Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا به نظرتان تغییر واقعی محیط زیست غیرممکن است؟ این طور نیست. در اینجا می‌بینید که چطور یک کشور آلوده در عرض چند سال به یکی از تمیزترین کشور‌های دنیا تبدیل شده است.

ممنوعیت کیسه‌های پلاستیکی

گام ساده‌ای که تحول بزرگی در این کشور ایجاد کرد، ممنوع کردن استفاده از کیسه‌های پلاستیکی یکبار مصرف در سال ۲۰۰۸ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق تحقیقاتی که سازمان محیط زیست رواندا انجام داده بود، کیسه‌های پلاستیکی یک تهدید جدی برای محصولات کشاورزی به شمار می‌رفتند، آب‌ها را آلوده می‌کردند، ماهی‌ها را می‌کشتند و باعث آلودگی می‌شدند.

اما رواندا فقط به کیسه‌های پلاستیکی یکبار مصرف موادغذایی بسنده نکرد و مواد پلاستیکی بسته‌بندی را هم ممنوع کرد. امروزه رواندایی‌ها از کیسه‌هایی استفاده می‌کنند که از مواد زیست تخریب پذیر مثل پارچه، کاغذ، برگ موز و پاپیروس ساخته شده اند.

 

تمیزترین پایتخت

رواندا این مسئله را بسیار جدی گرفته است. در واقع هرکس این ممنوعیت را نقض کند باید جریمه سنگینی بپردازد و حتی ممکن است زندانی شود. تا حد زیادی به دلیل فقدان زباله‌های پلاستیکی، برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد (UN Habitat) در سال ۲۰۰۸ پایتخت رواندا، کیگالی، را به عنوان یکی از تمیز‌ترین شهر‌های آفریقا اعلام کرد. رواندا از سرمایه گذاری و نوآوری برای پاک‌تر شدن و نجات محیط زیست استفاده می‌کند.

 

فرصت‌های کارآفرینی زیست‌محیطی

کارآفرینان خوب می‌توانند شکاف بین خدمات و محصولات را مشاهده کنند و محصولات جدیدی تولید کنند که این خلأ را پر کند. این هم برای اقتصاد و هم برای محیط زیست مفید است. وقتی پلاستیک در رواندا ممنوع شد، یک نفر باید به تولید مواد بسته‌بندی جایگزین فکر می‌کرد. سرمایه گذاران این را به چشم یک فرصت دیدند و صنایع بسته‌بندی جایگزین و همچنین کارخانه‌های بازیافت پلاستیک را راه انداختند.

 

افزایش پوشش جنگلی

رواندا به خاطر هدف محیط زیستی بزرگش «افزایش پوشش جنگلی تا ۳۰درصد کل مساحت کشور تا سال ۲۰۲۰»، یکی از پاک‌ترین کشور‌های روی زمین شد. رواندا برای دستیابی به این هدف، تلاش زیادی برای کاشت درخت و مبارزه با جنگل‌زدایی انجام داده است. علاوه بر این اقدامات جدیدی مثل «دارکشت‌ورزی» و «طرح‌های آموزشی در مدیریت جنگل» را انجام می‌دهد. (دارکشت‌ورزی، نوعی کاربری زمین، به صورت تلفیقی از درخت و گونه‌های زراعی و دامی در اشکال مختلف است.) این فعالیت‌ها همراه با ممنوعیت پلاستیک باعث شد رواندا جایزه سیاست آینده را از «World Future» در سال ۲۰۱۱ دریافت کند.

 

درختکاری برای تمیز کردن کشور

رواندا در سال ۲۰۱۸-۲۰۱۹ تقریبا به هدف پوشش جنگلی خود رسید. ۳۸۱۱۹ هکتار دارکشت‌ورزی، ۴۸۰۰ هکتار جنگل کلاسیک و ۲۲۵۴۴۰ درخت میوه در رواندا کاشته شد. این علاوه بر حدود ۶۷۰ هکتار جنگلی است که بازسازی شد. اکنون ۲۹.۸درصد از مساحت رواندا پوشیده از جنگل است. رواندا از هر کشوری روی زمین پاک‌تر است و یکی از امن‌ترین کشور‌های جهان است.

 

اوموگاندا

«اوماگاندا» یک کلمه رواندایی به معنای «دور هم جمع شدن برای یک هدف مشترک» و نام یک انجمن پاکسازی ماهانه است که آخرین شنبه هر ماه برگزار می‌شود. تلاش این جامعه برای پاکسازی کشور، یکی از دلایلی است که رواندا به خاطر پاکیزگی در آفریقا مشهور است.

اما تمیز کردن رواندا یک پروژه داوطلبانه نیست. اوماگاندا پروژه‌ای است که در آن مردم هر ماه دور هم جمع می‌شوند تا محله، شهر، شهرستان و کشور خود را تمیز نگه دارند. پلیس خیابان‌ها را رصد می‌کند و رواندایی‌هایی را که مشارکت نمی‌کنند، متوقف کرده و آن‌ها را مجبور کند محل را تمیز کنند. جریمه شرکت نکردن در اوماگاندا سنگین است و از ۵۰۰۰ فرانک تا ۶ دلار متغیر است. این مبلغ به نظر ناچیز می‌آید، اما نه وقتی میانگین درآمد مردم حدود ۱۵۰ دلار در ماه باشد.

 

گردشگری پایدار و خورشیدی

یایید مرور کنیم: خیابان‌ها و پارک‌ها تمیز هستند و هیچ پلاستیکی در کشور استفاده نمی‌شود. اما فقط این‌ها نیست. چندین اقامتگاه بوم‌گردی و گزینه‌های اقامتی سبز هم در رواندا وجود دارد، از جمله هتلی در پایتخت که ۱۰۰درصد از انرژی خورشیدی استفاده می‌کند.

 

ترمیم اکوسیستم

بهبود پارک‌های کشور هم کمک کرده رواندا یکی از پاک‌ترین کشور‌های روی زمین باشد. اما باور کنید یا نه، این کشور اکنون سراغ کسانی رفته که زمانی محیط زیست طبیعی را از بین می‌بردند. شکارچیان غیرقانونی اصلاح شده اکنون از گوریل‌های کوهستانی در معرض انقراض و سایر پستاندارانی که قبلا شکار می‌کردند، محافظت می‌کنند. سایر شکارچیان هم به عنوان راهنمای مسافران استخدام شده اند و گردشگران را به طبیعت می‌برند تا گوریل‌ها را ببینند.

 

ارتقای پارک ملی

رواندا چیزی را که باهوش‌ترین مردم از قبل می‌دانستند را ثابت کرده است: پارک‌های ملی و فضا‌های سبز حفاظت شده محیط زیست را بهبود بخشیده و به اقتصاد کشور کمک می‌کنند. این کشور تعدادی از جنگل‌هایش را ترمیم کرده و به پارک ملی ارتقا داده و نتیجه آن رونق اقتصادی بوده است. این پارک‌ها که زیستگاه گیاهان و جانوران مختلف هستند، مورد توجه گردشگران قرار گرفته و سالانه ۳۰۰میلیون دلار درآمد برای این کشور تولید می‌کنند.

 

ساخت اقتصاد سبز

رواندا نسبت به تغییرات آب و هوا بسیار آسیب‌پذیر است و سعی می‌کند تاثیرات زیست‌محیطی را در آن مهار کند. بخشی از تلاش‌های این کشور آفریقایی برای ساخت اقتصاد سبز مقاوم در برابر آب و هوا و کاهش کربن تا سال ۲۰۵۰، ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری است تا از پروژه‌های بخش دولتی و خصوصی حمایت می‌کند. تا به امروز، صندوق سبز ۱۰۰میلیون دلار جمع آوری کرده است و بزرگترین صندوق سرمایه گذاری متمرکز بر محیط زیست در آفریقا به شمار می‌رود.

 

سیاست‌ سبز

از آنجا که هیچ نوع تلاشی بدون تغییر ایدئولوژی نمی‌تواند پایدار باشد، این امر برای رواندا بسیار حیاتی است که نگرانی‌های محیط زیستی را در کانون پیشرفت خود قرار دهد. به همین دلیل وزارت منابع طبیعی رواندا اخیرا به رسمیت شناخته شده است. مجمع اقتصاد جهانی می‌گوید این کار به رواندا کمک می‌کند منابع مالی جدیدی برای کمک به مهار تغییرات آب و هوا جذب کند.

 

رواندای پاک‌تر... گوریل بیشتر

نه تنها تلاش‌های محیط زیستی به رواندا کمک کرده یکی از پاک‌ترین کشور‌های روی زمین باشد، بلکه تغییر نگرش و سیاست در سطح دولتی هم به گوریل‌های کوهستان کمک کرده است. تلاش‌های محافظتی زیادی برای نجات این گوریل‌ها در حال اجرا است که تعداد آن‌ها را از ۸۰۰ به ۱۰۰۰ گوریل در سال ۲۰۱۱ رسانده است.

 

انرژی پاک‌تر برابر است با کشور پاک‌تر

رواندا ۲۵میلیون دلار به یک پروژه خورشیدی اختصاص داده که استفاده از انرژی خورشیدی را در شرق آفریقا ترویج کند. این کشور به سرعت در حال رشد است و این فرصت را دارد که فناوری‌های قدیمی را کنار گذاشته و برای توسعه اقتصادی تلاش کند که در مقابل تغییرات آب و هوا مقاومت کند و رونق نسل‌های آینده را فراهم کند.

 

منبع: برترین‌ها 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رواندا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۵۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان

ایسنا/گیلان رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رشت با تاکید بر ضرورت اعتلای فرهنگ محیط زیست در جامعه، گفت: اهمیت محیط زیست و نهادینه کردن این علم همانند سایر علوم برای آموزش دانش‌آموزان الزامی است.

محمدتقی تقی‌زاده امروز هفتم اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برنامه‌های متنوع در هفته زمین پاک، اظهار کرد: اجرای برنامه‌های آموزشی زیست محیطی برای دانش‌آموزان مدارس ابتدایی ضروری است در همین راستا آموزش‌های لازم برای دانش‌آموزان ابتدایی یک مدرسه دخترانه در روستای پسیخان به مناسبت هفته زمین پاک انجام شد.

وی با اشاره به لزوم اهمیت محیط زیست و نهادینه کردن این علم همانند سایر علوم برای آموزش دانش‌آموزان، افزود:  برنامه‌های متنوعی به مناسبت هفته زمین پاک با مشارکت یکی از صنایع فعال در شهرستان در خصوص مباحث زیست محیطی برگزار شد. 

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رشت گفت: کارشناسان این اداره با حضور در بین دانش آموزان و ارائه موشن‌گرافی‌های زیست محیطی، آنها را با مفاهیم ساده محیط زیست آشنا کردند.

تقی‌زاده درباره آموزش‌های ارائه شده به دانش آموزان، تصریح کرد: آموزش تعاریف و مفاهیم زیست محیطی همچون تفکیک از مبدا،  موجودات زنده و حیوانات در خطر انقراض، جلوگیری از شکار و صید، تنوع زیستی، صرفه جویی در مصرف آب و روش‌های نگهداری و محافظت از گیاهان و جانوران همراه با برگزاری مسابقه و اهدای جوایز از مهمترین بخش‌های آموزش محیط زیست به دانش آموزان است.

 وی با تاکید بر اینکه برای حفظ محیط زیست و تحویل آن به نسل آینده باید فرهنگ سازی کرد، گفت: هر قدر هزینه برای این سنین از کودکان انجام شود خود یک سرمایه‌گذاری ارزشمند محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آموزش زیست محیطی و استمرار این برنامه‌ها برای  اعتلاء فرهنگ محیط زیست ضروری است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • پاکسازی محیط زیست توسط کودکان شهر زاوه در هفته زمین پاک + تصاویر
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • پاکسازی محیط زیست در روستای رهنه به مناسبت هفته زمین پاک + تصاویر
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند