Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@15:33:29 GMT

برنامه های جدید آموزشی برای حوزه های علمیه اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۳۰۵۰

برنامه های جدید آموزشی برای حوزه های علمیه اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز مدیریت حوزه های علمیه، حجت الاسلام مهدی رستم نژاد در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه که در نمازخانه مدرسه فیضیه برگزار شد، با اشاره به نوآوری های آموزشی در دوره مدیریت آیت الله حسینی بوشهری گفت: این برنامه، شامل برنامه جدید آموزشی سطح یک حوزه های علمیه است که دارای ویژگی های منحصر به فردی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این برنامه برای ورودی های دیپلم به بالا یک سال سنوات تحصیل را کاهش داده و برای ورودی های سطح یک، زمان تحصیل پنج ساله به اتمام می رسد، سرفصل ها و متونی که در این برنامه دیده شده متناسب با ماموریت های حوزه و نیازهای نظام و جامعه تدوین شده است.

معاون آموزش حوزه های علمیه گفت: مراحل آموزشی، شناخت و تسلط سه مرحله آموزشی این برنامه تدوین شده برای حوزه بوده و تمام این متون تجمیع شده که رونمایی خواهد شد.

حجت الاسلام رستم نژاد بیان کرد: دانش آموزانی که از پایه هشتم آموزش و پرورش یا سطح دیپلم و مقطع دانشگاهی که به حوزه وارد می شوند، اختلاف سطوح در برنامه جدید آموزشی دیده شده و تدوین این برنامه ها با چینش های علمی اتفاق افتاده و این دقت و حساسیت در برنامه جاری ما وجود ندارد.

معاون حوزه یادآورشد: در برنامه جدید آموزشی بیش از هشت هزار بار در ۲۹ متن تولید شده از آیات قرآن کریم استفاده شده، همچنین چهار درس حدیثی به دروس اضافه شده و ادعیه و زیارات در این دروس به صورت چشمگیر وجود دارد، بیش از ۴ هزار حدیث از پیامبر گرامی اسلام و اهلبیت عصمت و طهارت در ۲۹ متن تولید شده دیده شده که متناسب با نیاز های جامعه است.

وی  ادامه داد: دروس اقتضائی به دروس حوزوی اضافه شده و به تناسب سرفصل ها و موضوعات به عهده مدیریت بوده که ۱۲۸ ساعت کلاس در برنامه جدید است.

معاون آموزش حوزه های علمیه ابراز کرد: توجه به دفاع مقدس و تاریخ انقلاب اسلامی، کاربردی کردن دروس و توجه به اخلاق و محتواهای اخلاقی در دروس دیده شده و مخصوصا کتبی که در سال های اول و دوم تدوین شده، از بازخورد گیری ها تاثیر پذیر بوده است.

حجت الاسلام و المسلمین رستم نژاد تاکید کرد: امروز با افتخار می توانیم بگوییم که ۲۴۸ مدرسه در سراسر کشور زیر بار برنامه های جدید آموزشی حوزه هستند و برای برنامه جاری حوزه در سطح یک، کتب بدیع معرفی شده، تدوین درختواره های دانشی نیز از اقدامات جدی حوزه بوده و قبل از اینکه این درختواره به شورای گسترش دانشی برسد، از رصد و بررسی های صدها متخصص حوزوی عبور کرده است و این درختواره ها از گذر تصویب گذشته است.

وی  یادآور شد: قرآن، حدیث، منطق، فلسفه و فرق اسلام، ارتباطات، اخلاق، تبلیغ، علوم انسانی و اسلامی، زبان، فقه، اصول و برخی از عناوین دیگر از جمله سرشاخه هایی است که در درختواره های آموزشی برای آن تصمیم گیری علمی شده و برای هر سرشاخه به تناسب ۲۰ رشته پیش بینی شده است.

حجت الاسلام و المسلمین رستم نژاد اضافه کرد: اصلاح فرآیندها برای تسهیل امور برای راحتی کار طلاب از دیگر اقدامات انجام شده است، معرفی و جذب اساتید شفاهی قوی در گذشته در سراسر کشور تنها ۳۰ نفر بودند که در حال حاضر بیش از ۳۰۰ استاد در استان ها مستقر هستند.

معاون آموزش حوزه های علمیه تصریح کرد: تصمیم گیری برنامه های درسی و امتحانی در اختیار مدیریت های مناطق قرار گرفت، توسعه دروس خارج نیز از دیگر اقداماتی بود که انجام شد و امروز بیش از ۳۲ درس خارج رسمی، خارج از قم یعنی در شهرستان ها برگزار می شود.

وی عنوان کرد: علی رغم تنگناهای موجود، گسترش اردوهای تابستانی در سال های اخیر انجام شد و برنامه های دیگر علمی برای ارتقاء طلاب در حال انجام است.

کد خبر 4721180 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: حوزه علمیه نظام آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی سازمان سنجش دانشگاه های ایران دانشگاه تهران پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه علامه طباطبایی منصور غلامی ثبت نام دانشجویان دانشگاه پیام نور حسین توکلی حکم انتصاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۳۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت است و این انتقال، یک گذر تاریخی بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در مراسم بزرگداشت شیخ صدوق که در آستان این محدث بزرگ در شهر ری برگزار شد، ضمن تسلیت روز شهادت امام صادق(ع) اظهار داشت: یاد و نام و خاطره‌های شیخ صدوق را در مجاورت مرقد شریف آن عالم فرزانه و بزرگوار گرامی می‌داریم و به همه امامزادگان معظم مخصوصا امامزادگان مدفون در این سرزمین گرانقدر درود می‌فرستم و از برگزار کنندگان این محفل نیز تقدیر می‌کنم. بنده نکاتی درباره مرحوم شیخ صدوق بیان می‌کنم چون این عالم بزرگوار از بزرگترین عالمان و فرزانگانی هستند که دریچه‌ها و آفاق بزرگی به روی معارف امام صادق(ع) و اهل بیت(ع) گشود.

وی افزود: بیش از هزار سال است که کتب او در حوزه‌های علمیه و مراکز علمی، موج‌آفرین است. شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است و بارها این نام بلند در مراکز علمی طنین افکن شده و مورد احترام عالمان، بزرگان و مدرسان علوم الهی است. نقش این عالم بزرگوار در معماری تشیع، تحکیم مبانی آن و جهت دادن به فرهنگ اسلامی بسیار ممتاز و در سطح یک است بنابراین چنین شخصیت بزرگواری که به احترام او گرد آمده‌ایم از پدران معنوی ما به حساب می‌آید.

آیت‌الله اعرافی تصریح کرد: شیخ المحدثین در ساختن فرهنگ اسلامی و شیعی بسیار نقش‌آفرین بوده و از امتیازات فراوانی برخوردار است که به برخی از آنها اشاره می‌کنم. اول اینکه مرحوم شیخ صدوق از قم برخاسته و خاندان وی در قم جایگاه والایی داشته و پدر وی از چهره‌های مطرح در حوزه قم در قرون صدر اسلام بوده و رابطه نزدیکی با امام عسکری(ع) داشت و از چهره‌های مهم حوزه‌های علمیه بود. تولد مرحوم شیخ صدوق و نشو و نمای ایشان در قم بود. آن روزگار در میان حوزه‌های علمیه اسلامی و شیعی، سه حوزه جایگاه بزرگی در عالم اسلام و تشیع داشتند که حوزه قم، ری و بغداد به عنوان سه ضلع یک مثلث بودند که در تاریخ اسلام و طراحی فکر اسلامی و شیعی، نقش ممتاز و بی‌بدیل داشتند.
وی ادامه داد: البته در آن زمان حوزه‌های علمیه متعددی در عراق، ایران و نقاط مختلف جهان اسلام داشتیم اما در اواخر عصر حضور ائمه(ع) و شصت سال غیبت صغری و اوایل غیبت کبری، این سه حوزه، قله و سرآمد بودند. مرحوم شیخ صدوق آثار علمی ارزنده‌ای دارد و شاگردان بزرگی هم تربیت کرد. وی معارف الهی را در قم فرا گرفت و سپس به ری منتقل شد لذا اولین خصوصیت این عالم بزرگ و نقش‌آفرین تاریخ اسلام و ایران و تشیع این است که ایشان همزمان این سه حوزه بزرگ و سرآمد عصر خودش را درک کرده است. بخش زیادی از رشد علمی شیخ صدوق در قم و در محضر پدر بزرگوار و دیگر علمای بزرگ قم سپری شد. سپس وقتی حکومت آل بویه از اولین حکومت‌های شیعی شکل گرفت و مقر آن در ری بود از شیخ صدوق دعوت شد در مقر خلافت حضور پیدا کرده و به کار علمی بپردازد. ایشان هم احساس وظیفه کرده و به ری آمد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: این برای ری و تهران افتخار بزرگی است که دو تن از نویسندگان کتاب چهارگانه شیعه یعنی شیخ صدوق و شیخ کلینی از حوزه علمیه ری برخاسته‌اند. شیخ صدوق به دلیل جامعیتی که داشت مورد احترام هم حوزه‌های علمیه بودند. در امتداد نکته اول، باید به نکته دیگری توجه کرد که شیخ صدوق، مرد هجرت‌ها و سفرهای مختلف علمی است. ممکن است هجرت، امروزه برای ما امر ساده‌ای به حساب بیاید چراکه وسایل نقلیه برای رفت و آمد میان شهرهای مختلف جهان وجود دارد اما آن زمان، یک سفر حج ماه‌ها طول می‌کشیده است و ابزارهای ارتباطی امروز هم وجود نداشته است. مرحوم شیخ صدوق در قرن چهارم هجری، غیر از اینکه حوزه‌های ری، قم و بغداد را درک کرد، زنجیره سفرهای علمی ایشان از جمله به خراسان و مشهد، سمرقند، بلخ و بخارا، فصلی اعجاب‌انگیز و درخشان از زندگی ایشان است.

آیت‌الله اعرافی گفت: نکته دیگر اینکه شیخ صدوق پرچمدار فکر شیعی است. وی در عصر خود در ری، بغداد، سمرقند ، بخارا، بلخ، همدان، مکه و مدینه با علمای اهل سنت وارد بحث و گفت‌وگوهای فراوانی شد. وی حتی استادان و شاگردانی دارد که از علمای اهل سنت هستند. امروزه عده‌ای دنبال این هستند که اهل سنت را در تضاد با شیعه قرار دهند که این مسئله در همه اعصار وجود داشت اما کسانی همانند امام صادق(ع)، شیخ صدوق، شیخ مفید و دیگر بزرگان از یک سو با افراط در اهل سنت مقابله کرده و از سوی دیگر برای افراد میانه‌رو اهل سنت احترام قائل بوده و دنبال وحدت جهان اسلام بودند. مخصوصا شیخ صدوق هم در آثار و اعمال و افکار خود پایبند این سنت اسلامی بودند.
وی با بیان اینکه دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت است، افزود: این انتقال، یک گذر تاریخی بود لذا باید ظرفیت‌های جدیدی ایجاد شده و معارف شیعه، سامان تازه‌ای پیدا کنند تا عالم اسلام به دوره غیبت صغری و پس از آن غیبت کبری منتقل شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان‌ کرد: طراحان و معماران بزرگ شیعه از زمان ظهور به زمان غیبت چند نفر هستند که یکی از بزرگترین آنها شیخ صدوق است. دیگر افراد شیخ مفید، سید مرتضی، کلینی و امثالهم بودند. اینها معمار تاریخ تشیع و طراحان یک تحول عظیم در عالم تشیع و ایران هستند چون ایران در همین ایام است که اندک اندک آغوش خود را به روی معارف شیعه می‌گشاید و برخلاف برخی تصورات، شمشیر، اسلام را به ایران نیاورد بلکه ایران با آغوش باز و با عقلانیت از اسلام و معارف قرآن و اهل بیت(ع) استقبال کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارائه دروس مهارتی و اشتغال پذیری به دانشجویان از مهر ۱۴۰۳
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • فراخوان پذیرش داوطلب برای حوزه علمیه استان
  • چهارمین همایش حوزه انقلابی، حوزه منتظر برگزار می‌شود
  • ‌چهارمین همایش «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» در شیراز برگزار می‌شود
  • بزرگداشت آیت الله ضیاءالدین نجفی(ره) در قم برگزار شد
  • حوزه‌های علمیه در مقابل اهداف دشمن رسالت سنگینی دارند
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت
  • عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در حوزه علمیه آخوند همدانی
  • المپیاد علمی سراسری طلاب حوزه‌های علمیه پاکستان برگزار شد