Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:25:19 GMT

۳۰ درصد صادرات پسته کشور از رفسنجان است

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۶۶۱۱

۳۰ درصد صادرات پسته کشور از رفسنجان است

به گزارش خبرنگار مهر، حسین رضایی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به این مطلب که ۳۰ درصد صادرات پسته کشور از رفسنجان است، تصریح کرد: شهرستان رفسنجان قطب پسته ایران بوده و تا سال‌های گذشته قطب پسته دنیا بوده است و سال آینده حدود ۶۰ هزار تن تا ۷۰ هزار تن پسته داریم که رتبه اول تولید پسته کشور را خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضایی در خصوص برداشت محصول امسال ابراز داشت: برداشت پسته امسال از اول مهر با فندقی آغاز و از ۱۰ مهرماه احمدآقایی برداشت می‌شود و از ۱۰ مهر به بعد ارقام اکبری و کله‌قوچی وارد ترمینال‌های پسته می‌شوند و با توجه به اینکه امکان دارد از ۱۵ مهرماه شاهد بارندگی باشیم پسته‌داران حتما فکری برای خشک‌کن داشته باشند که برای خشک کردن محصول دچار مشکل نشوند.

وی با بیان اینکه پسته محصولی است که دارای زکات نیست اما زکات مستحبی به آن تعلق می‌گیرد، عنوان داشت: توصیه می‌کنیم در جواب افرادی که به عنوان کمک به درب ترمینال‌ها و ضبط‌های پسته مراجعه می‌کنند به میزان پسته‌ای که می‌خواهند کمک کنند وجه نقد داده شود چرا که پسته‌ای که این افراد داده می‌شود به صورت ناسالم خشک شده و به فروش می‌رسد که ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان به تفکیک مناطق و با توجه به سطح زیر کشت، نوق را با شش هزار و ۱۷۴ تن پسته دارای بیشترین محصول، بخش فردوس با دو هزار و ۲۳۸ تن، اسماعیل‌آباد با دو هزار و ۹۳۸ تن محصول  و کشکوئیه را به دلیل وجود بیشترین رقم کله‌قوچی دارای کمتری محصول با دو هزار و ۲۱۷ تن و کبوترخان را دارای سه هزار و ۳۰۰ تن محصول عنوان کرد و گفت: حومه شرقی و غربی شهر هفت هزار و ۹۰۰ تن محصول دارد.

رضایی همچنین با بیان اینکه پسته نیاز سرمایی دارد که امیدواریم این نیاز به خوبی برآورده شود، گفت: کشاورزان پس از برداشت پسته برای تقویت درخت محلول‌پاشی کنند و کودهای ازته را استفاده کنند امسال سال سرنوشت‌ساز پسته رفسنجان بوده و باید هزینه کنیم.

وی افزود: هر هکتار ۱۵ میلیون تومان هزینه کوددهی دارد که با احتساب آب و سایر هزینه‌ها هر هکتار ۴۹ میلیون تومان هزینه در بر دارد بنابراین باید تولید را بالا ببریم که هزینه‌ها را پوشش دهد.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان به برخی روش‌های پیشگیری از خسارت گرما شامل پاشیدن ترکیبات سفیدکننده که نور را منعکس می‌کنند و استفاده از سایه بانها اشاره و اضافه کرد: بخشی از پودر سنگ استفاده شد که نتیجه خیلی خوبی داد همچنین سایه‌بان هم سه تا چهار سال طول عمر دارد اما هزینه اصلی پایه‌های آن است که دولت هم قرار است حمایت کند.

کد خبر 4720610

منبع: مهر

کلیدواژه: حسین رضایی جهاد کشاورزی کرمان پسته ماه محرم قزوین بوشهر اربعین حسینی شهرکرد عاشورا مراسم عزاداری شیراز ایلام خطبه های نماز جمعه گرگان تاسوعا و عاشورا سانحه تصادف ماه محرم و صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۶۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار محصول ایران خودرو گران شد

افرایش قیمت کارخانه‌ای محصولات تولیدی خودروسازان در حالی ادامه دارد که مدیران صمت همچنان ترجیح می‌دهند، سکوت کنند.

به گزارش اقتصاد نیوز، ایران خودرو طی اطلاعیه از افزایش قیمت چهار عضو خانواده هایما خبر داد.

آبی‌های جاده مخصوص در اطلاعیه خود دلیل این افزایش قیمت را بالا رفتن تعداد گواهی اسقاط‌های مورد استفاده برای شماره گذاری محصولاتی که با برند هایما تولید می‌کنند، عنوان کردند.

آن طور که مدیران ایران خودرو گفتند پیش از این می‌توانستند با یک گواهی اسقاط چهار دستگاه انواع هایما را پلاک کنند.

اما با توجه با اجرای ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو بعد از نهایی شدن این ماده قانونی برای شماره گذاری هر دستگاه هایما به ۱.۵ گواهی اسقاط احتیاج است، بنابراین قیمت محصولات این برند چینی در کارخانه با افزایش روبرو شده است.

براساس اعلام ایران خودرو قیمت ۱.۵ گواهی اسقاط برای این خودروساز حدود ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام می‌شود. این در حالیست که قیمت یک گواهی اسقاط ۳۵ میلیون تومان است.

خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص پیش از این می‌توانستند با پرداخت ۳۵ میلیون تومان برای چهار محصول مونتاژی خود پلاک بگیرند، به عبارت دیگر هزینه شماره گذاری هر محصول مونتاژی حول و حوش ۹ میلیون تومان بود، اما همان طور که اشاره شد در حال حاضر هزینه اسقاط به ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر دستگاه افزایش یافته است.

ایران خودرویی‌ها در اولین گام قیمت هایما S۸ را برای اردیبهشت امسال اعلام کردند.

آبی‌های جاده مخصوص پیش از این هر دستگاه هایما S۸ را نزدیک به یک میلیارد و ۲۲۶ میلیون تومان فاکتور می‌کردند، اما با توجه به رشد هزینه گواهی اسقاط قیمت اعلام شده برای این محصول مونتاژی چینی در اردیبهشت ۱۴۰۳ به حدود یک میلیارد و ۲۷۸ میلیون تومان رسیده است.

خانواده هایما بعد از افزایش قیمت دو عضو خانواده پژو پارس و افزایش جزئی وانت آریسان ۲ دوگانه سوز، سومین افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در سال جاری محسوب می‌شود. دیگر خودروساز بزرگ کشور یعنی سایپا نیز قیمت پراید ۱۵۱ (وانت پراید) خود را افزایش داده است، اما همچنان شاهد هستیم که سیاست گذار خودرویی درباره افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو سکوت کرده است.

مشخص نیست روزه سکوت مدیران صمت تا چه زمانی ادامه دارد، اما شرکت‌های خودروساز با توجه به افزایش هزینه‌های خود در خطوط تولید و همچنین هزینه مرتبط با شماره گذاری و سایر هزینه‌های تحمیلی چاره‌ای ندارند تا قیمت کارخانه‌ای محصولات خود را افزایش دهند.

شفاف نکردن مساله رشد قیمت خودرو در مبدا از سوی وزارت صمت سبب می‌شود تا متقاضیان روبروی خودروسازان قرار گیرند. اتفاقی که در ارتباط با افزایش قیمت پژو پارس افتاد و بیش از پیش به اعتبار خودروسازان در مقابل افکار عمومی ضربه زد.

البته این پایان ماجرا نیست و شیوه افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان، بدون شفاف سازی مدیران صمت، تبعات منفی برای بازار خودرو به همراه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • شهرک تخصصی گوهرسنگ در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد