Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین محمودی اصل گفت: در بحث حذف یارانه براساس میزان مصرف انرژی ممکن است اشتباهاتی صورت بگیرد مثلاً ممکن است در یک آپارتمان ۶۰ متری پنج نفر ساکن باشند و در یک آپارتمان ۱۰۰ متری یک نفر ساکن باشد لذا مبنا قرار دادن مصرف انرژی راهکار مطلوبی نیست؛ هرچند که این موضوع می‌تواند یکی از گزینه‌های پیش روی حذف دهک‌های پر درآمد از دریافت یارانه باشد با این هدف که براساس تعداد نفرات خانوار میزان مصرف انرژی مورد محاسبه قرار بگیرد تا بر این اساس یکی از مؤلفه‌های مورد نظر در حذف یارانه پر درآمدها لحاظ شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین محمودی اصل اقتصاددان در گفت‌وگو با قدس آنلاین در واکنش به حذف یارانه سه دهک اول درآمدی براساس میزان مصرف انرژی به پیشنهاد دولت گفت: موضوع عدم حذف دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه سالهاست که دستخوش بستر سازیهای لازم توسط دولت است. اجرایی شدن این مهم خبر خوبی است که تحقق مطلوب آن منوط به ایجاد شرایط مطلوب و توجه به ساز وکارهای مورد نیاز است که به دلیل ملاحظات سیاسی دولتها ساز وکارهای مورد نظر محقق نشده است. عدم وجود ابزارهای مناسب شناسایی دهک‌های پر درآمد موضوعی است که بهانه دولت در عدم حذف پر درآمدها از دریافت یارانه بوده است لذا این مسأله به علاوه نیاز به وجود شفافیت لازم در حوزه دارایی‌های مردم منجر به نگرانی بخشی از مردمی شده که نیازمند دریافت یارانه بودند که در چرخه حذف یارانه‌ها عدالت اجتماعی نادیده گرفته نشود.

وی در این باره بیان داشت: آنچه می‌تواند به تحقق امر حذف یارانه دهک‌های پردرآمد کمک کند اجرای روش‌های تلفیقی است، تلفیقی از اجرای چند شیوه و روش متفاوت، چرا که براساس یک فاکتور  به طور صد درصدی حذف دهک‌های پر درآمد را نمی‌توان در دستور کار قرار داد. بدیهی است حذف سه دهک براساس میزان مصرف انرژی محقق کننده عدالت اجتماعی و قطع یارانه خانوارهای پر درآمد نمی‌شود. ایجاد سامانه‌های مختلف با همکاری بسیاری از سازمانهای اقتصادی و مالیاتی با رعایت شفافیت لازم تنها راهکار تحقق حذف مطلوب سه دهک پر درآمدی جامعه است، از این جهت دولت با رصد حساب های بانکی و استعلام داراییها باید به حذف یارانه دهک‌های پر درآمد اقدام کند.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: در این بین بسیاری از افراد در راستای فرار مالیاتی یا فرار از شفافیت مالی بخشی از اموال و دارایی‌های خود را به نام افراد دیگر می‌زنند یا به انحای مختلف مانع از رصد دولت می‌شوند،  بنابراین راه‌های فرار مختلفی پیش بینی شده است از این طریق حذف دهک‌های پردرآمد تنها از طریق رصد کنتورهای بخش انرژی به طور صددرصدی نمی‌تواند محقق کننده خواست حذف دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه باشد. صورت دادن هر اشتباهی درباره افراد یا خانوارها بر حسب تکیه بر مصرف انرژی ظلم بزرگی به مردم است که قطعاً چنین اقدامی به لحاظ شرعی و اسلامی و انسانی صحیح نیست.

حسین محمودی اصل گفت: تکیه بر مواردی چون رصد حساب‌های بانکی و دارایی‌های افراد باید اولین مؤلفه مورد نظر دولت در تحقق حذف یارانه دهک‌های پردرآمد باشد. در بحث حذف یارانه براساس میزان مصرف انرژی ممکن است اشتباهاتی صورت بگیرد، مثلاً ممکن است در یک آپارتمان ۶۰ متری پنج نفر ساکن باشند و در یک آپارتمان ۱۰۰ متری یک نفر ساکن باشد لذا مبنا قرار دادن مصرف انرژی راهکار مطلوبی نیست. هر چند که این موضوع می‌تواند یکی از گزینه‌های پیش روی حذف دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه باشد با این هدف که براساس تعداد نفرات خانوار میزان مصرف انرژی مورد محاسبه قرار بگیرد تا بر این اساس یکی از مؤلفه‌های مورد نظر در حذف یارانه پر درآمدها لحاظ شده باشد.

وی در این باره تصریح کرد: از سوی دیگر ممکن است برخی از سرمایه‌داران دارای چندین ملک در شهرهای مختلف باشند که در سفر به شهرهای مختلف مثلاً تهران یا شمال کشور میزان مصرف انرژی در نبودشان سرشکن شود،  از این جهت اتکا به این موضوع نمی‌تواند اصل موضوع را به صورت کامل محقق کند لذا ترکیبی از مؤلفه‌های مختلف بانکی و دارایی‌ها در کنار میزان مصرف انرژی بر حسب تعداد خانوار اقدام عملی مناسبی خواهد بود. قطعاً تکیه بر یک اقدام به صورت صد درصدی موفقیت آمیز نخواهد بود لذا دولت صرفاً به جهت عدم برخورداری از سایر ابزارهای شفاف سازی و مورد نیاز نمی‌تواند با لحاظ کردن چنین موضوعی دست به حذف یارانه دهک‌های جامعه بزند. حذف سه دهک پر درآمد جامعه به معنای بازگشتن  ۱۲ هزار میلیارد تومان به چرخه اقتصادی کشور است که دولت می‌تواند از این طریق علاوه بر کمک به خانواده‌های آسیب پذیر موضوع اشتغالزایی جوانان را دنبال کند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حذف یارانه نقدی حذف یارانه پردرآمدها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۸۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟

مرتضی تقوایی نائب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان خراسان رضوی و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فعال در زمینه هوش مصنوعی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا پیرامون استفاده از هوش مصنوعی در بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: بعضی صنایع ساده هستند و نیاز به هوش پیچیده‌ای ندارد، هوش مصنوعی یا «تحقیق در عملیات» در اکثر صنایع بزرگ پالایشگاه، معادن سیمان، فولاد و آب که پیچیدگی دارد قابل استفاده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: بهینه‌سازی مصرف انرژی در سه محور تجهیزات محور، فرایند محور و بهره‌برداری قابل انجام است. در ابتدا تجهیزاتی که در فرایند، انرژی برهستند و صنایع بالا دستی با آن مواجه می‌شوند انتخاب و با در نظر گرفتن مکمل‌های تجهیزات، مصرف آن نسبت به حالت عادی کمتر می‌شود که آب، برق، گاز، صنایع معدنی و خانگی را شامل می‌شود.

وی در ادامه افزود: مورد بعدی فرایند محوراست یعنی افزایش بهره‌وری انرژی با بهینه سازی فرایند‌ها که در صنایع فرایندی مثل آب، پتروشیمی، پالایشگاه کاربرد دارد به این صورت که با چه فرایندی برق یا آب برسانیم که هدررفت کمتر و فرآیند بهینه‌ای باشد که هر دو در بهره برداری تاثیر دارد.

تقوایی بیان کرد: باتوجه به بزرگی داده‌ها در صنایع تصمیم گیری برای اپراتور سخت است که در زمان‌های بحران بهترین تصمیم را بگیرد، اما با استفاده از هوش مصنوعی این اتفاق به سرعت و در کسری از ثانیه می‌افتد مثلا در صنعت آب در ابتدا بهره برداری با کیفیت خوب باید صورت انجام شود و پس از آن بهینه سازی مصرف انرژی صورت بگیرد.

وی در ادامه گفت: همین اتفاقات در صنعت برق، گاز و در صنایع معدنی رخ می‌دهد چون تعداد پارامتر‌هایی که باید برای تصمیم گیری شود زیاد است و ذهن انسان کشش این تعداد داده را ندارد که بتواند بر مبنای آن بهترین تصمیم را بگیرد. بنابراین هوش مصنوعی می‌تواند با انجام اولویت‌بندی‌های مورد نظر در آن صنعت بهترین تصمیم را بگیرد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: مثلا اولویت اول تامین آب است به طوری‌که درابتدا بتوانیم آب با کیفیتی را تهیه کنیم و پس از آن با نگهداری مناسب بهره برداری بهتر هم صورت بگیرد و در نهایت با تحقق این موارد انرژی بهینه مصرف شود. برای شهر بزرگی مثل مشهد ۷۰۰ هزار معادله در ۷۰۰ هزار متغیر وجود دارد که ذهن انسان امکان حل همچین موردی را ندارد . هوش مصنوعی عملا با سیستم‌هایی مثل «دی اس اس» (سیستم‌های تصمیم یار) به اپراتور کمک می‌کند که در هر لحظه تصمیم بهینه بگیرد؛ یعنی بر اساس توان هوش مصنوعی و پارامتر‌های موجود به مدیریت شرایط بحران کمک می‌کند که بتواند در هر شرایطی اولویت‌های تعیین و در نهایت انرژی تامین کند.

تقوایی در ادامه بیان کرد: بهره‌برداری تقریبا اثری یک دهم نسبت به دو مورد تجهیزات و فرایند دارد یعنی هرچقدر فرایند و تجهیزات خوبی داشته باشیم ولی بهره برداری خوبی نداشته باشیم باز هم انرژی بالایی مصرف کردیم.  

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه اگر بهره‌برداری خوبی داشته باشیم نتایج بسیار خوبی نیز مشاهده می‌کنیم افزود: این نتایج مثبت شامل بازگشت سرمایه در کمتر از۶ماه است، چون استفاده از هوش مصنوعی در فرآیند پارامتر‌ها‌ی زیادی علاوه بر انرژی بهینه را می‌کند و در نهایت باعث نتیجه مطلوب و رضایت بهره بردار و مصرف بیهنه انرژی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • رشد بیش ‌از یک‌درصدی تولید انرژی ‌الکتریکی در نیروگاه شهیدرجایی
  • رشد تولید برق در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • رشد بیش از یک درصدی تولید انرژی الکتریکی در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد