Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: متاسفانه این روزها قلیان از ابزار سرگرم کننده خانواده ها به ویژه جوانان شده و گرایش زنان نیز به این ماده دخانی بسیار افزایش یافته است که پسندیده نیست.

محمدرضا مسجدی گفت: افزایش ۲ برابری گرایش زنان و دختران ایرانی که مادران آینده جامعه به شمار می روند به مصرف قلیان، بسیار نگران کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهار داشت: سن مصرف قلیان در کشور به حدود ۱۳ سال رسیده که در میان دختران به شدت افزایش یافته است. این مسئله، بحرانی و مهم است چراکه منجر به آسیب های بسیاری در آینده می شود.

مسجدی خاطرنشان کرد: قلیان با طعم های مختلف و میوه ای که حاوی ترکیبات روان گردان است، به صورت خانوادگی مصرف می شود و به راحتی دختران در کنار پدران و همسران این ماده خطرناک و سمی را دود می کنند. در حالی که این سنت شکنی است و فرهنگ غنی ایرانی را پایمال می کند.

این فوق تخصص بیماری های ریه اظهار داشت: دود ناشی از قلیان باعث می شود که نیکوتین پلاسما، مونوکسید کربن و ضربان قلب سریعا بالا رود و آسیب جدی به سلامتی انسان وارد کند.

مسجدی ادامه داد: سرطان های ریه، دهان و مثانه از جمله بیماری های ناشی از کشیدن قلیان است و اسانس هایی که به تنباکوهای جدید می زنند، موجب حساسیت و سرفه های مزمن همراه با خلط می شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بسیاری از افراد می گویند دود قلیان وارد ریه های ما نمی شود بلکه آن را از دهان خود خارج می کنیم، اما نمی دانند که دود از طریق مخاط دهان و حنجره به بدن برمی گردد، اگر فویل مورد استفاده بهداشتی و با کیفیت نباشد، در اثر واکنش با زغال قلیان منجر به سرطان خواهد شد.

به گفته مسجدی، افرادی که قلیان می‌کشند باید از این واقعیت مطلع باشند که دود قلیان چون از آب رد می‌شود و مرطوب است، مدت زمان بیشتری در ریه‌ها می‌ماند. همچنین برخی میکروب‌ها که عمدتاً باکتری‌هایی هستند که موجب سل می‌شوند، در لوله قلیان وجود دارند.

 دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات اظهار داشت: استفاده از قلیان سبب اختلال در جذب کلسیم، کاهش وزن و تخریب هورمون های جنسی خواهد شد و در نتیجه پوکی استخوان پدید می آید.

وی با بیان اینکه قلیان بیش از ۷۲۰۰ ماده زیان بخش دارد، اظهار داشت: در حالی که در سیگار تنها چهار هزار ماده مضر شناسایی شده و باید توجه داشت که ضرر قلیان بسیار بیشتر از مصرف سیگار است./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۹۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد یک شراره خورشیدی به زمین چقدر خطرناک است؟

ایتنا - شراره خورشیدی یک انفجار قدرتمند از تابش الکترومغناطیسی تولید شده در جو خورشید است.
یک شراره قدرتمند خورشیدی در این هفته در اقیانوس آرام به زمین برخورد کرد. این اتفاق باعث قطع گسترده امواج رادیویی در منطقه شد.

به گزارش ایتنا، شراره خورشیدی یک انفجار قدرتمند از تابش الکترومغناطیسی تولید شده در جو خورشید است.

این فوران خورشیدی به مدت 12 دقیقه در 30 آوریل به طول انجامید، این شراره  خورشیدی به عنوان M9.53 طبقه بندی شد و توسط ماهواره GOES-16 ناسا اندازه‌گیری شد.

اگرچه این یک شراره خورشیدی کلاس M است و کمی پایین‌تر از شراره کلاس X است که شدیدترین در نوع خود است، اما همچنان یک شراره خورشیدی قدرتمند است.

مدیر آزمایشگاه نجوم خورشیدی، سرگئی پوگاچف، در مؤسسه علوم نجومی روسیه، در اظهار نظری، اطمینان داد که محل فوران اجازه نمی‌دهد ماده خورشیدی به زمین برسد.

این کارشناس روسی اظهار داشت که اثرات منفی این برخورد بر روی زمین بسیار محدود است. برای اینکه یک شراره خورشیدی در این مکان روی زمین تاثیر بگذارد، باید از قدرت استثنایی برخوردار باشد.

بر اساس داده‌های موجود در آزمایشگاه ستاره شناسی خورشیدی، ماده خورشیدی پس از شعله‌ور شدن به سمت زمین پرتاب نشد. .

این دانشمند در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی «نووستی» اشاره کرد که انتظار هیچ عواقبی از این درخشش را نداریم.

دیگر خبرها

  • آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...
  • مشترکان بد مصرف برق هزینه ۵ برابری تولید را باید بپردازند
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • آسیب مغزی و فلج جوان انگلیسی در پی مصرف گاز خنده
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • دفاع عجیب خبرگزاری دولت از قلیان پرعارضه اکسیژن
  • برخورد یک شراره خورشیدی به زمین چقدر خطرناک است؟
  • متخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • قلیان اکسیژن؛ بِکشیم یا نه؟