Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@14:20:43 GMT

پشت پرده دفاع برخی وکلا از لایحه اصلاح قانون تجارت

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۰۵۰۶

پشت پرده دفاع برخی وکلا از لایحه اصلاح قانون تجارت

«سید محمد صادق الحسینی» امروز (سه‌شنبه) در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره ایرادات محتوایی لایحه تجارت که در مجلس در حال تصویب است، گفت: گسترش قلمرو قانون تجارت و تعارض با دیگر قوانین کشور از جمله ایرادات است؛ مخاطب قانون تجارت فعلی فعالان اقتصادی و صاحبان حرف هستند، در حالیکه قانون در حال تصویب متوجه صاحبان حرف، فعالان اقتصادی و مصرف کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ایراد بعدی لایحه را مبنا قرار گفتن تلقی افراد در قرارداد دانست و افزود: در این ماده آمده که اگر کسی که تلقی در او ایجاد شده با اعتماد متعارف به وضع ایجاد شده، اقداماتی را انجام دهد یا هزینه‌هایی را متحمل شود،  شخصی که وضع مذکور را ایجاد کرده مسئول خسارت وارد شده است. یعنی به جای اسناد مثبته، تلقی افراد مبنا قرار می‌گیرد.  این یعنی رسما ضمانت اجرای قرارداد از بین می‌رود و امکان قراردادهایی که مبنای قراردادی نداشتند، فراهم می‌شود.

این اقتصاددانان با اشاره به ماده ۱۶ این لایحه اظهار کرد: این ماده تصریح کرده در صورتی که یکی از اطراف مذاکره به نحو غیرمتعارف، غیر موجه و یکجانبه مذاکرات را قطع کند، مسئولیت خسارت و هزینه‌های تحمیل شده با طرف مقابل است. اینگونه شاهد بی‌اهمیت شدن قرارداد محرمانگی و انتقال اطلاعات خواهیم بود.  

وی با اشاره به استفاده مکرر از کلمه عرف و متعارف در بندهای لایحه جدید، خاطرنشان کرد: این چنین دست قاضی به شدت باز است که تفسیر خودش را از قانون ارائه دهد، این در حالی است که دادگاه هیچ رویه قضائی واحدی ندارد که بتوان به آن استناد کرد و قدرت داد. یعنی قاضی که حتی قانون تجارت فعلی را به خوبی فهم نمی‌کند می خواهد قانون تجاری جدید را  با هزار و ۲۲۶ ماده تفسیر کند. در لایحه جدید اختیارات قاضی به شدت گسترش یافته و به همین دلیل برخی وکلا از آن دفاع می‌کنند. چرا که افزایش نقش قاضی برابر است با افزایش نقش وکیل و بهبود تجارت آن‌ها. بنابراین وضعیت فعلی نظام قضاوت و وکالت بیش از پیش پیچیده می‌شود.

این اقتصاددان تاکید کرد که در این لایحه تعدیل قراردادها عملا به تشخیص قاضی و مستقل از توافق طرفین در صورت بروز حوادث خواهد بود.

صادق‌الحسینی با بیان اینکه گویی اتاق بازرگانی ایران خواب بوده که چنین لایحه‌ای در صحن علنی مجلس تصویب شده، انتقاد کرد: تعجب می‌کنم چرا بخش خصوصی و به ویژه اتاق ایران در زمینه نقد این لایحه تجارت فعال نیست،  یک نامه برای موضوع به این مهمی کافی نیست چرا که این قانون کل زندگی تجار را تحت الشعاع قرار داده و برایشان مشکل جدی ایجاد می‌کند.   چقدر پرونده قضائی در این زمینه ایجاد می شود. قانون تجارت به شدت طرف مصرف کننده است و فرشونده و تاجر حقوق ضعیفی دارند. گویی قانون برای این نوشته شده که حقی به حقدار برسد وحق دار هم مصرف کننده ای است که حقش تضعیف شده است.

وی با اشاره به مسکوت بودن قانون در بازه زمانی ۱۷ سال، بیان کرد: ناگهان ظرف سه ماه ۳۳۱ ماده از این لایحه مصوب شده است که شاید بتوان گفت مجلس از تصویب این قانون انگیزه سیاسی دارد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اتاق بازرگانی ایران اتاق بازرگانی تهران تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۰۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد

خلیل بهروزی فر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در مجلس گفت:لایحه مالیات های مستقیم به نظر می رسد یک لایحه با احکام موثری باشد انهم در راستای اهدافی که نظام برای رشد اقتصادی کشور در نظر گرفته است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رشد تولید می تواند کشور را از واردات کالاهای خارجی بی نیاز کند، بیان کرد:به واسطه حمایت از بخش تولید ما می توانیم تجهیزاتی که از خارج وارد می شود را خودمان تولید کنیم و مانع از خروج ارز شویم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: این شعار یک اصل بوده و می تواند اینده کشور را به درستی ترسیم و یک بارقه امیدی در جهت رونق اقتصادی باشد.

بهروزی فر با بیان اینکه اجرای صحیح ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند جلوی فرارهای مالیاتی را گرفته و سایر مشکلات را نیز برطرف کند، بیان کرد: حمایت های مالیاتی پیش بینی شده در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند در راستای رونق تولید داخلی و سرمایه گذاری در مناطق محروم بسیار موثر باشد چراکه  این سرمایه گذاری می تواند شاخصه های این مناطق را به درستی ارتقا دهد و لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه مناطق محروم به شاخصه های حداقلی نیز دست پیدا نکرده اند، تاکید کرد: یکی از دلایلی که سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری به این مناطق، رجوع نمی کند، دریافت مالیات های سنگین است  از این رو معافیت های که در این لایحه برای سرمایه گذاری در مناطق محروم در نظر گرفته شده است،بسیار عالی است و باید شرایط بدین نحوه می شد.

وی تاکید کرد: ما نباید از سرمایه گذاری که اهلیت دارد و به دنبال رونق اقتصادی و تولید در مناطق محروم است، مالیات اخذ کنیم. بنده مطمئن هستم اگر سه قوه در برخورد با قانون گریزان، لایحه فوق را مبنا قرار دهند، حتما جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شده و امیدی برای آینده کشور ترسیم خواهد شد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر لایحه فوق را مبنای کار قرار داده و به درستی آن را اجرایی کرده و احکام مناسبی در راستای حمایت از تولید در آن پیش بینی کنیم، حتما افق روشنی در رابطه با مباحث اقتصادی ، اشتغال جوانان و همچنین تولید و سرمایه گذاری در مناطق محروم پیش روی خواهیم داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این لایحه می تواند سازوکار مشارکت مردم در اقتصادی را تسهیل کند، بیان کرد: همواره وقتی مردم به موضوعات ورود می کنند، ما در آن بخش ها پیروز می شویم.به هرحال اگر این لایحه اجرایی و مصوب شود عدالت مالیاتی در کشور رخ خواهد داد.

وی تاکید کرد:هر کشوری در سطح دنیا که پیشرفت و توسعه داشته است، از طریق رونق تولید به توسعه دست پیدا کرده اند و یکی از الزامات حمایت از تولید هم معافیت و کاهش های مالیاتی است. بنابراین این لایحه می تواند ترسیم کننده عدالت مالیاتی در کشور باشد.

دیگر خبرها

  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • موارد تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران مشخص شد
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف شدند؟
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • تعیین تکلیف شریعتمداری برای لایحه حجاب | کنارش بگذارید، «طرح نور» پلیس کافی است
  • اشخاص غیرتجاری مشمول معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه شدند
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! | ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب یعنی پول بده و کشف حجاب کن! | انتقاد تند حسین شریعتمداری
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!