Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@23:03:24 GMT

۸۱ کیلومتر مربع تهران بر روی پهنه گسلی اصلی

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۳۸۷۲

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ۳ حادثه "پلاسکو"، "زلزله سرپل‌ذهاب سال ۹۶" و "سیل‌های فروردین ۹۸" را نشان‌دهند عدم تاب‌آوری شهرها در برابر مخاطرات دانست و گفت: این در حالی است که بر اساس مطالعات ما تا کنون ۸۱ کیلومتر مربع از سطح شهر تهران در پهنه گسل‌های اصلی زلزله قرار دارد و تاکنون پهنه گسلی ۵ شهر نیز تهیه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا محمد شکرچی‌زاده در نشست خبری امروز تدوین و بازنگری ۸۰ درصد مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان را از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی دانست و ادامه داد: در کشور هر ۱۰ سال یک بار با زلزله‌ای با بزرگی بیش از ۷ ریشتر روبرو هستیم که همین مساله در مخاطرات طبیعی مسئولیت بزرگی را برای کاهش مخاطرات بر عهده ما می‌گذارد. تاب‌آوری در مفهوم عام از مباحثی است که مورد تاکید مرکز تحقیقات راه و شهرسازی قرار دارد. این نظر باید در ساخت و سازها مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی رخداد مخاطراتی چون ریزش ساختمان پلاسکو، زلزله سال ۹۶ سرپل ذهاب و سیل فروردین ۹۸ را نشان‌دهنده نامناسب بودن تاب آوری شهرها در برابر مخاطرات دانست و ادامه داد: در کشور موضوع تاب‌آوری بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی به خاطر مخاطره‌ پذیر بودن ایران مساله جدی است که در سیاست‌های جدید در دستور کار قرار گرفته است و در خصوص بیمارستان‌ها وزارت بهداشت و "هبیتات" (برنامه اسکان بشر ملل متحد) کمک قابل توجهی را در خصوص مطالعات اولیه انجام داده است.

شکرچی‌زاده با تاکید بر اینکه تاب آوری بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی باید به مطالبه مردمی تبدیل شود و باید در این راه مجلس، با وزارت راه و شهرسازی همراه باشد، یادآور شد: همکاری و همراهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در موضوع تاب‌آوری بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی در زمان بحران‌های طبیعی بسیار مهم است؛ چراکه باید در هر شهری دو بیمارستان وجود داشته باشد که بتوانند در زمان بحران خدمات درمانی ارایئه دهند و لازمه این مهم آن است تا موضوع تاب‌آوری بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی به جد دنبال و اجرایی و عملیاتی شود.

استاد دانشگاه تهران خرید ۵۰۰ دستگاه شتاب‌نگار در فرصت برجام را اقدامی به‌جا برشمرد و خاطرنشان کرد: بعد از فرصت برجام توانستیم ۵۰۰ دستگاه شتاب‌نگار را از بهترین تولیدکنندگان خارجی تهیه کنیم که بیش از ۱۰۰ دستگاه شتاب‌نگار در کل کشور نصب شده است. در قانون برنامه ششم توسعه، دولت موظف شده است هزار دستگاه جدید شتاب‌نگار تهیه کند که اگر دولت کمک کند، می‌توانیم شبکه شتاب‌نگار متنوعی در کشور داشته باشیم.

وضعیت نامناسب کشور در تاب‌آوری در برابر مخاطرات

شکرچی‌زاده اجرای ویرایش چهارم پیوست ۶ آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله را موثر درکاهش مخاطرات زلزله در ساختمان‌ها به میزان قابل توجهی دانست و ادامه داد: علاوه بر آن اجرای این آیین‌نامه تنها یک تا دو درصد هزینه ساختمان را افزایش می‌دهد، در حالی‌که می‌تواند به میزان قابل توجهی موجب کاهش خسارات ناشی از زلزله شود که در این راستا آموزش مهندسان و مجریان در خصوص ویرایش چهارم پیوست ۶ این آیین‌نامه در دستور کار این مرکز تحقیقات قرار دارد.

شکرچی‌زاده با اشاره به قانون مدیریت بحران ابلاغیه رییس‌جمهوری و تکالیف واگذار شده به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره مخاطرات طبیعی، افزود: قانون مدیریت بحران مصوب سال ۸۶ بود که خوشبختانه با همت مراکز تحقیقاتی قانون جدیدی با تمرکز و تاکید بر تاب‌آوری توسط ریاست جمهوری ابلاغ شد. این قانون رویکرد پیشگیرانه دارد.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: بر اساس بندی از این قانون، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی موظف شده است تا در تدوین نقشه حریم گسل‌ها، سامانه پاسخ سریع زلزله، زون‌هایی که خطر فرونشست دارند و دیگر مباحث مرتبط با مخاطرات، مطالعات و برنامه‌هایی را در دستور کار قرار دهد و مسئولیت جدیدی یافته است.

شکرچی‌زاده ضمانت اجرایی پیوست ۶ آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله را قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان عنوان و خاطر نشان کرد: رعایت مقررات ملی و کنترل ساختمان در مباحث مختلف ضروری است و در صورت عدم رعایت، متخلفان از سوی مراجع قانونی مورد پیگرد قرار می‌گیرند.

بازنگری مباحث مختلف مقررات ملی و کنترل ساختمان با تکیه بر توسعه پایدار

شکرچی‌زاده با بیان اینکه از سال ۹۲ تاکنون بازنگری ۸۰ درصد مباحث مقررات ملی و کنترل ساختمان انجام شده است، گفت: رویکرد بازنگری و ویرایش مباحث مختلف مقررات ملی و کنترل ساختمان بر توسعه پایدار و محیط زیست است که در این خصوص همکاری مناسبی با معاونت مسکن و ساختمان نیز داشته‌ایم.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: بر اساس مطالعات انجام شده تا کنون ۸۱ کیلومتر مربع از سطح شهر تهران در پهنه گسل‌های اصلی زلزله قرار دارد و تاکنون پهنه گسلی ۵ شهر کشور تهیه شده است.

وی در عین حال مطالعات فرونشست زمین را نیز از جمله مطالعاتی عنوان کرد که در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با ابلاغ جدید رییس‌جمهور در خصوص قانون مدیریت بحران در دستور کار قرار گرفته است و در حال پیگیری و دنبال‌شدن است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آرامکو عربستان شبنم نعمت زاده علیرضا صالح هپکو اراک پیمان کمپ دیوید تهران شهرسازی ساخت و ساز تاب آوری حادثه آتش سوزی گسل زلزله آرامکو عربستان شبنم نعمت زاده علیرضا صالح هپکو اراک پیمان کمپ دیوید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۳۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، سرهنگ نوذر نظری گفت: پس از اعلام مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ مبنی بر یک مورد غرق شدگی در کانال آب طرح گرمسیری سرپل ذهاب، رسیدگی به موضوع در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: ماموران با دریافت این گزارش به سرعت در محل حاضر شدند و در تحقیقات ابتدایی دریافتند نوجوان ۱۴ ساله‌ای که به همراه دوستانش برای شنا به کانال آب طرح گرمسیری مراجعه کرده به علت آشنا نبودن با فنون شنا غرق شده و در راه انتقال به مراکز درمانی جان خود را از دست داده است.
نظری در پایان از تشکیل پرونده‌ای در این راستا خبر داد و گفت: تحقیقات تکمیلی در این رابطه در حال انجام است.

دیگر خبرها

  • دو بانده شدن ۲ جاده دو طرفه در شهرستان نجف آباد
  • بازدید تعدادی ازمعتمدان وریش سفیدان ازطرحهای بزرگراهی درسیستان وبلوچستان
  • غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون
  • زمان بازگشایی سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن برای متقاضیان بندرعباسی
  • عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن خراسان جنوبی
  • ساخت هر کیلومتر مربع آسفالت چقدر هزینه دارد؟
  • فرونشست دومتری منطقه جنوب غرب کشور طی ۹ سال
  • بهسازی ۲۱۰ کیلومتر از آسفالت آزادراه تبریز - زنجان