Web Analytics Made Easy - Statcounter

از میان فهرست اولیه که دربرگیرنده نام ۲۰ کتاب بود، ۶ فینالیست برای دور نهایی رقابت کتاب آلمان ۲۰۱۹ انتخاب شدند.

گروه داوری این کتاب‌ها را به عنوان فینالیست برگزیده است:

رافائلا اِدِل‌باوئر برای «سرزمین مایع» از انتشارات کلِت-کوتا- آگوست ۲۰۱۹

میکو سوفی کومل برای «کینتسوگی» از انتشارات اس. فیشر- آگوست ۲۰۱۹

تونیو شاخینگر برای «نه مانند شماها» از انتشارات کرمایر اوند شرایا- آگوست ۲۰۱۹

نوربرت شویر برای «زنبورهای زمستانی» از انتشارات س.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ها.بِک-جولای ۲۰۱۹

ساشا استانیشیچ برای «خاستگاه» از انتشارات لوچرهند- مارس ۲۰۱۹

جکی تومائه برای «برادران» از انتشارات هانسر برلین-آگوست ۲۰۱۹

یورگ ماگنائو که امسال ریاست هیات داوران را برعهده دارد، با تاکید بر این که از تحلیل اجتماعی و تحقیق تاریخی تا توهم و خیال، آرزو و شناخت جهان در این آثار جای دارند، اسامی فینالیست‌ها را اعلام کرد. او گفت: «در فهرست نهایی ما ۶ رمان فوق‌العاده جای گرفته‌اند که نمی‌توانستند از نظر فرم و سبک و لحن و کلمات، متفاوت‌تر از این باشند و با این حال هنوز از نظر موضوعی با هم بسیار یگانه هستند؛ این که همه آنها بر ارتباط‌های خانوادگی تکیه دارند و در جستو جوی جایی در جهان هستند که بتوان یکی وجود دیگری را درک کند. این کتاب‌ها چه از زاویه دید یک زن یا یک مرد نوشته شده باشند، بر هویت و مشکلات ناشی از آن تمرکز دارند و شاید تغییرات نسلی نیز جایگاه مهمی در این میان داشته باشد.»

در دور نخست این رقابت هیات داوران در مجموع ۲۰۳ رمان را که از سوی ۱۰۵ انتشارات آلمانی‌زبان از آلمان، اتریش و سوئیس برای شرکت در رقابت معرفی شده‌بودند، بررسی کردند.

اعضای هیات داوران این رقابت که هر سال تغییر می‌کند امسال شامل این چهره‌ها است: «پترا هارت‌لیب نویسنده و کتاب‌فروش، هاوکه هوک‌اشتت مدیر خانه ادبیات در فرانکفورت، بیورن لاوئر رییس بازاریابی کتاب‌فروشی، یورگ ماگنائو روزنامه‌نگار و منتقد ادبی، آلف منتسر نویسنده و تهیه‌کننده رادیو، دانیلا استریگل پژوهشگر علوم ادبی و مارگارته فون شوارتس‌کوپف ‌روزنامه‌نگار و نویسنده.»

«زنبورهای زمستانی» اثر نوربرت شویر حکایت از دنیایی در معرض خطر نابودی و آرزوی برپایی جهانی صلح‌آمیز در آینده دارد و «خاستگاه» اثر ساشا استانیشیچ کتابی است درباره وطن‌ نویسنده ‌در خاطره و در ساخته و پرداخته‌هایش. «سرزمین مایع»‌ نیز درباره شهری کوچک است که مرکزش در حفره‌ای غرق می‌شود.

«کینتسوگی» نوشته میکو سوفی کومل به زندگی یک زوج هنرمند در بیستمین سالگرد ازدواجشان پرداخته است و «نه مانند شماها» نوشته تونیو شاخینگر یک فوتبالیست حرفه‌ای را در مرکز توجه قرار داده است. «برادر» نیز به رنگ پوست و تعیین هویت انسان پرداخته است.

جایزه کتاب آلمان که از سال ۲۰۰۵ اهدا می‌شود، برنده جایزه ۲۵ هزار یورویی خود را در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب فرانکفورت معرفی می‌کند. به هر یک از فینالیست‌های این رقابت نیز یک جایزه ۲۵۰۰ یورویی اهدا می‌شود.

برنده سال ۲۰۱۸ ماریا ماله برای رمان «مجمع‌الجزایر» بود.

۵۷۲۴۵ کد خبر 1300891

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ادبیات جهان ادبیات داستانی ادبیات عربستان آرامکو ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال ایران و آمریکا خودرو استان لرستان دونالد ترامپ بازیگران سینما و تلویزیون ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۶۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی

علی گلشن نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان معتقد است باید برای کتاب‌های الکترونیکی فرهنگ‌سازی مناسبی انجام شود و در کنار آن حق مولف نیز در نظر گرفته شود.

به گزارش ایسنا، در آستانه برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، علی گلشن، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت‌وگویی درباره وضعیت چاپ و نشر کتاب این حوزه اظهار کرد: کتاب‌ها چاپ می‌شوند، اما به دلیل هزینه‌های چاپ و گرانی کاغذ، ناشران زیر بار چاپ کتاب‌هایی که همراه با ریسک هستند و یا پیش‌بینی می‌شود که فروش خوبی نداشته باشند، نمی‌روند. بنابراین بیشتر آثار ترجمه را انتخاب می‌کنند یا کتاب‌هایی که در سطح بین‌المللی دیده شده‌اند و یا جوایزی را از آن خود کرده‌اند تا فروش آنها تضمین‌شده باشد.

او ادامه داد: تا جایی که اطلاع دارم کتاب‌های تالیفی کمتر مورد توجه واقع می‌شوند، چرا که کتاب‌ها چاپ اول خود را پشت سر می‌گذارند، ولی با توجه به قیمت بالای کتاب از فروش چندانی برخوردار نخواهند بود. در واقع باید گفت گرانی کاغذ و چاپ به تولید آثار صدمه زده است و از سوی دیگر این گرانی روی سبد فرهنگی خانواده نیز اثر گذاشته و به نوعی سهم کتاب برای بچه‌ها در خانواده‌های سطح متوسط به کمترین میزان ممکن در چندین سال گذشته رسیده است.

نویسنده کتاب «گوزن زرد ایرانی» همچنین با اشاره به اینکه این وضعیت در تهران به این‌گونه است و شهرهای دیگر وضعیت بدتری دارند، گفت: دسترسی به کتاب خوب بسیار کاهش یافته است. من حداقل درباره آثار خودم که چاپ کانون پرورش فکری هستند و قیمت مناسب‌تری دارند این را می‌دانم. کتاب‌های کانون به دلیل قیمت مناسبی که دارند بیشتر مورد توجه هستند، اما در تجدید چاپ کتاب‌ها نیز با توجه به قیمت‌های جدید و نسبت به تلاش کانون برای ارائه قیمت مناسب، اما شاهد تحمیل هزینه بالایی به خانواده هستیم.

گلشن بیان کرد: از سوی دیگر کتاب‌های کودک با توجه به قیمت‌هایشان امروز تبدیل به یک کالای لوکس شده‌اند و هر کسی به سمت آن نمی‌رود. در صورتی‌که همیشه شعار ما این بوده که کتاب برای همه است و همه باید توان خرید داشته باشند. در همه جا حتی روستاها، کودکان حق دارند که دسترسی به کتاب‌های خوب داشته باشند. اما الان این اتفاق به شکلی رقم خورده که کتاب‌های خوب به تعداد محدود و صرفا برای یک قشر خاص قابل خرید است و این بسیار دردناک بوده و باعث ناراحتی است.

این نویسنده اظهار کرد: با ناشران که صحبت می‌کنم آنها می‌گویند هزینه چاپ برای ناشران بالاست و چاره‌ای نیست اما در پایان ضرر این خروجی به کودکان وارد می‌شود. ای کاش راهکاری پیدا شود تا ناشران بتوانند با هزینه بهتری دست به چاپ بزنند و کتاب با قیمت مناسبی در اختیار عموم به‌ویژه کودک و نوجوان قرار گیرد.

او در ادامه به استقبال از کتاب‌های دیجیتال اشاره کرد و افزود: این روزها بسیاری به سمت تهیه نسخه پی‌دی‌اف یا الکترونیکی کتاب‌ها رفته‌اند که این هم راهکاری است، اما مگر می‌شود همه کتاب‌ها را به این شکل در اختیار مخاطب قرار داد؟ چرا که هم زمان‌بر است و هم این که همه افراد دسترسی به فضای مجازی و اینترنت ندارند که بخواهند این کار را انجام دهند. در پایان این آثار هم باید خریداری شوند، اما در مناطق روستایی و یا شهرهای دیگر اینترنت و دسترسی به ابزار دیجیتال محدود است و بچه‌ها باز هم امکان استفاده از آثار را ندارند. ضمن این‌که فرهنگ استفاده از کتاب‌های الکترونیک و دیجیتال در کشور ما وجود ندارد و بیشتر تمایل‌مان به سمت استفاده از کتاب‌های فیزیکی و تورق آن است.

گلشن در ارتباط با تاثیر کتاب‌های دیجیتال روی مطالعه نیز گفت: یک قشر خاص دسترسی به این امر دارند و به طور کلی نمی‌توان این را تایید کرد. استفاده از کتاب‌های دیجیتال صرفا در تهران و شهرهای بزرگ وجود دارد. اما در شهرهای کوچک‌تر این گونه نیست، چرا که دسترسی وجود ندارد. باید برای هر چیزی فرهنگ‌سازی شود. باید برای کتاب‌های الکترونیکی نیز این فرهنگ‌سازی انجام شود. من وقتی با بچه‌ها در مراکز کانون یا شهرهای مختلف صحبت می‌کنم، می‌گویند ترجیح ما این است که یا کتابی را نخوانیم یا اگر هم می‌خوانیم فیزیکی باشد، اگر قرار است پای رایانه باشیم علاقه‌مند به بازی هستیم تا این‌که کتاب بخوانیم. بنابراین هنوز این فرهنگ در جامعه ما ایجاد نشده است و خیلی از آن استقبال نمی‌کنند.

او در پایان سخنان خود اظهار کرد: چاپ کتاب برای نویسندگان به نوعی منبع درآمد است و برای هر چاپ کتاب ناشر باید به نویسنده مبلغی پرداخت کند. می‌توان گفت تجدید چاپ کتاب برای نویسنده مانند بیمه عمر است که در طول سال این درآمد از آثار حاصل می‌شود. وقتی این آثار الکترونیکی هستند و در فضای مجازی منتشر می‌شوند دیگر این اتفاق رخ نمی‌دهد و یا خیلی کم پیش می‌آید. در نتیجه نویسنده از دریافت حق چاپ محروم می‌شود و همین امر نیز موجب شده تا نویسندگان با دیجیتالی شدن کتاب موافق نباشند. از جمله خود من، چرا که این نویسنده است که متضرر می‌شود و این اتفاق خوبی نیست.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلای امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شمارش معکوس معرفی بهترین فوتبالیست جهان!
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • عرضه ویژه کتاب‌های انتشارات علمی و فرهنگی
  • مهرداد صدقی با یک آبنبات جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • انتشارکتاب «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا (ع)
  • طرح تحول در انتشارات کانون پرورش فکری کلید خورد
  • «نقاشی قشنگ» با حدیثی از امام رضا(ع) برای بچه‌ها
  • نویسنده‌ای که برای مخاطب دام پهن نمی‌کند
  • مجموعه ویدئو کتاب‌های سلامت اجتماعی منتشر شد