Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@13:51:40 GMT

وجود کلاس‌های بی‌معلم در استان اصفهان

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۱۳۱۱

یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: تا آبان‌ماه همچنان درگیر کلاس‌های بی‌معلم در استان اصفهان باشیم.

به گزارش «تابناک»، محمدجواد ابطحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص اقدامات وزارت آموزش و پرورش برای رفع کمبود معلم برای آغاز سال تحصیلی جدید، اظهار کرد: آن‌گونه که اعلام می‌کنند اقداماتی را پس از تصویب آیین‌نامه اجرایی استخدام حق‌التدریس‌ها که به تصویب هیئت دولت رسید، انجام داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارهای مقدماتی و مطالعه پرونده‌ها را انجام داده‌اند، اما اینکه این اقدامات تا چه اندازه می‌تواند کمبود معلم را جبران کند جای سؤال دارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد این اقدامات کافی نباشد و سازمان برنامه و بودجه با سازمان امور استخدامی کشور در خصوص تعداد جذب نیرو به توافق نرسیده‌اند. ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌های استان مبادرت به توسعه خرید خدمات آموزشی‌ها کرده‌اند، این اقدامات بر خلاف قانون است و راه به جایی نمی‌برد.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: معتقدم اقدام درست برای رفع کمبود معلم، استخدام نیروهای جدید و افزایش ساعات تدریس حق‌التدریسی‌ها است. اینکه برخی مدارس معاونان را برای تدریس انتخاب می‌کنند ناشی از نبود شناخت آموزش و پرورش نسبت به مسائل آموزشی است، چرا که وظیفه اصلی معاون چیز دیگری است.

ابطحی تصریح کرد: فکر می‌کنم تا آبان ماه همچنان درگیر کلاس‌های بی معلم در استان اصفهان باشیم. اقداماتی که آموزش و پرورش انجام داده شاید ۷۵ درصد از مشکل کمبود معلم را جبران کند. اقداماتی که در چارچوب قانون باشد اشکالی ندارد، اما مطلوب آموزش و پرورش نیست، چرا که هدف این نهاد را گم کرده‌ایم. اگر می‌خواهیم تعلیم و تربیت اثر داشته باشد نمی‌توان با این راهکارها راه به جایی ببریم.

وی ادامه داد: دغدغه اصلی ما این است که آموزش و پرورش یک امر حاکمیتی است و تعلیم و تربیت زیربنای پیشرفت و توسعه هر کشوری است، اما با این روش‌ها آب در هاون می‌کوبیم و این کوچک انگاری آموزش و پرورش است. دولت‌ها اهمیت زیادی به آموزش و پرورش نداده‌اند و این امر سبب بروز مشکلات کنونی شده است.

پیش تر اعلام شده بود در استان اصفهان، 15 هزار نیرو برای آغاز سال تحصیلی جدید کمبود وجود دارد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آرامکو عربستان هپکو اراک پگاه آهنگرانی انتخابات اسرائیل تعلیق جودوی ایران سعید ملایی مجلس کمیسیون آموزش اصفهان مدارس آموزش و پرورش کمبود معلم آرامکو عربستان هپکو اراک پگاه آهنگرانی انتخابات اسرائیل تعلیق جودوی ایران سعید ملایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۱۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره جزئیات افزایش رقم ساعات حق‌التدریس معلمان اظهار کرد: یکی از بهترین راه های کمبود معلم در آموزش و پرورش استفاده از نیروهای توانمند است و باید انگیزه لازم را ایجاد کنیم تا از ظرفیت معلمان موجود که گزینش شده و دارای سابقه کار و هستند، استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: نارضایتی معلمان از نحوه افزایش حقوق در رتبه‌بندی

وی افزود: استفاده از نیروهای موجود باعث جبران کمبود معلم با استفاده از معلمان با تجربه می‌شود و دیگر معلمان بدون تجربه به کلاس‌های درس نمی‌روند.

فرهادی ادامه داد: کمبود معلم مقطعی بوده و همیشگی نیست بنابراین به دلیل نیاز کوتاه مدت به دنبال استخدام نیروهای جدید نباشیم.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برای تحقق این موضوع باید دو اتفاق بیفتد، گفت: نخست آنکه دستمزد ساعات حق‌التدریس معلمان به موقع پرداخت شود، وزارت آموزش و پرورش دستگاه درآمدزا نیست و منابع مالی را از سازمان برنامه و بودجه دریافت می‌کند و این سازمان قول همراهی برای پرداخت به موقع حق‌التدریس‌ها را داده است.

وی بیان کرد: معلمان با تجربه باید انگیزه کافی برای تدریس اضافه را داشته باشند با همین رویکرد آیین نامه‌ای را تدوین و سه پیشنهاد ارائه کردیم، این آیین‌نامه به شورای حقوق و دستمزد ارائه شده است.

فرهادی با اشاره به اینکه نظر سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه برای افزایش مبلغ حق‌التدریس معلمان مثبت است، افزود: این کار به نفع دولت، معلمان و دانش آموزان است، وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد داده است که مبلغ حق‌التدریس حدود دو برابر شود.

وی بیان کرد: هم‌اکنون ضریب اشتغال مثبت معلمان کمتر از ۱.۲ است یعنی از ده معلم کمتر از دو معلم اضافه تدریس دارند، اگر این رقم به ۱.۴ برسد، کل نیاز آموزش و پرورش مرتفع می‌شود و بخشی از اقتصاد معلمان تأمین خواهد شد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش مبلغ حق‌التدریس معلمان از مهر امسال اجرا می‌شود؟ گفت: در تلاش هستیم تا از مهر امسال اجرا شود.

فرهادی اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود نرخ حق‌التدریس جذابیت کافی ندارد بنابراین در شورای حقوق و دستمزد افزایش نرخ حق‌التدریس تا دو برابر را پیگیری کردیم که در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228269 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • پیگیری و اجرای طرح های جوانی جمعیت در آموزش و پرورش
  • ۱۰۹ کلاس درس جدید نیاز مهرماه شهرستان بیرجند
  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • ۱۷ هزار معلم در استان مرکزی خدمت می کنند
  • دانشگاه فرهنگیان کرمان با کمبود شدید فضا روبه‌رو است
  • چالش کمبود معلم در استان مرکزی کاهش می‌یابد
  • ۸۸ مدرسه شهرستان بیرجند دو نوبته است/نیاز به ۱۰۹ کلاس درس
  • نرخ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود