Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیرین نیرومنش متخصص زنان و زایمان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تنگی نفس مادران در دوران بارداری اظهار کرد: یکی از عوارضی که در دوران بارداری شایع است و اکثر خانم‌های باردار به آن دچار می‌شوند تنگی نفس است.

بیشتر بخوانید: بهترین روش تشخیص حاملگی+ مهم ترین علائم بارداری

او افزود: این عارضه در ماه‌های انتهایی بارداری بیشتر شایع است و معمولاً در هفته‌های پایانی بارداری به دلیل اینکه سر جنین درون لگن قرار می‌گیرد کاهش‌یافته یا به طور کامل از بین می‌رود؛ حالت تنگی نفس در واقع افزایش تعداد نفس‌های مادر در ماه‌های اول و انتهای بارداری است که این امر به دلیل ترشح هورمون‌های زنانه و جفت خواهد بود که ممکن است موجب تپش‌ها و تنگی نفس‌های زیادی شود، زیرا مادران در دوران بارداری نیاز به دریافت اکسیژنشان افزایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او درباره علائم تنگی نفس گفت: اگر علائم پیش‌رونده باشند احساس تنگی نفس شدید و تپش مکرر قلبی در مادر ظاهر خواهد شد؛ خانم‌های باردار به علت تنگی نفس ممکن است شب‌ها به دفعات بیدار شوند و حتی ساعت‌ها راه روند و بی‌خواب شوند که این عمل برای مادر و جنین خطرناک خواهد بود.

نیرومنش تصریح کرد: در این دوران اگر مادری دچار تنگی نفس شده باشد و اقدام به بارداری کند، ممکن است قبلا مبتلا به ناراحتی‌های ریوی و قلبی بوده باشد؛ خانم‌هایی که به این بیماری‌ها مبتلا هستند بهتر است قبل از باردار شدن حتما به متخصص قلبی و عروقی مراجعه کنند.


متخصص زنان و زایمان درباره عوارض کمبود اکسیژن بیان کرد:علاوه بر مادر باید به جنین هم خون و اکسیژن موردنیاز به اندازه کافی برسد. اگر جنین و مادر به خوبی اکسیژن دریافت نکنند مشکلات بارداری در طی این دوران زیاد خواهد شد. البته مادری که مبتلا به آسم و مشکلات ریوی باشد؛ در طی حاملگی، سنگینی جنین به مادر غیر قابل تحمل خواهد شد. در این بین اگر اکسیژن موردنیاز به مادر و جنین به اندازه کافی نرسد، مادر دچار زایمان زودرس خواهد شد؛ با وجود این روند نوزاد هم بعد از تولدش دچار تنگی نفس و تپش قلب خواهد شد.

بیشتر بخوانید:لوازم آرایشی ممنوعه در دوران بارداری کدامند؟

او در ادامه گفت:در این بین اگر اکسیژن موردنیاز به مادر و جنین به اندازه کافی نرسد، مادر زایمان زودرس خواهد داشت؛ با این وجود نوزاد هم بعد از تولدش دچار تنگی نفس و تپش قلب خواهد شد.

متخصص زنان و زایمان درباره روند تشخیص و درمان اظهار کرد: معمولا نوار قلب و برخی آزمایش‌ها در این باره انجام می‌شود که اگر تشخیص مناسب و فوری داده شود، مادر می‌تواند دوران بارداری راحتی را داشته باشد و به سلامت فرزند خود را زایمان کند.

او تاکید کرد:مادران مبتلا به بیماری‌های خاص باید قبل و در طی بارداری تحت مراقبت‌های ویژه متخصص زنان و زایمان باشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۸۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی برای زایمان در یزد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، کارشناس مسئول امور مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: کلاس‌های آمادگی برای زایمان در سطح کلیه مراکز دانشگاهی و مراکز بهداشتی استان به صورت رایگان برای مادران متقاضی در حال برگزاری است.


فاطمه قاسمی با اشاره به اقدامات در حال انجام در طرح جوانی جمعیت و فرزندآوری گفت: متأسفانه زایمان سزارین در اولین بارداری مادران یزدی رو به افزایش است و یکی از اقدامات لازم برای افزایش فرزندآوری در بین مادران، کاهش آمار سزارین است که پس از اجرای طرح تحول سلامت اقدامات متعدد برای کاهش آمار سزارین انجام شده و هم اکنون نیز با طرح جوانی جمعیت ادامه دارد.


وی با اشاره به رایگان بودن زایمان طبیعی در مراکز دولتی، ادامه داد: کلاس‌های آمادگی برای زایمان نیز در سطح کلیه مراکز دانشگاهی و مراکز بهداشتی در سطح استان به صورت رایگان برای مادران متقاضی در حال برگزاری است و این کلاس‌ها در مراکز خصوصی نیز با کمترین تعرفه و مصوب وزارت بهداشت برگزار می‌شود که البته این کلاس‌ها در همه شهرستان‌ها به جز اشکذر که بیمارستان دولتی تا پایان سال افتتاح می‌شود و بهاباد که اتاق عمل فعال ندارد به صورت رایگان برگزار می‌شود.


کارشناس مسئول امور مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه کلاس‌های آمادگی برای زایمان، مادران باردار را توانمند و زایمانی خوب و خوشایند را برای آنها فراهم می‌کند، افزود: پیشگیری از مشکلات شایع و مسائلی که ممکن است مادران باردار با آن مواجه باشند و برای آنها آزاردهنده باشد، توصیه‌های مورد نیاز برای مادران باردار، آموزش اصلاح وضعیت، ورزش‌های دوران بارداری، بهداشت روان، مراقبت از نوزاد و... در هشت جلسه در این کلاس‌ها به مادران باردار آموزش داده می‌شود که مادران را توانمند و زایمان خوبی را برای آنها به ارمغان می‌آورد.


وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای کاهش درد زایمان گفت: روش کاهش درد غیر دارویی و دارویی زایمان در همه مراکز در صورت درخواست مادران باردار ارائه می‌شود که این اقدام در مراکز خصوصی با هزینه مصوب و در مراکز دولتی به صورت کاملا رایگان در حال انجام است و حتی زایمان بدون درد نیز در مراکز انجام می‌شود.


قاسمی با اشاره به دستورالعمل مصوب وزارت بهداشت در خصوص مامای همراه گفت: در این زمینه مادر می‌تواند در طول دوران بارداری با یک ماما ارتباط بگیرد و براساس نیاز در هر ساعت از شبانه‌روز از وی مشاوره دریافت کند و در زمان زایمان نیز می‌تواند از ماما بخواهد که کنارش باشد و حمایت‌های روحی و روانی و روش‌های کاهش درد غیردارویی را برای مادر طبق تعرفه مصوب وزات بهداشت انجام دهد.


وی با بیان اینکه مادران همچنین می‌توانند از ماما‌های دارای دفتر کار و دارای مرکز مشاوره بهره‌مند شوند، افزود: مادرانی که مشکل خاصی در دوران بارداری ندارند می‌توانند تحت پوش این ماما‌ها باشند و از خدمات مشاوره‌ای مراقبتی و حتی درمانی بهره‌مند شوند، همچنین این ماما می‌تواند به عنوان عامل زایمان در کنار مادر باشد و روش‌های کاهش درد و کم دردی در سیر زایمان و خوشایند کردن زایمان برای مادر را رقم بزند.


کارشناس مسئول امور مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ادامه داد: این ماما‌ها به عنوان مامای خصوصی مطرح هستند و تعدادی از مراکز ما با این مامای دارای دفتر کار یا مرکز مشاوره مامایی قرارداد بستند، استفاده از مامای خصوصی در سطح استان یزد نسبت به سایر استان‌ها بسیار کم انجام می‌شود.


وی با اشاره به وجود اتاق خصوصی زایمان در مراکز دولتی گفت: مادر از زمان بستری برای زایمان تا دو ساعت بعد از زایمان در این اتاق می‌تواند همراه داشته باشد، این همراه به درخواست مادر باردار می‌تواند مامای همراه، همسر یا همراه خانم باشد که استفاده از این اتاق‌ها در مراکز دولتی رایگان و در مراکز خصوصی، خیریه، غیر انتفاعی و ... براساس هزینه مصوب وزارت بهداشت است.

دیگر خبرها

  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی برای زایمان در یزد
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • نجات جان مادر باردار در نهبندان
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد