Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا بعد از ظهر دوشنبه به وقت محلی پس از پایان نشست مقامات ارشد دولت آمریکا در مورد نحوه واکنش به حمله اخیر به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو، با انتشار پیامی در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر، ادعاهای دیگر مقامات دولت متبوعش مبنی بر دست داشتن ایران در این حمله را تکرار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مارک اسپر که تنها سه ماه از حضورش در سمت وزیر دفاع آمریکا می‌گذرد، در پیام توئیتری خود علیه ایران نوشت: «ارتش آمریکا و تیم رابط ما در حال همکاری با شرکایمان است تا به این حمله بی‌سابقه پاسخ دهیم و از نظم بین‌المللی قاعده‌مندی که ایران در حال تضعیف آن است، دفاع کنیم.»

بامداد روز شنبه دست‌کم 10 پهپاد تهاجمی یمنی به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو حمله کردند و بر اثر این حمله تولید نفت عربستان به میزان 5.7 میلیون بشکه در روز کاهش یافت.

در پی این حمله غیرمنتظره که به افزایش بیش از 10 درصدی بهای نفت در بازارهای جهانی منجر شده، ترامپ و دیگر مقامات آمریکایی در اظهارات خود تلاش کرده‌اند که ایران را عامل حمله به تأسیسات نفتی عربستان معرفی کنند و اوضاع را به‌گونه‌ای جلوه دهند که ایران تهدیدی برای بازار نفت و اقتصاد جهانی است.

دونالد ترامپ شامگاه یکشنبه به وقت محلی در پیامی توئیتری مدعی شد که دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد ایران به تأسیسات نفتی عربستان حمله کرده است. مشابه این ادعا از سوی مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا نیز مطرح شده است. با این حال، آنها هیچ شواهد و مستنداتی برای اثبات ادعاهای خود ارائه نکرده‌اند.

ساعتی پیش نشستی بین دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و تنی چند از اعضای دولت وی برای تصمیم‌گیری در مورد نحوه واکنش به حمله اخیر به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو برگزار شد. منابع آگاه در دولت آمریکا به شبکه خبری ای‌بی‌سی (ABC News) گفتند که مقامات وزارت دفاع آمریکا در این نشست بر ضرورت پرهیز از اقدام تنش‌زا علیه ایران تأکید کرده‌اند.

از طرفی در حالی که ترامپ بر سر ماجرای حمله به تأسیسات نفتی عربستان، ایران را متهم کرده و حتی از پیام‌هایش در توئیتر چنین برداشت می‌شد که رسماً در حال مطرح کردن تهدید نظامی است، «مارک شورت» رئیس دفتر معاون رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران تلویحاً اعلام کرد که منظور ترامپ لزوماً تهدید نظامی نبوده است.

البته تهدید کردن ایران به اقدام نظامی و عقب‌نشینی فوری از آن در دولت ترامپ امری مسبوق به سابقه است. اواخر خردادماه پس از آن‌که ایران یک پهپاد آمریکایی را بر فراز آب‌های سرزمینی خود سرنگون کرد، ترامپ به‌سرعت در پیامی توئیتری ایران را به اقدام نظامی تهدید کرد، اما ساعاتی بعد در یک نشست خبری مسئله به‌گونه‌ای ملایم‌تر از تصمیم‌گیری در مورد نحوه برخورد با ایران طی ساعات بعد و در نشست اضطراری کاخ سفید خبر داد.

در نهایت پس از آن‌که هیچ واکنشی از سوی آمریکا مشاهده نشد، ترامپ ادعا کرد که دقایقی قبل از حمله به سه پایگاه نظامی در ایران،‌ حمله را متوقف کرده است؛ ادعایی که از سوی برخی مقامات حاضر در نشست اضطراری کاخ سفید از جمله «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تکذیب شد.

قبل از آن نیز دولت ترامپ با اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به منظقه، تلاش کرده بود تهدید جنگ را برای ایران جدی جلوه دهد، اما وقتی نشانه‌ای از عقب‌نشینی ندید به تمنای مذاکره روی آورد و شماره‌ای را در اختیار سفارت سوئیس (حافظ منافع آمریکا در تهران) قرار داد تا به‌منظور تماس تلفنی احتمالی به مقامات ایران تحویل داده شود؛ اقدامی که به دستمایه‌ای برای تمسخر ترامپ تبدیل شد و مقامات ایرانی نیز قاطعانه اعلام کردند که با دولت عهدشکن ترامپ مذاکره نخواهند کرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۴۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ازسرگیری صادرات نفت کردستان

به گزارش خبرگزاری مهر یک منبع مطلع در وزارت نفت دولت مرکزی عراق به رسانه‌های عراقی اعلام کرده است که سازمان کشورهای صادرکننده (اوپک) به‌طور ویژه از حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق، خواسته است که با هدف کاهش نگرانی‌های اقتصادی، به روند ازسرگیری صادرات نفت میدان‌های نفتی منطقه کردنشین با خط لوله کرکوک-جیهان به ترکیه شتاب بخشد.

به‌گفته این منبع، اوپک به دولت عراق مجوز داده است که روزانه تا ۲۰۰ هزار بشکه نفت از منطقه کردنشین این کشور با خط لوله کرکوک-جیهان به ترکیه انتقال دهد و از طریق پایانه نفتی جیهان ترکیه روانه بازارهای جهانی کند.

براساس این گزارش، در پاسخ به درخواست اوپک، عبدالغنی این درخواست را به محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، ارسال کرده و منتظر پاسخ است.

کد خبر 6087605 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • واکنش ایران به درخواست آرژانتین از سایر کشورها برای بازداشت وزیر کشور
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • فیلم| حملۀ اوکراین به تأسیسات نفتی روسیه
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • استقرار ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرز‌های روسیه/کشته شدن ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه/کشته شدن 500 هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • شویگو: اوکراین نیم‌ میلیون سرباز از دست داده است
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند