Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرانتخابی بر لزوم توسعه مجموعه‌داری و صیانت از آثار و اشیا تاریخی تاکید کرد و گفت: باید ارتباط موثری بین کارکرد گردشگری با کارکرد موزه ها تعریف کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان، «شهرود امیرانتخابی» در نشست رفع موانع ایجاد موزه‌های تخصصی در شهرستان رودبار  با اشاره به اینکه گیلان مهد تمدن و استانی ممتاز و باهویت پراصالت در میراث ملی است، وجود اولین‌های فرهنگی در پژوهش‌های باستان‌شناسی تاریخ رودبار را گواه این مطلب دانست و گفت: گردشگری فرهنگی یکی از قدیمی‌ترین انواع گردشگری‌هاست و موزه‌ها پشتوانه‌ای محکم در راستای گردشگری فرهنگی محسوب می شوند که امکان رقابت گردشگری چه در بخش خصوصی و همچنین دولتی در آن ها نمود پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه معرفی این میراث ارزشمند نیازمند نگاهی هدفمند و اصولی است، موزه‌ها را مامنی برای نمایش شگفتی‌های فرهنگی و نمادهای خاص و همچنین بازتابی از حیات گذشتگان خواند و افزود: آنچه که در موزه‌ها به چشم می‌خورد تنها اشیاء تاریخی نیست، بلکه معیشت، فرهنگ، اقلیم و عناصر زیبایی شناختی را به نمایش می‌گذارد.


این مقام مسئول استانی مجموعه‌داری و ساخت و تجهیز موزه‌ها را از راهکارهای تنوع بخشی به گردشگری دانست و گفت: ابنیه تاریخی ارزشمند همچون میدان شهرداری رشت، ساختمان پست در رشت، ساختمان بانک ملی در انزلی و ...که خود در حوزه گردشگری فرهنگی جایگاه ویژه دارند، می‌توانند با کارایی جدید همچون موزه‌های خصوصی بیش از پیش مورد توجه گردشگران قرار گیرند.

 

وی ادامه داد: همچنین می‌توان با مطالعات تخصصی و هم‌افزایی نسبت به تلفیق عناصر فرهنگ با عناصر طبیعی و یا ادغام طرح‌های گردشگری و بوم‌گردی با مقوله موزه و مجموعه‌داری گام برداریم از این رو مجموعه‌داران و موزه دوستان با پژوهش و سواد آموزی در حیطه فرهنگی می‌توانند گامی موثر در جهت احیای هویت بومی در جامعه در مسیر تنوع بخشی فرهنگی بردارند.


امیرانتخابی با تاکید بر ضرورت صیانت از اسناد و اشیا هویت‌خش به‌عنوان میراث ماندگار و لزوم بر جریان‌سازی علمی، پژوهشی و سواد آموزی فرهنگی در تمامی سطوح جامعه در این حوزه اعلام کرد: به موازات بحث موزه‌ها، نمایشگاه‌ها از سوی مجموعه‌داران خصوصی که علاوه بر معرفی ارکان هویتی موجبات رضایت عمومی برای شهروندان و پژوهشگران را فراهم کرده است.


وی با اشاره به برخورداری گیلان از ۲۰ موزه عمومی و تخصصی اذعان داشت: پنج مورد از این موزه‌ها تحت نظارت میراث فرهنگی، ۱۰ موزه به‌صورت مشارکتی و  پنج موزه توسط مجموعه داران خصوصی و ۶ پروژه ایجاد موزه در دست اقدام خود تلاشی برای تحقق اقتصاد مقاومتی با رویکرد مشارکت دهی بخش خصوصی خواهد بود.


امیرانتخابی ضمن تاکید بر لزوم توسعه مجموعه‌داری و صیانت از آثار و اشیا تاریخی ارتباط موثر بین کارکرد گردشگری با کارکرد موزه‌ها، کمبود بودجه را از معضلات در حوزه فرهنگ دانست و با تاکید بر پویایی در بین مجموعه‌داران خواستار تدوین ایده‌های نوین بیشتر در حوزه فرهنگ از سوی مجموعه‌داران به‌عنوان ارکان هویت‌بخش جامعه شد.


«منوچهر جمالی» ضمن خوش آمدگویی به تمامی مدعوین و حاضرین به بیان درخواست‌ها و نقطه نظرات خود پرداخت و به ارزشمندی و اهمیت موضوعات مورد بحث در جلسه که شامل افتتاح موزه ملی زیتون، موزه جنگل‌های هیرکانی و سایت موزه مارلیک  برای استان و شهرستان بود، اشاره کرد و خواستار تسریع در روند اقدامات پیش رو جهت بهره‌برداری هر چه زودتر این پروژه‌ها شد.


نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پروژه‌های پیش رو باید آینده نگرانه و قابلیت توسعه داشته باشند تا بتواند پاسخگو حجم بالای مخاطبان باشد.


وی در خصوص جنگل‌های هیرکانی افزود: این جنگل‌ها نه تنها یک سرمایه ملی بلکه میراث و سرمایه‌ای بین‌المللی هستند و این باعث افتخار ماست که از داشته شهرستان رودبار، استان گیلان و ایران عزیزمان است ولی نگاه بین المللی برای حفظ آن وجود دارد که می‌توان با استفاده از این ظرفیت برای جذب بیشتر سرمایه و بودجه اقدام کرد.


 

پایان پیام/84

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد اربعین حسینی ماه محرم مسجد طراز اسلامی فعالیت های مسجدی کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد فارس شیراز عزاداری محرم کانون های مساجد موزه زیتون شهرستان رودبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۷۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم

مسلم شجاعی؛ مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویداد‌ها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشور‌های همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشور‌ها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و ادامه داد: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشور‌هایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشور‌های عرب و فرهیختگان کشور‌های فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تور‌های گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدید‌ها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تور‌های گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی استان کرمانشاه
  • اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت