Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@12:36:08 GMT

رژیم صهیونسیتی به معاهده عدم اشاعه ملحق شود

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۰۳۲۰

رژیم صهیونسیتی به معاهده عدم اشاعه ملحق شود

نماینده کشورمان در نشست عمومی سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر ضرورت اعمال فشار مداوم بر رژیم صهیونسیتی جهت الحاق فوری و بدون پیش‌شرط به معاهده عدم اشاعه تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «کاظم غریب‌آبادی» سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در سخنانی در شصت‌وسومین کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در موضوع قابلیت‌های هسته‌ای رژیم اسرائیل و منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای، با اشاره به حمایت کامل ایران از ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته ای، رژیم اسرائیل را مهم‌ترین مانع تحقق این هدف دانست و از جامعه بین‌المللی خواست فشار مداومی را بر این رژیم جهت پیوستن به معاهده عدم اشاعه تحمیل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در ابتدا ضمن استقبال از درج موضوع قابلیت‌های هسته‌ای رژیم اسرائیل در دستورکار شصت‌وسومین کنفرانس عمومی آژانس و با اشاره به این که ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته ای، خواسته طولانی‌مدت بسیاری از کشورهای منطقه بوده و از سال 1980 تاکنون قطعنامه‌های زیادی در این خصوص تصویب شده‌اند، افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد به ایجاد چنین نواحی به ویژه در یک منطقه بی‌ثبات مانند خاورمیانه است؛ چرا که فعالیت‌های هسته‌ای لجام گسیخته رژیم اسرائیل، کماکان تهدیدی برای منطقه و فراتر از آن است.

 

نماینده دائم کشورمان با ابراز نگرانی از کوتاهی‌های صورت گرفته در گذشته و هشدار در مورد تبعات ادامه این قصور و کوتاهی‌ها، گفت: اگر ما به قصور در این خصوص ادامه دهیم، کماکان شاهد پیامدهای وخیم علیه تمامیت، اعتبار و اهمیت معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای خواهیم بود.

 

وی با تأکید بر این که ایران قویا معتقد است پایبندی جهانی به ان.پی.تی و نیز اعمال جهانی پادمان‌های آژانس، به ویژه در منطقه خاورمیانه، به طور موثری باعث ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای می‌شود، ابراز امیدواری کرد که با پیوستن دولت فلسطین به عنوان یک دولت عضو به ان.پی.تی و اقدامات اولیه برای تحقق یک توافقنامه پادمان با آژانس، این توافقنامه می‌تواند در خصوص همه سرزمین‌های اشغالی فلسطین در موعد مقرر اعمال شود.

 

وی با اشاره به این که واقعیت این است که همه کشورهای خاورمیانه به غیر از رژیم صهیونیستی عضو ان.پی.تی بوده و در حال انجام تعهدات خود هستند، افزود: با این حال، این حقیقت که قابلیت هسته‌ای پنهانی رژیم اسرائیل یک تهدید جدی مداوم برای امنیت همسایگان و دیگر کشورهاست، از سوی برخی کشورهای خاص نادیده گرفته می‌شود.

 

سفیر کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار کرد: مایه تأسف است که رژیم اسرائیل که عضو ان.پی.تی نیست، به پشتوانه حمایت نظامی و سیاسی برخی کشورهای خاص، با گستاخی به اجرای برنامه نظامی زیرزمینی هسته‌ای خود ادامه می‌دهد و حتی قصد خود برای الحاق به این معاهده را نیز اعلام نکرده است.
      

غریب‌آبادی با ابراز تأسف از این که کنفرانس بازنگری ان.پی.تی در سال 2015 به علت موضع‌گیری نامناسب برخی کشورها در حمایت از یک عضو غیر ان.پی.تی ناکام ماند، اظهار کرد: این موضوع باید به عنوان یک عقب‌نشینی جدی دیده شود که عواقب وخیمی را برای امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای در بر داشته است.

 

وی همچنین با تأکید بر این که یکپارچگی پادمان‌های جامع آژانس در خاورمیانه باید در دستورکار همه دولت‌ها باشد، افزود: رویکردهای گزینشی در منطقه خاورمیانه در این خصوص، بقای رژیم پادمان‌های آژانس را به خطر می‌اندازد.

 

نماینده دائم کشورمان در پایان با اعلام این که حفظ وضعیت موجود در خاورمیانه دیگر به عنوان یک گزینه مطرح نیست، افزود: نادیده گرفتن حقایق میدانی در خاورمیانه نه به مصلحت منطقه و نه به مصلحت جامعه بین‌المللی است.

 

غریب‌آبادی با اعلام این که ایران اعتقاد عمیق دارد که تنها راه حل این وضعیت، اعمال فشار دائم روی رژیم اسرائیل برای الحاق فوری و بدون پیش‌شرط به ان.پی.تی به عنوان یک عضو بدون سلاح هسته‌ای و قرار دادن همه فعالیت‌ها و تاسیسات هسته‌ای زیرزمینی خود تحت پادمان‌های جامع آژانس است، افزود: حضور خطرناک و مداوم تاسیسات هسته‌ای غیر ایمن رژیم اسرائیل نباید دیگر تحمل شود و اولین گام در این راستا، باید ممنوعیت کامل و جامع ارسال همه تجهیزات، اطلاعات، مواد و تأسیسات مرتبط هسته‌ای در این خصوص باشد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد ماه محرم مسجد طراز اسلامی اربعین حسینی کانون های فرهنگی هنری مساجد عزاداری محرم فعالیت های مسجدی شیراز اردبیل هفته دفاع مقدس کاظم غریب آبادی غریب آبادی رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۰۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازتاب حضور گروسی در اصفهان در رسانه‌های بین المللی

آغاز اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران پس از تنش‌های منطقه‌ای اخیر و حضور مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای سوژه گمانه‌زنی برخی از رسانه‌ها شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری چینی شینهوا نوشته است که محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی (منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) را اعلام کرد. شینهوا همچنین به دیدار گروسی با وزیر خارجه کشور اشاره کرده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ابراز امیدواری کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نقش مستقلی در برنامه هسته‌ای تهران ایفا کند. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از این برای شرکت در این کنفرانس و همچنین دیدار با مقامات ایرانی وارد ایران شد. محمد اسلامی ابراز امیدواری کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت تأثیر «نفوذ و فشارهای سیاسی» خارجی علیه برنامه هسته‌ای ایران قرار نگیرد.

او افزود: «همانطور که گزارش‌های آژانس گواهی می‌دهد، بازرسی از تأسیسات هسته‌ای ایران در سال گذشته ۲۲ درصد از بازرسی‌های جهانی آژانس را به خود اختصاص داده است در حالی که ظرفیت نصب شده این کشور ۳ درصد ظرفیت جهانی بوده است که در تاریخ بی‌سابقه بوده است.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از کارزار تبلیغاتی رسانه‌ای و جنگ روانی علیه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران انتقاد کرد و دسترسی جهانی به تأسیسات آن همانطور که در اساسنامه آن تصریح شده فراهم است که به همه کشورها اجازه استفاده از علم و فناوری هسته‌ای به شیوه‌ای عادلانه داده است.

اسلامی با بیان اینکه ایران نیز مانند بسیاری از کشورها، فناوری هسته‌ای خود را توسعه خواهد داد، گفت که سازمان انرژی اتمی برای تولید انرژی پاک و پایدار تلاش‌های سریعی برای برای این منظور انجام می‌دهد. وی تاکید کرد که سازمانش تولید ۲۰ هزار مگاوات برق از طریق انرژی هسته‌ای تا سال ۲۰۴۱ را در دستور کار خود قرار داده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که انتظار می‌رود گروسی در اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فناوری هسته‌ای ایران سخنرانی کند. گروسی آخرین بار در مارس ۲۰۲۳ به کشور سفر کرد و با مقامات ارشد از جمله رئیس جمهور ابراهیم رئیسی دیدار کرد.

به گفته این وبگاه خبری، تنش‌ها بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زمان شکست توافق برجام بارها شعله‌ور شده است و تلاش‌های میانجی‌گری اتحادیه اروپا تاکنون برای بازگرداندن واشنگتن به توافق و هم برای وادار کردن تهران به پایبندی مجدد به مفاد توافق شکست خورده است. سال گذشته، ایران طی مذاکرات غیررسمی با ایالات متحده سرعت غنی‌سازی اورانیوم خود را کاهش داد، که به عنوان یک اقدام نمایش حسن نیت تلقی شد. بازدید گروسی فرصتی برای تبادل نگرانی‌های طرفین فراهم خواهد کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران نوشته است که بازدید مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سایه تنش‌های شدید ناشی از جنگ رژیم صهیونیستی در غزه رخ می‌دهد.

گروسی در ماه‌های گذشته چندین بار اظهارات غیرمسئولانه‌ای در خصوص برنامه‌ی هسته ایران کرده است، مخصوصاً اینکه آژانس نمی‌تواند تضمین کند ترکیب سانتریفیوژها در آبشار غنی‌سازی تغییری کرده‌اند یا نه و ایران به اندازه کافی اورانیوم غنی‌سازی داده که چندین بمب هسته‌ای بسازد.

گروسی در شبکه اجتماعی ایکس درباره دیدارش با حسین امیرعبداللهیان نوشت که وی «یک سری اقدامات عملی» برای احیای بیانیه مشترک سال گذشته، اعتمادسازی و افزایش شفافیت پیشنهاد داد. گروسی پس از سفر به اصفهان به وین بازمی‌گردد، جایی که قصد دارد اخبار جدیدی را در اختیار خبرنگاران قرار دهد.

در اولین روز کنفرانس اصفهان، محمد اسلامی تاکید کرد که همکاری با آژانس و پایبندی به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای «در رأس سیاست‌ها و راهبرد جمهوری اسلامی است.»

آسوشیتدپرس در پایان با اشاره به عملیات وعده صادق و تلاش رژیم صهیونیستی برای پاسخ به آن در اصفهان نوشته است که برنامه تسلیحات هسته‌ای اسرائیل که به طور گسترده توسط کارشناسان شناخته شده است، مانع از حمله ایران نشد. و اکنون کارشناسان به طور فزاینده‌ای پیشنهاد می‌کنند که ایران ممکن است پس از یک حمله بزرگ به خاکش به دنبال ایجاد بمب برود.

کد خبر 751295

دیگر خبرها

  • تلاش می‌کنیم هرگونه شبهه‌ای از برنامه هسته‌ای ایران زدوده شود
  • بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی
  • بازتاب حضور گروسی در اصفهان در رسانه‌های بین المللی
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • اتخاذ موضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای در همکاری‌ ایران و آژانس موثر است
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد