Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام علی ارجمند گفت: در هیچ کشوری از کشورهای جهان برنج تراریخته تجاری نشده است، اما عده ای محقق در سال ۸۳ بدون اینکه آن زمان نظارت و قانون مشخصی داشته باشیم، برنج طارم مولایی را در ایران تراریخته کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت   :پدیده تراریخته کردن محصولات کشاورزی، تکنولوژی جدیدی نیست و حداقل سه دهه از تاریخ این تکنولوژی می گذرد، با اینکه در مرحله آزمایشگاهی حدود ۲۰ هزار محصول تراریخته شده است اما در دنیا عمدتا چهار محصول استراتژیک کلزا، سویا، ذرت و پنبه تراریخته هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام علی ارجمند ادامه داد: در هیچ کشوری از کشورهای جهان برنج تراریخته تجاری نشده است، اما عده ای محقق در سال ۸۳ بدون اینکه آن زمان نظارت و قانون مشخصی داشته باشیم، برنج طارم مولایی را در ایران تراریخته کردند.

وی با بیان اینکه مالک معنوی ژنی که به برنج طارم مولایی منتقل کردند شرکت سینجنتا است، افزود: در مرکز بین المللی تحقیقات برنج "ایری" که در فیلیپین واقع است، این اتفاق افتاد و دانشجویی هم که این کار را انجام داده در یک متن مکتوبی از بنیاد راکفلر بابت تامین هزینه های این تحقیقات تشکر کرده است.

                      
 

عضو هیئت مدیره انجمن ارگانیک ایران تصریح کرد: کشوری مانند فیلیپین که مرکز تحقیقات برنج دنیا در آنجا واقع شده، حاضر نشد برنج تراریخته را تجاری و مصرف کند، در صورتی که شرکت سینجنتا ۸۰۰ صفحه سند از مستندات بررسی مخاطرات این برنج به دولت آن کشور داد و خوشبختانه آنها متقاعد نشدند.

حجت الاسلام ارجمند گفت: علیرغم احتیاط جهانی آنها برنج طارم مولایی را در ایران تراریخته و در شالیزارهای ما توزیع کردند، و در راستای ترویج این محصول در صفحه ۶۱ کتاب علوم پایه هشتم، این برنج را به عنوان یک دستاورد بزرگ علمی معرفی می کنند.

                     


وی با تاکید بر اینکه در هیچ کجای دنیا به جز ایران، قوت غالب شان را تراریخته نکردند افزود:"متاسفانه هیچگاه مسئولان نظارتی کشور این موضوع را به عنوان یک پرونده قضایی مورد پیگرد قرار ندادند و اگر به صورت محدود پیگیری شده باشد نیز نتیجه آن را به سمع و نظر مردم نرسیده است!

نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه مروجان برنج تراریخته طارم مولایی با پرورش گیاهی بنام آزولا، مرداب انزلی ما را خفه کردند، ادامه داد: آزولا گیاهی است که در مرداب رشد می کند و به واسطه رشد زیادی که دارد اجازه تنفس به گونه های دیگر و همچنین ماهی ها را نمی دهد در نتیجه، ذخایر ژنتیکی مرداب از بین می رود، از اینرو امروزه این گیاه به عنوان یک آفت اساسی در انزلی مطرح است. هرچند که سعی می کنند یک سری فرآورده هایی را از آن گیاه تولید کنند که این یک موضوع ثانویه است.

وی به ضررهای این برنج تراریخته اشاره کرد و گفت: پروفسور سرالینی در فرانسه انجام دادند و چهار مقاله درباره مخاطرات تراریخته ارایه کرد و در پژوهش های خود به این نتیجه رسید که این محصولات باعث ایجاد انواع سرطان ها، کیست ها و همچنین تخریب سیستم گوارشی موش ها می شود. پس یک بخشی از عواقب مصرف تراریخته ها مشخص است و بخش مهم دیگر آن هم در هاله ای از ابهام است، به این دلیل که ما نمی دانیم که دقیقا مصرف برنج تراریخته روی افراد مختلف چه تاثیراتی می گذارد یعنی آزمایش کافی نشده که مثلا روی هورمون رشد، هوش، اعضای بدن چه نتایج و تاثیراتی دارد.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه بخش وسیعی از ضررهای احتمالی محصولات تراریخته در هاله ای از ابهام است، افزود: "ما نمی گوییم همه برنج های طارم تراریخته است ولی اجمالا می دانیم برنج طارم مولایی را تراریخته کردند، یعنی ممکن است برنج طارم مولایی داشته باشیم اما تراریخته نباشد و ممکن تراریخته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن ارگانیک ایران در پاسخ به سوال تیتریک مبنی بر اینکه مردم چگونه برنج تراریخته را تشخیص دهند، گفت: این محصولات اصلا قابل تشخیص نیستند و صرفا در آزمایشگاه و با کیت می توانند شناسایی شوند. یعنی از ظاهرش نمی شود تشخیص داد چون ژن ها تغییر کرده اند و ژن که قابل شناسایی ظاهری نیست لذا فقط متخصصین بیوتکنولوژی می توانند تشخیص بدهند که این محصول تراریخته است یا نه.

وی ادامه داد: درحال حاضر در کشور ما وضعیت عمده محصولاتی که وارد می شود بر اساس خود اظهاری است یعنی خود آن شرکت می گوید تراریخته است و چند درصد محصول تراریخته است اما قائدتا این درصدها روی بسته بندی درج نمی شود.

نویسنده کتاب " مسئله محصولات تراریخته در ایران" در خاتمه به مردم توصیه کرد: مردم تا آنجایی که می توانند محصولاتی که می دانند تراریخته است نخورند زیرا ما حق انتخاب داریم. امروز در ۶۴ کشور لیبل گذاری اجباری است که یکی از آنها ایران است، با فشاری که سازمان بازرسی کل کشور ایجاد کرد شرکت ها را وادار کردند که لیبل تراریخته را درج کنند. مردم باید بدانند سویا آن چیزی که مردم در ماکارانی به عنوان پروتیئن استفاده می کنند نیست بلکه کنجاله سویا است و کنجاله یعنی تفاله! در اصل کنجاله سویا خوراک دام است و دامداران به عنوان خوراک به گاوها می دهند، اما در سالهای گذشته رسانه ها به گونه ای تبلیع و فرهنگ سازی کردند که مردم جامعه تفاله سویا تراریخته را به عنوان پروتئین مصرف می کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۲۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین دادرسی تجاری در انتظار تصویب مجلس

ایسنا/کرمان رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه لایحه آیین دادرسی تجاری تشکیلات خوبی برای دادگاه‌های تجاری در نظر گرفته، گفت: امیدواریم هر چه سریع تر به صحن برود و تصویب شود تا بتوانیم این دادگاه‌ها را راه بیندازیم و از فعالان اقتصادی حمایت کنیم.

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان اظهار کرد: نامگذاری سال اقدام هوشمندانه‌ای از سوی رهبر معظم انقلاب بود که مردم را دخیل کردند و اگر مردم پای کار بیایند، آثار و برکاتش فراوان خواهد بود و در نظام اسلامی این را شاهد بودیم هر جا مردم پای کار آمدند، خیلی از مشکلات کشور حل شده است.

وی افزود: مشارکت مردم یعنی سرمایه‌های خرد و کلان به عرصه تولید وارد شود و در صورتی که زمینه این کار فراهم نشود، این سرمایه‌ها به سمت دلالی(از جمله طلا، سکه و مسکن) می‌رود.

حمیدی با بیان اینکه معتقدم مردم این آمادگی را دارند که سرمایه خود را بیاورند و مسئولان باید زمینه را فراهم بکنند، گفت: مردم گلایه دارند که مسئولان همکاری نمی‌کنند و قوانین و مقررات دست و پاگیر است و این گلایه به‌جاست لذا درخواست داریم در سالی که مقام معظم رهبری این نقشه راه را ترسیم کرده‌اند، پای کار بیاییم و آسیب شناسی کنیم تا بتوانیم سرمایه مردم را به عرصه تولید جذب کنیم ما نیز در دستگاه قضایی حمایت می‌کنیم.

رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه تشکیل دادگاه‌های تجاری، کار مهم و ضروری است، تصریح کرد: آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس است و هنوز تصویب نشده در حالی که لایحه کارشناسی و خوبی است و بسیاری از مشکلات قضایی را رفع می‌کند.

وی با اشاره به اینکه این لایحه تشکیلات خوبی برای دادگاه‌های تجاری در نظر گرفته است، افزود: امیدواریم هر چه سریع تر به صحن برود و تصویب شود تا بتوانیم این دادگاه‌ها را راه بیندازیم و از فعالان اقتصادی حمایت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است
  • حوزه انتخابیه زنجان و طارم
  • آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس مانده است
  • آیین دادرسی تجاری در انتظار تصویب مجلس
  • انجمن واردکنندگان برنج : چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر صرفا با امضای رئیس جمهور؟ توصیه می‌کنم دوباره قانون را بخوانید
  • پیشنهاد نجومی به وحید شمسایی برای تبلیغ برنج / رقم آنقدر بالا بود قلقلکم داد (فیلم)
  • پیشنهاد اغواکننده به اسطوره فوتسال ایران برای تبلیغ برنج!
  • وحید شمسایی: یک برند، پول عجیبی به من می داد تا برای تبلیغات برنج بخورم؛ مردم تولدم را فراموش می‌کنند اما سالگرد برنج نخوردنم را تبریک می‌گویند! / فیلم
  • پیشنهاد اغواکننده به سرمربی تیم ملی ایران برای تبلیغ برنج!