Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@07:38:26 GMT

نوشداروی جهاد کشاورزی بعد از مرگ بختگان رسید

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۳۴۶۱

نوشداروی جهاد کشاورزی بعد از مرگ بختگان رسید

شیراز – خبرگزاری مهر: دریاچه بختگان سال هاست به خشکی رسیده، در طول این سال ها بارها مقادیری آب به واسطه بارش باران یا رهاسازی آب بالادست وارد بستر تالاب می شد اما به خاطر فراهم نبودن شرایط، خیلی سریع همان مقدار ناچیز آب نیز به خشکی می گراید.

در طول این سالها کمتر ارگانی برای حل معضل این دریاچه عزم جدی داشته است، هرچند که رسانه ها ازجمله خبرگزاری مهر بارها در گزارش ها و میزگردهای متعددی  عواقب خشکی تالاب های استان به ویژه بختگان را هشدار داده بود که ممکن است دست آخر دامن کشاورزی فارس را بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا بعد  از اینکه اغلب کارشناسان نیز امیدشان را برای احیای تالاب از دست داده اند ،حالا که معضل خشکی بختگان وارد آسیب زایی به حوزه کشاورزی فارس شده اکنون متولیان کشاورزی استان وارد نشست شده اند تا مشکلات بختگان را بررسی کنند.

این در حالیست که کشاورزی در بالادست دریاچه و خشکسالی های پیاپی از عوامل مهم خشکی بختگان محسوب می شوند.

نشست شورای کشاورزی با حضور محمد علی طهماسبی معاون وزیر در امور باغبانی، اصغر مسعودی نماینده مردم شهرستان‌های نی ریز و استهبان در مجلس شورای اسلامی و فرمانداران نی ریز و استهبان در محل فرمانداری نی‌ریز برگزار شد.

رئیس این سازمان در نشست مذکور، گفت: دریاچه بختگان به عنوان حیات استان فارس، جلوگیری از پیشرفت کویر به داخل استان را برعهده دارد.

محمد مهدی قاسمی با اشاره به اینکه بر اثر خشکسالی ها حقابه زیست محیطی دریاچه بختگان تاحدودی نادیده گرفته شده، افزود: از سال گذشته حدود ۵۰ میلیون مترمکعب در شورای حفاظت برای حقابه زیست محیطی این دریاچه لحاظ شده است.

وی تصریح کرد: در اولین بارندگی یا در اولین رهاسازی آب برای کشاورزان،  همزمان با شارژ رودخانه ها ، باید آب به دریاچه برسد و مورد بهره برداری در بالادست قرار گیرد.

قاسمی گفت: امیدواریم سازمان محیط زیست با استفاده از ردیف اعتبار مطالعه دریاچه بختگان احیاء تالاب بختگان و طشک را به جدیت دنبال کند.

به گفته وی خشکی دریاچه و ایجاد ریزگردها علاوه بر تاثیر منفی بر جوامع انسانی باعث سوختگی در برگها، کاهش رطوبت در باغ های استهبان و نی ریز و افزایش نیاز آبی باغ های این دو شهرستان می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه سود اصلی دریاچه بختگان برای جوامع محلی و روستاهایی است که در این حوزه قرار گرفتند، تاکید کرد: از احیای این دریاچه حمایت می کنیم.

اراضی مستعد کشت گیاهان دارویی در نی ریز واگذار می شود

در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به محدودیت قانونی پیش آمده در ارتباط با واگذاری اراضی شیب دار، گفت: در نشست اخیر با مسئولین دادگستری و دادستانی استان، نگاه موافق این افراد گرفته شد و برای تائید نهایی باید در همان شورای پیشگیری مجدد مطرح شود.

قاسمی با اشاره به شرایط اقلیمی و  تجربه بهره برداران منطقه در کشت آنغوزه، تصریح کرد: در مناطقی که مستعد ایجاد باغ‌های دیم یا مستعد کشت گیاهان دارویی مثل آنغوزه باشد، اراضی واگذار می شود.

وی حفظ ذخائر ژنتیکی و جنگل ها را ضروری دانست و افزود:  واگذاری اراضی زیرنظر کارشناسان و محققین مرکز تحقیقات در مناطقی که پوشش نامناسب، عمق خاک و بارندگی مناسب داشته باشد، صورت می گیرد.

صدای بختگان مانند دریاچه ارومیه بلند نیست

این نشست در حالی برگزار شده که تمام دغدغه های متولیان محیط زیستی و سایر مرتبطان با این موضوع، سالهاست که  متوجه دریاچه ارومیه است. اما دریاچه بختگان که از نظر ارزش های زیست محیطی دستکمی از همتای ارومیه ای خود ندارد این روزها بدون توجه مسئولان امر روزگار می گذارند تا صدای بختگان به گوش کسی نرسد.

نمونه های بی توجهی به تالاب بختگان را افکارعمومی وقتی متوجه شد که اختصاص اعتبار برای مطالعه احیای دریاچه بختگان وقتی به تصویب رسد که دریاچه سال ها با خشکی مواجه شده بود.

کد خبر 4722885

منبع: مهر

کلیدواژه: تالاب بختگان جهاد کشاورزی فارس دریاچه ماه محرم اربعین حسینی قزوین بوشهر شهرکرد شیراز هفته دفاع مقدس عاشورا مراسم عزاداری ایلام اربعین 98 گرگان سانحه تصادف استانداری سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۳۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد

سامانه جامع تجارت ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» برخی کالا‌های حوزه‌ جهاد کشاورزی را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: تغییرات زیر در خصوص درخواست‌های تأمین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات خود و غیر» اعمال شده است:

مطابق سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، واردات گروهی از کالاها صرفاً از محل صادرات گروه مشخصی از کالاها امکان پذیر است؛ به عنوان مثال واردات موز صرفاً از محل صادرات گروهی از کالاها (مانند سیب) مجاز است؛ لذا در زمان ثبت درخواست تأمین ارز واردات موز، الزاماً باید کوتاژ صادراتی گروه مجاز ارائه شود، در غیر این صورت امکان تأمین ارز و پیشبرد فرآیند واردات وجود نخواهد داشت.

بنابراین کلیه درخواست‌های تأمین ارز از محل‌های «صادرات خود و صادرات دیگران» که مربوط به کالاهای حوزه جهاد کشاورزی باشند (سازمان مجوزدهنده ارزی «وزارت جهاد-تخصیص ارز» باشد) پس از ثبت، در وضعیت «منتظر استعلام مجوز» قرار گرفته و جهت استعلام مطابقت کالای ثبت سفارش با کالای صادراتی به وزارت جهاد کشاورزی ارسال می‌شود.

پس از بررسی قواعد توسط وزارت‌خانه مذکور، در صورتی که کالاها منطبق باشد ادامه فرآیند طی شده و در غیر این صورت، درخواست به وضعیت «رد شده بر اساس ضوابط» تغییر یافته و خاتمه می‌یابد.

تذکر مهم: کلیه قواعد مربوط به انطباق گروه‌های کالاهایی، در مرحله تأمین ارز و پس از ثبت درخواست تأمین ارز صورت گرفته و در مراحل قبل (از جمله فرایندهای ثبت سفارش و تخصیص ارز) کنترلی بابت این موضوع صورت نمی‌گیرد. لذا ضروری است واردکنندگان کالاهای مذکور پیش از اقدام برای ثبت سفارش و خرید ارز حاصل از صادرات، از انطباق گروه کالایی پروانه صادراتی با کالای ثبت سفارش اطمینان حاصل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • برخورد با متخلفین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مهریز
  • امضا تفاهم نامه همکاری میان جهاد کشاورزی و شرکت‌های دانش بنیان
  • برگزاری جشنواره پخت نان محلی در شهرستان اهر
  • برداشت کلزا در بهبهان
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد
  • طرح ملی زراعت چوب در لالی اجرا شد
  • نبرد خونین مار ۱۵ متری و خرس گریزلی/ کدام شکارچی پیروز می‌شود؟
  • برداشت نوبرانه گوجه سبز در سرپل ذهاب