Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@20:16:34 GMT

تبریز 2018؛ زشت و زیبا

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۶۱۲۵

تبریز 2018؛ زشت و زیبا

خبرگزاری آریا - در ماه‌های اخیر تورم هزینه‌های زندگی را افزایش داده ولی درآمدها چندان تغییری نکرده است که این تغییرات اقتصادی و پیش‌بینی ناپذیر بودن شرایط، زندگی ایرانی‌ها را تحت تأثیر قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری آریا، این شرایط قشر متوسط و پایین جامعه را بیشتر درگیر کرده است، فاصله طبقاتی بیشتر شده و زمینه برای بروز برخی آسیب‌های فردی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یک شهروند 27 ساله در تبریز گفت: مبلغی را پس انداز کرده بودم که بعد از فارغ التحصیلی از آن به عنوان یک منبع برای اشتغال استفاده کنم اما اکنون نه تنها با آن پول توان ایجاد شغلی را ندارم بلکه سرمایه‌ام با تورم فعلی هیچ ارزشی ندارد. برای آینده خود برنامه ریزی کرده بودم ولی در این شرایط همه آرزوهایم برباد رفته است.
یکی از دانشجویان دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با ایسنا معتقد است، مردم ایران با کمترین توقع زندگی خود را ادامه می‌دهند؛ زمانی که با 100 هزار تومان فقط قادر به خرید سه قلم کالا هستیم زندگی و حتی درس خواندن در این جامعه سخت می‌شود.
او اضافه کرده، گاهی اوقات فکر مهاجرت به سرم می‌آید اما آن هم نیازمند هزینه‌های گزاف است؛ این شرایط روحم را مریض کرده است.
یکی از بازاریان تبریز نیز گفته، بازار با توجه به کم شدن قدرت خرید مردم، اثرات تحریم‌ها، کمبود برخی اجناس و کمبود خرید و فروش بدترین روزهایش را سپری می‌کند؛ از سویی نیز بالارفتن مخارج، نرخ اجاره بها و گرانی اجناس مصرفی، زندگی را سخت کرده است. بنده به عنوان فردی از قشر متوسط جامعه دیگر توان تامین استاندارهای زندگی خود را ندارم.
صالحی یک کارگر ساختمانی بوده و یک پسر 14 ساله و یک دختر 7 ساله دارد، او در گفت‌وگو با ایسنا اضافه کرده، وقتی می‌بینم شرایط اقتصادی کشور سخت است، مجبور می‌شوم دایره توقعات و خواسته‌هایم را کم کرده و یا خواسته‎های فرزندانم را محقق نکنم.
او ادامه می‌دهد: از زمان طلوع تا غروب آفتاب در ساختمان مشغول کار هستم و شب‌ها نیز مسافرکشی می‎کنم تا یک لقمه نان حلال به دست آورم و نمی توانم برای خانواده‌ام وقت کافی بگذارم.
مردم تامین نیازهای ضروری را در اولویت قرار دهند
صالح قلی پور، روانشناس در رابطه با تاثیرات اقتصاد کنونی در کشور بر روی جامعه آذربایجان شرقی به خبرنگار ایسنا گفته، امنیت مالی یکی از مهمترین نیاز انسان هاست، منظور از امنیت مالی این است که افراد توانایی تامین نیازهای اساسی در زمان حال و آینده را داشته باشد.
او ادامه داده، فشارهای اقتصادی پیامدهای متفاوتی دارد، این پیامدها هم روی فرد و خانواده و پس از آن بر جامعه تاثیر می‌گذارد، وقتی از نظر اقتصادی فرد به مشکل بخورد امنیت مالی او نیز به خطر می‌افتد و نسبت به آینده خود و تغییرات شرایط کشور نگران می شود؛ از اینکه نتواند با شرایط کشور خود را تطبیق دهد قدرت سازگاری و مدیریت مالی افراد کاهش می‌یابد.
وی با بیان اینکه فشارهای اقتصادی منجر به بروز اختلالاتی نظیر طلاق، پرخاشگری، مشکلات زناشویی و ... می‌شود، افزود: همین فشارها است که باعث بروز رفتارهایی در فرد می‌شود که قابل پیش‌بینی نیست و ممکن است فرد به خود، خانواده و یا افراد جامعه آسیب برساند؛ به عنوان مثال اگر انسان نتواند یک لقمه نان به دست بیاورد، اقدام به سرقت نیز می‌کند.
این روانشناس با بیان این‌که در چنین شرایطی افراد چه در فعالیت‏‌های کاری و چه در اجتماع تغییرات مختلفی را تجربه می‌کند، خاطرنشان می‌کند: در این شرایط افراد شاغل در برخی مشاغل به تدریج احساس می‌کنند که زیر فشارند و در نتیجه منجر به فرسودگی شغلی و نارضایتی از محیط کار، بدبینی، خشم، نا امیدی و پایدار ماندن علائم خستگی عاطفی در شخص می‌شود.
وی می‌گوید: در امر ازدواج نیز شرایط مالی حرف اول را می‌زند و اگر یک جوانی نتواند نیازهای اساسی خود را تامین کند و نسبت به آینده خود استرس داشته باشد بلاتکلیفی و ابهام ایجاد می شود که آثار روانی را در فرد بروز می دهد.
وی متذکر می‌شود: در این شرایط نیاز است اعضای خانواده فشاری بر روی سرپرست خانوار وارد نکنند و از یکدیگر حمایت کنند و به نوعی خود را دلخوش و سرگرم کرده و سعی کنند تا نیازهای ضروری را در اولویت قرار دهند.
باید تاب آوری مردمی را بالا برد و مردم بیشتر نقش بپذیرند
موسی نیرومند، جامعه شناس نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرده، در حوزه بازخوردهای اجتماعی به نابسامانی‌های اقتصادی باید ببینیم مردم چقدر اقتصادی زندگی کرده و می‌اندیشند و چقدر خود را مسئول می دانند و تا چه میزانی تعلق اجتماعی داشته و در خروج جامعه از اقتصاد نابسامان نقش قبول می‌کنند.
وی با بیان این‌که مردم اقتصادی به خوبی قادرند شرایط و بحران‌های اقتصادی را کنترل و مدیریت کنند، خاطرنشان کرد: حال که اقتصاد در ارتباط با فضای ناعادلانه و ظالمانه بیرون از کشور دچار مشکل شده باید تاب آوری مردمی را بالا برد و مردم بیشتر نقش بپذیرند.
این جامعه شناس معتقد است، نابسامانی های اقتصادی عمدتا در تجارب تاریخی محل خلاقیت و توسعه و رشد اقتصادی ملت‌ها بوده و باید به آن بع عنوان فرصت نگاه کرد.
وی به ایسنا خاطرنشان کرد: زمانی یک پدیده تبدیل به تهدید اجتماعی می‌شود که به صورت مناسب تعریف، مطالعه، تحلیل و کنترل نشود. ضمنا تجارب تاریخی نشان می دهد پدیده ها در جامعه می توانند به عنوان فرصتهای بی نظیر در توسعه باشند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۶۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مراسم بزرگداشت مقام و هفته معلم با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، هیئت رئیسه دانشگاه، استادان، کارکنان و دانشجویان با تجلیل از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با محور «زندگی پاک بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا»  در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم اظهار کرد: حوزه کار با استادان و معلمان، بهترین حوزه فعالیتی و ارتباطی در جامعه است.

وی با بیان اینکه دوران دانشجویی، به‌ویژه دوره کارشناسی، دورانی ویژه، خاطره‌انگیز و متفاوت از همه سال‌های تحصیل است به دانشجویان توصیه کرد: این دوران فرصتی طلایی برای دانشجویان بوده و باید از تجربه و علم استادان نهایت بهره را ببرند. استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند. بی‌شک تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به سلسله نیاز‌های انسان ازنظر آبراهام مازلو (نظریه انگیزشی در علم روانشناسی) اضافه کرد: باید تلاش کرد تا دانشگاه در کنار تدریس علوم و دانش، به معنای واقعی محل تربیت و فرهنگ‌سازی در جامعه باشد تا بتوان خودباوری و خودشکوفایی که مبحث رأس این هرم است را به منصه ظهور رساند.

استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد

یکی از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز درباره زندگی پاک با استفاده از غزلی از حافظ بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا با بیان اینکه استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد،‌ گفت:‌ نزدیک به سه دهه است که بیش از گذشته زندگی انسان با مقوله زندگی پاک آمیخته و در شرایط کنونی جهان و وجود هجمه‌های مختلف و ناپاکی‌های بسیار، برگزیدن راه و رسم پاکی در زندگی و ادامه دادن به آن بسیار سخت شده و باید به فردی که در این سلوک زندگی می‌کند، هزاران آفرین گفت.

عباس عاشوری‌نژاد با بیان اینکه ناپاکی‌های بسیار دور تا دور زندگی‌ها را فراگرفته و هیچ جا از گزند آثار مخرب آن در امان نمانده، عنوان کرد: این نفوذ در امور، حتی به نهاد‌های مقدسی همانند مدرسه و دانشگاه نیز رسوخ پیدا کرده و افرادی را که مسیر صحیح زندگی را برای خود برگزیده‌اند را تحت‌فشار قرار داده است. این عیب روزگار کنونی، یک حسن نیز محسوب می‌شود در این فشارها، زمانی که انسان مرحله‌ای از زندگی خود را با همه فشارها با پاکی به پایان می‌رساند، قطعاً حلاوت و رضایت بیشتری در خود احساس خواهد کرد.

وی با قرائت غزلی از حافظ شیرازی عنوان کرد: «لسان‌الغیب» می‌فرماید:«کمتر از ذره نه‌ای پست مشو مهر بورز / تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ‌زنان / بر جهان تکیه مکن ور قدحی می‌داری / شادی زهره‌جبینان خور و نازک‌بدنان / پیر پیمانه‌کش من که روانش خوش باد / گفت پرهیز کن از صحبت پیمان‌شکنان / دامن دوست به دست آر و ز دشمن بگسل / مرد یزدان شو و فارغ گذر از اهرمنان» حافظ در این چهار بیت تأکید می‌کند که انسان می‌تواند زندگی زیبا و پاکی داشته باشد به شرط اینکه از نکاتی که از این غزل برداشت می‌شود، بهره‌مند شود.

چهره ماندگار فرهنگی استان بوشهر اضافه کرد:‌ این ابیات بدین معناست که نخست انسان بزرگ است و حق ندارد کوچک فکر کند و شایسته بوده اهداف بلند و ارزشمند انتخاب کند. همچنان که حرکت ذره به سوی خلوتگه خورشید است، مسیر حرکت انسان باید به سوی نور باشد. چنانکه در نظریه امید «اشنایدر» اصالت هدف به خوبی دیده می‌شود.

عاشوری‌نژاد ادامه داد:‌ دوم اینکه یکی از پیش‌فرض‌های روانشناسی مثبت‌گرا این بوده که انسان باید بپذیرد که هیچ چیزی پایدار نیست. حافظ هم می‌گوید: انسان نباید بر جهان گذرا تکیه کند، همه چیز فانی است به جز ذات پروردگار، بنابراین انسان نباید عزت‌نفس و آبروی خود را فدای آرزو‌های خام و ناپخته کند و شایسته بوده تا اگر چیزی دارد آن را با دیگران شریک شود تا زندگی‌اش به شادمانی بگذرد. سوم اینکه حافظ می‌گوید: از همنشینی با بدعهدان و پیمان‌شکنان بپرهیزد، چون اینان امنیت انسان را بر هم می‌زنند و آبروی آدمی را تهدید می‌کنند.

وی افزود:‌ چهارم اینکه روانشانسی مثبت‌گرا بر اهمیت دوستی در تحقق «شادمانی درونی» و «شادکامی پایدار» تأکید دارد، حافظ هم می‌گوید: دوستان واقعی را بیابد و دایره دوستی‌های اصیل را گسترش دهد و در حفظ رابطه دوستی‌ها بکوشد و دشمنان و انسان‌های شیطان‌صفت دوری کند.

به گزارش آنا،‌ در این مراسم با قدردانی از استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال گذشته از استادانی که به مرتبه استادیاری و دانشیاری ارتقا یافته بودند، تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پلی به گذشته - تساوی 2-2 بارسلونا و رئال مادرید در نیوکمپ (لالیگا اسپانیا - 6 می 2018) / فیلم
  • قیمت خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه
  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • کشف بیش از ۴۷ هزار آمپول قاچاق در تبریز
  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • تغییر نگاه‌ها به کوثر چشم انداز ما بوده است
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست