Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@18:53:54 GMT

موضع مبهم عربستان درباره تحولات جنوب یمن

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۰۵۱۵

کارشناسان امور یمن دیگر نمی‌توانند موضع عربستان را از درگیری‌های نظامی در جنوب یمن میان نیروهای طرفدار عبد ربه منصور هادی رئیس‌جمهور فراری یمن که در تلاش برای گسترش سیطره و حاکمیت خود بر جنوب هستند با نیروهای کمربند امنیتی تابع شورای انتقالی تحت حمایت سیاسی و نظامی امارات تفکیک کنند.

اخبار بین الملل-​ عربستان که بیش از چهارسال است که مداخله نظامی خود را در یمن به هدف حمایت از رئیس‌جمهور فراری این کشور آغاز کرده٬ در حال حاضر هیچ موضع مشخصی را درخصوص محکوم کردن اقدامات امارات و شبه‌نظامیان آن در یمن در راستای ضربه زدن به دولت خودخوانده هادی اتخاذ نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین امر موجب شده تا سوالات زیادی درباره موضع سعودی‌ها از این اقدامات و نیز برنامه‌ها و اهدافی که عربستان در یمن به دنبال آن است٬ مطرح شود.

گفته می‌شود که اگر می‌خواهید موضع واقعی عربستان را درباره درگیری‌های جنوب یمن بفهمید٬ باید شبکه‌های رسانه‌ای سعودی را دنبال کنید. اما در حقیقت این شبکه‌ها بینندگان را دچار ابهام کرده و جای بحث را برای هرگونه تفسیری باز گذاشته‌اند.

عدم تمایل عربستان سعودی به ادامه حمایت از دولت خودخوانده رئیس‌جمهور فراری یمن٬ سبب خشم این طرف‌های یمنی در سطح سنگین سیاسی و نظامی شده و آنها خواستار اقدامات ضد ریاض شده‌اند.

در برابر این شرایط مبهم٬ دو تفسیر برای موضع عربستان وجود دارد. اول اینکه این موضع ریاض به عدم وجود یک هم‌پیمان قوی در میدان درگیری‌های منطقه‌ای برای آن بازمی‌گردد که منجر به عزلت آن شده است؛ آن هم در شرایطی که این کشور به دنبال بهبود چهره و کسب مشروعیت سیاسی برای خود پس از ماجرای ترور جمال خاشقجی است. هم‌چنین چهره عربستان پس از انتشار اخبار دیدارهای مقامات و شخصیت‌های آن با صهیونیست‌ها در راستای عادی‌سازی با رژیم اشغالگر٬ آسیب زیادی دید.

اما تفسیر دومی که در رابطه با این موضع مبهم سعودی‌ها وجود دارد این است که عربستان تمایلی به ترک میدان یمن ندارد که این امر به نفع انصارالله است به ویژه پس از انتشار اخباری مبنی بر درخواست واشنگتن از ریاض در خصوص رسیدن به یک سازش سیاسی به منظور خروج از باتلاق یمن و نیز ورود ایالات متحده به عرصه مذاکره با انصارالله. این به معنای آن است که عربستان از مسئله استقلال جنوب یمن و تجزیه این کشور به عنوان یک اهرم فشار بر انصارالله بعد از خروج خود از یمن استفاده می‌کند.

از سویی طرفداران منصورهادی به دنبال حفظ وحدت یمن از خلال تسلط کامل بر مناطق این کشور از ابتدای جنوب آن هستند٬ از طرف دیگر جنوبی‌ها تلاش می‌کنند تا سیطره خود را بر این منطقه گسترش دهند.

در سایه این شرایط٬ عربستان خود را در یک وضعیت غیرقابل اجتناب می‌بیند؛ اینکه امارات را با پروژه‌های آن در یمن همراهی کرده و مشروعیت مداخله نظامی خود در یمن را که به هدف حمایت از رئیس‌جمهور فراری این کشور آغاز کرده بود از دست بدهد٬ یا اینکه به طور کلی از منصورهادی حمایت کرده و در مقابل حمایت هم‌پیمانان خود را ازدست بدهد.

بنابراین بیانیه‌ای که عربستان توسط خبرگزاری‌های سعودی پس از گذشت بیش از سه هفته از درگیری‌های شورای انتقالی ضد دولت خودخوانده منصورهادی نیز مبهم بود؛ چراکه نقش امارات را در حمایت از کودتای شورای انتقالی ضد رئیس‌جمهور فراری این کشور نادیده گرفته است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عربستان جنوب یمن امارات عربستان عربستان سعودی واشنگتن یمن جنوب یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۰۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه

به گزارش خبرگزاری مهر، کبری رفیعی کارشناس سازمان هواشناسی، گفت: امروز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت در بیشتر مناطق کشور بارندگی داریم و در شمال غرب، سواحل دریای خزر و دامنه‌ها و ارتفاعات البرز بارش‌ها به شکل پراکنده و در سایر نقاط نیز به شکل رگبار و رعدوبرق خواهد بود و شدت بارش‌ها امروز در مناطق جنوب و شرق کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: برای فردا نیز در نوار غربی کشور بارش‌ها به شکل رگبار ادامه خواهد داشت و در دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، شرق و شمال شرق کشور بارش‌ها پراکنده خواهد بود و در مناطق مرکزی، جنوب و شرق کشور نیز بارش‌ها به شکل خفیف رخ خواهد داد. همچنین برای فردا، بارش‌های شدیدتر در مناطق جنوب غرب و غرب کشور خواهد بود.

این کارشناس هواشناسی ادامه داد: این بارش‌ها با شدت و ضعف تا روز یکشنبه ادامه خواهد داشت و در روز دوشنبه سامانه بارشی جدید از غرب وارد کشور خواهد شد و نیمه غربی کشور را در بر خواهد گرفت.

وی همچنین خاطرنشان کرد: امروز مناطق مرکزی خلیج‌فارس مواج خواهد بود و فردا نیز تنگه هرمز این شرایط را خواهد داشت. همچنین پیش‌بینی می‌شود در روزهای جمعه و شنبه نیز آب‌های دریای خزر مواج و متلاطم باشد.

رفیعی با اشاره به بارش‌های شدید و صدور هشدار نارنجی هواشناسی نیز گفت: امروز استان‌های هرمزگان، فارس، نیمه جنوبی کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان، کردستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر، لرستان و جنوب استان مرکزی شامل این هشدار خواهند بود و مخاطراتی از قبیل سیل آبی شدن مسیرها و طغیان رودخانه‌های فصلی، برخورد صاعقه و احتمال بارش تگرگ در این مناطق محتمل خواهد بود.

کد خبر 6095016 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه در نشست گامبیا
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای مصری | تشکر ایران از موضع مصر در محکومیت جنایات اسرائیل
  • تیم گلبال اردبیل فاتح لیگ دسته یک کشور شد
  • صعود مناطق نفت خیز جنوب به لیگ برتر گلبال کشور
  • وضعیت مبهم آزمون برای بازی مقابل یوونتوس
  • هشدار تشدید بارش‌ها و سیل به ۱۶ استان کشور+ فیلم
  • از متن پیشنهادی آتش بس میان حماس و اسرائیل چه می دانیم؟/ تنش زدایی در چند مرحله صورت می گیرد/ سرنوشت غزه پس از جنگ همچنان مبهم است / مرحله اول معامله 40 روزه خواهد بود
  • تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه