Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل سابق روابط عمومی‌رسانه ملی با عنوان اینکه شبکه‌های برون مرزی دست روی موضوعاتی می‌گذارند که توسط جریان رسانه ای غالب با سانسور مواجه است، هیسپان تی وی را به خاطر ساخت برنامه‌هایی خلاف این جریان، صدای جمهوری اسلامی‌در کشورهای اسپانیولی زبان توصیف کرد.

قدس آنلاین: داوود نعمتی انارکی مدیرکل سابق روابط عمومی‌رسانه ملی و عضو هیئت علمی ‌دانشگاه صداوسیما با توجه به سیاست‌هایی که همواره جمهوری اسلامی‌در قبال کشورهای اسپانیولی زبان داشته است، در مورد طرح و برنامه‌های شبکه هیسپان تی وی که عمده مخاطبانش در این کشورها زندگی می‌کنند، گفت: این شبکه باید میزان اثرگذاری پیام را نسبت به شناخت مخاطبان و مردمان آن منطقه، ویژگی‌های رفتارهای، اعتقادی و باورهایشان در فرایند برنامه ریزی در نظر داشته باشد تا بهتر بتواند محتوا تولیدکند؛ هر اندازه محتوای پیام به مردم یعنی به دریافت کننده‌های آن نزدیک تر باشد، اثر گذاری آن افزایش پیدا می‌کند و چنانچه می‌بینیم هیسپان تی وی و پرس تی وی سعی کرده اند خودشان را به مخاطبان و ویژگی‌های آن‌ها نزدیک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به این سوال که برنامه سازی برای اسپانیولی زبانان چقدر می‌تواند به نزدیکی فرهنگ آن‌ها به ایرانیان کمک کند، تصریح کرد: صددرصد می‌تواند کمک کند؛ یعنی وقتی تولید محتوا برگرفته از شرایط زمانی و مکانی خود آن منطقه و در پی نشان دادن باورها و ویژگی‌های مشترکی که بین ما و آن‌ها وجود دارد، باشد؛ مخاطبان رسانه لمس می‌کنند که تفاوت آنچنانی با اتمسفر جامعه مبدأ ندارند. یک جاهایی شباهت‌ها آنقدر زیاد است که می‌توانند به جامعه ایران نزدیک شوند. این‌ها می‌تواند در برنامه سازی‌ها مورد توجه قرار گیرد.

نعمتی انارکی در مورد نکات و ظرافت‌هایی که رعایت آنها باعث می‌شود مردم اسپانیولی زبان نسبت به دیدن این شبکه راغب شوند، عنوان کرد:  طبیعتاً محتوا در چنین شبکه‌هایی که ماموریت برون مرزی دارند، برای مردم داخل تولید نمی‌شود. در تولید محتوا مثلا برای اسپانیایی زبان‌های دنیا، ضمن این که رسانه یک سری اصول متناسب با آن شرایط فرهنگی و هنجاری را رعایت می‌کند، باید سعی کند که خودش را به مخاطب هدف نزدیک کند و ویژگی‌های جامعه مقصد را در نظر بگیرد. مثلا مخاطبان  باید حس کنند که مورد احترام  واقع شده‌اند و می‌توانند به برنامه تولید شده نزدیک شوند، البته اگر به شکل درست و صحیح این اتفاق بیفتد به طبع می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

استاد دانشکده رسانه و ارتباطات صدا و سیما درباره اولویت‌هایی که هیسپان تی وی در تولید محتوا و برنامه سازی باید در نظر بگیرد تا بتواند پا به پای رسانه‌های دنیا حرکت کند، گفت: اینکه شبکه‌های برون مرزی بتوانند پا به پای جریان رسانه‌ای غالب دنیا حرکت کند، تا حدی ایده‌آلی است و از واقعیت فاصله دارد؛ دلیلش هم این است که جریان رسانه‌ای غالب هم به لحاظ تولید محتوا، هم به لحاظ مالکیت رسانه‌ای در سرتاسر دنیا و هم به لحاظ تکنولوژی رسانه‌ای کاملاً در اختیار غرب و در واقع به رهبری امریکا است؛ یعنی اگر تاریخچه رسانه‌ها در نظر گرفته شود و روندی که طی کرده؛ این جریان رسانه‌ای به لحاظ تولید محتوا، تکنولوژی و مالکیت جریان رسانه‌ای در اختیار غرب است. ما در یک چنین وضعیتی حرکت و محتوا تولید می‌کنیم.

وی بر همین اساس افزود: به نظر می‌آید برای اینکه جایگاهی مناسبی را در این وضعیت رسانه ای  برای خودمان ترسیم کنیم، باید به طور موشکافانه رصد کنیم که در دنیا چه اتفاق می‌افتد، چه چیزی تولید می‌شود و چه چیزی در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد، چه چیزی نیاز واقعی مخاطبان است، این نیاز به چه صورت و در چه قالبی باید پرداخته شود، چه محتوایی باید در آن باشد، این‌ها باید رصد شود و مبتنی بر این و نتایجی که به دست می‌آید، باید تولید محتوا کنیم، به خصوص در حوزه‌هایی که به اصطلاح آن جریان رسانه‌ای تولید محتوا ندارد یا اگر هم تولید محتوا می‌کند، از واقعیت به دور است. آن وقت ما می‌توانیم با تولید محتوایی که متفاوت با آن‌ها است صدای خودمان را به گوش بقیه برسانیم.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شبکه های برون مرزی هیسپان تی وی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۶۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلالی: با استمرار «فعالیت رسانه‌ها» و «اعتراضات دانشجویی» موضوع غزه «مساله اول» باقی می‌ماند

به گزارش «نماینده»، حسین جلالی با اشاره به بیانات روز چهارشنبه رهبر انقلاب در دیدار جمعی از معلمان و تاکید ایشان بر لزوم اقدام در خصوص حفظ مساله فلسطین به عنوان «مسئله‌ی اول» دنیا اظهار کرد: طی هفتاد و پنج سالی که از پیدایش موجود نامشروع غاصبی به نام اسرائیل می‌گذرد، همیشه مسأله فلسطین صرفاً در خاورمیانه مطرح بوده و کشورهای غربی و اروپایی همواره از رژیم صهیونیستی حمایت کرده اند و به نحوی در جنایات این رژیم در تجاوز و کودک کشی سهیم بودند، اما کم کم روند به نحوی پیش رفت که حتی کشورهای خاورمیانه هم به طرف عادی سازی روابط و بازگشایی سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌ها حرکت کردند و حقیقتاً فلسطین مظلوم تنها ماند.

وی با تاکید بر اینکه این ایران بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اعلام کرد اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و بر این کلام خود اصرار کرد و روی آن ایستاد تا توانست حقانیت فلسطین را به جهانیان به اثبات برساند، گفت: هیچ گاه نمی‌شد که فلسطین مسأله اول دنیا قرار بگیرد اما طوفان الاقصی باعث شد که فلسطین در صدر اخبار دنیا قرار بگیرد؛ در این شرایط همانطور که رهبر انقلاب تاکید کردند، فضای خوبی ایجاد شده که نبایدد بگذاریم مساله فلسطین از صدر اخبار و مسأله اول جهان تنزل پیدا کند.

این نماینده مجلس با اشاره به راه‌های نگه داشتن موضوع غزه به عنوان مساله اول دنیا، عنوان کرد: آنچه که امروز موجب شده تا مردم در جریان مسائل غزه و ظلمی که به مردم غزه می شود قرار بگیرند و بفهمند که در غزه چه می‌گذرد، به دلیل اقداماتی است که از سوی رسانه‌ها در زمینه اطلاع رسانی درباره مساله فلسطین انجام می‌شود؛ استمرار فعالیت‌های رسانه‌ای و همچنین استمرار فعالیت‌های دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در قالب جنبش دانشجویی در محکومیت رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم غزه از راه‌هایی است که می‌تواند مساله غزه را همچنان به عنوان مساله اول دنیا نگه دارد.

جلالی همچنین به تاکیدات رهبری درخصوص لزوم افزایش فشار روز به روز روی رژیم صهیونیستی اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران باید با بهره گیری از ظرفیت‌های دیپلماسی فعالی که دارد فشار بر اسرائیل و حامیان اسرائیل را پیش ببرد؛ کشورهای عربی فعلاً در حدی متقاعد شدند که در قبال مساله فلسطین سکوت کنند و مخالفتی نکنند؛ بر همین اساس نیز هنوز وارد مسأله جنگ غزه نشده اند و هنوز در حال میدان دادن به رژیم صهیونسیتی و حمایت از او هستند؛ این کشورها که امروز دارای روابط مختلف سیاسی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی هستند باید تدریجاً متقاعد شوند تا ضمن کاهش و قطع روابط خود، به نحوی رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهند تا کار اسرائیل تمام شود.

دیگر خبرها

  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • برگزاری رویداد جایزه جوانی جمعیت در آذربایجان غربی
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • رسانه‌های عبری‌زبان: ارتش اسرائیل کاملا وابسته به آمریکاست
  • نقش بازاریابی محتوا در ساخت یک حضور آنلاین پرقدرت
  • جلالی: با استمرار «فعالیت رسانه‌ها» و «اعتراضات دانشجویی» موضوع غزه «مساله اول» باقی می‌ماند
  • تولید محتوا با هوش مصنوعی جایگزین تولید محتوای انسانی شده است؟
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳