Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اجتماعی خبرگزاری برنا؛ مراسم گرامیداشت روز جهانی حفاظت از لایه ازون در تهران، با قرائت پیام آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت سی و دومین سالگرد پروتکل مونترال و روز جهانی ازون و بیستمین سالگرد همکاری‌های آژانس همکاری‌های بین‌المللی آلمان و سازمان حفاظت محیط‌زیست آغاز شد.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: هفته آینده کشور‌های دنیا در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک جهت نشست اقدام برای تغییرات اقلیمی گرد هم می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف این نشست برداشت گامی بلند در راستای خواست جهانی مواجه فوری با تغییرات اقلیمی است. سال دیگری را با موج گرما، ابر طوفان‌ها و آشفتگی‌های آب و هوایی پشت سر گذاشتیم که حکایت از ضرورت اقدام فوری پیش از آن که بسیار دیر شود، دارد.

او افزود: در حال مهیا شدن برای این جلسه حیاتی به خاطر داریم که پروتکل مونترال هم نمونه‌ای الهام بخش از توانایی همکاری بشر در مواجه با چالشی جهانی است و هم ابزاری کلیدی در برخورد با بحران کنونی تغییرات اقلیمی قلمداد می‌شود.

دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: در چارچوب این معاهده جهانی ۳۲ سال است که کشور‌ها برای کاهش مواد مخرب لایه ازون که به گستردگی در صنعت تبرید و تهویه استفاده می‌شد، در حال تلاش هستند که در نتیجه آن لایه ازون که سپر حفاظتی ما در مقابل اشعه زیان بار فرا بنفش خورشید است، در حال بهبود است.

او افزود: پروتکول مونترال از طریق اصلاحیه کیگالی خود برای کاهش هیدروفلوروکربن‌ها که گاز‌های گلخانه‌ای قوی در صنعت تبرید و تهویه هستند می‌تواند به همان موفقیت‌های چشمگیر در مورد تغییرات اقلیمی هم دست یابد.

دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: حذف مصرف این دسته از مواد هیدروفلوروکربن‌ها می‌تواند باعث کاهش گرمایش جهانی تا میزان ۴ درصد درجه سانتی گراد تا سال ۲۱۰۰ میلادی شود به موازات اینکه صنعت در حال باز‌طراحی تجهیزات جهت جایگزینی HFC‌ها است جهت کاهش بیشتر اثرات منفی کارکرد این تجهیزات بر روی تغییرات اقلیمی باید افزایش بهره‌وری انرژی را نیز در نظر داشته باشد.

او افزود: چنین موفقیتی برای پروتکل مونترال حاصل حمایت همه جانبه جهانی است، از ۸۱ کشوری که اصلاحیه کیگالی را مصوب کرده‌اند سپاسگذارم و دیگر کشور‌ها را تشویق می‌کنم از آن‌ها پیروی کنند.

دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: همان طور که به درستی انرژی خود را معطوف به تغییرات اقلیمی کرده‌ایم، مراقب باشیم در مورد حفاظت از لایه ازون بی توجهی نشود و باید در مقابل تهدید تجارت غیر قانونی مواد مخرب لایه ازون هوشیار باشیم.

او افزود: انتشار گاز "CFC-۱۱ " که به تازگی مشاهده شده ضرورت سامانه‌های پایش مداوم، گزارش دهی، قوانین بهبود یافته و اجرای آن‌ها را خاطر نشان می‌سازد.

دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: اجرای اصلاحیه کیگالی اهمیت فوق العاده‌ای برای راهکار اقدام برای تغییرات اقلیمی دارد، نیاز است همه کشور‌ها راهبرد ملی تبرید را تدوین کرده تا بتوانند زنجیره تبرید کارا و پایدار داشته و خدمات پایه‌ای سلامت مانند واکسیناسیون و غذای سالم را برای همه مردم فراهم کند.

او افزود: خواستار اقدامات بهتر و مستحکم تری از طرف صنعت هستیم، مشارکت و نقش راهبردی شرکت‌های پیش رو جهانی در تبدیل این چشم انداز به واقعیت ضرورت دارد.

دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: داشتن لایه ازون و اقلیم سالم از ضروریات تحقق اهداف توسعه پایدار است، پروتکل مونترال به ایفای نقش خود در محافظت از مردم و هم زمان سیاره زمین ادامه می‌دهد، از روز جهانی اوزون برای خواستی بزرگتر در زمینه کاهش گرمایش جهانی در نشست اقدام برای تغییرات اقلیمی و گردهمایی‌های بعدی الهام بگیریم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تجارت جهان سازمان ملل سیاره گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۱۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم

به گزارش قدس آنلاین، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی مجددا بر "امید" این سازمان برای راه کار دو کشوری تاکید کرد و آن را تنها راه طولانی مدت صلح برای اسرائیل و فلسطین و کل منطقه خواند.

گوترش تصریح کرد: «سازمان ملل متحد کاملا متعهد به حمایت از مسیر صلح مبتنی بر پایان اشغالگری و ایجاد یک کشور فلسطینی کاملاً مستقل، دموکراتیک، پایدار، پیوسته و مستقل با غزه به عنوان بخشی جدایی ناپذیر آن است».

پیش از این، سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل از کشورهایی که کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند، خواست این کار را انجام دهند و گفت: اکنون زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین فرا رسیده است.

«ریاض منصور» نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل افزود: از شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهیم که درخواست ما برای دستیابی به عضویت کامل در این سازمان را مورد بررسی مجدد قرار بدهد.

باربادوس و جامائیکا جدیدترین کشورهایی هستند که فلسطین را به رسمیت شناختند و به ۱۴۰ کشور دیگر پیوستند.

منصور در سخنرانی خود در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت: به کسانی که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته اند، می گوییم که هیچ دلیلی برای تاخیر بیشتر وجود ندارد. کسانی که می خواهند یک کشور فلسطینی را نابود کنند و به همراه آن، فرصتی برای صلح را از بین ببرند، منتظر نخواهند نشست.

این دیپلمات فلسطینی تصریح کرد: اگر تعجب می‌کنید که آیا در سمت درست تاریخ هستید، از خود یک سوال بپرسید: «آیا کاری که من انجام می‌دهم حامی آزادی و صلح است یا امکان ادامه ظلم و درگیری؟» باید این سؤال را از خود بپرسید.»

نماینده فلسطین در سازمان ملل ادامه داد: پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد به این اشاره می‌کند که موضوع برپایی کشور فلسطین در گرو امیال تندروها در اسرائیل نیست.

قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ در نشست شورای امنیت سازمان ملل به رای گذاشته شد که با مخالفت آمریکا و وتوی این کشور به تصویب نرسید.

این قطعنامه ۱۲ رای مثبت، دو رای ممتنع و یک رای مخالف از شورای امنیت ۱۵ عضوی کسب کرد.
تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که حداقل ۹ رأی مثبت را بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین به دست آورد .

وزارت خارجه آمریکا همان روز پیش از رای گیری اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.

فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال ۲۰۱۱، فلسطین برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.

در ماه آوریل، فلسطین نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال و درخواست کرد که پیوستن آن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو دائمی را دوباره بررسی کند.

کشورهای دارای این وضعیت می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رای ندارند. به جز فلسطین، واتیکان نیز دارای وضعیت ناظر دائمی در سازمان ملل است.

کشورها با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل بنا به توصیه شورای امنیت در این نهاد بین المللی پذیرفته می شوند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اسرائیل و حماس به توافق آتش بس نزدیک شدند+ جزئیات/ هشدار درباره راه افتادن حمام خون در رفح
  • سازمان ملل: بازسازی غزه به ۸۰ سال زمان نیاز دارد
  • هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله به رفح
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • گوترش: از شمار زیاد خبرنگاران کشته شده در غزه شوکه و وحشت زده‌ام
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • برنامه عمران ملل متحد: بازسازی غزه ۸۰ سال طول می‌کشد
  • تغییرات آب و هوایی میانگین درآمد مردم جهان را کاهش می‌دهد
  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم