Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@09:16:16 GMT

چند درصد همدانی‌ها پرمصرف برق هستند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۹۲۰۳

چند درصد همدانی‌ها پرمصرف برق هستند؟

هرچند تعداد مشترکان پرمصرف قابل مقایسه با تعداد کم‌مصرف‌ها نیست، با این حال یک درصد از مشترکان برق که در بالاترین رده مصرفی قرار دارند، به اندازه ۱۰ درصد مشترکان کم مصرف برق مصرف می‌کنند. آمارها حاکی از آن است که به طور کلی ۱۰ درصد مشترکان در ایران و 4 درصد مشترکان خانگی در همدان عنوان پرمصرفی را یدک می‌کشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، میزان الگوی مصرف اینگونه است که برای مشترکان عادی ماهانه ۳۰۰ کیلووات ساعت مصرف برق در ماه و الگوی مصرف برای ماه‌های گرم است و ۶۰۰ کیلووات ساعت برای دو ماه مصرف است، حال اگر مشترکی کمتر از این عدد مصرف کند، خوش‌مصرف و بالاتر از این عدد باشد، پرمصرف محسوب می‌شود. البته این یک قاعده کلی است و الگوی مصرف برق در مناطق گرمسیر یا عادی متفاوت بوده و بستگی به نوع آب و هوای مناطق مختلف، این الگوها تعیین شده است.

آمار و ارقام حاکی از آن است که ۱۰ درصد از مشترکان جزء پرمصرف‌ها هستند و با توجه به اینکه برای تولید برق باید سوخت گاز مصرف شود، این گروه از مشترکان با مصرف بیشتر برق، نه تنها باعث آلودگی بیشتر محیط زیست می‌شوند، بلکه یارانه بیشتری را هم به خود اختصاص می‌دهند. یک درصد از مشترکان برق که در بالاترین رده مصرفی قرار دارند، به اندازه ۱۰ درصد مشترکان کم مصرف کشور برق مصرف می‌کنند.

رشد یک درصدی پیک مصرف برق

در این راستا شیرزاد جمشیدی- معاون بهره برداری و امور دیسپاچینگ شرکت توزیع برق استان همدان- در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پیک مصرف برق در سال گذشته 687 مگاوات بود که امسال با رشد حدود یک درصدی به 694 مگاوات رسیده است، عنوان کرد: در طول چهار سال گذشته نیز میانگین رشد پیک مصرف حدود 1.8 درصد بوده است.

وی با اشاره به اینکه پیش بینی شرکت توزیع برق برای پیک مصرف برق امسال 723 مگاوات بود، ادامه داد: پیک مصرف امسال در 30 تیرماه رخ داد که خوشبختانه با کمک مردم، کشاورزان و صنایع، استان همدان در تمام طول مدت تابستان همواره در منطقه سبز مصرف کشوری قرار گرفت.

امسال خاموشی با برنامه نداشتیم

جمشیدی درباره قطعی برق در تابستان امسال نیز بیان کرد: امسال به هیچ وجه خاموشی با برنامه که ناشی از کمبود باشد، نداشته ایم و قطع برق فقط در حد تعمیرات پیشگیرانه و اتفاقات بوده است که از قبل نیز به مردم اعلام کرده بودیم.

وی با بیان اینکه هرچند از پیک مصرف عبور کرده ایم اما لازم است تا مردم همچنان مثل قبل به صورت بهینه مصرف کنند، یادآور شد: ساعات پیک مصرف روزانه از ساعت 12 تا 17 و شب ها از ساعت 20 تا 23 است که از مردم تقاضا داریم تا در این ساعات از وسایل پرمصرف مثل ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و اتو استفاده نکنند.

سرقت کابل و تجهیزات روند نزولی دارد

جمشیدی درباره وضعیت سرقت کابل و تجهیزات در سطح استان همدان نیز گفت: سرقت کابل و تجهیزات متأسفانه در سطح استان وجود دارد اما با انجام اقدامات پیشگیرانه مثل تعویض شبکه های سیم مسی با کابل خودنگهدار، ایجاد صعوبت و عدم دسترسی راحت به پست های زمینی وهمچنین برگزاری نشست های متعدد با فرماندهان نظامی استان و شهرستان ها تلاش کرده ایم تا میزان این سرقت ها را کاهش دهیم.

وی ادامه داد: سرقت کابل و تجهیزات در جنوب استان بیشتر از سایر نقاط است که با همکاری نیروهای انتظامی و دیگر ارگان ها، خوشبختانه در ماه های اخیرسرقت کابل در این منطقه نیز مانند کل استان روند نزولی داشته است.

معاون بهره برداری و امور دیسپاچینگ شرکت توزیع برق استان همدان با بیان اینکه علاوه بر سرقت کابل و تجهیزات، سرقت انرژی نیز در سطح استان داریم، اظهار کرد: سرقت انرژی در دستکاری لوازم اندازه گیری و کنتور است که مشاورین و واحد حقوقی شرکت توزیع برق استان به خوبی این سرقت ها را شناسایی کرده و به دادگاه معرفی می کنند و دادگاه نیز با جدیت و شدت برخورد می کند.

4 درصد همدانی‌ها پرمصرف هستند

لیدا یوسفی- مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توزیع نیروی برق استان همدان- نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در پنج ماهه ابتدای امسال 4 درصد از مشترکین استان همدان پر مصرف بوده اند، اظهار کرد: مشترکینی که بیش از 300 کیلووات ساعت در ماه مصرف دارند، بالای الگوی مصرف هستند و به عنوان مشترک پرمصرف شناخته می شوند که البته مشترکینی که سال قبل مصرف آنها بالای الگو بوده اما امسال پایین تر از الگو مصرف کنند، از تخفیف برخوردار می شوند.

وی درباره اقدامات صورت گرفته برای مدیریت مصرف برق در استان همدان عنوان کرد: توزیع بروشور، پخش کلیپ و پیام مدیریت مصرف از صداوسیمای مکز استان، نصب بنر طرح های کاهش پیک  مصرف در تابستان در روستاهای بزرگ و مساجد آنها، نصب بنر طرح های وِیژه صنایع در شهرک های صنعتی، نصب بنر در ادارات برق شهرستان ها و اطلاع رسانی طرح های کاهش پیک برای مشترکین خاصی که می توانند با شرکت توزیع برق همکاری کنند و از تخفیف برخوردار شوند و بازدید از واحدهای تجاری از جمله اقدامات برای مدیریت مصرف برق در استان بوده است.

یوسفی افزود: همچنین جمع آوری لامپ های پرمصرف، معرفی لامپ LED، بازدید از واحدهای صنعتی، برگزاری جلسات آموزشی و سمینار، استفاده از ظرفیت مساجد و ائمه جماعت برای مطرح کردن مسائل مربوط به صرفه جویی، مصاحبه رادیویی درباره وسایل پرمصرف برقی و معرفی پیک تابستان و ساعات اوج مصرف، قرار دادن شعار های مدیریت مصرف در ایستگاه های اتوبوس و بر روی اتوبوس ها و نازل بردهای پمپ بنزین ها، آموزش راهکار های صرفه جویی با نمایش های شاد در مهد کودک ها و بازدید دانش آموزان از موزه برق از دیگر جمله اقدامات بوده است.

مدیریت مصرف برق در ادارات

وی درباره مدیریت مصرف برق در ادارات نیز بیان کرد: راهکارهای صرفه جویی انرژی از طریق استانداری برای ادارات فرستاده و از ادارات خواسته شد تا در ساعات اوج مصرف بار سرمایشی خود را کاهش دهند همچنین اکیپ های بازدید از ادارات برای تهیه چک لیست انرژی وجود داشت و به طور کلی ادارات رصد می شدند و هر هفته به استانداری گزارش می شد.

یوسفی با اشاره به اینکه صنایع نیز در طرح های تشویق محور با شرکت توزیع برق استان همدان همکاری داشته اند، اظهار کرد: صنایع طبق تفاهم نامه ای که با شرکت توزیع برق منعقد می کردند، در ساعات مشخص شده مصرف خودشان را کاهش می دادند که پاداش این صنایع محاسبه و در پایان طرح به آن ها تخفیف داده می شود.

تهیه از: رضا زهدی، خبرنگار ایسنا، منطقه همدان


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پيك مصرف برق خاموشي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۹۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند

تردد بیش از ۱۳ میلیون خودروی فرسوده در کشور که در روز بیش از ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند یکی از چالش‌های بزرگ حوزه انرژی است که در شرایط ناترازی بنزین، خسارات شدیدی به بدنه اقتصاد کشور وارد می‌کند.

به گزارش برنا، فرسودگی خودرو به تنهایی می‌تواند مصرف سوخت آن را بالا ببرد و البته که خودرو‌های تولید داخل در صورتی که فرسوده هم نباشند، ۲ برابر استاندارد جهانی سوخت مصرف می‌کنند.

در حال حاضر که مسأله ناترازی بنزین به یک معضل بزرگ تبدیل شده و ایران را در جایگاه کشور واردکننده بنزین قرار داده، بد نیست نگاهی به آمار و ارقام خودرو‌های فرسوده بیندازیم:

براساس تازه‌ترین آمار، ۹۰ درصد از موتورسیکلت‌ها، ۴۸ درصد تاکسی‌ها، ۸۶ درصد مینی‌بوس‌ها، ۸۲ درصد اتوبوس‌های درون شهری و بیش از ۵۲ درصد از خودرو‌های برون شهری کشور فرسوده هستند.

در حالی که کشور با چالش ناترازی بنزین دست و پنجه نرم می‌کند، همچنان شاهد تردد خودرو‌های فرسوده‌ای هستیم که عملاً بنزین را هدر و هوا را آلوده می‌کنند؛ بر اساس محاسبات سازمان نوسازی ناوگان حمل و نقل، خودرو‌های فرسوده اعم از سواری، تاکسی، کامیون و کامیونت به ترتیب روزانه، ۱۲.۵، ۲۱، ۱۵ لیتر بنزین و تجاری سنگین ۱۷۵ لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند. همچنین موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر سایر موتورسیکلت‌ها بنزین مصرف می‌کنند.

همچنین مصرف سوخت در خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند سرسام آور است؛ تازه‌ترین آمار ستاد نوسازی حمل و نقل نشان می‌دهد که خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند در روز بیش از ۱۷۵ لیتر گازوییل مصرف می‌کنند و این در حالی است که خودرو‌های استاندارد ۹۰ لیتر در روز مصرف گازوییل دارند.

فرسودگی خودرو‌ها تنها به اقتصاد ضربه نمی‌زند بلکه نقشی اساسی در آلودگی هوا نیز ایفا می‌کنند به گونه‌ای که ۶۰ درصد آلودگی در تهران ناشی از ذرات معلق که حاصل سوخت غیراستاندارد و خودرو‌های فرسوده است. سهم خودرو‌ها در آلودگی هوا بین ۴۰ تا ۷۳ درصد است که در کنار آن، انتشار گاز‌های آلاینده را هم باید در نظر گرفت که سهمی ۸۲ تا ۸۳ درصدی در آلودگی هوا دارد.

از سوی دیگر نقش خودرو‌های فرسوده در تصادفات رانندگی را نیز نباید نادیده گرفت. همه این موضوعات نشان می‌دهد که اسقاط خودرو‌های فرسوده تا چه حد و از هر لحاظ می‌تواند به نفع کشور باشد.

خودرو‌های فرسوده به تنهایی ضربه سنگینی به اقتصاد کشور می‌زنند و این خسارت به اندازه‌ای بالاست که نمیتوان آن را نادیده گرفت؛ اگر هر لیتر بنزین و گازوییل را با مبلغ ۷۰ سنت حساب کنیم، می‌بینیم که خودرو‌های فرسوده، به طور سالیانه، ۹ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می‌کنند و بیش از ۱۳ میلیارد لیتر بنزینی را هدر می‌دهند که میتواند در شرایط مطلوب، برای کشور ارزآوری داشته باشد.

با یک نگاه کلی به این آمار و ارقام و صدمات خودرو‌های فرسوده، هیچ گونه توجیه منطقی برای عدم اسقاط خودرو‌های فرسوده وجود ندارد و این مسأله نیازمند یک اقدام جدی و ضربتی است تا خودرو‌های فرسوده از رده خارج شوند که این اتفاق می‌تواند تا حد بسیار بالایی در رفع ناترازی بنزین موثر باشد.

دیگر خبرها

  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • میانیگن قبض برق مشترکان با کولر گازی بالای دو میلیون تومان می‌شود
  • سفره همدانی‌ها با نان سبوس‌دار کامل می‌شود
  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان
  • تفاهم نامه مدیریت مصرف در حوزه صنایع شهرستان خوی امضا شد 
  • رقابت بیش از ۲۳ هزار داوطلب همدانی در آزمون سراسری