Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@19:46:21 GMT

لنگر جشنواره موسیقی نواحی را بکشید

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۶۵۲۹

لنگر جشنواره موسیقی نواحی را بکشید

جشنواره موسیقی نواحی برای چند دوره به کرمان کوچ کرده بود و گویا لنگر این جشنواره قرار نیست به این زودی‌ها بالا کشیده شود. ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۴ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم - یاسر یگانه

یادمان هست که تا همین چند سال پیش، تنها ورزشگاهِ استاندراد ایران، همین «آزادی» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیگر استان‌های کشور هم ورزشگاه‌هایی داشتند که البته کیفیت‌شان فاجعه‌بار بود. لیگ برتر اما مجبور بود که میزبانی را به تمام تیم‌ها در شهر خودشان بدهد؛ پس فوتبال آنقدر در سراسر کشور جاری شد تا در نهایت ورزشگاه‌های جدید و البته مُدرنی در سایر استان‌ها و شهرهای ایران ساخته شد.

محسن کرامتی: شهرام ناظری هرگز شاگرد شجریان نبود

این تجربه نشان می‌دهد که برای پیشرفت باید رویدادهای مختلف را به گونه‌ای برابر در نقاط مختلف ایران برگزار کرد. باید قبول کنیم؛ ایران فقط تهران نیست.

جشنواره موسیقی نواحی، امسال قرار است دوازدهمین دوره‌اش را تجربه کند. این دوره هم مانند چندبار گذشته، در کرمان برگزار می‌شود؛ اما چرا این جشنواره چند سالی است در کرمان لنگر انداخته است؟

زمانی که پیروز ارجمند مدیرکل دفتر موسیقی بود (سال 1394) تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت ارشاد و استانداری کرمان امضا شد که براساس آن، قرار شد جشنواره موسیقی نواحی برای سه دوره در کرمان برگزار شود.
آن سه دوره برگزار شد، اما همچنان جشنواره موسیقی نواحی در کرمان لنگر انداخته است.

برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در کرمان اقدام مناسبی برای بردن این جشنواره به دیگر نقاط کشور و تلاش در راستای تمرکززدایی بود، اما امروز شاهدیم که جشنواره موسیقی نواحی در استان کرمان گیر کرده و منحصر به همین استان شده است.

به عنوان این جشنواره دقت کنید؛ «جشنواره موسیقی نواحی» یعنی این جشنواره قرار است به موسیقی مناطق مختلف ایران بپردازد؛ پس شاید بهترین کار این باشد که جشنواره هر سال در یکی از استان‌های کشور برگزار شود.

با این کار موسیقی در دیگر استان‌های کشور هم رونق می‌گیرد و رقابتی بین استان‌ها برای هر چه بهتر برگزار کردن این جشنواره شکل می‌گیرد.

کوچ از زمستان به بهار و از بهار به پاییز

سال 1378، به همت محمدرضا درویشی جشنواره‌ای برای موسیقی نواحی متولد شد. این جشنواره تا سال 1383 به طور مرتب و هر سال به کار خود ادامه داد، اما پس از آن مسئولان فرهنگی هنری کشور تصمیم به حذف این جشنواره گرفتند. در آن سال‌ها موسیقی نواحی در قالب چیزی شبیه به فرزندی ناخوانده به جشنواره موسیقی فجر اضافه شد.

اردیبهشت 1390، جشنواره موسیقی نواحی باز هم به کار خود ادامه داد تا هفتمین دوره از این جشنواره در تهران و کرمان برگزار شود؛ البته دیگر خبری از محمدرضا درویشی بنیانگذار این جشنواره نبود و دبیری این جشنواره به جهانگیر نصری اشرفی رسید.

سال 1392 جشنواره موسیقی نواحی با دبیری محمود کاظمی برگزار شد که البته با ضعف‌های بسیاری همراه بود و داد بسیاری از بزرگان موسیقی نواحی را درآورد.

در سال 1393 هم با تغییر مدیریت‌ها در معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جشنواره موسیقی نواحی باز هم تعطیل شد و تنها بهانه برای این کار کمبودِ اعتبار و بودجه بود. و در نهایت این تعطیلی تا سال 1394 هم کشیده شد.

شهرام ناظری: تقاضای برگزاری کنسرت در ورزشگاه آزادی را نوشته‌ام / کامکار: حرف پسر شجریان نشدنی است

در میانه‌های سال 1394 خبرهایی منتشر شد که قرار است جشنواره موسیقی نواحی در کرمان و در اوایل زمستان برگزار شود؛ در واقع مسئولان برگزاری تصمیم گرفته بودند تا جشنواره‌ای که در اردیبهشت برگزار می‌شد را به زمستان منتقل کنند.

در پاییزِ سال 1394 بود که زمان و مکان برگزاری نهمین جشنواره موسیقی نواحی اعلام شد. نه یک بار که دو بار نشست خبری برگزار کردند؛ یک‌بار در تهران و یک بار در کرمان؛ برای خبرنگاران و عکاسان ژست‌های عقلِ کُلی گرفتند و گفتند که فکر همه چیز را کرده‌اند و تمام برنامه‌ریزی‌ها انجام شده است.

پس از آن نشست‌های خبری خیال خیلی‌ها راحت شد که بالاخره موسیقی نواحی هم سروسامانی می‌گیرد و با حضور این مدیران لایق؛ جشنواره موسیقی نواحی بار دیگر از سر گرفته می‌شود.

اما سرانجام 12 روز مانده به برگزاری نهمین جشنواره موسیقی نواحی مسئولان برگزاری برخی مسائل یادشان افتاد.

مسئولان برگزاری این جشنواره به یک‌باره یادشان افتاد، زمانی که برای برگزاری جشنواره انتخاب کرده‌اند، دی‌ماه و نخستین ماه زمستان است؛ یادشان افتاد که در اوج سرمای ایران و در نزدیکی‌های ژانویه، توریستمان کجا بود! آخر این مسئولان با انگیزه‌ جذب توریست می‌خواستند جشنواره را به کرمان ببرند.

در آن زمان آنفولانزای کرمان هم شایع شده بود و بهانه خوبی برای تغییر زمانِ برگزاریِ جشنواره دستِ مسئولانِ جشنواره می‌داد.

البته در همان روزها وزیر بهداشت با اعلام وضعیت سفید در استان کرمان بیماری آنفولانزار را در آنجا مهار شده اعلام کرد.

به هر حال شنیده‌ها حکایت از این داشت که مسئولان کرمانی گفته‌اند جشنواره باید در بهار برگزار شود تا شاید زمینه‌ای برای جذب توریست و پرداختن به مسائل اقتصادی شود و همینگونه‌ هم شد.

صبح روز یکشنبه 22 آذر 1394 خبری مبنی بر تغییر زمان نهمین جشنواره موسیقی نواحی منتشر شد و بر اساس این خبر نهمین جشنواره موسیقی نواحی اردیبهشت 1395 در کرمان برگزار می‌شد.

جالب اینکه امسال، باز هم مسئولان برگزاری جشنواره موسیقی نواحی تصمیم گرفتند که زمان برگزاری جشنواره را به آبان سال 1398 موکول کنند.
بررسی علل این تغییر زمان‌ها مستلزم مجال دیگری است.

انتهای پیام/

R33357/P/S4,40/CT4 واژه های کاربردی مرتبط جشنواره موسیقی نواحی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره موسیقی نواحی جشنواره موسیقی نواحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۶۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی قلی پور از نام‌دارترین بخشی‌های شمال خراسان صبح جمعه پس از تحمل مدت‌ها بیماری دار فانی را وداع گفت.

این هنرمند برجسته موسیقی شمال خراسان مسلط بر روایت‌ها و داستان‌های گوناگون و کهن بوده که هنر خنیاگری خود را از نیاکان خود دریافت نموده بود.

عیسی قلی‌پور مشهور به عیسی بخشی، از نامدارترین «بخشی» ‌های خراسان شمالی، هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی (دوتارنواز)، خواننده گویش ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی است که تاکنون در جشنواره‌های متعددی شرکت کرده و مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر با گویش کرمانجی را داشت.

کد خبر 6095511

دیگر خبرها

  • کانون موسیقی نواحی تشکیل می‌شود/ معرفی مدیر هماهنگی
  • جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر آذربایجان شرقی برگزار می شود
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • برگزاری همایش سرمایه‌گذاری «کرمان آیدکس ۲۰۲۴»
  • استاد موسیقی شمال خراسان را بهتر بشناسیم
  • جشن ریواس در روستای راونج دلیجان برگزار شد
  • برگزاری جشنواره نخبگان قرآنی مدارس خوزستان
  • بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت