Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@23:09:06 GMT

افزایش تولید علوفه در مراتع کرمان

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۷۰۲۳

افزایش تولید علوفه در مراتع کرمان

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، عباس درخشانی رییس اداره مرتع و بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی استان کرمان با بیان اینکه اجرای عملیات بیومکانیک و بیولوژیک باعث افزایش ۲۰ درصدی تولید علوفه در هکتار می‌شود، گفت: تاکنون مراتع استان به طور متوسط ۶۰ کیلوگرم در هکتار تولید داشته اند که با انجام عملیات‌های بیو مکانیک و بیولوژیک، تولید علوفه مراتع به ۷۲ کیلوگرم در هکتار می‌رسد که در مجموع، علوفه حاصل از انجام این عملیات ها، ۷۹ هزار و ۵۷۲ کیلوگرم است که این میزان تولید علوفه، نیاز روزانه ۴۶ هزار و ۸۰۷ واحد دامی را تأمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: به منظور تحقق اهداف طرح‌های مرتعداری و ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی، امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، پروژه‌های اصلاح و احیای مراتع در دو بخش بیومکانیک و بیولوژیک با هدف ذخیره نزولات آسمانی، افزایش تولید علوفه و ظرفیت مراتع، کنترل هرز آب، جلوگیری از فرسایش آبی و بادی و توانمندسازی و افزایش درآمد دامداران و بهره برداران مرتع، حفظ خاک، کشت و توسعه گیاهان دارویی و صنعتی و ... در سطح ۶ هزار و ۶۳۱ هکتار مراتع استان در حال اجرااست.

درخشانی افزود: بخش بیومکانیک، شامل: عملیات احداث هلالی آبگیر، همراه با بذرکاری در مراتع تخریب شده یا به شدت مورد چرای دام قرار گرفته که هنوز پایه‌هایی از گونه‌های گیاهی مناسب و خوش خوراک در منطقه وجود دارد، به اجرا در می‌آید.

او تصریح کرد: در این عملیات با توجه به شیب، در جهت عمود بر شیب و بر روی خطوط تراز و به فواصل، هلال‌هایی ایجاد می‌شود و پس از ایجاد شیار بذورمرتعی مناسب منطقه (با اولویت گونه‌های بومی) قبل از ریزش‌های جوی در آن قرار داده می‌شودو به دلیل نقشی که اجرای این پروژه در افزایش رطوبت خاک دارد، شرایط برای سبز شدن بذر‌های کاشته شده در تاج چاله‌های هلالی را فراهم می‌کند و باعث افزایش پوشش گیاهی، افزایش تولید و ظرفیت مرتع، تغییر ترکیب گیاهی منطقه و همچنین حفظ خاک می‌شود.

رییس اداره مرتع و بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی استان کرمان به اثربخشی این عملیات اشاره کرد و گفت: پس از اجرای عملیات بیومکانیک و با توجه به بارندگی‌های اخیر به طور متوسط، هر تشتک ۳۰۰ تا ۴۰۰ لیتر نزولات آسمانی را جمع آوری که با توجه به سطح ۲ هزار و ۲۳۲ هکتاری عملیات بیومکانیک و احداث ۲۰۰ عدد تشتک در هکتار، میزان آب جمع آوری شده در تشتک‌های احداثی بین ۱۳ هزار و ۳۹۲ تا ۱۷ هزار و ۸۵۶ مترمکعب برآورد می‌شود که ذخیره این حجم از نزولات آسمانی، علاوه بر اینکه از جاری شدن آب در عرصه و انجام فرسایش جلوگیری می‌کند، باعث افزایش رطوبت خاک و در نتیجه افزایش پوشش گیاهی می‌شود.

او عملیات بیولوژیک را اقدام دیگر این حوزه به منظور تحقق اهداف طرح‌های مرتعداری و ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی در امسال عنوان کرد و افزود: این بخش در دو عملیات کپه کاری و قرق در حال اجراست. درخشانی گفت: عملیات کپه کاری در مناطق کوهستانی و پرشیب در مراتعی که دارای خاک‌های کم عمق تا نیمه عمق هستند، انجام می‌گیرد.

او با بیان اینکه عملیات قرق برای مدیریت پوشش گیاهی و مرتع در نظر گرفته می‌شود، افزود: در مدت معین از ورود دام به تمام یا قسمتی از سطح مرتع با هدف احیای پوشش گیاهی، جبران خسارت‌هایی که از چرای دام به مراتع وارد شده است و بررسی تغییرات پوشش گیاهی در دراز مدت و بدون حضور دام، جلوگیری می‌شود.

رییس اداره مرتع و بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی استان کرمان با بیان اینکه قرق معمولا به دو صورت مستقل یا پروژه کمکی در مرتع صورت می‌گیرد، تصریح کرد: با توجه به شرایط منطقه و وضعیت پوشش گیاهی و دامداری، پس از اجرای عملیات بیولوژیک و بیومکانیک، محدوده مذکور به مدت دو سال به عنوان یک پروژه کمکی، قرق و از ورود دام به عرصه‌های مرتع کاری جلوگیری و ممانعت می‌شود تا در طول این مدت، گیاهان کاشته شده بتوانند استقرار کامل یایند و در پناه آن نیز پوشش گیاهی مرتع، بازسازی شود.

او با بیان اینکه از ۲/۱۴ میلیون هکتار مساحت شمال استان کرمان، ۶ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۹۲۶ هکتار را مراتع تشکیل می‌دهند، بیان داشت: از این میزان، مساحت مراتع خوب، حدود ۲۳ هزار هکتار؛ یعنی: کم‌تر از نیم درصد، مساحت مراتع متوسط، یک میلیون و ۲۹۰ هزار هکتار؛ یعنی: معادل ۱۹ و نیم درصد و مساحت مراتع فقیر و خیلی فقیر ۴ میلیون و ۹۵۵ هزار هکتار؛ یعنی: ۸۰ درصد هستند.

درخشانی افزود: تولید متوسط هر هکتار مرتع، ۶۵ کیلوگرم علوفه خشک است و در مجموع مراتع استان، ۴۰۷ هزار تن علوفه خشک در سال تولید می‌کنند که این میزان علوفه قادر است، یک میلیون و ۳۴۷ هزارو ۵۸ واحد دامی را در طول ۷ ماه (فصل ییلاق و قشلاق) در خود جای دهد.

او بیان داشت: با اجرای پروژه‌های اصلاح و احیای مراتع تولید علوفه مراتع بیشتر می‌شود.
انتهای پیام/ی

جبران خسارت‌هایی که از چرای دام به مراتع وارد شده است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۷۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت

سیدمهدی هاشمی مدیرکل ثبت اسناد و‌املاک استان کرمان در سفر به شهرستان جیرفت، با بخشدار مرکزی و دهیاران این شهرستان دیدار و پیرامون مزایای صدور اسناد مالکیت و در اولویت قرار گرفتن حدنگاری اراضی کشاورزی طی امسال گفت و گو کرد.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان در این آیین اظهار داشت: با توجه به شعار سال و نقش پررنگ صدور اسناد اراضی کشاورزی در رونق تولیدات کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی، حدنگاری باغ‌ها و اراضی زراعی در اولویت قرار گرفته است.

وی افزود: صدور اسناد رسمی مالکیت، علاوه بر کاهش اختلافات ملکی و ایجاد امنیت خاطر در مالکین، بستر استفاده از تسهیلات بانکی را فراهم می‌کند و کشاورزان می‌توانند در خصوص بهره‌مندی از تجهیزات نوین کشاورزی و افزایش سطح زیر کشت اقدام کنند.

هاشمی ضمن اشاره به اینکه بخش عمده هزینه‌های مربوط به صدور اسناد حدنگار کشاورزی، مربوط به تهیه و تولید نقشه است، تصریح کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای برداشتن بار مالی تهیه نقشه از دوش کشاورزان اعتبارات ویژه‌ای در نظر گرفته است.

وی بیان داشت: در این زمینه برای ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کرمان قرارداد نقشه‌برداری منعقد شده است که ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان جیرفت در قالب این قرارداد‌ها نقشه‌برداری می‌شود و با توجه به پیشرفت خوب رفع تداخلات در این شهرستان، میزان مساحت قرارداد‌های این شهرستان در ماه‌های آتی افزایش خواهد یافت.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان همچنین از اتصال شرکت‌ها به سامانه‌های ثبت اسناد خبر داد و گفت: با هدف صرفه‌جویی در وقت و هزینه کشاورزان، علاوه بر تهیه رایگان نقشه، تشکیل و پیگیری پرونده نیز از سوی شرکت‌ها صورت می‌گیرد.

هاشمی با اشاره به محدودیت بازه زمانی فعالیت شرکت‌ها، تصریح کرد: در حال حاضر بهترین فرصت برای هویت‌بخشی به اراضی کشاورزی فراهم شده است و شایسته است بخشداران، دهیاران و کشاورزان، نهایت همکاری را با شرکت‌های مشاور این اداره کل داشته باشند تا خروجی لازم حاصل شود.

میثم امیری بخشدار مرکزی جیرفت نیز فاقد سند بودن اراضی کشاورزی را برای کشاورزان مشکل‌آفرین و عامل کاهش انگیزه زارعین توصیف و در خصوص همکاری دهیاران با طرح سنددار کردن اراضی کشاورزی اعلام آمادگی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • احیای ۲۳۰ هکتار از مراتع شیروان
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان 
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت