Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@01:59:53 GMT

هیچ‌گونه مورد ابتلا به وبا در فصل گرما نداشتیم

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۶۰۲۱

هیچ‌گونه مورد ابتلا به وبا در فصل گرما نداشتیم

محمد مهدی گویا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: انجام اقدامات بین بخشی مجموعه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری سازمان آب و فاضلاب باعث شد در فصل گرمای امسال هیچ مورد ابتلا به وبا بین هموطنان وجود نداشته باشد.

وی اظهار داشت: سطح آگاهی مردم در زمینه رعایت بهداشت فردی و اجتماعی بالا رفته و به هشدارها و توصیه های کارشناسان بهداشت و پزشکان درباره راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا توجه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گویا ادامه داد: وبا یکی از بیماریهای واگیر عفونی بوده که عامل بیماریزایی آن  یک باکتری به نام ویبریو کلرا است و این بیماری در اثر سم تولید شده از این باکتری که در روده کوچک تکثیر می‌یابد، بروز پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: عامل بیماری مدت زیادی در آب زنده می‌ماند و در مناطقی که سطح آب‌های زیر زمینی آن بالاست، بیشتر شایع بوده و از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است.

این مقام مسوول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: وبا یکی از قدیمی‌ترین و شناخته‌شده‌ترین بیماری‌های همه‌گیر در جهان است و همه گیری آن با مصرف آب و غذای ناسالم، شرایط ناسالم بهداشتی، بهسازی نامطلوب محیط و شرایط زندگی شلوغ و پرجمعیت، ارتباط دارد. ‌

به گزارش ایرنا، وبا از بیماری‌های عفونی قدیمی است که تاکنون هفت مورد پاندمی (همه گیری) در جهان ایجاد کرده است. ۶ پاندمی اولیه وبا که از قرن ۱۹ آغاز شده و تا قرن ۲۰ ادامه داشته، از نوع کلاسیک بوده است. آخرین اپیدمی وبا در جهان به سال ۱۹۹۲ میلادی بازمی‌گردد که در بنگلادش و جنوب آسیا افراد بسیاری به این بیماری مبتلا شدند.

آخرین پاندمی وبا در سال ۱۹۶۱ میلادی و از نوع جدید التور بود. شناسایی التور به سال‌های دور برمی‌گردد، ولی بروز آن در سال ۱۹۶۱ و در آخرین پاندمی وبا بوده است.

وبا از بیماری‌های بومی ایران محسوب می‌شود و نزدیک به ۴۰ سال است که در کشور ما وجود دارد، به طوری که قانون مصوب سال ۱۳۲۲ مجلس ایران، پزشکان را ملزم کرد تا در صورت مواجهه با این بیماری موارد را فورا گزارش کنند.

وبا یک بیماری اسهالی حاد و آبکی است که از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل می‌شود، عامل آن یک باکتری به نام ویبلیوکلراست که در آب‌های سطحی و فاضلابها وجود دارد.  کسی که به وبا مبتلا می‌شود مدفوع و آب محیط را آلوده می‌کند و افراد دیگری نیز به بیماری مبتلا می شوند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وبا بهداشت و درمان بیماری های واگیردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۶۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی در افراد می‌تواند نشانه‌هایی از ابتلا به پوکی استخوان باشد و در چنین شرایطی انجام سنجش تراکم استخوان جهت بررسی دقیق‌تر وضعیت بیمار، امری ضروری خواهد بود.

سیده زهرا میرفیضی ضمن بیان این مقدمه که علم روماتولوژی دانشی جدید و مربوط به طبقه‌بندی بیماری‌های روماتیسمی است افزود: این بیماری، با امراض مربوط به تخصص ارتوپد، متفاوت است.

وی ادامه داد: بیماری پوکی استخوان یا استتوپروز که از آن به عنوان بیماری خاموش یاد می‌شود معمولاً در خانم‌ها و بعد از سنین یائسگی شایع می‌شود و از آنجا که علائم بالینی واضحی نداشته، بیمار با عوارض پوکی استخوان که به شکل شکستگی ستون فقرات کمری و یا شکستگی گردن و استخوان ران است به پزشک مراجعه می‌کند. همچنین باید به بیماران در زمینه کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی آگاهی‌های لازم داده شود تا در صورت بروز این علائم برای انجام تراکم استخوان به پزشک روماتولوژیست، مراجعه نمایند.

دکتر میرفیضی همچنین با تأکید بر اینکه پیشگیری همواره بهتر از درمان است، افزود: خانم‌هایی که در معرض ابتلا به بیماری پوکی استخوان هستند، پس از انجام ارزیابی تراکم استخوان باید با توجه به سن و میزان پوکی استخوان، رژیم‌های غذایی حاوی کلسیم و ویتامین D را دریافت و مصرف شیر و یا درمان‌های دارویی را در برنامه زندگی خود قرار دهند.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این فوق تخصص روماتولوژی ضمن تاکید بر نقش مؤثر رسانه‌ها در آگاه‌سازی مردم نسبت به بیماری فوق افزود: برخی بیماران مبتلا به پوکی استخوان، در مرحله شکستگی استخوان، ستون فقرات، گردن و استخوان ران قرار دارند که در این شرایط برای بیماران درمان‌های سنگین مورد نیاز است، پس بهتر است که اقدامات درمانی زودتر برای فرد آغاز شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • توزیع بیش از یک هزار لیتر سم رایگان در نیشابور
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد