Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز منطقه خاورمیانه شاهد انتخاباتی است که نه تنها نتیجه‌اش بر تحولات و بحران‌های آن اثرگذار خواهد بود، بلکه سرنوشت یکی از تندروترین نخست وزیران اسرائیل و حاکمان در منطقه و نزدیک‌ترین مقام خارجی به دونالد ترامپ را روشن می‌سازد. ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۸ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

 

نتانیاهو که در میان اسرائیلی‌ها به "بی بی" شهره است، برنده انتخابات آوریل گذشته کنست شد؛ اما نتوانست با تشکیل پنجمین دولت خود، رکورد طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را به نام خود ثبت کند، و بر عکس آن رکورد یک شکست تاریخی را به نام خود زد؛ به گونه‌ای که در طول تاریخ هفتاد ساله اسرائیل سابقه نداشته است که رهبر حزب برنده در تشکیل دولت شکست بخورد و در یک سال دو انتخابات برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتانیاهو که سایه پرونده قضایی‌اش بر او سنگینی می‌کند و در صرافت به تصویب رساندن قانون مصونیت قضایی در کنست آتی است، اخیرا دست به هر کاری زد تا کفه جناح راست را در این انتخابات سنگین‌تر کند؛ از انجام حملاتی در عراق و تشدید حملات به سوریه گرفته تا وعده الحاق بخش بزرگی از کرانه باختری رود اردن به اسرائیل وغیره.

در انتخابات امروز 32 لیست انتخاباتی از چندین حزب بزرگ و کوچک برای کسب آرای 6 میلیون نفر شرکت دارند، اما خیلی از احزاب کوچک بعید است حد نصاب آرا را کسب کنند.
با توجه به نظرسنجی‌های روزهای اخیر، تعداد کرسی‌های احتمالی هر دو اردوگاه رقیب به رهبری نتانیاهو و گانتس نسبتا برابر است و در این صورت، اگر حزب لیکود مجددا صدرنشین نتایج باشد و وی دوباره مامور تشکیل کابینه شود، راه سختی پیش‌رو دارد و تضمینی نیست که تجربه قبلی تکرار نشود.

دو فاکتور مهم سرنوشت نتانیاهو را در این انتخابات تعیین می‌کند؛ یکی جهت‌گیری آویگدور لیبرمن رئیس حزب "اسرائیل بیتینو" است و دیگری نتایجی است که فهرست یکپارچه عربی به دست خواهد آورد.

یادداشت|انتخاب وزیر عرب؛ آخرین حربه انتخاباتی نتانیاهوپشت پرده طرح الحاق «غور اردن»؛ مهمترین دستمایه نتانیاهو برای انتخابات چیست؟شرکت 31 فهرست در انتخابات رژیم صهیونیستیانتخابات «کنست 22» رژیم صهیونیستی؛ مهمترین رقیبان نتانیاهورژیم اسرائیل| رقابت داغ لیکودی‌ها و ژنرال‌ها؛ نگاهی به فهرست‌های شرکت کننده در انتخابات «کنست»سناریوهای نتایج احتمالی انتخابات رژیم صهیونیستی براساس آخرین نظرسنجی‌ها

 

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که احتمالا لیبرمن این بار حدود ده کرسی را به دست آورد؛ اگر این اتفاق بیافتد هیچ دولتی بدون او تشکیل نمی‌شود و این لیبرمنِ تندرو خواهد بود که ماهیت شخص نخست وزیر و شکل دولت آتی را تعیین خواهد کرد.

در آن سو هم چالش دیگر نتانیاهو احتمال مشارکت گسترده جامعه عربی است که به تبع آن فهرست یکپارچه عربی بتواند نتایجی مشابه سال 2015 کسب کند و حدود 14 کرسی را به دست آورد که در این صورت کفه اردوگاه گانتس سنگین خواهد شد.

به نظر، این آخرین شانس نتانیاهو برای تشکیل دولت است. در واقع اگر مامور تشکیل کابینه شود، برای این که بتواند پنجمین دولت خود را تشکیل دهد، دو راه بیشتر ندارد؛ یا تسلیم باج‌خواهی‌های لیبرمن شود و با او ائتلاف کند که در این صورت باید از جیب راست مذهبی خرج کند و مشخص نیست آن‌ها چنین چیزی را بپذیرند. دوم این که با حزب آبی سفید به یک دولت ائتلافی تشکیل دهد. این هم اقتضائات خود را دارد و مشخص نیست این حزب با چنین ائتلافی موافقت کند یا خیر.

در پایان ناگفته نماند که سناریوهای مطرح شده با این فرض است حزب لیکود مثل دوره قبل صدرنشین نتایج باشد و حائز اکثریت نسبی شود، اما اگر چنین نشود که اساسا کار نتانیاهو تمام است.

با توجه به پیشی‌گرفتن لیکود در انتخابات آوریل از آبی سفید تنها با اختلاف یک کرسی، دور از انتظار هم نیست که حزب گانتس این بار پیشی بگیرد و اساسا همه معادلات بر هم بخورد و وی مامور تشکیل کابینه شود.

البته در این صورت هم چه گانتس با برنده شدن در انتخابات و از همان ابتدا مامور تشکیل کابینه شود یا به دنبال شکست نتانیاهو در تشکیل دولت مامور شود، باز با همان مشکلات مواجه خواهد شد و اگر لیبرمن 10 کرسی به دست آورد، به نوعی باید با او کنار بیاید.

البته ذکر این نکته هم بد نیست که در صورتی که نتانیاهو در تشکیل کابینه به مشکل جدی برخورد کند؛ بعید نیست به امنیتی کردن فضا روی آورد و جنگی را به ویژه علیه غزه آغاز کند. به دلایل مختلف بعید است نتانیاهو به این راحتی قدرت را واگذار کند.

به هر حال باید منتظر نتایج انتخابات امروز و روند تشکیل دولت بعد از اعلام آن ماند، تا مشخص شود دونالد ترامپ بدون بی بی به سیاست تقابلی خود با ایران ادامه خواهد داد یا بدون بی بی. به هر حال، ماندن یا نماندن وی پیامدهای خاص خود را دارد.

نویسنده : صابر گل‌عنبری کارشناس ارشد مسائل فلسطین

انتهای پیام/
 

R36442/P/S8,90/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۳۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس صهیونیست: چرا نتانیاهو برای حمله به رفح معطل می‌کند؟

برخی از کارشناسان عبری زبان به این مسئله میپردازند که چرا نتانیاهو از همان آغار جنگ،‌ به گذرگاه رفح حمله نکرد و کنترل آن را در دست نگرفت و از همان ابتدا کار را یکسره نکرد.

سرویس جهان مشرق - هانان استاینهارت، نویسنده و کارشناس صهیونیستی بر این باور است که نتانیاهو به دلیل منافع شخصی خود تاکنون جنگ را به درازا کشانده است و اراده جدی برای نابودی حماس و تحت کنترل گرفتن غزه ندارد.

لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه‌ی سیاسی کشور از محتوای گزارش مذکور این متن را منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش لزوماً مورد تأیید مشرق نیست

این کارشناس عبری زبان در گزارش خود می نویسد:

«حقایق معلوم است، ارتش اسرائیل بیش از دو ماه پیش به نبردهای شدید در غزه پایان داد. در اوج حضور نیروهای زمینی، حدود ۲۰ تیپ در نوار غزه بودند. در ابتدای آوریل، لشکر ۹۸ نیز نوار غزه را ترک کرد و به این ترتیب اسرائیل تخلیه تقریباً ۹۵ درصد از نیروهایی را که در اوج حمله در نوار حضور داشتند، تکمیل کرد. مسئله اسرا و منطقه رفح که رگ نجات و تدارکات حماس است، پشت سر ماندند.»

«نیازی نیست که فارغ التحصیل وست پوینت باشید تا بدانید که لازمه محاصره کردن دشمن، محاصره کردن او و قطع ارتباط آن با پایگاه تدارکاتی است که سنگ بنای استراتژی نظامی می باشد.»

حماس در قدرت باقی خواهد ماند

«بلافاصله پس از ۷ اکتبر، اسرائیل از حمایت عظیم و حمایت کامل دولت ایالات متحده و اکثر دولت های غربی برخوردار شد. سؤال بدیهی این است که چرا از این فضا در ماه‌های اول کارزار برای اشغال رفح و شکست کامل حماس در جنوب استفاده نشد؟»

«نتانیاهو چیزهای بد زیادی دارد و همچنین مجموعه ای از ویژگی های شخصیتی زشت را دارد. حماقت یکی از ویژگی های آن نیست. در مدیریت و مهندسی افراد نیز بسیار مجرب است. از این جهت، این واقعیت که اسرائیل به حضور زمینی در غزه پایان داد و داوطلبانه تمام اهرم های فشار از اکتبر-دسامبر ۲۰۲۳ را کنار گذاشت، آن هم در زمانی که حماس تا نابودی فاصله زیادی دارد و اسرا هنوز در تونل ها هستند، مشکوک است.»

«جنگ غزه با واکنش ضعیفی به پایان رسید، زیرا نتانیاهو حماس ضعیف شده ای را که هنوز غزه را کنترل می کند، بر هر نهاد دیگری که به رسمیت شناخته شده و از همکاری بین المللی برخوردار است، ترجیح می دهد. این به دلایل شخصی و سیاسی است که تصور آن سخت نیست.»

«کانال ۱۲ هفته گذشته اعلام کرد که یک گزینه بین المللی برای راه حل حاکمیت غزه در حال بررسی است. بر اساس این گزینه شورای امنیت سازمان ملل ممکن است یک نهاد انتقالی بین المللی، در واقع یک کار گروه مبتنی بر ناتو، تعیین کند که برای مدت محدود ۵ سال وارد نوار غزه خواهد شد و طی آن، شالوده واقعی دولت فلسطین ساخته خواهد شد. این نهاد همچنین مسئول بازسازی غزه، ساخت نهادهای دولتی در نوار غزه و آماده سازی برای انتخابات بعد از ۵ سال خواهد بود. اگر این مدل موفق باشد، به کرانه باختری نیز منتقل خواهد شد.»

«به عبارت دیگر، حتی نرم ترین راه حل برای روز بعد از پایان جنگ غزه، یعنی قرار دادن نیروهای ناتو در نوار غزه، فیل بزرگ موجود در اتاق را که نتانیاهو برای پنهان کردن آن در طول سال های ریاستش، بسیار تلاش کرد، به جلوی صحنه می آورد که همان "مسئله فلسطین" است». ( فیل در اتاق، اصطلاحی عبری است که معنای آن چیزی است که همه از آن آگاه هستند اما هیچ کس درباره آن صحبت نمی کند.)

«به هر ترتیب در دنیای پس از حماس، دیگر نمی توان از صحبت درباره آرمان کشور فلسطین و خواسته های آمریکا و جهان در این زمینه اجتناب کرد، چیزی که مستقیماً منجر به انحلال دولت بن گویر- اسموتریچ- نتانیاهو خواهد شد.»

«بنابراین، منطقی که باعث شد اسموتریچ در سال ۲۰۱۵ اعلام کند "حماس یک دارایی است" و نتانیاهو در نشست فراکسیون لیکود در سال ۲۰۱۹ گفت که ما باید از تقویت حماس حمایت کنیم، بعد از ۷ اکتبر به هیچ وجه تغییر نکرده است. برعکس، بلکه فقط قوی تر شده است.»

«از آنجایی که هر آمدن جایگزینی برای حماس به معنای بحث واقعی در مورد آینده این مناطق و احتمال تشکیل کشور فلسطین است، هدف واقعی نتانیاهو از جنگ غزه مشخص میشود ، هدف تضعیف حماس است اما نه حذف آن. حماس، ضعیف اما زنده و حاکم بر غزه، کلید شانس نتانیاهو برای اجازه دادن به ادامه وضعیت موجود، از جمله باقی ماندن وی در قدرت است. در حال حاضر او فقط باید از طریق اطرافیان خود راهی برای سرزنش دیگران به منظور دستیابی به این هدف خود پیدا کند. در این راستا، آخرین توییت گوتلیب، نماینده کنست قابل توجه است. گوتلیب به طور مستقیم مشخص می کند که چه کسی در از بین نبردن حماس مقصر است.»

«او در توییت خود نوشت: "آمریکا اهرم های فشار اسرائیل بر حماس را اخته کرده است. به مدت ۳ ماه از حمله به رفح جلوگیری کرده است! برای گسترش حجم کامیون های کمک رسانی به غزه فشار آورده است. در واقع، آمریکا انتظار داشت که اسرائیل جنگ در غزه را متوقف کند». انتظار می رود توضیحاتی از این دست به مرور زمان از سایر افراد مختلف افزایش یابد".»

«چالش دوم جلب توجه کافی در بخش‌های دیگر خواهد بود، تا زمانی که مردم نتوانند درک کنند که چرا حماس در غزه حذف نشده است. در این راستا، از جمله باید انتظار تنش فزاینده در جبهه های شمال و شرق را داشت.»

«حماس حاکم غزه خواهد ماند. منافع حاکم ماندن حماس در غزه برای نتانیاهو خیلی بزرگ است،‌ چیزی که به ارتش اسرائیل اجازه نمی دهد که واقعاً برنده جنگ شود.»

دیگر خبرها

  • ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟
  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان
  • تظاهرات صهیونیست‌ها برای برکناری نتانیاهو + فیلم
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • کارشناس صهیونیست: چرا نتانیاهو برای حمله به رفح معطل می‌کند؟
  • سرنوشت لایحه امنیت شغلی به کجا ختم شد؟
  • فلاحت پیشه : هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران / سرنوشت پول های اختلاس شده هم مشخص نشد
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت
  • اعتراضات دانشجویی؛ واقعیت آمریکا بدون روتوش