منع می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاه ما‌ها واجیرالونگکورن که عنوان رسمی او شاه رامای دهم است، مراسم تاجگذاری او در ماه مه ۲۰۱۹ برگزار شد، یعنی تقریباً ۳ سال بعد از مرگ پادشاه قبلی تایلند که پدر او، بومیبول آدولیادج بود. محدودیت‌های رسانه‌ای در تایلند باعث شده اطلاعات زیادی درباره ما‌ها واجیرالونگکورن در دست نباشد.

با این حال، تمام آنچه که از او می‌دانیم این است که او در بریتانیا و استرالیا تحصیل کرده، علاقه‌ی زیادی به ورزش دوچرخه سواری دارد، تا به حال چهار بار ازدواج کرده و یک خلبان حرفه‌ای است. در ادامه با شاه واجیرالونگکورن و سبک زندگی منحصر به فردش آشنا خواهیم شد.

ما‌ها واجیرالونگکورن بودیندرادبایاوارانگون در سال ۱۹۵۲ متولد شد. او دومین فرزند و تنها پسر شاه بومیبول و همسرش، ملکه سیریکیت است.

گرچه او از همان ابتدا ولیعهد تایلند نام نگرفت، اما عده‌ی زیادی پیش بینی می‌کردند که او وارث تاج و تخت پدرش شود. تولد او در آن زمان آسایش خاطری برای خاندان سلطنتی تایلند فراهم کرد، چون آن‌ها به شدت منتظر یک پسر بودند و نگرانی زیادی از این بابت داشتند. «واجیرالونگکورن» در زبان تایلندی به معنای «مزین به جواهرات یا آذرخش» است.

گرچه او در سال ۱۹۷۲ یعنی در ۱۵ سالگی، به طور رسمی ولیعهد تایلند معرفی شد، اما بیشتر دوران کودکی او در واقع در خارج از تایلند سپری شد. واجیرالونگکورن از ۱۳ تا ۱۷ سالگی به مدرسه‌ای در انگلستان فرستاده شد و بعد از آن به دانشگاهی نظامی در استرالیا رفت.

او ابتدا در ۱۳ سالگی وارد مدرسه‌ی آمادگی شد و بعد از آن در ۱۷ سالگی به مدرسه‌ی شبانه روزی مشهور و معتبر میلفیلد ِ انگلیس رفت. سپس به استرالیا رفت و وارد دانشگاه نظامی سلطنتی شد. او در سال ۱۹۷۶ از این دانشگاه فارغ التحصیل شد، به گفته‌ی وبسایت BBC، واجیرالونگکورن که به خاطر نحوه‌ی ترتبیتش در دربار تایلند نازپرورده بار آمده بود، به سختی توانسته بود از عهده‌ی تحصیل در بریتانیا و استرالیا برآید.

بعد از فارغ التحصیلی، واجیرالونگکورن به ارتش تایلند پیوست و بیشتر سال‌های عمرش را در آنجا به عنوان افسر ارتش خدمت کرد. واجیرالونگکورن یک خلبان ماهر و حرفه‌ای است که هم بر هواپیما‌های شهری و هم بر هواپیما‌های نظامی تسلط دارد و در سفر‌های خارجی اش، هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ شخصی اش را شخصاً هدایت می‌کند، واجیرالونگکورن آموزش‌های نظامی اش را در تایلند، بریتانیا، آمریکا و استرالیا گذرانده.

بعد از مرگ پدرش، شاه بومیبول در اکتبر ۲۰۱۶، ما‌ها واجیرالونگکورن با عنوان رسمی «اعلی حضرت شاه رامای دهم» به پادشاهی رسید، به این معنی که او دهمین پادشاه خاندان سلطنتی چاکری است. با این حال، مراسم تاجگذاری واجیرالونگکورن ۳ سال بعد برگزار شد، چون او می‌خواست ابتدا کشورش برای پدرش سوگواری کند.

طبق اعلام مجلس ملی قانون گذاری تایلند در اکتبر ۲۰۱۶، ما‌ها واجیرالونگکورن «شایسته دانست که اجازه دهد مردم مدتی را به ادای احترام برای پادشاه فقید اختصاص دهند.»

تاج گذاری واجیرالونگکورن که مدت زیادی انتظارش کشیده می‌شد، بالاخره در ماه مه سال ۲۰۱۹، در مراسمی تماشایی برگزار شد. حدود ۱،۳۰۰ نفر و فیل در نزدیکی کاخ بزرگ تایلند، به مدت ۶ ساعت و نیم رژه رفتند.

طبق شنیده ها، این مراسم در مجموع برای حکومت تایلند ۳۱ میلیون دلار خرج برداشت. گفته می‌شود ما‌ها واجیرالونگکورن در روز تاجگذاری اش یک تاج ۷/۳ کیلوگرمی هم بر سر داشت که به یک الماس هندی مزین بود.

سه روز قبل از مراسم تاجگذاری، ما‌ها واجیرالونگکورن در مراسمی غافلگیر کننده با زنی ازدواج کرد که مدت‌ها با او در رابطه بود. این زن درواقع بادیگارد شخصی واجیرالونگکورن بود.

ازدواج این زوج اتفاق غافلگیر کننده‌ای بود، چون دربار تایلند پیش از آن هرگز از وجود رابطه‌ای عاشقانه میان پادشاه این کشور و ژنرال سوتیدا واجیرالونگکورن خبر نداده بود.

تصاویر منتشر شده از مراسم ازدواج این زوج نشان می‌دهد سوتیدا ابتدا در برابر پادشاه زانو زده و به او تعظیم می‌کند و سپس در کنار او می‌نشیند تا اسناد ازدواج را امضا کند. این مراسم در تالار تخت آمپورنساتان بانکوک برگزار شده بود.

با ازدواج سوتیدا با پادشاه تایلند، او حالا ملکه‌ی تایلند محسوب می‌شود. در جریان برگزاری مراسم تاجگذاری واجیرالونگکورن، سوتیدا در بالکن کاخ در کنار همسرش حضور داشت.

ماه ژوئیه‌ی سال میلادی جاری، پادشاه به سینینات وونگواجیراپاکدی، پرستار سابق ارتش تایلند هم عنوان صیغه‌ی سلطنتی (یا همان معشوقه‌ی پادشاه) اعطا کرد. سینینات را یکی دیگر از زنانی می‌دانند که واجیرالونگکورن مدت‌ها با او در رابطه بوده است، تصاویر منتشر شده از این مراسم هم پادشاه را در حال پاشیدن آب بر روی صورت سینینات نشان می‌دهد.

از بعد از سال ۱۹۲۱، سینینات اولین نفری است که این عنوان را به طور رسمی دریافت کرده، در این مراسم ملکه سوتیدا در کنار همسرش نشسته بود.

در ماه اوت سال میلادی جاری، خاندان سلطنتی تایلند با انتشار عکس‌هایی نادر از سینینات که او را در حال هدایت یک هواپیما نشان می‌داد، گوشه‌ای از آنچه در دربار این کشور می‌گذرد را نشان داد، و بسایت رسمی دربار تایلند، بعد از انتشار این عکس‌ها از دسترس خارج شد.

پادشاه تایلند به زنبارگی شهرت دارد. او از ۳ زن ۷ فرزند دارد. او در گذشته چندین طلاق تلخ داشته. آنطور که گفته می‌شود، مادر واجیرالونگکورن، ملکه سیریکیت، یک بار در اوایل دهه‌ی ۱۹۸۰ پسرش را کمی شبیه به دون خوان توصیف کرده بود.

علاوه بر این، او گفته بود پسرش ترجیح می‌دهد آخر هفته هایش را در کنار زنان زیبا بگذراند تا به وظایف رسمی مقام سلطنتی اش رسیدگی کند. شایعات تأیید نشده‌ای هم وجود داشته مبنی بر اینکه او قبلاً در کار قاچاق دست داشته، گرچه هیچ جزئیات یا خبر مشخصی در این مورد منتشر نشده.

به گفته‌ی وبسایت Guardian، ما‌ها واجیرالونگکورن یک بار در سال ۱۹۹۲ در ملاقاتی با روزنامه نگاران، به طور مستقیم به این شایعات اشاره کرده و گفته بود: «من شبیه رئیس‌های مافیا هستم؟ اگه بودم حالا میلیونر شده بودم.»

ما‌ها واجیرالونگکورن احتمالاً در کشورش، تایلند از چنین شایعاتی مصون است، چون تایلند قوانین سختگیرانه‌ای در مورد خاندان سلطنتی اش دارد. این قوانین، اهانت، بی آبرو کردن یا تهدید کردن هر یک از اعضای خاندان سلطنتی را برای مردم تایلند ممنوع کرده.

پادشاه تایلند حتی والدین همسر سومش که ندیمه‌ای به نام سریراسمی بود را بر اساس همین قوانین و با متهم کردن آن‌ها به سوء استفاده از نسبت شان با او به زندان انداخت.

واجیرالونگکورن علیرغم مقام مهمی که در تایلند دارند، از قرار معلوم مدت زمان زیادی را در کشورش نمی‌گذراند. طبق شنیده ها، او بیشتر اوقاتش را در آلمان سپری می‌کند و به گفته‌ی روزنامه‌ی آلمانی Bild، در شهر باواریای آلمان یک خانه دارد.

او یکی از علاقمندان جدی ورزش دوچرخه سواری است و در گذشته به طور مرتب مسابقات دوچرخه سواری گسترده‌ای در بانکوک برگزار می‌کرد. تصویر بالا واجیرالونگکورن را در رویداد «عشق و گرمای دوچرخه» در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد.

دختر او، پرنسس سیریواناواری ناریراتانا هم در این رویداد‌ها شرکت داشته. واجیرالونگکورن حتی یک بار در سوئیس در حال دوچرخه سواری و بدون پیراهن دیده شده بود. این تصویر در ژوئن ۲۰۱۹ منتشر شد.

تصویر دیگری که در روزنامه‌ی آلمانی Bild منتشر شد، پادشاه تایلند را با حداقل لباس در حال دوچرخه سواری در آلمان نشان می‌داد.  پادشاه عجیب و غریب تایلند به علاقه‌ی زیادش به سگ‌ها هم مشهور است. بعد از مرگ سگ خانگی او در سال ۲۰۱۶ که از نژاد پودل بود و «فوفو» نام داشت، واجیرالونگکورن به مدت ۴ روز یک مراسم سوگواری بودایی برای آن برگزار کرد. واجیرالونگکورن لباس افسران نیرو‌های هوایی را به تن سگش می‌کرد و در مراسم‌های رسمی او را به همراه خود می‌برد.

منبع: شریان

کلیدواژه: سقوط هواپیمای تهران یاسوج ایالات متحده آمریکا مجلس شورای اسلامی سوریه یاسوج بوشهر ایران کرمانشاه سقوط هواپیما روسیه عراق گرگان بارش برف تیم فوتبال استقلال تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۲۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس

در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می‌کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می‌کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‏‎ ‎‏رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می‌پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

 زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته‌ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می‌افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگ‌های سست و بی پایه‌ی بشری و در عهدی که پوشالی‌ترین بنیان‌های فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه‌ی کتاب‌ها و کتابخانه‌ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی؛ و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه. به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه‌ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری‌ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه‌ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • زوج تایبادی مراسم عقد خود را در مزار شهدای گمنام برپا کردند
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • رمزهای عبور، گلوگاه‌های امنیت به شمار می‌رود
  • ماجرای انتشار بوی عجیب در بندرترکمن چه بود؟
  • پشت پرده انتشار بوی عجیب در بندرترکمن چه بود؟
  • ماجرای انتشار بوی عجیب در بندرترکمن | علت عجیب تر این اتفاق !
  • شرط عجیب یک معلم برای ازدواج + فیلم