Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست «تقویت اقتدار اجتماعی مساجد» با تاکید کارشناسان بر اینکه مساجد باید دارالعباد و دارالزیاره باشند، محرومان اطراف خود را تحت پوشش قرار دهند و با خانواده و مدرسه پیوندی مستمر داشته باشند، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، سومین نشست «تقویت اقتدار اجتماعی مساجد» از سلسله نشست های «گفتگوهای فرهنگی به مثابه راهبرد حل مسئله» عصر روز سه شنبه، 26 شهریور در ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با موضوع «ایجاد جذابیت در فعالیت های مساجد و افزایش رویکرد اهالی مساجد به رفع مشکلات اجتماعی مردم» برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این نشست حجت الاسلام «تقی قرائتی» بر لزوم  تبیین جایگاه مساجد در جامعه تاکید کرد و گفت: وقتی به درستی کارکردهای مساجد در جامعه معرفی شود، دیگر  آسیب اجتماعی نخواهیم داشت و امام جماعت، هیئت امنا و مدیر کانون مکلف به برنامه ریزی و اجرای برنامه در مساجد خواهند بود.

 

مدیر موسسه مسجد افزود: مساجد دارالعباده و دارالصلاه نیستند، بلکه دارالعباد و دارالزیاره هستند، وقتی گفته می شود که مساجد نباید خانه سالمندان شوند، به این معنا نیست که تنها برای حضور کودکان و نوجوانان در مساجد برنامه ریزی داشته باشیم، بلکه مسجد باید برای همه اقشار و گروه های سنی برنامه داشته باشد و برای رونق مساجد تلاش صورت گیرد.

 

 

همچنین، «محمود مظفر» نیز در این نشست گفت: در بحث کارکرد اجتماعی مساجد ضرورت دارد که مساجد نسبت به افراد پیرامونیشان بی تفاوت نباشند، اخیراً طرحی به همت کمیته امداد امام خمینی(ره) مورد توجه قرار گرفته که در برخی از استان ها نیز اجرایی می شود. بر اساس این طرح مساجد، نیازمندان پیرامونی خود را مورد حمایت قرار می دهند و مستمری به آنها می دهند، از این طریق حضور آنها نیز در مساجد رونق می یابد.

 

 

 

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: رئیس قوه قضائیه اخیرا اجرای طرح هر «مسجد، یک حقوقدان» را مطرح کرد که می تواند در تقویت کارکرد اجتماعی مساجد موثر باشد، صدا و سیما در تقویت کارکردهای مساجد نقش مهمی دارد، زیرا که با برگزاری مسابقات و جشنواره های مختلف با محور مساجد برتر می تواند به نوعی رقابت درمیان آنها به وجود آورد.

 

بنابراین گزارش، در ادامه این نشست «سیداحمد زرهانی»، کارکرد اصلی مساجد را آشنایی مردم با یکدیگر دانست و گفت: در عصر کنونی لازم است این موضوع مورد توجه قرار گیرد که چگونه مساجد را بیاراییم که موحدپرور، کارگشا و شخصیت ساز شوند.

 

عضو هیئت امنای ستاد اقامه نماز افزود: هنر، ورزش، مهارت، بازی، آموزش، علم، خرد، دین، کارهای اردویی و  بازدید، مشاوره و مسابقه از جمله برنامه های جانبی است که ضرورت دارد در مساجد در کنار بحث کارکرد عبادی مورد توجه قرار گیرد و این مهم نیازمند برنامه ریزی، نیروی انسانی و آموزش است.

 

زرهانی اهتمام به موضوع پیوند خانه و مدرسه با مسجد، امضای تفاهم نامه با وزارت مسکن و شهرسازی در توسعه مساجد در شهرک های جدید التاسیس، حضور مسئولین در مساجد برای پاسخگویی به مشکلات و سوالات مردم را از محورهای دیگری دانست که لازم است مورد توجه قرار گیرند و خاطرنشان کرد: تولید آثاری در حوزه هنر و ادبیات داستانی در مورد کارکردهای اجتماعی مساجد، به وجود آوردن تکافل اجتماعی در کودکان به منظور احساس مسئولیت داشتن در برنامه های مدرسه و توجه به همنوع از دیگر محورهای مهمی است که باید در مورد آنها برنامه ریزی داشت.

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد ماه محرم عزاداری محرم اربعین حسینی مسجد طراز اسلامی شیراز اصفهان فعالیت های مسجدی استان بوشهر خبرگزاری شبستان گفت و گوی فرهنگی کانون های مساجد مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۸۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مساجد فراتر از محلی برای عبادت است

سرپرست فرمانداری شهرستان سرایان گفت: نقش مساجد فراتر از محلی برای عبادت است، بنابراین باید کارکرد فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مساجد پررنگ‌تر شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسین خیاط ظهر امروز در دیدار با اعضای ستاد نماز جمعه شهر سرایان به نقش مسجد به عنوان اولین پایگاه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی اسلام که با درایت پیامبر اکرم(ص) معین شد اشاره کرد و اظهار داشت: نقش مساجد فراتر از محلی برای عبادت است و باید با برنامه‌ریزی رویکرد این پایگاه نسبت به سایر مباحث پررنگ‌تر شده و حکومت اسلامی را به سمت تمدن اسلامی سوق دهد.

سرپرست فرمانداری شهرستان سرایان، نماز جمعه را تبیین‌کننده سیاست‌های نظام اسلامی دانست و گفت: اگر نگاه فرهنگی داشته باشیم، حجم زیادی از آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد اما متاسفانه حوزه فرهنگی مظلوم واقع شده و حجم بیشتر اعتبارات به سمت پروژه‌های عمرانی می‌رود.

امام جمعه سرایان نیز در این دیدار، به سالروز شکست آمریکا در صحرای طبس اشاره کرد و از آن به عنوان یکی از مفتضح‌ترین شکست‌های استکبار یاد کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مرتضایی‌نیا، وضعیت برگزاری نماز جمعه در سه بخش شهرستان را مطلوب ارزیابی کرد و از وضعیت اعتباری ستاد نماز جمعه ابراز نگرانی کرد و از مسئولان خواستار چاره اندیشی در این زمینه شد.

وی ضمن تقدیر از ستاد نماز جمعه سرایان بیان کرد: جلسه ستاد در حوزه برادران و خواهران به صورت مستمر و هفتگی برگزار و برنامه‌ریزی برای امور فرهنگی انجام می‌شود.

سرپرست فرمانداری شهرستان سرایان همچنین در جمع دستگاه‌های فرهنگی شهرستان نیز با اشاره به نامگذاری دهم خرداد ماه به عنوان روز "فرهنگ شهرستان سرایان" گفت: این مناسبت فرصتی مناسب برای بیان ظرفیت و پتانسیل فرهنگ غنی شهرستان در حوزه‌های متخلف از جمله فرهنگی، هنری، گردشگری، کشاورزی، صنایع دستی و هنری است.

خیاط، خواستار اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی با هدف بزرگداشت هر چه بهتر این مناسبت شد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سرایان نیز در این جلسه گفت: آیین بزرگداشت روز فرهنگ شهرستان سرایان در دهم خرداد ماه برگزار و برنامه‌های متنوع فرهنگی پیش‌بینی و برنامه‌ریزی شده است.

وحید فنودی، از برپایی نمایشگاه متشکل از غرفه‌های فرهنگی، هنری، کتاب، صنایع دستی، کشاورزی، مفاخر و مشاهیر، بازی‌های بومی و موسیقی محلی، شعر خوانی، سخنرانی، تجلیل از خدام مساجد به عنوان بخشی از برنامه‌های بزرگداشت روز فرهنگی در این شهرستان نام برد.

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد زنجان
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • نقش مساجد فراتر از محلی برای عبادت است
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن
  • حضور دادستان تهران در مسجد قیطریه و رسیدگی به مشکلات شهروندان