Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@08:19:43 GMT

سد گتوند نیازی به علاج‌بخشی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۰۲۰۴

سد گتوند نیازی به علاج‌بخشی ندارد

«بهروز مرادی» امروز (جمعه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: مطالعات زیست محیطی این سد توسط دانشگاه تربیت مدرس انجام گرفته و مجوز محیط زیست آن در سال ۸۷  صادر شده است. به منظور تطابق عملیات اجرایی با دستورالعمل های محیط زیست نیز از دانشگاه علوم پزشکی قزوین به عنوان بازرس معتمد استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر با گذشت ۸ سال از بهره برداری این سد، حکایت از عملکرد مطلوب زیست محیطی این سازه آبی وجود دارد.
مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران اضافه کرد: کیفیت آب رها شده از سد، نه تنها نسبت به شرایط طبیعی رودخانه قبل از احداث سد تغییر محسوسی نداشته، حتی در سال های اخیر بهبود نیز یافته است. 
مرادی در خصوص چگونگی مطالعات این سد گفت: سد گتوند علیا، آخرین سدی است که با هدف مهار سیلاب های ویرانگر، تولید چهار هزار و ۲۵۰ گیگا وات ساعت انرژی در سال و تأمین و تنظیم آب مطمئن برای پایین دست، بر روی رودخانه کارون احداث شده است. مطالعات اولیه آن پیش از انقلاب اسلامی توسط مشاوران خارجی صورت پذیرفت و در ادامه نیز پس از انقلاب اسلامی توسط مشارکت مشاورین داخلی و خارجی تدقیق شد.
وی ادامه داد: به سبب وجود چشمه ها و رودخانه‌های شور و همچنین سازند گچساران حاوی رگه های نمک، مطالعات کیفیت آب در دستور کار این شرکت قرار گرفت. به همین منظور ضمن تعبیه مجاری تخلیه آب در ترازهای مختلف سد، اقدام به اجرای پتوی رُسی و پر کردن فروچاله های سازند گچساران عنبل با دوغاب رُس شد. این کار سبب شد که با آبگیری سد، ضمن تشکیل لایه بندی کیفی آب، نمک ورودی از چشمه و رودخانه های شور و نمک های انحلال یافته در کف یا همان حجم مرده مخزن انباشته شده و با آب های کیفیت مطلوب که ۸۵ درصد حجم مخزن را تشکیل می دهند مخلوط نشود و لذا تهدیدی برای پایین دست نیز نباشد.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران افزود: با گذشت ۸ سال از آبگیری سد، ضمن مهار سه سیلاب ویرانگر، ۱۶ هزار و ۵۰۰ گیگا وات ساعت انرژی و ثبت آمار بیشترین تولید محصولات کشاورزی نظیر نیشکر، حاکی از این مهم است که به کلیه اهداف سد رسیده ایم.
مؤسسه آب دانشگاه تهران نیز در سال ۱۳۹۳ از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، اقدام به ارزیابی طرح گتوند علیا کرد. بر اساس نتایج مطالعات مزبور، همان راهکار مدیریت مخزن که از سوی این شرکت از ابتدای بهره‌برداری انجام شده بود، به عنوان گزینه برتر اعلام شد.
 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سد گتوند دانشگاه تهران خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۰۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

ایسنا/مازندران مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری مازندران گفت: پارسال ۵ واحد تولیدی از استانداری مازندران در نمایشگاه اکسپو شرکت کردند و امسال ۲۷ واحد تولیدی در این نمایشگاه غرفه دارند که شامل کالاهای لبنی و پایانه‌های صادراتی و غیره است.

سیدرحیم بخشی امروز در جمع خبرنگاران در خصوص برگزاری نمایشگاه «اکسپو» و حضور مازندران در این نمایشگاه که در تهران برگزار می‌شود، اظهار کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم دولت در تلاش هستیم تا بازارهای صادراتی جدیدی را برای گروه‌های مختلف کالایی ایجاد کنیم.

وی به فرصت‌هایی که برای رشد اقتصادی مازندران فراهم می‌شود، اشاره کرد و افزود: راهبرد دولت سیزدهم و چشم انداز ۲۰ ساله کشور بحث صادرات است و صادرات به عنوان پیش نیاز سرمایه گذاری محسوب می‌شود.

بخشی با بیان اینکه مازندران به عنوان استان مرزی، زیر ساخت‌هایی همچون بنادر، فرودگاه، تولید ۷ میلیون تن کالای کشاورزی که دارد توانسته در ۱۰ محصول استراتژیک رتبه اول را کسب کند، تصریح کرد: در بحث گردشگری ۱۲ زنجیره ارزش تعریف شده و در دو زنجیره ارزش مرکبات و کیوی و گردشگری و صنایع دستی به عنوان دو راهبرد برتر معرفی شده است.

این مسئول بیان کرد: استانداری‌ها هم ابتکار عمل به خرج دادند علاوه بر صادرات به موفقیت‌های اقتصادی در عرصه بین‌المللی مانند اوراسیا، بریکس، شانگ‌های و ارتباط با کشورهای همسایه دست یافتند که در این راستا هم غرفه‌ای را در نمایشگاه اکسپو به خود اختصاص دادند که مازندران در سالن ۴۱ غرفه ۱۰ یک غرفه ۵۵ متری دارد که ۳۱ استان در آن مستقر هستند.

بخشی خاطرنشان کرد: پارسال در مازندران حدود ۵ هزار تن صادرات مرکبات ثبت شد که امسال این میزان به بیش از ۷۰ هزار تن در گمرکات استان به ثبت رسیده است. علاوه بر این میزان به استان‌های کشور هم مرکبات فرستاده شد.

مدیرکل سرمایه گذاری و اشتغال استانداری مازندران یادآور شد: صادرات کیوی پارسال ۱۰ هزار تن بود امسال به ۲۰ هزار تن رسید که این میزان رشد در ارزش اقتصادی به عنوان نقش آفرینی در سطح ملی و همکاری‌های بین استان‌ها انجام می‌شود.

وی گفت: باید بتوانیم در جذب گردشگر و صادرات صنایع دستی و محصولات کشاورزی گام برداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۸ موقعیتی که نیازی نیست درباره آنها به دیگران توضیح دهید
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج
  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد
  • ساماندهی محل دفن پسماند گتوند در کوتاه مدت
  • آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر
  • آبگیری بخشی از وسعت تالاب جازموریان در اثر بارندگی‌های اخیر