Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، یعقوب رستمی در مراسم تجلیل از تعاونی های برتر لرستان در سخنانی با اشاره به اینکه بخش اقتصادی کشور مبتنی بر سه حوزه دولتی، خصوصی و تعاونی است، اظهار داشت: اولین شرکت تعاونی حدود ۱۸۰ سال قبل در انگلستان ثبت شد، به لحاظ فرهنگی و دینی نیز در قرآن به تعاون اشاره شده است.

پیگیری برای شفاف سازی فعالیت تعاونی‌ها

وی با اشاره به اینکه کشورهای پیشرفته دنیا بهترین موفقیت ها را از طریق بخش تعاون به دست آورده اند، گفت: بعد از انقلاب هم در قانون اساسی و هم تفکر و ایده بزرگان دینی و سیاسی کشور بر این بوده که در قالب تعاونی بتوانیم شرایط بهتری را ایجاد کنیم و در این راستا توجه بیشتری به تعاونی ها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر تعاونی‌های توزیعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه در حال حاضر بالغ بر ۹۳ هزار تعاونی فعال در کشور وجود دارد، تصریح کرد: اعتقاد و باور به تعاون باید بیشتر شود.

رستمی با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم که اگر قرار است از آورده افراد در تعاونی ها استفاده کنیم باید سود این آورده را به آنها برگردانیم، شفاف سازی کنیم و شرایط مطلوبی را ایجاد کنیم، گفت: از یک سال گذشته برنامه جدی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شفاف سازی حوزه تعاون در قالب یک سامانه در دستور کار قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم که مصوبه هئیت دولت را در این زمینه اخذ کنیم تا این سامانه را برای همه تعاونی ها در نظر بگیریم، عنوان کرد: با این امر بحث شفافیت فعالیت تعاونی ها در قالب این سامانه عملیاتی می شود.

متاسفانه در برخی از گرایش‌ها اتحادیه و اتاق تعاون نداریم

مدیرکل دفتر تعاونی‌های توزیعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اتاق ها و اتحادیه ها، عنوان کرد: قانون به صراحت اعلام کرده که شرح وظایفی برای سامان بخشیدن به تعاونی ها وجود دارد که نظارت آن بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است اما تصدی گری و آموزش بر عهده اتاق های تعاون است و بخشی از نظارت و سایر شرح خدمات به اتحادیه ها واگذار شده است.

رستمی، تصریح کرد: اما متاسفانه در برخی از گرایش ها یا اتحادیه نداریم، در برخی شهرستان ها اتاق تعاون نداریم، در برخی هم که اتحادیه داریم یک مهر، سربرگ و یک کیف دست یک نفر است.

وی با تاکید بر اینکه تعاونی یعنی مجموع افکار و آورده های خرد، افزود: در کنار آورده خرد، افکار افراد هم باید باشد و سیستم های مدیریتی در کنار هم باید قرار گیرند تا بتوانند فضای مطلوب و امنی ایجاد کنند.

مشارکت ۲۶ هزار تعاونی در جشنواره تعاونی‌های برتر

مدیرکل دفتر تعاونی‌های توزیعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه سال گذشته ۲۱۶ میلیون تومان اعتبار برای حسابرسی و نظارت اتحادیه ها اختصاص پیدا کرد، افزود: امسال ۱۱ میلیارد تومان برای حسابرسی و نظارت اتحادیه اختصاص پیدا کرد.

رستمی با تاکید بر اینکه این بودجه باید در اختیار اتحادیه های مورد اعتماد قرار گرفته شود، گفت: امیدواریم بتوانیم از ظرفیت اتحادیه ها استفاده کنیم و نظارت را از طریق اتحادیه ها بر تعاونی ها را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه امسال ۲۶ هزار تعاونی در جشنواره تعاونی های برتر مشارکت کردند، گفت: لرستان جزء سه استان برتر در مشارکت بود.

مدیرکل دفتر تعاونی‌های توزیعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با پیگیری های صورت گرفته، بخش های دولتی که قرار است واگذار شوند به تعاونی ها واگذار شوند، گفت: بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت تعاون در این رابطه همکاری لازم را خواهند داشت.

کد خبر 4722975

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تعاونی ماه محرم اربعین حسینی قزوین بوشهر شهرکرد شیراز هفته دفاع مقدس عاشورا مراسم عزاداری ایلام اربعین 98 گرگان سانحه تصادف استانداری سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۴۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی

کانون سردفتران و دفتریاران با عدم پاسخگویی به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از شفاف‌سازی در خصوص عملکرد مالی خود طفره می‌رود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کانون سردفتران و دفتریاران با عدم پاسخگویی به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از شفاف‌سازی در خصوص عملکرد مالی خود طفره می‌رود. مسئولان این کانون از سال 1401 و با بی‌توجهی به قانون نسبت به پاسخ‌گویی به افکار عمومی در سامانه در خصوص عملکرد مالی خود کوتاهی کرده‌اند.

چرا کانون سردفتران و دفتریاران اطلاعات درآمدی خود را منتشر نمی‌کند؟

یک کاربر سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات برای نخستین بار در اسفندماه 1401 و برای دومین بار در شهریور‌ماه 1402 پرسش‌هایی در خصوص عملکرد مالی کانون سردفتران و دفتریاران کرده است. این کاربر پس از بی‌توجهی و قانون‌گریزی کانون مذکور، از طریق سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به رئیس کانون سردفتران و دفتریاران نوشته است:

"احتراماً پیرو درخواست‌های ارسالی با کد رهگیری 1679136889280 - 27/12/1401 و 1693986044671 – 15/06/1402 که از زمان ارسال درخواست تاکنون ١٣ ماه سپری شده است و از ارسال اطلاعات خودداری کردید؛ لذا مجدداً با تجویز از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور و شیوه‌نامه انتشار و دسترسی آزاد مؤسسات خصوصی مأمور به خدمات عمومی، تقاضا دارم به‌صورت کامل و شفاف اطلاعات عمومی درخواست شده بشرح ذیل ارسال گردد:

1- درآمد کانون سردفتران و دفتریاران در سال ١4 ١ و ١4 ٢ چه مقدار بوده است؟ و آیا در سال‌های مذکور هدایا، کمک‌ها و سایر منابع درآمدی از نهاد یا موسسات دیگر دریافت نموده است یا خیر؟ در صورت مثبت بودن با تفکیک مبالغ دریافتی اعلام گردد.

2- صورت‌های مالی حسابرسی شده یا مورد تأیید بازرس کانون در سال‌های ١4 ١ و ١4 ٢ ارسال گردد.

3- هزینه‌های کانون سردفتران و دفتریاران به تفکیک سرفصل‌های هزینه در سال‌های ١4 ١ و ١4 ٢ اعلام گردد."

با این حال کانون سردفتران و دفتریاران به این پرسش‌ها پاسخی نداده است.

درآمد دفاتر اسناد رسمی، درآمد کانون سردفتران و دفتریاران، دهک‌بندی دفاتر اسناد از نظر درآمد ماهیانه‌ و سالیانه، نحوه عملکرد 10 درصد حق کانون از محل حق‌التحریر دریافتی دفاتر اسناد، نحوه پرداخت حقوق و پاداش کارکنان کانون و ... از جمله موارد جنجالی در گروه‌ها و مجامع سردفتری است که در سال‌های اخیر شفاف‌سازی کاملی از سوی متولیان کانون صورت نگرفته است.

کانون سردفتران و دفتریاران در حالی از پاسخ به این پرسش‌ها طفره رفته است که برابر قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، تأخیر در ارسال یا عدم ارسال اطلاعات درخواستی جرم‌انگاری شده است و ضرورت دارد مسئولین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نسبت به این بی‌قانونی واکنش نشان داده و متخلفین را مجبور به شفاف‌سازی کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعاونی‌های قم ۲۰ درصد طرح نهضت ملی را می‌سازند
  • جذب حدود ۹ میلیارد ریال حمایت مالی و تشویقی از تعاونی‌های آذربایجان‌غربی
  • تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد
  • احیای تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • ۶ روش برای مردمی‌سازی تولید
  • آقای احمد خاتمی، چه کسی گفته شما بهشتی هستید؟
  • برای حل مشکلات تعاونی های مسکن چابهار عزم جدی وجود دارد
  • تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان احیا می‌شوند