Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@03:05:29 GMT

بهترین حالت خوابیدن برای سلامت مغز کدام است؟

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۱۵۳۸

بهترین حالت خوابیدن برای سلامت مغز کدام است؟

خبرگزاری آریا - تقریباً یک سوم از زندگی ما در خواب می‌گذرد، از این رو مدل خوابیدن بیش از آنچه فکر می‌کنید، برای سلامتی مهم است.
به گزارش خبرگزاری آریا از باشگاه خبرنگاران جوان، خواب بخش بزرگی از زندگی ما است، حتی اگر مدت زمان خواب به هشت ساعت هم نرسد، فرم خوابیدن می‌تواند نقش زیادی در کیفیت خواب ایفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرم‌های مختلف خوابیدن مزایای مختلفی دارد. اگر با درد یا سایر مشکلات بهداشتی دست و پنجه نرم می‌کنید، ممکن است برای بهبود آن نیاز به تغییر وضعیت خوابیدن داشته باشید. مدل خوابیدن در هر فرد متفاوت است. مهم این است که آنچه را که برای بدن نیاز است انجام دهید.
مدل جنینی
این فرم خوابیدن محبوب‌ترین مدل است و براساس تحقیقات متخصصان، فواید زیادی دارد. خوابیدن به صورت جنین، نه تنها برای کمردرد یا حاملگی فوق العاده است، بلکه می‌تواند به کاهش خروپف هم کمک کند. اما در این فرم خوابیدن ملاحظاتی وجود دارد. اگر عضلات بدن در این حالت به صورت منقبض باشد، تنفس فرد در هنگام خرو پف دچار مشکل می‌شود. همچنین، اگر با درد مفاصل مواجه هستید، خوابیدن در این حالت ممکن است باعث ایجاد درد در هنگام صبح شود. برای راحت‌تر خوابیدن به این حالت، عضلات خود را شل کنید. حتی می‌توانید در این حالت قرار دادن یک بالش بین دو زانویتان را امتحان کنید. مطالعات بر روی طرز خوابیدن نشان می‌دهد که افراد در هنگام افسردگی و ناامیدی به طور ناخودآگاه به حالت جنینی می‌خوابند. در این حالت به علت تداعی محیط امن رحم مادر، شخص آرامش بیشتری می‌گیرد.
خوابیدن به پهلو
خوابیدن به پهلو بسیار مناسب است، به ویژه اگر به سمت چپ بدن خود بخوابید. این حالت نه تنها به کاهش خروپف کمک می‌کند بلکه برای هضم غذا هم عالی است. بر اساس یک مطالعه محققان دریافتند که خوابیدن به سمت راست باعث افزایش سوزش سر دل و ریفلاکس اسید معده می‌شود. پژوهش محققان دانشگاه استونی‌بروک و دانشگاه روچستر آمریکا نشان داد که خوابیدن به پهلو به جای خوابیدن به پشت و یا روی شکم، می‌تواند در کمک به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و دیگر بیماری‌های عصبی نقشی داشته باشد. این مدل خوابیدن موجب باز شدن گذرگاهی در مغز به نام مسیر گلیمفاتیک می‌شود که دفع مواد زائد و دیگر مواد شیمیایی را از این مسیر مهیا می‌کند. از طرفی، خوابیدن به پهلو، همیشه ممکن است بهترین گزینه نباشد. زیرا نه تنها می‌تواند باعث ایجاد گرفتگی در فک و شانه‌ها شود بلکه می‌تواند به ایجاد چین و چروک کمک کند. قرار دادن یک بالش بین زانوها به بهترشدن هم ترازی با ناحیه باسن کمک خواهد کرد و از کمردرد جلوگیری می‌کند.
خوابیدن روی شکم
این فرم خوابیدن در بین انواع مختلف پایین‌ترین نمره را دارد. خوابیدن روی شکم می‌تواند باعث اجاد درد در گردن و کمر شود. همچنین می‌تواند فشار زیادی به عضلات و مفاصل وارد کند، به همین دلیل ممکن است پس از بیداری از خواب احساس خستگی بیشتری کنید. قرار دادن یک بالش در زیر شکم ممکن است به کاهش درد کمر کمک کند.
خوابیدن به پشت
این مدل اگرچه ممکن است محبوب‌ترین حالت خواب نباشد، بیشترین مزایا برای سلامتی را دارد. این مدل نه تنها محافظت از ستون فقرات را آسان‌تر می‌کند بلکه می‌تواند به تسکین درد‌های ران و زانو هم کمک کند.
طبق تحقیقات؛ در مدل خوابیدن به پشت، بدن از جاذبه برای نگه داشتن ستون فقرات در یک راستا استفاده می‌کند، که می‌تواند به کاهش هرگونه فشار غیرضروری به کمر یا مفاصل کمک کند. قرار دادن یک بالش زیر زانو می‌تواند به حفظ انحنای طبیعی کمر کمک کند. به علاوه، اگر نگران حفظ طراوت پوست خود هستید، خوابیدن به پشت از ایجاد هر گونه چروک در صورت جلوگیری می‌کند. این مدل خوابیدن، برای افرادی که خروپف می‌کنند ممکن است دشوار باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۱۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آواربرداری در غزه حدود ۱۴ سال طول می‌کشد

یک مقام ارشد سازمان ملل متحد می‌گوید حدود ۳۷ میلیون تن آوار از جنگ غزه به جا مانده که ممکن است فرایند آواربرداری ۱۴ سال طول بکشد.

به گزارش مشرق، «پیر لودهامار» از مقامات ارشد سازمان ملل متحد در امور مین‌روبی، بعدازظهر امروز (جمعه)، در کنفرانسی مطبوعاتی در ژنو گفت که برداشتن حجم عظیم آوارها و بمب‌های منفجرنشده در غزه ممکن است ۱۴ سال طول بکشد.

حملات اسرائیل به نوار غزه باعث شده است بخش عظیمی از این منطقه باریک با ۲.۳ میلیون جمعیت، به آوار تبدیل شود و بسیاری از غیرنظامیان آواره شوند و با خطر گرسنگی و ابتلا به انواع بیماری‌ها دست و پنجه نرم کنند.

براساس گزارش خبرگزاری «رویترز»، لودهامار می‌گوید جنگ در غزه حدود ۳۷ میلیون تن آوار در منطقه پرجمعیت غزه به جا گذاشته است.

او اضافه کرد با آنکه مشخص کردن میزان دقیق مهماتی که در غزه منفجر نشده‌اند، ممکن نیست؛ اما پیش‌بینی می‌شود آواربرداری در غزه از جمله ساختمان‌های ویران‌شده حدود ۱۴ سال طول بکشد.

این مقام سازمان ملل در پایان اشاره کرد: «ما می‌دانیم که معمولا حداقل ۱۰ درصد مهماتی که پرتاب شده، عمل ناموفق بوده و عمل نکرده است. ما از ۱۴ سال کار با ۱۰۰ کامیون صحبت می‌کنیم.»

ارتش رژیم اسرائیل با حملات گسترده به نوار غزه بسیاری از تاسیسات این منطقه از جمله تاسیسات درمانی، آموزشی و عبادتگاه‌ها را ویران کرده است.

مردم غزه تحت محاصره نیروهای اسرائیلی هستند و نیاز مبرمی به دارو و مواد غذایی دارند.

نظامیان اسرائیلی به کامیون‌های حاوی کمک‌های بشردوستانه به‌سختی اجازه ورود به غزه را می‌دهند و این کامیون‌ها بعد از بازرسی‌های سختگیرانه به صورت محدود وارد غزه می‌شوند.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • عادت عجیب زرافه‌ها در خوابیدن؛ زرافه چطور می‌خوابد؟
  • آواربرداری در غزه حدود ۱۴ سال طول می‌کشد
  • مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • چرا شرکت اپل ممکن است فوتبال را نیز مال خود کند؟ (زیرنویس فارسی)
  • خودروهای زرهی لوکس؛ کدام یک را انتخاب می کنید؟ (عکس)
  • بهترین قطار برای سفر شما کدام است؟ راهنمای انتخاب قطار مناسب
  • موثرترین و بهترین روتین پوستی روز و شب کدام اند؟
  • ببینید | کدام کشور‌ها به اسرائیل حمله کرده‌اند؟!
  • تاکنون کدام کشور‌ها به اسرائیل حمله کرده‌اند؟! + فیلم