Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@16:05:36 GMT

بازگشت مونالیزایِ موصل به خانه+عکس

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۵۲۸۹

بازگشت مونالیزایِ موصل به خانه+عکس

ساعت 24- "علی الفهداوی" عکاس عراقی پس از گذشت بیش از دو سال جست و جو به دنبال سوژه عکس خود که در جریان آزادسازی موصل از اشغال گروه تروریستی داعش گرفته بود، سرانجام او در خانه اش در شهر موصل یافت.

 "علی الفهداوی" عکاس عراقی پس از گذشت بیش از دو سال جست و جو به دنبال سوژه عکس خود که در جریان آزادسازی موصل از اشغال گروه تروریستی داعش گرفته بود، سرانجام او در خانه اش در شهر موصل یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش پایگاه عراق الترا، "علی الفهداوی" عکاس عراقی بیش از دوسال به دنبال سوژه عکس خود بود؛ "سبأ" دختری که بنا به اطلاعات صفحات مجازی به دنبال درگیری ها در اطراف منزلش درحال فرار بوده که الفهداوی این عکس

را از او می گیرد. عکس در حالی گرفته شده که کودک در حال گریه بوده اما درعین حال لبخند میزند.

سبأ که به سمبل نبرد موصل تبدیل شد، پس از آزادی شهرش از اشغال داعش باردیگر به خانه بازگشته؛ خانه ای که حالا در اثر سقوط خمپاره ها ویران شده است.

این عکس در ۱۶ مارس سال ۲۰۱۷ (۲۶ اسفند ۱۳۹۵) توسط علی الفهداوی بعنوان عکاس خبرگزاری رویترز بطور تصادفی در جریان فرار شهروندان موصلی از خانه هایشان در اثر عملیات ارتش عراق برای آزادی سازی موصل از اشغال گروه تروریستی داعش گرفته شد.

عکس بطور دقیق در ناحیه بادوش در شمال موصل گرفته شد که خیلی زود به نماد و سند تاریخی از رنج های اهالی موصل در جریان جنگ تبدیل شد.

تروریست های داعش در۹ ژوئن (۲۰ خرداد) ۲۰۱۴ میلادی وارد خاک عراق شدند و کنترل شهر موصل را به دست گرفتند و آن را مرکز خلافت خود خوانده خود در عراق اعلام کردند. ارتش عراق به همراه نیروهای بسیج مردمی (الحشد الشعبی) و نیروهای اقلیم کردستان و عشایر عراق توانستند نهم ژوئیه ۲۰۱۷موصل را آزاد کنند و حیدر العبادی نخست وزیر عراق نیز در این روز رسما آزادی موصل را اعلام کرد.

موصل شهری در شمال عراق، مرکزاستان نینوا و پرجمعیت‌ترین شهر عراق پس از بغداد و مرکز اقتصادی شمال کشور بود؛ بخش اصلی شهر در کرانه شرقی دجله جای گرفته‌است و در کرانه غربی آن، بازمانده‌های شهر باستانی نینواست. موصل در سده‌های دهم و یازدهم میلادی/ سوم و چهارم هجری، پایتخت دولت‌های جداشده از عباسیان مانند حمدانیان بود. پس از جنگ جهانی اول، مدتی از امپراتوری عثمانی به‌دست امپراتوری انگلیس افتاد.

جمعیت شهر موصل در ۲۰۰۸م، دومیلیون و ۷۲۱ هزار و ۹۶ نفر نفر سرشماری شد. ارتفاع آن از سطح دریا، ۲۲۰ متر است و در نزدیکی آن، چاه‌های نفت عین زاله قرار گرفته‌است. بیشتر مردم شهر عرب هستند، اما اقلیت‌های قابل توجه کرد، ترکمن و آشوری نیز در شهر زندگی می‌کنند. در سال ۲۰۱۴ حدود نیم میلیون نفر آواره شدند هرچند هنوز هم جمعیت شهر بیش از میلیون نفر است. رود دجله از میان موصل می‌گذرد و پنج پل دو قسمت شهر را به هم پیوند می‌دهند. این شهر در ۳۹۶ کیلومتری شمال غربی بغداد قرار دارد.

با پیروزی‌های نیروهای عراقی بر داعش در سال ۹۵ و اخراج داعشیان از این شهر، قسمت‌هایی از آن بطور کامل از نیروهای داعش، خالی شد. در ادامه این عملیات قسمت‌های شمال و شمالشرق و دانشگاه موصل بطور کامل از نیروهای داعش پاکسازی شد.

پس از آن نیز فرودگاه موصل و نیروگاه برق الیرموک که اصلی‌ترین نیروگاه شهر موصل محسوب می‌شود، از نیروهای داعش خالی و کاملاً آزاد شد.

ایرنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: موصل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۵۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است

معاون ریاست عمومی اطلاعات حکومت طالبان اعلام کرد حضور گروه تروریستی داعش در افغانستان به کمترین حد و به صفر نزدیک شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «رحمت الله نجیب» معاون ریاست عمومی اطلاعات حکومت طالبان گفت گروه تروریستی داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است.

وی افزود حضور و فعالیت گروه تروریستی داعش به کمترین حد و به صفر نزدیک شده است.

نجیب تاکید کرد داعش در افغانستان حضور ندارد اما در برخی موارد مخفیانه کارهایی انجام می‌دهد ‌بنابراین باید مردم هوشیار باشند.

«ذبیح الله مجاهد»، سخنگوی حکومت طالبان نیز پیش از این اعلام کرده بود داعش در افغانستان در حال تقویت نیست و توانایی جذب نیرو را نیز ندارد.

مجاهد: از تهدید داعش در افغانستان بزرگنمایی می‌شود«وست»: حملات داعش در افغانستان کاهش یافته استاظهار نگرانی شورای امنیت از فعالیت داعش در افغانستان

وی با اشاره به برخی گزارش‌ و اظهارات مقامات آمریکایی گفته بود برخی کشورها و نهادها از نام داعش در جهت اهداف سیاسی خود استفاده می‌کنند.

مجاهد تاکید کرده بود این ادعاها با هدف بزرگنمایی گروه تروریستی داعش انجام می‌شود.

«ضمیر کابلوف» نماینده ویژه پوتین برای افغانستان نیز پیش از این تاکید کرده بود آمریکا و انگلیس به تقویت سنگرهای شاخه خوراسان داعش کمک می‌کنند و در عین حال سران طالبان را با تهدید هواپیماهای بدون سرنشین تهدید می‌کنند تا از روسیه و چین فاصله بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازگشت محکوم به مرگ از پای چوبه دار
  • بازگشت ۱۵۰۰ حاجی از خانه خدا
  • بازگشت 1500 حاجی از خانه خدا
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • تداوم درگیری میان مبارزان قسام و نیروهای اشغالگر در شمال طولکرم
  • مقابله مقاومت با یورش نیروهای اشغالگر در شمال کرانه باختری
  • پیکر شهید مفقودالاثر پس از ۴۰ سال به خانه بازگشت + فیلم
  • اولین تصاویر از حضور آتیلا حجازی در تمرین استقلال تهران | بازگشت به خانه پدری