Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@16:43:57 GMT

نقش مهم پیاده‌رو در رشد اقتصاد محلی

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۹۵۵۹

نقش مهم پیاده‌رو در رشد اقتصاد محلی

شهرهای پیاده‌رومحور در مقایسه با مناطق اتومبیل محور از مزایای اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی و سلامتی بیشتری برخوردار است و به همین علت استقبال از پیاده‌رو شدن شهرها رو به افزایش است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، پیاده‌رو بودن بخشی ثابت از روند بهبود وضعیت شهرها است و میزان آن با بررسی تعداد اموری تعیین می‌شود که بدون نیاز به اتومبیل‌ها به انجام می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جوامع امروزی فراهم آوردن امکان پیاده‌روی برای شهروندان امری پویا و منوط به برنامه‌ریزی برای ایجاد شهرهای مردم‌محور است.

احداث پیاده‌رو منافع بسیاری برای اقتصاد محلی دارد و مساوات را در جوامع به وجود می‌آورد. تأثیر بی‌نظیر پیاده‌رو در اقتصاد شناخته شده است و برنامه‌ریزان شهری با بررسی‌های دقیق آن را به اثبات رسانده‌اند. برخی از آن‌ها به منظور دفاع از اهمیت چنین موضوعی با دقت کامل مسائلی هم‌چون فروش در شهرهای پیاده‌رو و اجرای آن به عنوان یکی از گام‌های ایجاد شهر بهتر را تشریح کرده‌اند.

البته لازم به ذکر است که مفهوم خیابان‌های مردم‌محور منوط به تغییر شیوه‌های برنامه‌ریزی شهری برای ایمن‌سازی معابر و فراهم‌آوردن امکاناتی هم‌چون رستوران، بانک، سالن‌ها، فروشگاه‌ها، مغازه‌ها و سایر وسایلی است که مردم به آن‌ها نیاز دارند. بنابراین ساده نیست که ساختار چندین ساله شهری را از محوریت اتومبیل‌ها به محوریت مردم تغییر داد با این حال تأسف‌بار است که در اکثر شهرهای جهان زندگی کردن وابسته به وجود اتومبیل‌ها است و بدتر آنکه در این شهرها افرادی زندگی می‌کنند که توانایی مالی لازم برای خرید یک وسیله نقلیه موتوری را ندارند.

بنابراین باید خاطر نشان کرد که هرچند پیاده‌روی سازی قیمت املاک را بالا می‌برد ولی به معنای جایگزینی طبقات اجتماعی در شهرها و اعیان‌سازی آن‌ها نیست. پیاده‌روسازی شهرها می‌تواند شرایط عادلانه‌تری در جوامع به وجود آورد؛ چرا که شهرهایی با جابجایی‌های پیاده بیشتر، دارای نابرابری‌های درآمدی کمتر و هزینه‌های پرداختی پایین‌تری در بخش حمل و نقل هستند، سطح درآمد بالاتری دارند و تردد در آن‌ها بیشتر صورت می‌گیرد.

این شیوه حمل و نقل برای خود شهرها نیز هزینه کمتری نسبت به اتومبیل‌ها و حتی وسایل نقلیه عمومی دارد چرا که هزینه نظارت، کنترل، تعمیر و نگهداری وسایل نقلیه مبحثی جدا از هزینه‌هایی است که تنها صرف استفاده از آن‌ها می‌شود. از سوی دیگر عابران پیاده با پرداخت پول بیشتر در شهرهای پیاده‌رو اقتصاد محلی را تقویت می‌کنند زیرا هرچند این افراد برای جابجایی خود هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند ولی با انجام جابجایی‌های مکرر و خرید در طول مسیر می‌توانند این بخش را ارتقا دهند، حال آنکه اتومبیل‌سواران شاید پول بیشتری بپردازند ولی در حقیقت جابجایی در شهر و یا توقف برای خرید بسیار کمی دارند.

بنابراین ایده پیاده‌روسازی شهری بر اساس چند مزیت بزرگ عرضه می‌شود که یکی از آن‌ها مزایای اقتصادی است. برای مثال همانطور که گفته شد با وجود ارزش پیاده‌روی در شهرهای امروزی و با توجه به وضعیت فعلی جهان، شهرهایی با نرخ بالای پیاده‌روی از ارزش بالایی در بخش املاک خود برخوردار هستند. از سوی دیگر سرمایه‌گذاری در این شهرها چه در بخش رنگ‌آمیزی پیاده‌روها و زیباسازی محل عبور عابران پیاده و چه ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت در نزدیکی آن‌ها به سرعت با واکنش مثبتی روبرو می‌شود و منجر به جذب جمعیت متنوع به سوی خود و ایجاد مشاغل جدید بسیار می‌گردد؛ مشاغلی که هیچ نیازی به اتومبیل‌ها ندارد. بنابراین وابستگی کمتر شهرها با اتومبیل برای اقشار مختلف جامعه جذابیت بیشتری دارد و طیف وسیعی از رده‌های سنی و استعدادهای گوناگون را به سمت خود جذب می‌کند.

از سوی دیگر این قابلیت برای افراد مسنی که توانایی رانندگی کردن ندارند و به دنبال جایگزینی در بخش حمل و نقل خود هستند بسیار مؤثر واقع می‌شود. حمل و نقل عمومی نیز بیشتر مورد استفاده اقلیت‌های یک جامعه قرار دارد. بنابراین پیاده‌روسازی یک شهر نقش بسزایی در خدمات‌رسانی به اقشار کم درآمد و توان‌خواه نیز خواهد داشت و می‌تواند منجر به بهبود پایداری و کاهش اعیان‌نشینی شهری باشد. علاوه‌براین می‌تواند تلاش شهرها برای دستیابی به معیارهای ایمنی و آسایش را بهبود بخشدو بر کیفیت آب و هوا تأثیر گذارد.

تاکنون بزرگ‌ترین مانع موجود بر سر راه پیاده‌روسازی شهرها وجود اقشار عمومی، مهندسان و معمارانی بود که درک درستی از این قابلیت نداشته‌اند، ولی در حال حاضر تفکرات رو به تغییر و استانداردهای برنامه‌ریزی‌های شهری به سمت عابران پیاده متمایل شده است به طوری که خیابان‌ها، ترافیک ماشینی سنگین خود را با فضاهای سبز، خطوط دوچرخه و پیاده‌روهای زیبا جایگزین می‌کنند، حاشیه جاده‌های پر تردد باعنوان "پیاده‌راه‌" در اختیار عابران پیاده قرار می‌گیرد، محله‌های مختلف که قبلا بر اساس مشاغل و نیازها طبقه‌بندی شده بود، به نحوی تغییر شکل می‌دهد که بتواند پاسخگوی نیازهای متفاوت باشد، قوانینی برای استفاده چند منظوره از اراضی و بناها تصویب می‌شود، تعداد پارک‌ها و مدارس محلی یک شهر افزایش می‌یابد و دسترسی به مراکز شهری برای تمامی اقشار و نه تنها افراد مرفه، آسان می‌شود؛ به طور کلی شهرهای امروزی در حال تبدیل شدن به شهرهای دوستدار عابر پیاده است که این امر نقش بسزایی در بهبود وضعیت اقتصادی، محیط زیست و آب و هوا نیز دارد.

کد خبر 389813

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پیاده رو پیاده راه پیاده روی عابر پياده شهرهای جهان اقتصاد اقتصاد شهری رشد اقتصادی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۹۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی

ایسنا/گیلان مدیر آموزش و پرورش بندرانزلی گفت: به مناسبت هفته مشاغل؛ غرفه صنایع دستی و تولیدات محلی به همت دانش‌آموزان در محوطه آموزش و پرورش این شهرستان در حال برگزاری است.

محمود یوسفی‌فر امروز، شنبه ۸ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به مناسبت هفته مشاغل که در تقویم رسمی کشور هفته اول اردیبهشت ماه نام گذاری شده و با هدف آشنایی دانش آموزان با کسب و کار همچنین کسب تجربه از حضور در بازار، غرفه صنایع دستی در محوطه آموزش شهرستان بندرانزلی امروز افتتاح و برای بازدید عموم به مدت سه روز دایر است.

وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه شامل ۲۶ غرفه است، افزود: این غرفه‌ها شامل موارد مختلفی از محصولات منطقه و استان از جمله حصیربافی، سفال، عروسک بافی، نان محلی و انواع ترشی است که توسط خود دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم به همراهی خانواده‌هایشان تهیه و در معرض دید عموم قرار گرفته است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بندرانزلی گفت: انتخاب شغل مناسب، از ابتدایی ترین و ضروروی‌ترین مسائلی است که همواره با زندگی نوع بشر همراه بوده و قسمت مهمی از حیات او را تشکیل می‌دهد. شخصیت و منزلت اجتماعی و فردی انسان، در گرو کار و فعالیت همیشگی است تا دست نیاز پیش دیگران دراز نکند و بتواند عزت نفس خود را حفظ و استعدادهای خود را شکوفا کند.

وی افزود: نظر به منویات مقام معظم رهبری درخصوص حمایت از تولید داخلی و در راستای سیاست‌های وزارت آموزش و پرورش کشور مبنی بر مهارت آموزی و آموزش همراه با تولید و بسط رشته‌های مهارت محور، در واقع هدف اصلی از برپایی این آئین هدایت تحصیلی و آشنایی جوانان با مشاغل بومی و محلی است.

 یوسفی‌فر با بیان اینکه در همین راستا علاوه بر آموزش‌های تئوری در مدارس به ویژه در دوره های متوسطه اول و دوم، آموزش‌های عملی کسب و کار نیز برای دانش آموزان جهت کسب آمادگی های اولیه ورود به بازار کار مورد توجه قرار دارد، تصریح کرد: در طول سال در مناسبت‌های مختلف به صورت جدی به این مساله پرداخته می‌شود.

وی تصریح کرد: قطعاً این تجربه می‌تواند علاوه بر ایجاد خاطره خوش برای دانش‌آموزان، به عنوان یک تجربه اولیه از ورود به بازار کار با توجه به مهارت‌هایی که دانش آموزان دارند می‌تواند محسوب شود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بندرانزلی تاکید کرد: استقبال شهروندان از این غرفه‌ها، علاوه بر تشویق دانش آموزان و ایجاد انگیزه برای آن‌ها می‌تواند فرصتی برای بازدید از هنرهای بومی و محلی شهرستان بندر انزلی باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای قانون شوراها در توسعه تأثیرگذار است
  • جشنواره بومی محلی در روستای شورجستان آباده
  • (عکس) اولین قربانی تصادف در ایران چه کسی بود؟
  • حمله صهیونیست‌ها به دانش‌آموزان فلسطینی در قدس اشغالی +فیلم
  • نحوه پخت نان‌های محلی ترکیه‌ای در یک نانوایی استانبولی (فیلم)
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • آغاز تخفیفات بهاره بیمه نوین
  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد