Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@17:15:52 GMT

گاوهای شیرده بی‌دفاع

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۱۰۶۰

گاوهای شیرده بی‌دفاع

عربستان‌سعودی با وجود میلیاردها دلار هزینه تسلیحاتی از کمترین توان برای تامین امنیت خود برخوردار است ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۲ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، حملات گسترده به تاسیسات شرکت ملی نفت عربستان موسوم به آرامکو، بار دیگر ناکارایی سیستم‌های دفاعی خریداری‌شده این کشور از آمریکا را به اثبات رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین چهار ماه پیش بود که ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا، به بهانه تشدید تنش‌ها با ایران، قوانین کنگره را دور زد و روند 22 قرارداد تسلیحاتی به ارزش هشت میلیارد دلار سلاح به عربستان‌سعودی و سایر کشورها را تسریع کرد.

همان زمان، «پاتریک شاناهان» وزیر دفاع آمریکا، هدف کشورش در فروش انواع تسلیحات به عربستان‌سعودی و نیز به امارات را جلوگیری از اقدام روسیه و چین در پر کردن خلأ فروش در منطقه عنوان کرد. با وجود سیاست خرید گسترده سلاح از آمریکا، به منظور ایجاد توازن با قدرت نظامی کشورمان در منطقه، عربستان همچنان از بیشترین آسیب‌پذیری در حوزه تأمین امنیت خود برخوردار است.

در همین‌باره، منابع خبری عربستان صبح روز شنبه(23 شهریور) از وقوع آتش‌سوزی در دو پالایشگاه شرکت نفت آرامکو در شهرهای «البقیق» و «هجره حُریص» در شرق این کشور خبر دادند. میدان نفتی البقیق در شرق عربستان‌سعودی واقع شده که توان تولید روزانه هفت میلیون بشکه نفت را دارد و متعلق به شرکت نفتی آرامکوی عربستان است. 70 درصد تولیدات این شرکت نفتی در پالایشگاه‌های البقیق تولید می‌شوند. پس از این عملیات، رسانه‌ها در گزارش‌هایی اعلام کردند که نظام سعودی، توان صادرات نفت خام خود به میزان 50 درصد را از دست داده و در ضمن میلیاردها دلار به اقتصاد این کشور صدمه وارد شده است. در همین راستا، عربستان خط انتقال نفت خود به بحرین - از متحدان استراتژیک ریاض-  که روزانه بین 220 تا 230 هزار بشکه به‌ آن‌ها صادر می‌کرد را یک‌طرفه بست.
پس از این حادثه و در جریان پنجمین نشست سه کشور ایران، ترکیه و روسیه برای حل بحران در سوریه، ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، مقامات عربستان را به خرید سامانه دفاعی مسکو تشویق کرد. رییس‌جمهوری روسیه در بخشی از کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با سران ایران و ترکیه، با استناد به آیه‌ای از قرآن کریم، پیشنهاد روس‌ها برای کمک به عربستان را ارائه داد. پوتین در این‌باره تصریح کرد: «از آنجا که در ترکیه، کشوری با اکثریت مسلمان حضور دارم، نمی‌توانم به آیه‌ای از قرآن کریم اشاره نکنم که در آن گفته شده است؛ رحمت خداوند را به یاد بیاورید، شما زمانی دشمن یکدیگر بودید، خداوند قلوب شما را سازش داد و شما را برادر یکدیگر کرد».

 پوتین با بیان اینکه فکر می‌کنم با توجه به این آیه باید اقدام کرد، اضافه کرد: «در رابطه با کمک گفته‌ شده که شما با رحمت برادر شدید و تاکید شده است که آنچه بین انسان‌ها تفرقه می‌اندازد و منجر به مناقشه می‌شود باید در درجه دوم اهمیت قرار گیرد؛ منظورم نزدیکی معنوی بین انسان‌هاست؛ در رابطه با عربستان‌سعودی باید گفت که در قرآن بر غیرقابل قبول بودن خشونت به غیر از دفاع از خاندان تاکید شده است؛ از آنجا که عربستان می‌خواهد از خاندان و کشور خود دفاع کند، ما آماده‌ایم به این کشور کمک لازم را ارائه دهیم. کافی است که رهبران سیاسی عربستان هم تصمیمی عاقلانه بگیرند؛ همان‌طور که ایرانی‌ها اقدام کردند و از روسیه اس-300 خریدند و اردوغان هم اس-400 یا تریوموف خریداری کرد چرا که آن‌ها (سامانه پدافند موشکی روسیه) به صورت مطمئن از عربستان دفاع خواهد کرد».

 اظهارات رییس‌جمهوری روسیه در حالی بیان شد که ترامپ، اخیراً در اظهاراتی تأمین امنیت ریاض را منوط به پرداخت پول بیشتر کرده است. رییس‌جمهوری آمریکا در واکنش به حملات پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان گفت: «به سعودی‌ها قول ندادم که حتماً ما باید از آن‌ها محافظت کنیم. ما باید با سعودی‌ها همفکری کنیم. ما به عربستان‌سعودی کمک خواهیم کرد و سعودی‌ها باید در تأمین امنیت خود مسوولیت بیشتری را بپذیرند و این امر شامل پرداخت پول هم می‌شود».

 پیشنهاد گزنده و طعنه‌زننده پوتین به مقامات ریاض، در شرایطی است که عربستان با وجود هم‌پیمانی با آمریکا و خرید صدها میلیارد دلار تسلیحات از واشنگتن، در تأمین حداقل امنیت خود عاجز مانده است.

از سویی دیگر سیاست تقابل آل‌سعود با ایران نشان داده یک سیاست اشتباه است و به قول یک سیاستمدار کویتی «هیچ‌کس برای دفاع از کشورهای عربی خلیج‌فارس، وارد جنگ با ایران نخواهد شد.» این نماینده پیشین پارلمان کویت، یادآور شده که «سیاست تقابل با ایران سیاستی اشتباه است و مبارزه کردن با اخوان را در رأس اولویت‌ها و منافع راهبردی قرار دادن، تباهی رأی و اندیشه و سبک‌سری است.»

هرچند روز گذشته ملک‌سلمان، پادشاه سعودی در گفته‌هایی اعلام کرد که عربستان، از پس دفاع از خود برمی‌آید و توان دفاع از خود در برابر حملات را دارد و از خاک و تأسیسات خود در برابر هرگونه تهاجمی از هر جایی که باشد، دفاع می‌کند؛ اما با این وجود او به‌طور رسمی از جامعه جهانی خواست تا اقدامات لازم و قاطع برای توقف این حملات را در پیش بگیرند.

کارشناسان می‌گویند شدت تخریب‌ها در عربستان بالا بوده و آن را می‌توان با حمله موشکی صدام‌حسین به تأسیسات عربستان در دهه 1990، هنگامی که جنگ با کویت آغاز شد، مقایسه کرد. در آن زمان قیمت نفت طی چند روز حدود دو برابر شد.

در این وادی اما جمهوری اسلامی ایران، صرفا با تکیه بر نبوغ و نوآوری نیروهای نخبه خود، به فرآورده‌ها و محصولات شگرفی در عرصه نظامی دست یافته است؛ نمونه آخرش که زبان رسانه‌های داخلی و خارجی را به تحسین باز کرده، سامانه پدافند هوایی «باور 373» بود که بنا بر شنیده‌ها، توانی هم‌طراز با نمونه اس- 300 روسی دارد.

منبع : صبح نو

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

R1437/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۱۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری

به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلام‌آباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.

هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایه‌گذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکت‌های تجاری، سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه‌های انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام می‌شود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.

علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان و ترغیب شرکت‌های بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری عربستان در پاکستان صورت می‌گیرد.

روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرف‌های سعودی خود پیرامون سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک مذاکرات کنند.

وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.

ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلام‌آباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.

در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.

سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایه‌گذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • (ویدیو) دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو ۳۵‌ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو 35 ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است