Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- یک رسانه آمریکایی بامداد چهارشنبه از بروز اختلاف در تیم شورای امنیت ملی آمریکا درباره نحوه پاسخ به حملات انجام‌شده علیه تأسیسات نفت عربستان سعودی خبر داده است.

مجله «فارن‌پالیسی» گزارش داده با آنکه «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور امریکا چند روز پیش در توئیتر اعلام کرد که ارتش آمریکا «آماده آتش» برای پاسخ به حملات انجام‌شده علیه آرامکو است، اکنون دولت او عقب‌نشسته تا به ارزیابی گزینه‌هایش بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارن‌پالیسی نوشته، همین ارزیابی‌ها شکاف‌های میان تیم امنیت ملی ترامپ را یک هفته بعد از اخراج «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید نمایان‌تر کرده است. یک مقام ارشد دولت آمریکا به این مجله گفت وزارت خارجه امریکا از افزایش محسوس شمار نظامیان این کشور در منطقه حمایت می‌کند، اما مقام‌های پنتاگون خواستار اتحاذ رویکردی محتاطانه‌تر است. مقام‌های وزارت دفاع آمریکا، افزایش شمار نیروها را اقدامی پرهزینه می‌دانند.

«جوزف دانفورد»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا سه‌شنبه در جمع خبرنگاران گفت که ترامپ هنوز درخواستی برای اقدام نظامی مطرح نکرده است. وی گفت: «رئیس‌جمهور به صراحت گفته به دنبال آغاز جنگ نیست.» او علی‌رغم این گفت این حمله، «اقدامی ستیزه‌جویانه» است.

وی البته در بخشی از سخنانش گفت که حملات به تأسیسات نفتی سعودی‌ها با الگوی حملات قبلی حوثی‌ها (انصارالله) مطابقت ندارد و از حملات قبلی پیشرفته‌تر است.

ترامپ خودش هم به شخصه درباره نحوه واکنش به موضوع مردد به نظر می‌رسد. او روز دوشنبه با چرخشی آشکار نسبت به توئیت یک روز قبل‌تر خود از مقصر کردن تهران بابت حمله به تأسیسات نفت سعودی خودداری کرد.

فارن‌پالیسی به وضع بغرنج ترامپ اشاره کرده و نوشته او از یک طرف باید با اجتناب از درگیری با ایران به وعده انتخاباتی‌اش در سال ۲۰۱۶ برای دوری از آغاز جنگ‌های جدید در خاورمیانه عمل کند و از سوی دیگر باید از عربستان سعودی که متحد واشنگتن در منطقه علیه ایران است حمایت کند.

تلاش واشنگتن برای کشیدن پرونده «آرامکو» به شورای امنیت

در همین حال و در ادامه تلاش‌های واشنگتن برای فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه حمله تلافی‌جویانه ارتش یمن به تأسیسات نفتی عربستان سعودی، یک مقام ارشد آمریکایی روز سه‌شنبه گفت، شورای امنیت سازمان ملل متحد باید در این پرونده وارد عمل شود.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این مقام ارشد آمریکایی به گروهی از خبرنگاران گفته است: «ما معتقدیم که شورای امنیت سازمان ملل متحد باید نقش ایفا کند. به عربستان سعودی حمله شده و آن‌ها حق دارند که از شورا درخواست [مداخله] کنند. اما ابتدا باید اطلاعاتی جمع‌آوری کنیم که قابل انتشار باشد.»

این مقام آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود، در مورد معنای «اطلاعات قابل انتشار» توضیحی ارائه نکرده است، اما روز گذشته گزارش شد که وزارت دفاع آمریکا قصد دارد ظرف روزهای آینده گزارشی در مورد حمله به تأسیسات نفتی شرکت «آرامکو» در دو منطقه «بقیق» و «خریص» منتشر کند.

یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با خبرگزاری «رویترز»، ایران را عامل این حمله معرفی کرده و مدعی شده است که این حمله از خاک ایران صورت گرفته است.

در روزهای گذشته دولت آمریکا تلاش کرده است تا عملیات تلافی‌جویانه یمنی‌ها علیه عربستان سعودی را به ایران نسبت داده و از آن به عنوان اهرمی برای تشدید فشار به تهران استفاده کنند.

با این وجود، رویترز نوشته است که بعید است تلاش آمریکا برای اقدام علیه ایران در شورای امنیت به نتیجه برسد، چراکه روسیه و چین به عنوان دو کشور دارنده امکان «وتو»، احتمالا از ایران پشتیبانی خواهند کرد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ترامپ حمله به آرامکو شورای امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۹۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران

مسئول سابق واحد جنگ اقتصادی در سازمان جاسوسی موساد گفته که ایران شبکه‌ای جهانی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است.

 

به گزارش فارس به نقل از «یودی لووی»، رئیس سابق بخش جنگ اقتصادی در سازمان جاسوسی موساد در مصاحبه‌ای با یک رسانه اسرائیلی گفته چنانچه شرکای اسرائیل قصدی جدی برای تضعیف تهران دارند باید زیرساخت‌های نقل و انتقالات پولی این کشور را هدف قرار دهند.

روزنامه تایمز اسرائیل نوشته «لوی» سال ۲۰۱۶ بعد از ۳۵ سال کار برای دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل از سمتش به عنوان واحد جنگ اقتصادی موساد کناره‌گیری کرد.

مسئولیت لوی در دوران حضور در موساد تحقیق درباره گردش مالی دولت‌ها و گروه‌های متخاصم با اسرائیل شامل حماس، حزب‌الله و ایران بوده است.

او در این مصاحبه با تایمز اسرائیل از شرکا و متحدان اسرائیل خواسته «نوع متفاوتی از جنگ اقتصادی» را علیه جمهوری اسلامی ایران به کار بگیرند: جنگی که روی مردم ایران اثرگذار نباشد و در عین حال، مانع از انتقال پول از سوی ایران به گروه‌های متحدش در غرب آسیا شود.

لوی گفت: «طی سال‌های متمادی با هماهنگی قاسم سلیمانی، ایرانی‌ها زیرساختی باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها و انتقال پول به سراسر دنیا ایجاد کردند.»

این کارشناس سابق موساد تصریح کرد تحریم‌ها علیه ایران تا اندازه زیادی بی‌اثر بوده‌اند، زیرا آن‌ها تنها اعلام شده و هرگز اجرا نشده‌اند.

او گفت: «بسیاری از کشور‌ها در دنیا احساسشان این بود که تحریم‌های آمریکا انگیزه‌های سیاسی دارند.»

لوی اضافه کرد: «در صدر آن‌ها کشور‌های اروپایی قرار داشتند که احساسشان این بود که آن‌ها بابت تجارت با ایران تحت فشار‌های شدید قرار می‌گیرند و حتی مجازات می‌شوند در حالی که آمریکا هیچ تحریمی علیه برخی کشور‌های دیگر مانند قطر که در آنجا منافع دارد اعمال نمی‌کند.»

تایمز اسرائیل نوشته گزارش‌ها حاکی است ایران به طرز فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌های نفتی مهارت کسب کرده است.

در یک جلسه استماع در کنگره آمریکا در ماه دسامبر، «کلیر جانگمن»، یکی از مقام‌های گروه موسوم به «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» (یوآنی) گفت که درآمد‌های نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده است.

گروه «یو‌آنی» که ارتباطاتی با دولت آمریکا و رژیم اسرائیل دارد گروهی متشکل از مقام‌های سابق امنیتی، دیپلمات‌ها و محققان آمریکایی است که هدف خود را فشار بر برنامه هسته‌ای ایران اعلام کرده‌اند.

یانگمن در آن جلسه مدعی شد که برآورد‌ها حاکی است حدود ۳۰۰ کشتی تحت مالکیت و تحت پرچم کشور‌های مختلف در حال حاضر نفت ایران را حمل و آن‌ها را به مقصد می‌رسانند.

دیگر خبرها

  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • قطعنامه جانبدارانه پارلمان اروپا علیه ایران
  • پاسخ موشکی حزب‌الله به حمله صهیونیست‌ها علیه غیرنظامیان لبنانی
  • آمریکا: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • مقام روسی: آمریکا جنگ را انتخاب کرده است
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • مصالحه ۳۴ هزار پرونده در شورای حل اختلاف قزوین
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی