Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@23:45:00 GMT

۸۸ درصد مصرف آب استان مرکزی در بخش کشاورزی است

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۷۱۲۶

۸۸ درصد مصرف آب استان مرکزی در بخش کشاورزی است

در جلسه شورای حفاظت آب استان مرکزی بزرگترین مصرف‌کننده آب استان را بخش کشاورزی برشمردند و راهکارهای حرکت به سمت صرفه‌جویی و حفاظت از منابع آب در این جلسه مطرح شد. ۲۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۸ استانها مرکزی نظرات - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیدعلی آقازاده ظهر امروز در شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی با اشاره به راهکارهای حرکت به سمت صرفه‌جویی آب اظهار داشت: باید به سمت روش‌های مکانیزه برویم تا در مصرف آب صرفه‌جویی کنیم، با اجرای برنامه‌های سخت با وجود اینکه به همه بخش‌ها فشار وارد می‌شود اما نتیجه خوبی دریافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آب کالای گران‌قیمتی بوده که در اختیار دولت است که باید دولت به عنوان نماینده نسل‌های آینده از آن محافظت کند، باید سطح زیرکشت را با همین صرفه‌جویی حفظ کرد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: باید قوانین مناسبی را در بخش کشاورزی به کار برد همچنین با بهره‌گیری صحیح از منابع آبی، سطح کیفی و کمی منابع آبی استان مرکزی ارتقا پیدا می‌کند.

اقلام کشتی با الگوی کم‌آبی کشور تناسب ندارد

رئیس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به مصرف در بخش کشاورزی گفت: از بیش از 2000 برداشت آب  استان حدود 88 درصد آن مربوط به بخش کشاورزی است، بحث نحوه استفاده از آب در بخش کشاورزی بسیار مهم است.

رقیه یادگاری بیان کرد: اما بحث نوع کشت موضوع مهم‌‌تری است که باید به گونه‌ای باشد که با شرایط کم‌آبی کشور سازگاری داشته باشد و تخصیص آب باید براساس الگوی کشت باشد، اقلامی که درحال حاضر کشت می‌شوند با الگوی کم‌آبی کشور تناسب ندارد.

وی افزود: باید اقلام قابل کشت در بخش‌های مختلف مشخص شود و الگوی کشت در دشت‌ها تغییر کند.

تنش در نشست شورای حفاظت منابع آب کهگیلویه و بویراحمد؛ آیا حق شهرستان بویراحمد ضایع شده است؟صدور مصوبه شورای عالی امنیت ملی برای جلوگیری از آلودگی آبحفاظت از منابع آب محدود سیستان و بلوچستان نیازمند فرهنگ‌سازی است

سیاست‌های ملی با وزارت نیرو هماهنگ نیست

معاون عمرانی استاندار مرکزی نیز در این جلسه نیز با اشاره به کسری مخازن گفت: کسری مخازن در طول 45 سال اتفاق افتاده است، از قبل از انقلاب چاه‌های بی‌رویه‌ای احداث شده است برای تغییر این رویه و رسیدن به یک وضعیت مطلوب باید برنامه بلندمدتی را اجرا کرد.

مهدی زندیه‌وکیلی بیان کرد: سیاست‌های ملی با وزارت نیرو هماهنگ نیست، برنامه‌های بلندمدت سبب اصلاح مصرف آب می‌شود.

ارائه مشوق برای واحدهای صنعتی صرفه‌جو در مصرف آب

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به بازچرخانی آب گفت: اجرای سیستم بازچرخانی آب مسئله مهمی است که در وزارتخانه‌های مختلف مورد غفلت واقع شده است، بازچرخه‌های آب با توجه به شرایط حاکم در کشور به نظر می‌رسد با ایجاد مشوق‌ها در بخش صنعت راه بسیار مطلوبی است.

محمدرضا حاجی‌پور افزود: در مجموعه استان مرکزی بحث تشکیل کمیته فنی به منظور پایش مستمر با همکاری مجموعه آب منطقه‌ای و دستگاه‌های مرتبط باید دنبال شود.

وی اضافه کرد: در حوزه صنعت نیز کارشناسان می‌توانند به صورت مستمر واحدها را پایش کنند و در صورتی که واحدی صرفه‌جویی می‌کند از مشوق‌ها برای آن استفاده شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ادامه داد: وزارت نیرو و صمت 64 میلیون متر مکعب مصرف آب برای بخش صنعت استان در نظر گرفته‌اند.

انتهای پیام/ح

R41371/P/S6,73/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۷۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح الگوی کشت بهترین راه برای مدیریت مصرف آب

ابوالفضل غنی زاده با بیان اینکه ۲۰۸ هزار کیلومتر مربع مساحت شهرستان اهر میباشد افزود: یک چهارم مساحت شهرستان ذخایر معدنی میباشد و تعداد ۲۸ مورد پهنه معدنی ثبت گردیده که در مرحله اکتشاف و بهره برداری میباشند و در صورت فعال شدن این معادن، شدیداً ناترازی آب خواهیم داشت که باید از الان برای آن چاره اندیشید.

وی با بیان اینکه که در سطح جهانی ارزش افزوده‌ای که از آب برداشت می‌شود ۴ دلار است گفت: این موضوع در ایران زیر ۷۵ سنت میباشد و باید در این خصوص راهکار‌های مناسبی در تغییر الگوی کشت و سوق دادن کشاورزان برای تولید با ارزش افزوده و بهره وری بالا ارائه گردد.

وی عنوان کرد: متأسفانه شاهد بودیم که باغداران سیب‌هایی که در سردخانه انبار کرده بودند را به عنوان سیب بادریز فروختند که جهاد کشاورزی باید نسبت به این موضوع ورود کند تا امسال شاهد ورود خسارت به باغداران نباشیم.

رئیس شورای حفاظت از منابع آبی شهرستان اهر با اشاره به تغیرات آب و هوایی و ترسیم وضعیت آبی منطقه گفت:تغیر الگوی کشت و مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی اصلی‌ترین راه حفاظت از منابع آبی خواهد بود که باید در این خصوص کشاورزان بصورت اقنایی و علمی توجیه شوند.

غنی زاده از دبیر و اعضای این شورا خواست تا همایشی با عنوان آب، محیط زیست و امنیت غذایی بصورت سراسری در شهرستان برگزار گردد و از ایده، طرح و مقالات علمی برتر ارائه شده به این همایش در راستای مدیریت مصرف آب استفاده گردد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • اصلاح الگوی کشت بهترین راه برای مدیریت مصرف آب
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ناترازی آب با فعال شدن معادن در شهرستان اهر
  • تراز منابع و مصارف تامین اجتماعی استان مرکزی پس از ۱۰ سال مثبت شد
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • برگزاری دوره‌های آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • بانک‌ها باید ۱۵ درصد از منابع خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند