Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا، ادعای حوثی‌ها مبنی براینکه یمن حمله روز یکشنبه به دو تاسیسات بزرگ نفتی عربستان سعودی را انجام داده، رد  کرد و گفت "هیچ شواهدی" وجود ندارد که نشان دهد پهپادها متعلق به حوثی‌ها است؛ درعوض او ایران را مقصر این حادثه دانست.

روزنامه «تایمز کره» درباره اداعاهای مقامات آمریکایی علیه ایران در این زمینه نوشت: در حال حاضر اگر یک سیارک در حال برخورد به زمین باشد، جای تعجب نیست که آمریکا ایران را مقصر می‌داند، اما هیچ مدرکی دال بر اینکه این هواپیماهای بدون سرنشین از ایران می‌آمدند، وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پامپئو بر این فرض است که یمنی‌ها دانش مدیریت این نوع تکنولوژی را ندارند، بنابراین ایران باید این اقدام را انجام داده باشد.

عربستان سعودی و متحدانش از سال 2015 یمن را مورد هدف بمباران‌های خود قرار دادند. با گذشت یک سال از شروع جنگ، یمنی‌ها نیز شروع به پرتاب چند موشک بالستیک کوچک به سمت عربستان سعودی کردند، اما سعودی‌ها این را باور نکردند که یمنی‌ها خودشان به تنهایی این پرتاب‌ها را انجام دادند. آنها تلویحا به این مسئله اشاره کردند که حوثی‌ها دانش لازم برای به روزرسانی موشک‌های «اسکاد» کوتاه‌برد ساخت اتحاد جماهیر شوروی را ندارند، پس بنابراین ایران باید به آنها کمک کرده باشد.

روزنامه «تایمز کره» در ادامه گزارش خود آورده که، در حقیقت نیروهای یمنی چندین دهه پیش از سقوط دولت در سال 2015، دارای موشک‌های اسکاد و متخصصان فنی برای تعمیر آنها بودند. اصلاح این هواپیماها، مشخصه‌ پرواز آنها را تغییر داد و آنها را بسیار دقیق ساخت، از سوی دیگر دامنه این هواپیماها به اندازه کافی گسترش یافت تا تمام مناطق جنوبی و شرقی عربستان را هدف قرار دهد. حوثی‌ها در اواسط سال 2017 کنترل اکثر مناطق یمن را به دست آورده بودند و نسخه‌های بهبودیافته‌ای از موشک‌هایی با نام «برکان» را طراحی و تولید کردند.

برای حوثی‌ها «سوپراسکادها» بیشتر یک تقویت‌کننده روحیه بود تا یک برنده جنگ. اگر ادعای حوثی‌ها در مورد حملات فعلی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، درست باشد، می‌تواند تقویت‌کننده روحی دیگری برای آنها باشد، حتی اگر این اقدام به طور موقت تولید نفت جهانی را حدود 5 درصد کاهش دهد.

اما آیا واقعا حوثی‌ها این اقدام را انجام دادند؟ تا اینجا هیچ شواهد روشنی وجود ندارد، اما می‌تواند اینطور باشد. آنها یقینا انگیزه داشتند و ممکن است از این تکنولوژی نیز برخوردار باشند. آنها در حملات هوایی پیشین از پهپادهای کوچک استفاده کرده بودند.

طبق این گزارش، یک نقض آشکار در نظریه حوثی‌ها وجود دارد و آن این است که هیچ هواپیمای بدون سرنشین غیرنظامی قادر به پرواز 800 کیلومتر از یمن به عربستان نیست. بسیاری از زمین‌های اطراف تاسیسات نفتی «بقیق» و «خریص» بیابان است و راه‌اندازی پهپادها در 25-50 کیلومتر دورتر، از ردیابی عربستان خارج خواهد بود مگر اینکه عربستان پیش‌بینی چنین حملاتی را کرده باشد.

روزنامه تایمز کره در این گزارش آورده که هیچ یک از این موارد اثبات نمی‌‌کند که حوثی‌ها یا ایرانی‌ها مسئول این حمله بودند. ادعای پامپئو برای سرزنش ایران و تکرار این ادعا توسط «ریک پری» وزیر انرژی آمریکا، تنها سیاست است، نه اثبات.

«جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در این باره در توئیتر خود نوشت: « به دنبال شکست فشار حداکثری آمریکا، پمپئو به فریبکاری حداکثری روی آورده است.»

ترامپ نیز روز دوشنبه در یک پیام توئیتری مدعی شد، به نظر می‌رسد که ایران پشت پرده حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی بوده است که البته در ادامه گفت که واشنگتن به هیچ عنوان به دنبال جنگ با کسی نیست.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۶۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده

به گزارش همشهری آنلاین،‌ «یودی لووی»، رئیس سابق بخش جنگ اقتصادی در سازمان جاسوسی موساد در مصاحبه‌ای با یک رسانه اسرائیلی گفته چنانچه شرکای اسرائیل قصدی جدی برای تضعیف تهران دارند باید زیرساخت‌های نقل و انتقالات پولی این کشور را هدف قرار دهند.

روزنامه تایمز اسرائیل نوشته «لوی» سال ۲۰۱۶ بعد از ۳۵ سال کار برای دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل از سمتش به عنوان واحد جنگ اقتصادی موساد کناره‌گیری کرد.

مسئولیت لوی در دوران حضور در موساد تحقیق درباره گردش مالی دولت‌ها و گروه‌های متخاصم با اسرائیل شامل حماس، حزب‌الله و ایران بوده است.

او در این مصاحبه با تایمز اسرائیل از شرکا و متحدان اسرائیل خواسته «نوع متفاوتی از جنگ اقتصادی» را علیه جمهوری اسلامی ایران به کار بگیرند: جنگی که روی مردم ایران اثرگذار نباشد و در عین حال، مانع از انتقال پول از سوی ایران به گروه‌های متحدش در غرب آسیا شود.

لوی گفت: «طی سال‌های متمادی با هماهنگی قاسم سلیمانی، ایرانی‌ها زیرساختی باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها و انتقال پول به سراسر دنیا ایجاد کردند.»

این کارشناس سابق موساد تصریح کرد تحریم‌ها علیه ایران تا اندازه زیادی بی‌اثر بوده‌اند زیرا آن‌ها تنها اعلام شده و هرگز اجرا نشده‌اند.

او گفت: «بسیاری از کشورها در دنیا احساسشان این بود که تحریم‌های آمریکا انگیزه‌های سیاسی دارند.»

لوی اضافه کرد: «در صدر آن‌ها کشورهای اروپایی قرار داشتند که احساسشان این بود که آن‌ها بابت تجارت با ایران تحت فشارهای شدید قرار می‌گیرند و حتی مجازات می‌شوند در حالی که آمریکا هیچ تحریمی علیه برخی کشورهای دیگر مانند قطر که در آنجا منافع دارد اعمال نمی‌کند.»

تایمز اسرائیل نوشته گزارش‌ها حاکی است ایران به طرز فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌های نفتی مهارت کسب کرده است.
در یک جلسه استماع در کنگره آمریکا در ماه دسامبر، «کلیر جانگمن»، یکی از مقام‌های گروه موسوم به «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» (یوآنی) گفت که درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده است.

گروه «یوآنی» که ارتباطاتی با دولت آمریکا و رژیم اسرائیل دارد گروهی متشکل از مقام‌های سابق امنیتی، دیپلمات‌ها و محققان آمریکایی است که هدف خود را فشار بر برنامه هسته‌ای ایران اعلام کرده‌اند.

یانگمن در آن جلسه مدعی شد که برآوردها حاکی است حدود ۳۰۰ کشتی تحت مالکیت و تحت پرچم کشورهای مختلف در حال حاضر نفت ایران را حمل و آن‌ها را به مقصد می‌رسانند.

کد خبر 847194 منبع: فارس برچسب‌ها ایران و اسرائیل موساد خبر ویژه تحریم

دیگر خبرها

  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • اردن خود را متعهد به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد