Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو بین‌المللی چین، روز شنبه دو پایگاه نفت شرکت آرامکو عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفت که انفجار و حریق به دنبال داشت. بزرگترین تاسیسات انرژی جهان سپس از کاهش میزان تولید روزانه نفت خام این شرکت به حدود ۵میلیون و ۷۰۰هزار بشکه خبر داد.

این حادثه نشان می‎دهد که بحران ژئوپلیتیک بار دیگر آغاز شده و خطر ناشی از آن در میان فعالان و صاحب نظران به خوبی حس می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهای نفت به بالاترین حد خود در چهار ماه گذشته رسیده است. بهای نفت خام برنت در آغاز معاملات روز دوشنبه ۱۹ درصد جهش کرد که بزرگترین رکورد جهش در روز بعد از سال ۱۹۹۱ میلادی محسوب می‎شود. قیمت طلا نیز هنگام معامله ۱۵ دلار افزایش یافته و بار دیگر از سد ۱۵۰۰دلار در اونس گذشت. در عین حال قیمت پیش فروشی شاخص‎های داو جونز و نَزدَک آمریکا بطور چشمگیری سقوط کرده است.

سخنگوی نیروهای یمن اعلام کردند که این گروه مسئول این حملات بوده و با ۱۰ پهپاد این حملات را انجام داده‌اند. هدفشان این است که به عربستان سعودی هشدار دهند از حمله به یمن دست بردارد ، در غیر این صورت وضعیت بدتر می شود.

روشن است حادثه یکی از نتایج درماندگی مستقیم عربستان سعودی در جنگ داخلی یمن محسوب می شود. اما با آنکه یمنی‌ها مسئولیت حادثه را برعهده داشتند، این حادثه را نمی توان آنقدر ساده تصور کرد، آمریکا مدعی شده است ایران عامل پشت پرده حادثه است، وضعیت منطقه بطور ناگهانی تیره شده است.

به گزارش سی ان ان ، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا عصر یکشنبه در توییتی نوشت: «خطوط عرضه نفت عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفته. دلایلی برای این باور هست که می دانیم کار چه کسی بوده، ما بسته به تایید موضوع آماده اقدام نظامی هستیم، اما منتظریم عربستان سعودی نظر خود را درباره اینکه به باور آنها چه کسی عامل این حمله بوده بگوید و اینکه تحت چه شرایطی اقدام خواهیم کرد!»

پیشتر مایک پومپئو وزیرخارجه آمریکا با متهم کردن ایران در توییتر نوشت: در حالی که روحانی و ظریف مدعی‌ هستند در حال دیپلماسی هستند، ایران پشت ۱۰۰ حمله به عربستان بوده است و اکنون در میانه تلاش‌ها برای کاهش تنش، حملات بی‌سابقه‌ای به منابع تامین انرژی جهان صورت گرفته است. نشانه ای از این که این حملات از یمن شکل گرفته در دست نیست.

آمریکا هنگام متهم کردن ایران همانند گذشته هیچ مدرک یا شاهدی ارائه نداده است، اما بر اثر جوسازی آمریکا، این حادثه به حد جدی رسیده است. اولا آمریکا جدی بودن این حمله را به تهدید تامین انرژی جهانی و تخریب ثبات بین المللی نسبت داده و می خواهد ایران را هدف کشورها قرار دهد. ثانیا با وجود آنکه یمنی‌ها مسئولیت حادثه را برعهده داشتند، اما کاخ سفید قبول نمی کند و آن‌را به حساب ایران می گذارد و حتی «صد حمله» پیشتر را هم به حساب ایران گذاشته است.

طبیعی است که ایران اتهامات مقامات آمریکا علیه ایران در حالیکه نتیجه تحقیقات هنوزاعلام نشده را رد کرده است. سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران سخنان پمپئو را دروغ خواند و اظهار داشت:چنین اتهام‌زنی‌ها و اظهارنظرهای کور و بی‌حاصل در چارچوب دیپلماتیک غیر قابل درک و بی معنی است. وی افزود ، اینگونه اظهارنظرها و اقدامات، بیشتر شبیه برنامه‌ریزی سازمان‌های مخفی و اطلاعاتی برای تخریب وجهه کشوری به منظور زمینه سازی برای اقداماتی در آینده است. آمریکایی ها سیاستی به نام «فشار حداکثری» در پیش گرفتند که ظاهرا به دلیل ناکامی به سمت «دروغ حداکثری» گرایش پیدا کرده است.

سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه نیز همین روز به آمریکا هشدار داد و گفت:بعد از ساقط‌ کردن پهپاد آمریکایی، به‌طور مشخص پایگاه العدید (پایگاه آمریکایی‌ها در قطر)، پایگاه الظفره (پایگاه آمریکایی‌ها در امارات) و یک ناو آمریکایی در دریای عمان نیز توسط موشک‌های سپاه هدف‌گیری شدند.

وی درباره عکس العمل ایران درصورت مقابله به مثل آمریکایی‌ها در آن واقعه تصریح کرد: اگر آمریکایی‌ها واکنش نشان می‌دادند و حتی اگر یک زمین خالی ما را هم می‎زدند، به آنها پاسخ می‌دادیم و در این صورت اگر آنها مجدداً جواب می‌دادند، جنگ شروع می‌شد.

بعد از برکناری جان بولتون سختگیرترین سیاست‎باز جنگجوی آمریکا علیه ایران ، به نظر می‎رسید تنش‌ها میان آمریکا و ایران تاحدی کاهش یابد و برخی رسانه‌های خارجی اخیرا به جوسازی دیدار احتمالی ترامپ و روحانی در حاشیه نشست مجمع عممی سازمان ملل در ماه سپتامبر پرداخته اند. با آنکه به نظر برخی تحلیلگران فقط طرف آمریکایی بطور یک جانبه سرگرم این دیدار است، اما حادثه ناگهانی حمله به دو سایت نفت عربستان احتمالا چنین رویداد را از همین ابتدا ناکام بگذارد.

به قول چینی : از یک سو که از دست برود، از سویی دیگر برداشت خواهد شد. مدتهاست که واشنگتن درصدد ایجاد ائتلاف نظامی در خلیج فارس بوده اما در خواست واکنشهای چندانی به دنبال نداشته است. حادثه حمله به دو پایگاه نفت عربستان ممکن است بحران منطقه را شعله ور کند، شاید بیشتر همپیمانان آمریکا و کشورهای منطقه در این ائتلاف شرکت کنند، اما بی شک چنین چیزی موجب تحریک ایران خواهد شد و می‎توان تصور کرد که طوفانی در راه است.

کد خبر 4720343

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران عربستان سعودی ایالات متحده آمریکا جنگ 2015 یمن چین نفت حملات پهپادی ایالات متحده آمریکا رژیم صهیونیستی عربستان سعودی ایران عراق دونالد ترامپ فلسطین سوریه نتانیاهو روسیه جنگ 2015 یمن افغانستان ترکیه انگلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۲۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر

 عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه کشورهای غربی سال‌ها تلاش کرده بودند که مسئله فلسطین بازتاب جهانی نداشته باشد، گفت: با عملیات طوفان الاقصی نه تنها مسئله فلسطین بازتاب جهانی پیدا نکرد بلکه مقاومت مردم غزه به یک الگوی جهانی تبدیل شد و از همه مهمتر اینکه ماهیت اصلی و شعاری حقوق بشر غربی نمایان شد و افکار عمومی دنیا با جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های بی‌دریغ دولت‌های غربی از آن مطلع شدند.

وی افزود: خیزش دانشگاهیان آمریکا نشان داد دوران موضوعی به نام جهانی شدن از دریچه نگاه مقامات آمریکایی گذشته و امروز تمدن غرب به یک چالش بزرگ برخورده و لذا باید سیاستمداران غربی در نگاه و رفتار خود به جهان اسلام، مسئله فلسطین و ادامه حمایت‌هایشان از صهیونیست‌های کودک‌کش تجدیدنظر کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها با در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه عملاً دموکراسی و حقوق بشر غربی را زیر سؤال بردند، گفت: در این هفت ماه غرب به جای اینکه موضع عملی و محکمی علیه جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند مدام از طریق قدرت رسانه‌ای خود، واقعیت‌های موجود را کتمان و جانب رژیم صهیونیستی را گرفته و از سوی دیگر انواع و اقسام حمایت‌های مادی و نظامی را از رژیم اشغالگر قدس به عمل آورده است.

مقتدایی ادامه داد: اما امروز ملت‌های جهان آگاه و هوشیار هستند و با چشمان خود می‌بینند و با عقلشان درک می‌کنند که چه اتفاقات دردناکی در اراضی اشغالی در جریان است که نمونه آن در خیزش اساتید و دانشجویان آمریکا ظهور و بروز پیدا کرده و از این خیزش می‌توان صدای تنفر از جنایات رژیم صهیونیستی را شنید. 

وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی اعم از کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو را نقض کرده و قوانین مرتبط با حقوق بشر دوستانه را زیر پا گذاشته و از سوی دیگر از سلاح‌های ممنوعه علیه مردم مظلوم غزه بهره برده است. در چنین شرایطی هیچ انسان آگاه و صلح‌طلب و آزاده‌ای نمی‌تواند سکوت کند و معلوم است افرادی همانند دانشگاهیان آمریکا دست به خیزش علیه سیاست‌های حمایت‌گونه ایالات متحده آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی می‌زنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها می‌خواهند جای جلاد و شهید را در تحولات غزه تغییر دهند، گفت: ولی غرب در این پروژه موفق نخواهد شد و با خیزش‌هایی که در اروپا و آمریکا آغاز شده این هدف به شکست کشانده خواهد شد. مردم دنیا آگاه شده‌اند و در عصری که ابزارهای ارتباطاتی روز به روز گسترش و توسعه پیدا می‌کنند کتمان حقیقت و تحریف واقعیت‌های ناشدنی است.

مقتدایی با اشاره به اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم اشغالگر قدس گفت: رژیم صهیونیستی باید تنبیه می‌شد و حساب کار دستش می‌آمد که نباید پایش را از گلیمش درازتر کند. جمهوری اسلامی ایران تنها حکومتی در جهان است که استوار و قاطع از آرمان‌های مردم فلسطین دفاع می‌کند و درصدد تنویر افکار عمومی جهان نسبت به اتفاقاتی که در غزه در جریان است برآمده و به همین دلیل اقدامات روشنگرانه جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در آشنایی افکار عمومی نخبگان علمی و دانشگاهی دنیا در این رابطه داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی + ویدئو
  • حمایت مجلس یمن از تشدید مبارزات علیه رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • خانواده‌های سربازانی که در غزه می‌جنگند خواستار حمله نکردن به رفح شدند
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است