Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلاشهای سعودی در متهم سازی ایران و ایجاد اجماع جهانی علیه ایران در حالی است که حتی متحد این کشور یعنی ایالات متحده- که عربستان زیر چتر حمایتی - امنیتی آن شاهد چنین حملاتی بوده، حاضر نبود که در حمایت از متحد خود، خود را وارد درگیری نظامی با ایران بکند.


به گزارش شریان نیوز،ایران در یادداشتی رسمی به سفارت سوئیس که حفاظت منافع آمریکا در ایران را بر عهده دارد، صریحاً هشدار داد که هر اقدامی علیه ایران به بهانه حادثه آرامکو، با واکنش نامحدود تهران روبه رو خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این یادداشت که به طور رسمی به سفیر سوئیس ارسال شده، تاکید شده است: «این حمله کار ایران نبوده و ادعا‌های مایک پمپئو و دونالد ترامپ، وزیر امور خارجه و رئیس‌جمهوری آمریکا تکذیب و محکوم شده است.» همچنین ایران در این نامه تاکید کرده است: «اگر اقدامی علیه ایران صورت بگیرد، آن اقدام بلافاصله با پاسخ ایران روبه رو خواهد شد و دامنه آن محدود به منشأ تهدید نخواهد بود.»

جزئیات جدید از جلسه دوشنبه شب کاخ سفید
به گزارش خراسان، همزمان پس از آن که برخی منابع خبری از مخالفت فرماندهان نظامی آمریکا با افزایش تنش علیه ایران در جلسه محرمانه دوشنبه شب کاخ سفید خبردادند، شبکه ان بی سی نیوز جزئیات بیشتری اعلام کرد: «در جلسه روز دوشنبه فرماندهان ارتش آمریکا با ترامپ، گزینه های متنوع اقدام علیه ایران مطرح شده، اما رئیس جمهور این کشور با طرح درگیری دوباره آمریکا در یک جنگ خارجی دیگر مخالفت کرده و خواستار مطرح شدن گزینه های جدید شده است.» بنا بر این گزارش اقدام تلافی جویانه آمریکا علیه ایران از جمله حمله سایبری یا حمله فیزیکی به تاسیسات نفتی ایران یا بلوکه کردن دارایی های تهران از جمله گزینه های ترامپ برای واکنش به ایران است. در عین حال بنا بر این گزارش او خواستار گزینه های بیشتری برای واکنش به ایران شده است. به دنبال انتشار این خبر، تارنمای پولیتیکو نیز در گزارشی نوشت: ترامپ از درگیری نظامی با ایران عقب نشینی کرده است. پولیتیکو به نقل از منابع خود نوشته است: «ترامپ به دلیل پیروی از وعده های انتخاباتی خود درباره عدم ورود به جنگ جدید خارجی هیچ تمایلی برای ورود جنگ نظامی با ایران ندارد.»

عقب نشینی صریح ترامپ
همچنین مجله «فارین‌پالیسی» گزارش داده با آن که ترامپ چند روز پیش در توئیتر اعلام کرد که ارتش آمریکا «آماده آتش» برای پاسخ به حملات انجام‌شده علیه آرامکو است، اکنون دولت او عقب‌نشسته تا به ارزیابی گزینه‌هایش بپردازد. ترامپ در موضع گیری قبلی خود اعلام کرده بود باید منتظر ماند و دید که آیا عربستان ایران را مقصر می داند یا خیر.

این در حالیست که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه شب در اظهاراتی گفت: پاسخ به حملات علیه عربستان سعودی در حال حاضر ضروری نیست.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه شب در اظهاراتی گفت: پاسخ به حملات علیه عربستان سعودی در حال حاضر ضروری نیست.

به گزارش الجزیره، ترامپ گفت: خیلی آسان است انجام یک تماس تلفنی برای پاسخ دادن به حملات علیه عربستان سعودی، اما امروز یا فردا یا در هفته های آینده ضروری نیست.

به نوشته ایرنا وی افزود: خواهیم دید که در خاورمیانه چه اتفاقی خواهد افتاد ممکن است بسیاری از چیزهای سختی روی دهد یا شایدم سخت نباشد.

ترامپ ببر کاغذی است
روزنامه جوان نیز طی گزارشی نوشت: با قطعیت نسبی تصمیم ترامپ برای اجتناب از اقدام نظامی علیه ایران، فشار‌ها بر او و دولتش که دولت اوباما را به خاطر واکنش ضعیف مورد انتقاد قرار می‌داد در حال تشدید شدن است. سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام از کارولینای جنوبی روز سه شنبه بعد از گزارش معاون رئیس‌جمهور امریکا به کنگره با فرض قطعی بودن نقش ایران در حمله به آرامکو در توئیتر نوشته است: «این یک عمل جنگی است و هدف باید احیای حس بازدارندگی علیه تعرض ایران باشد که آشکارا از میان رفته است.» او می‌گوید: «معلوم است که ایران واکنش ملایم ترامپ به ساقط شدن پهپاد امریکایی را نشانه ضعف تعبیر کرده است.» گراهام پیش‌بینی کرده است «مشکلات با ایران در طول زمان فقط بدتر خواهد شد.» البته ترامپ در واکنشی در توئیتر خطاب به گراهام نوشت: «نه لیندسی، این نشانه قدرت بود که بعضی‌ها درکش نمی‌کنند!» گراهام تنها کسی نیست که ترامپ را به ضعف متهم می‌کند؛ مارک دوبوویتز، مدیر اندیشکده دفاع از دموکراسی‌ها نیز در توئیتر نوشت: «ایران به اقدامات تنش‌زای خود به راحتی ادامه می‌دهد، چراکه آن‌ها فهمیده‌اند ترامپ فقط یک ببر توئیتری است. آیا آن‌ها درست فکر می‌کنند؟» فارین پالیسی در تحلیل دلیل واکنش ضعیف ترامپ نوشته است: «بعید است یک سال پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری، برای گرفتن انتقام عربستان سعودی تن به جنگی بدهد که حداقل برای بیشتر رأی‌دهندگان اتفاقی جذاب نیست!» عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی‌الیوم هم نوشته است: «می‌توانیم بگوییم دولت ترامپ که از واکنش به اقدام ایرانی‌ها در سرنگون کردن پهپاد امریکایی -که گل سرسبد اسلحه جاسوسی امریکاست- از ترس انتقام ایران خودداری کرد، به نظر نمی‌رسد که هیچ حمله انتقام‌جویانه‌ای در دفاع از عربستان و صنعت نفت آن انجام دهد. ترامپ مانند حکومت‌های عربی منافق با عربستان اظهار همبستگی کرده است، اما باز هم هیچ چیز بعید نیست.» او می‌نویسد: «ترامپ که با خروج از توافق هسته‌ای تنش‌زایی را آغاز و تحریم‌های سختی ضد ایران اعمال کرد مسئول است و ایران که باعث سرنگونی دولت وقت جیمی کارتر شد، ترامپ را هم در انتخابات آینده سرنگون خواهد کرد.»

آیا عربستان به تنهایی وارد جنگ با ایران خواهد شد؟
خبرگزاری مهر نیز طی گزارشی نوشت: مهمترین موضوع در خصوص حملات صورت گرفته که جامعه جهانی منتظر شنیدن آن بود منشأ حملات بود که سخنگوی وزارت دفاع عربستان نه سندی برای آن داشت و نه استنتاج دست داشتن ایران را معنادار می کرد.

تلاشهای سعودی در متهم سازی ایران و ایجاد اجماع جهانی علیه ایران در حالی است که حتی متحد این کشور یعنی ایالات متحده- که عربستان زیر چتر حمایتی - امنیتی آن شاهد چنین حملاتی بوده، حاضر نبود که در حمایت از متحد خود، خود را وارد درگیری نظامی با ایران بکند.

این در حالیست که عربستان به تنهایی توان ورود به جنگ با ایران را ندارد. تبعات سنگین نظامی و اقتصادی که از رهگذر جنگ احتمالی متوجه این کشور خواهد شد را شاید به معنای پایان آل سعود نیز بتوان ارزیابی کرد.

بر همین اساس عربستان در تلاش بود تا هزینه های نظامی و سیاسی حمله احتمالی به ایران را متوجه آمریکا کند. اما ترامپ نیز در شرایطی نیست که بخواهد ماجراجویی به نفع عربستان داشته باشد. شرایط انتخاباتی آمریکا به گونه ای است که هر گونه تحرک نظامی علیه ایران باعث باخت حتمی او در انتخابات خواهد شد. از سوی دیگر ترامپ می داند ایران جنگ را محدود و گذرا نخواهد دید.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۳۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد

مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت، واشنگتن حاضر نیست خطر تضعیف امنیت خود را به جان بخرد، اما به طور شبانه‌روزی تلاش می‌کند تا اتحادیه اروپا، ناتو و سایر شرکای خود را تحت فشار قرار دهد تا توانمندی‌های دفاع هوایی خود را با کی‌یف به اشتراک بگذارند.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در جریان سخنرانی در نشست مجازی موسوم به گروه تماس دفاعی اوکراین درخواست دست‌کم هفت آتشبار پاتریوت را از اهداکنندگان مطرح کرد، اما گفته می‌شود که حامی اصلی کی‌یف که همان آمریکا باشد، هیچ پاتریوتی به اوکراین نمی‌دهد.

به نقل از شبکه خبری راشا تودی، کاخ سفید گفته بود ممکن است سامانه‌های پدافند هوایی و موشکی پاتریوت بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهد، آن هم در صورتی که آنها از سایت‌های استقرار فعلی خود از جمله در غرب آسیا به دست آمریکا برسند و در آن وضعیت، به اوکراین ارسال می‌شوند.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در واکنش به این درخواست از سوی زلنسکی گفت: «سیستم‌های پاتریوت آمریکا اکنون در سراسر جهان مستقر هستند که شامل خاورمیانه می‌شود و این‌ها با هدف دفاع و پشتیبانی از نیروهای آمریکایی استقرار یافته‌اند.»

وی به شبکه خبری ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: « اگر بتوانیم آتشبارهای آمریکایی پاتریوت بیشتری را برای آنها می‌فرستیم. اما آتشبارهای ما در سراسر جهان مستقر هستند. تلاش می‌کنیم تا با شرکای اروپایی و متحدانمان در بخش‌های دیگر جهان به تامین این ظرفیت‌های دفاع هوایی برای اوکراین بپردازیم.»

پنتاگون در واقع متعهد شده که مهمات پاتریوت بیشتری را به عنوان بخشی از بسته کمکی ۶ میلیارد دلاری که به‌تازگی اعلام شد، برای اوکراین تامین کند. با این حال، تحویل این سامانه‌های دفاع هوایی ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد، چون این پاتریوت‌ها از زرادخانه موجود پنتاگون به اوکراین ارسال نمی‌شوند و این اعلامیه «بازگوکننده آغاز فرآیند قرارداد» با صنایع دفاعی ایالات متحده به شمار می‌رود.

یک آتشبار MIM-۱۰۴ پاتریوت که توسط کمپانی تسلیحاتی آمریکایی ریتون ساخته شده، بیش از یک میلیارد دلار قیمت دارد و از چندین واحد نصب شده روی کامیون تشکیل شده است.

ایالات متحده بیش از ۱۱۰۰ پرتابگر پاتریوت را در طول سال‌ها تولید کرده و تخمین زده می‌شود که صدها پرتابگر پاتریوت فعال و ذخیره‌سازی شده باشد اما تنها یک آتشبار را به اوکراین فرستاده است. دو آتشبار کامل دیگر توسط آلمان اهدا شده، در حالی که هلند دو پرتابگر جداگانه را به اوکراین ارسال کرده است.

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا روز جمعه پس از نشست دیگری در گروه تماس دفاعی اوکراین گفت که غرب تلاش خواهد کرد تا سامانه‌های پاتریوت بیشتری را به اوکراین بفرستد، اما این موضوع باید مشخص شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • حمایت نهاد آمریکایی از پاسخ دفاعی ایران به اسرائیل
  • شکست پنجه عقاب در صحرای طبس