Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود خوانساری امروز سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸ در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اتفاقات اخیر حوزه اقتصاد کشور گفت: از رئیس قوه قضاییه از طرف بخش خصوصی تشکر می‌کنم؛ چراکه بخشنامه اخیر ایشان در مورد نحوه احضار اشخاص حقوقی در جهت حمایت از تولید و اقتصاد کشور بود و یک بخشنامه مهم و اصولی به شمار می‌رود که امید می رود در دادگستری‌ها مورد عمل واقع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ظرف ماههای گذشته، دولت چند درخواست بخش خصوصی را مورد تصویب قرار داد که شامل تمدید تجدید ارزیابی‌ها، بخشودگی جرایم مالیاتی و قبول ارز ماشین آلات برای خط تولید با نرخ زمان گشایش بود که هر سه مورد، اقدامات مناسب دولت برای حمایت از تولید است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به احداث شهرک مسکونی برای گلستانی‌های سیل‌زده گمیشان افزود: امیدواریم بتوانیم این شهرک مسکونی را با امکانات رفاهی به زودی بسازیم.

خوانساری با بیان اینکه قرار بر این است که کمیسیون صنعت اتاق با همکاری وزارت صمت، کارگروهی را برای حل مشکلات شهرک های صنعتی ایجاد کرده و از سوی دیگر، برای رفع تعهد ارزی صادرات نیز بنا بر این است که دوره آموزشی با کمک بانک مرکزی برای صادرکنندگان در جهت آموزش روش های رفع تعهد ارزی برگزار شود.

وی افزود: پیش بینی شده است تا در موضوع بازگشت ارز صادراتی، مالیات بر ارزش افزوده صادرات ظرف یکماه بازگشت داده شود، امادر بودجه سال ۹۸ بندی گنجانده شده که استرداد این مالیات، منوط به رفع تعهد ارزی است؛ بنابراین اکنون هفت ماه است که نقدینگی صادرکنندگان قفل شده است که بر این اساس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق تهران، در مکاتبه‌ای با سران سه قوه، این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

خوانساری با اشاره به طرح موضوع استارتاپ‌های گردشگری خاطرنشان کرد: قرار شد که اتاق با تمام توان، در این جهت همکاری لازم را مبذول دارد و کمیسیون گردشگری نیز مسئول شده است که نحوه همکاری را تدوین کند. در این میان، موضوع تسویه حساب ماده ۱۸۶ مالیات ها نیز قرار شد که مورد درخواست از سران سه قوه قرار گیرد تا مفاصا حساب صرفا یک بار در سال، مورد درخواست از کارفرمایان قرار گیرد.

وی اظهار داشت: واردات در ۵ ماهه ۹۸ حدود ۱۷ میلیارد و ۷۳۹ میلیون دلار بوده که ۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد، اما این کاهش عمدتا در ارتباط با چین، کره جنوبی و فرانسه بوده است چراکه قطعات منفصله و ماشین آلات از این کشورها وارد می‌شده است؛ ضمن اینکه ترکیه و هند با افزایش واردات ایران مواجه بوده اند.

خوانساری گفت: در گزارشات بانک مرکزی، نقدینگی ۲۵ درصد در ۱۲ ماهه منتهی به خرداد ۹۸ اضافه شده و به مبلغ ۱۹۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده و سهم پول از نقدینگی به ۱۵ درصد افزایش یافته است که این به معنای آن است که از سپرده های بلندمدت گرایش به سمت سپرده های کوتاه مدت بیشتر شده است و ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از سپرده های بلندمدت کم شده است که ممکن است به سمت سوداگری رفته باشد.

وی با اشاره به لایحه تجارت در مجلس گفت: ۸۵ سال است که قانون تجارت در کشور به عنوان یک قانون مادر مطرح می‌شود، ضمن اینکه تمامی افرادی که در کسب و کار دستی دارند، با تک تک مواد آن آشنا هستند، پس تصویب این قانون در یک ضرب العجل منطقی نیست؛ این در حالی است که از مجلس می خواهیم که تصویب این قانون را متوقف نماید.

کد خبر 4720502 محبوبه فکوری

منبع: مهر

کلیدواژه: مسعود خوانساری نقدینگی سپرده بانکی لایحه تجارت قیمت دلار بانک مرکزی ایران بورس بازار سهام قیمت نفت آرامکو صادرات غیرنفتی جنگ تجاری دلار ایالات متحده آمریکا وزارت جهاد کشاورزی قیمت یورو نفت خام روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۵۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها

مالیات بر ارث به عنوان یکی از انواع مالیات در ایران به مالیاتی گفته می‌شود که پرداخت آن به عهده وارثان متوفی است. به عبارت بهتر بعد از فوت شخص، هر یک از وراث اگر بخواهند ماترک متوفی(آنچه از متوفی به جا مانده است) را میان ورثه تقسیم کنند، ابتدا باید مالیات آن را به دولت پرداخت کنند و هریک به اندازه سهمی که می برند، مشمول مالیات می‌شوند.

مهلت و نحوه پرداخت مالیات

 نماینده قانونی متوفی یا وارثان به مدت زمان یک سال مهلت دارند تا نسبت به پرداخت این نوع مالیات اقدام کنند. برای این منظور افراد باید به سازمان امور مالیاتی موجود در محل زندگی متوفی مراجعه کنند. در قدم بعدی باید اظهارنامه‌های مخصوص سازمان امور مالیاتی با اطلاعاتی مانند: هویت متوفی، مکان سابق زندگی، اموال، دارایی‌ها و بدهی‌ها، هزینه‌های مربوط به کفن و دفن، واجبات مالی و عبادی و دیون متوفی پر شوند.

وارثان متوفی موظف هستند لیستی از دارایی‌های فرد فوت شده تهیه کنند و آن را به اداره امور مالیاتی محل سکونت متوفی تحویل دهند. اداره مالیات فهرست دارایی‌ها را همراه با سایر مدارک مربوطه برای بررسی به شورای حل اختلاف می‌فرستد. سپس شورای حل اختلاف طبق گواهی انحصار وراثت سهم ارث وارثان را تعیین می‌کند. البته قبل از محاسبه سهم الارث، وراث باید بدهی‌های متوفی از جمله مالیات‌های پرداخت نشده پرداخت شوند.

چه مواردی مشمول مالیات بر ارث می‌شود؟

طبق ماده ۱۷ قانون مالیات های مستقیم به پول، املاک و آپارتمان‌های مسکونی، صندوق امانات بانک، مغازه و سرقفل ، حق امتیاز، اجناس و تجهیزات واحد های اداری و مغازه ها، سهام بورسی و غیر بورسی و سهام سهم الشرکه که از متوفی باقی می ماند، مالیات تعلق می‌گیرد.

طبقات ارث در قانون

وراث از نظر ماده ۸۶۲ قانون مدنی و ماده ۱۸ قانون مالیات های مستقیم به سه طبقه تقسیم می شوند:

وراث طبقه اول که عبارتند از: پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد و اولاد اولاد.

وراث طبقه دوم که عبارتند از: اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها.

وراث طبقه سوم که عبارتند از : عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها.

قانون مدنی نزدیکی به متوفی را در ارث ملاک قرار داده و هر طبقه‌ای که نزدیک‌تر است بر طبقه دورتر مقدم داشته است. در طبقات ارث، وراث طبقه بعد وقتی ارث می برند که از وراث طبقه قبل کسی نباشد.

میزان مالیات بر ارث

مالیات بر ارث با توجه به عواملی از جمله میزان دارایی، نوع، تعداد و دسته وارثان متفاوت است. در نتیجه میزان ثابتی ندارد و مالیات یک فرد ممکن است با فرد دیگر کاملا متفاوت باشد. وارثان متوفی، می‌توانند با در نظر گرفتن عوامل نامبرده شده، میزان مالیات را تعیین کنند.

روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها

براساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور، جهت تسهیل و تسریع بهره مندی مودیان مالیات بر ارث از سپرده های متوفیان نزد بانک ها و موسسات اعتباری، از تاریخ ۰۱/۰۱/۱۴۰۳ وراث متوفیان ۰۱/۰۱/۱۳۹۵ و بعد از آن می توانند بدون مراجعه به اداره امور مالیاتی ذی‌ربط و صرفا با مراجعه مستقیم به شعبه بانک ذی‌ربط نسبت به پرداخت مالیات سپرده های متوفی و دریافت مابقی سپرده، اقدام کنند.

فائزه مجردیان-خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مادر شهید حسن محمدی در جعفریه
  • پیکر مادر شهید «حسن محمدی» به خاک سپرده شد
  • هفت میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری متصل هستند
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • ویسی دنبال قرارداد بلندمدت با فولاد در حال سقوط